WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Av wrote:Ten tummy shield to mi właśnie wygląda, jakby podczas wypadku miał mi obciąć nogi
Pasy są tak kantem to ciała skierowane, a ostre to przecież jak diabli...
-
OctAngel wrote:Ja też mam adapter, ale taki pod brzuch, nie między nogi. Kupiłam dlatego, że wygodny do używania w sukience, płaszczu etc.
Dokładnie taki:
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/134540/?gclid=CjwKCAjwypjVBRANEiwAJAxlIrsrnHqQyx48h1IQ5FUDeoIhnlpIZVhfjkyiMbqpwCheX2x0X8Q5ThoCD8oQAvD_BwE
Nie wiem, czy bezpieczny, może któraś z "motoryzacyjnych" dziewczyn się wypowie? Nie chcę dzidziusiowi krzywdy zrobić -
Bianka* wrote:Nieeeeeee no spokojnie, jak pasy podczas wypadku klatki piersiowej nie łamią, to i nóg nie obetną
Leon
-
Bianka* wrote:A jak on w rzeczywistości się układa? Pod brzuchem, jak na rysunku? Jeśli tak to ok. Bo na zdjęciu u Pani brzuszkiem, to nie bardzo, bo przecież ona i tak ma ten pas na brzuchu
Bianka* lubi tę wiadomość
-
Av wrote:No tak, ale mimo wszystko jak lecisz do przodu, to powinnać się "oprzeć" na szerokiej części pasów. A tutaj pachwinami będziesz naciskać na kanty(?) Już bardziej mnie przekonują te adaptery, które obniżają pas, ale wciąż szeroka część jest ułożona frontem do kierunku jazdy i brzuszka.
Także ja i tak wybieram adapter, a każdy zdobi jak uważaOctAngel lubi tę wiadomość
-
Wy takie madre jestescie znacie sie wiec powiedzcie mi czy istnieje takie cos jak przedawkowanie hormonu ciazowego? No nie wiem jak to powiedzieć. Ze wystarczajaco mam swojego a biore jeszcze luteine? Czuje sie fatalnie mam kilka efektow ubocznych z ulotki wskazujace na przedawkowanie? Np zawroty glowy, silne mdlosci, zalewaja mnie poty i czuje sie taka nieprzytomna.
Obawiam sie ze niepotrzebnie biore te tabletki17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Wy takie madre jestescie znacie sie wiec powiedzcie mi czy istnieje takie cos jak przedawkowanie hormonu ciazowego? No nie wiem jak to powiedzieć. Ze wystarczajaco mam swojego a biore jeszcze luteine? Czuje sie fatalnie mam kilka efektow ubocznych z ulotki wskazujace na przedawkowanie? Np zawroty glowy, silne mdlosci, zalewaja mnie poty i czuje sie taka nieprzytomna.
Obawiam sie ze niepotrzebnie biore te tabletki -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Wy takie madre jestescie znacie sie wiec powiedzcie mi czy istnieje takie cos jak przedawkowanie hormonu ciazowego? No nie wiem jak to powiedzieć. Ze wystarczajaco mam swojego a biore jeszcze luteine? Czuje sie fatalnie mam kilka efektow ubocznych z ulotki wskazujace na przedawkowanie? Np zawroty glowy, silne mdlosci, zalewaja mnie poty i czuje sie taka nieprzytomna.
Obawiam sie ze niepotrzebnie biore te tabletki -
nick nieaktualny
-
Melduje się i ja dzisiaj
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt śliczne te Wasze bobaski
Mam pytanie czy Was jeszcze tez tak piersi bola i sutki ??
I jaki macie sposób na bolący kręgosłup tak na dole ...boli mnie już dość mocno szczególnie wieczorami jak by mi ktoś z góry przez głowę cegły nakładał ... w pracy siedzę na krzesle ale mam tez możliwość przesiąść się na kanapę z czego korzystam. Miałam z obojgiem dzieci same bóle krzyżowe bez przednich partych ale ból pleców dopadał mnie koło 6-7 mc.
Znacie jakieś sposoby albo coś żeby jakoś sobie ulżyć ? Położna tutaj jak dowiedziała się ze takie miałam porody z krzyżowymi powiedziała ze mogę skorzystać z porad rehabilitanta ale w 7 mc właśnie . -
hmmm dobrze, że poruszyłyście temat adapterów, bo w pierwszej ciąży nie jeździłam prawie w ogóle autem- tylko z mężem. A teraz od roku mam swoją furę i codziennie zawożę córę do przedszkola, na wszelkie zajęcia itp.
Będę musiała przestudiować ten tematszczególnie, że mamy sporo planów wyjazdowych-wakacyjnych, gdzie brzuchol już będzie spoooory.
-
nick nieaktualnyKadża wrote:Melduje się i ja dzisiaj
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt śliczne te Wasze bobaski
Mam pytanie czy Was jeszcze tez tak piersi bola i sutki ??
I jaki macie sposób na bolący kręgosłup tak na dole ...boli mnie już dość mocno szczególnie wieczorami jak by mi ktoś z góry przez głowę cegły nakładał ... w pracy siedzę na krzesle ale mam tez możliwość przesiąść się na kanapę z czego korzystam. Miałam z obojgiem dzieci same bóle krzyżowe bez przednich partych ale ból pleców dopadał mnie koło 6-7 mc.
Znacie jakieś sposoby albo coś żeby jakoś sobie ulżyć ? Położna tutaj jak dowiedziała się ze takie miałam porody z krzyżowymi powiedziała ze mogę skorzystać z porad rehabilitanta ale w 7 mc właśnie .
Hmmm ja mam odcinek ledzwiowy chory bez ciąży. W ciąży zabiegi odpadają. Ćwiczenia dla ciężarnych wchodzą w grę. Podobno poduszka ciążowa odciaza kręgosłup. Ja będę kupować na dniach. Termofor też średnio, roller też. Ja zapiszę sie do fizjoterapeuty mojego męża jak poczuje się lepiej żeby mi mięśnie rozluznial i na ćwiczenia dla ciężarnych.
Mnie piersi dopiero zaczynają boleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 19:42
Kadża lubi tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:A sprawdzasz proga? Ja przy każdej wizycie miałam robić i tylko po tych badaniach zmniejszam dawkę i dalej sprawdzam. Ja po luteinie czułam się koszmarnie, teraz biorę tylko jedną na noc i dupka rano to jest o niebo lepiej, a może być i tak, że jest lepiej, bo jednak to już 16tc
Nie wiem czy moge zmienic. Po prostu dostalam recepte na taka i taka biore. Za niecale 2 tyg wizyta i wypytam lekarza17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Nie nigdy nie mialam robionego tego badania bo no nigdy nie bylo potrzeby wlasnie.
-
Hej. Można dołączyć?? Termin co prawda mam na 01.10, ale zarówno jak i mój gin uważamy, że raczej wypadnie na końcówke września
Chyba, że maleństwo pójdzie w ślady siostry i urodzi się około 36 tygodnia
Marzena782, Amy333, natalinka, Wesoła89, aLunia, nadulek, OctAngel, KaZetka, matkapatka, Deseo, Herbata, zuza88 lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016