X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ten tummy shield to mi właśnie wygląda, jakby podczas wypadku miał mi obciąć nogi :/ Pasy są tak kantem to ciała skierowane, a ostre to przecież jak diabli...
    Nieeeeeee no spokojnie, jak pasy podczas wypadku klatki piersiowej nie łamią, to i nóg nie obetną ;) :D

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaZetka wrote:
    Fajnie, ze umiem zdjecia wstawiać :/
    7d7bf6032f539b0emed.jpg
    Umiem! :D
    Wygląda jak orzeszek pistacjowy ;) Słodziak!

KaZetka, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Ja też mam adapter, ale taki pod brzuch, nie między nogi. Kupiłam dlatego, że wygodny do używania w sukience, płaszczu etc.
    Dokładnie taki:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/134540/?gclid=CjwKCAjwypjVBRANEiwAJAxlIrsrnHqQyx48h1IQ5FUDeoIhnlpIZVhfjkyiMbqpwCheX2x0X8Q5ThoCD8oQAvD_BwE

Nie wiem, czy bezpieczny, może któraś z "motoryzacyjnych" dziewczyn się wypowie? Nie chcę dzidziusiowi krzywdy zrobić
    A jak on w rzeczywistości się układa? Pod brzuchem, jak na rysunku? Jeśli tak to ok. Bo na zdjęciu u Pani brzuszkiem, to nie bardzo, bo przecież ona i tak ma ten pas na brzuchu :/

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Nieeeeeee no spokojnie, jak pasy podczas wypadku klatki piersiowej nie łamią, to i nóg nie obetną ;) :D
    No tak, ale mimo wszystko jak lecisz do przodu, to powinnać się "oprzeć" na szerokiej części pasów. A tutaj pachwinami będziesz naciskać na kanty(?) Już bardziej mnie przekonują te adaptery, które obniżają pas, ale wciąż szeroka część jest ułożona frontem do kierunku jazdy i brzuszka.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    A jak on w rzeczywistości się układa? Pod brzuchem, jak na rysunku? Jeśli tak to ok. Bo na zdjęciu u Pani brzuszkiem, to nie bardzo, bo przecież ona i tak ma ten pas na brzuchu :/
    Na razie nisko, pod brzuchem, lekko na udach, ale jeszcze tego brzucha nie mam, więc nie wiem jak będzie później w praktyce. Poczytam jeszcze opinie, nie zastanawiałam się jak kupowałam, myślałam, że jak adapter to jest bezpieczny, dopiero dzisiaj jak poruszyłyście temat zaczęłam główkować.

Bianka* lubi tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne maleństwa! Ja dopiero po świętach będę miała usg :(

Marzena782 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No tak, ale mimo wszystko jak lecisz do przodu, to powinnać się "oprzeć" na szerokiej części pasów. A tutaj pachwinami będziesz naciskać na kanty(?) Już bardziej mnie przekonują te adaptery, które obniżają pas, ale wciąż szeroka część jest ułożona frontem do kierunku jazdy i brzuszka.
    No niestety w razie wypadku bez siniaków, czy nawet krwiaków w pachwinach się nie obejdzie, ale lepsze to niż nacisk na brzuch. Przy poważnych wypadkach, siniaki/ krwiaki od pasów to norma. Przecież nawet po nich Policja sprawdza, czy były zapięte pasy, czy nawet kto prowadził, jeśli jest taka potrzeba, bo pasażer ma zawsze sińce z innej strony niż kierowca ;)
    Także ja i tak wybieram adapter, a każdy zdobi jak uważa :)

OctAngel lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy takie madre jestescie znacie sie wiec powiedzcie mi czy istnieje takie cos jak przedawkowanie hormonu ciazowego? No nie wiem jak to powiedzieć. Ze wystarczajaco mam swojego a biore jeszcze luteine? Czuje sie fatalnie mam kilka efektow ubocznych z ulotki wskazujace na przedawkowanie? Np zawroty glowy, silne mdlosci, zalewaja mnie poty i czuje sie taka nieprzytomna.
    Obawiam sie ze niepotrzebnie biore te tabletki

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Wy takie madre jestescie znacie sie wiec powiedzcie mi czy istnieje takie cos jak przedawkowanie hormonu ciazowego? No nie wiem jak to powiedzieć. Ze wystarczajaco mam swojego a biore jeszcze luteine? Czuje sie fatalnie mam kilka efektow ubocznych z ulotki wskazujace na przedawkowanie? Np zawroty glowy, silne mdlosci, zalewaja mnie poty i czuje sie taka nieprzytomna.
    Raczej sa to " normalne" skutki brania progesteronu. Ja tez mam od duphastonu wieksze mdlosci i zle samopoczucie. Dlatego zeszlam z dawki progesteronu doustnego, a za to biore luteine dopochowo i czuje sie o wiele lepiej. Nie wiem czy juz pisalas, ale nie moglabys przejsc na luteine dopochwowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    A sprawdzasz proga? Ja przy każdej wizycie miałam robić i tylko po tych badaniach zmniejszam dawkę i dalej sprawdzam. Ja po luteinie czułam się koszmarnie, teraz biorę tylko jedną na noc i dupka rano to jest o niebo lepiej, a może być i tak, że jest lepiej, bo jednak to już 16tc :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaZetka wrote:
    Fajnie, ze umiem zdjecia wstawiać :/
    7d7bf6032f539b0emed.jpg
    Umiem! :D
    Wstydzioch dwunastotygodniowy <3

Wstydzioszek jak mój! Ile crl?

• Kadża Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja dzisiaj ;)
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt śliczne te Wasze bobaski ;)
    Mam pytanie czy Was jeszcze tez tak piersi bola i sutki ??
    I jaki macie sposób na bolący kręgosłup tak na dole ...boli mnie już dość mocno szczególnie wieczorami jak by mi ktoś z góry przez głowę cegły nakładał ... w pracy siedzę na krzesle ale mam tez możliwość przesiąść się na kanapę z czego korzystam. Miałam z obojgiem dzieci same bóle krzyżowe bez przednich partych ale ból pleców dopadał mnie koło 6-7 mc.
    Znacie jakieś sposoby albo coś żeby jakoś sobie ulżyć ? Położna tutaj jak dowiedziała się ze takie miałam porody z krzyżowymi powiedziała ze mogę skorzystać z porad rehabilitanta ale w 7 mc właśnie .

• Deseo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm dobrze, że poruszyłyście temat adapterów, bo w pierwszej ciąży nie jeździłam prawie w ogóle autem- tylko z mężem. A teraz od roku mam swoją furę i codziennie zawożę córę do przedszkola, na wszelkie zajęcia itp.
    Będę musiała przestudiować ten temat ;) szczególnie, że mamy sporo planów wyjazdowych-wakacyjnych, gdzie brzuchol już będzie spoooory.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Melduje się i ja dzisiaj ;)
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt śliczne te Wasze bobaski ;)
    Mam pytanie czy Was jeszcze tez tak piersi bola i sutki ??
    I jaki macie sposób na bolący kręgosłup tak na dole ...boli mnie już dość mocno szczególnie wieczorami jak by mi ktoś z góry przez głowę cegły nakładał ... w pracy siedzę na krzesle ale mam tez możliwość przesiąść się na kanapę z czego korzystam. Miałam z obojgiem dzieci same bóle krzyżowe bez przednich partych ale ból pleców dopadał mnie koło 6-7 mc.
    Znacie jakieś sposoby albo coś żeby jakoś sobie ulżyć ? Położna tutaj jak dowiedziała się ze takie miałam porody z krzyżowymi powiedziała ze mogę skorzystać z porad rehabilitanta ale w 7 mc właśnie .

Hmmm ja mam odcinek ledzwiowy chory bez ciąży. W ciąży zabiegi odpadają. Ćwiczenia dla ciężarnych wchodzą w grę. Podobno poduszka ciążowa odciaza kręgosłup. Ja będę kupować na dniach. Termofor też średnio, roller też. Ja zapiszę sie do fizjoterapeuty mojego męża jak poczuje się lepiej żeby mi mięśnie rozluznial i na ćwiczenia dla ciężarnych.

Mnie piersi dopiero zaczynają boleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 19:42

Kadża lubi tę wiadomość

• Deseo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża- piersi bolą mnie na zmianę. Raz są czułe, raz bolą, a raz są mięciutkie i nie bolą. Kręgosłup mnie też zaczyna dokuczać w odcinku lędźwiowym .... ehhh

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A sprawdzasz proga? Ja przy każdej wizycie miałam robić i tylko po tych badaniach zmniejszam dawkę i dalej sprawdzam. Ja po luteinie czułam się koszmarnie, teraz biorę tylko jedną na noc i dupka rano to jest o niebo lepiej, a może być i tak, że jest lepiej, bo jednak to już 16tc :P
    Nie nigdy nie mialam robionego tego badania bo no nigdy nie bylo potrzeby wlasnie.

Nie wiem czy moge zmienic. Po prostu dostalam recepte na taka i taka biore. Za niecale 2 tyg wizyta i wypytam lekarza

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bolą tylko sutki. I to też jakoś tak nie uciążliwie, no ale czuję, że je mam :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt, śliczne fotki :)
    Sutki bolą sporadycznie, ale nadal męczą wymioty....

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Nie nigdy nie mialam robionego tego badania bo no nigdy nie bylo potrzeby wlasnie.
    Hmmmm dzwine, toć luteine dostaje się jak właśnie progesteron jest niski.... Ja na Twoim miejscu sama bym zrobiła to badanie, bo może zupełnie nie ma potrzeby żebyś ją brała...?

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Można dołączyć?? Termin co prawda mam na 01.10, ale zarówno jak i mój gin uważamy, że raczej wypadnie na końcówke września :D Chyba, że maleństwo pójdzie w ślady siostry i urodzi się około 36 tygodnia :P

Marzena782, Amy333, natalinka, Wesoła89, aLunia, nadulek, OctAngel, KaZetka, matkapatka, Deseo, Herbata, zuza88 lubią tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ