WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
NatkaZ wrote:Hej. Można dołączyć?? Termin co prawda mam na 01.10, ale zarówno jak i mój gin uważamy, że raczej wypadnie na końcówke września
Chyba, że maleństwo pójdzie w ślady siostry i urodzi się około 36 tygodnia
WitajNatkaZ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NatkaZ wrote:Kolejne usg będę miała w ten czwartek
Pewnie gin zrobi już prenatalne
Jesteś tylko 1 dzień ode mnieWpisałaś się na naszą listę? Jest excel na pierwszej stronie
NatkaZ lubi tę wiadomość
-
NatkaZ wrote:Hej. Można dołączyć?? Termin co prawda mam na 01.10, ale zarówno jak i mój gin uważamy, że raczej wypadnie na końcówke września
Chyba, że maleństwo pójdzie w ślady siostry i urodzi się około 36 tygodnia
Witamy!NatkaZ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Hmmmm dzwine, toć luteine dostaje się jak właśnie progesteron jest niski.... Ja na Twoim miejscu sama bym zrobiła to badanie, bo może zupełnie nie ma potrzeby żebyś ją brała...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 22:47
-
Bizonka wrote:Jesteś tylko 1 dzień ode mnie
Wpisałaś się na naszą listę? Jest excel na pierwszej stronie
Już się wpisałamNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja przeszłam na luteinę doustną, ale chyba nic z tego nie będzie. Brzuch boli i pewnie trzeba wrócić do dopochwowej, tylko że nie mogę już, bo w życiu miałam już grzybicę itp, ale teraz to swędzenie jest 100 razy gorsze... W piątek wizyta, przekonam ginekologa do pobrania posiewu, chociaż ostatni sprzed 2,5 tygodnia był ok
-
Ale natworzyłyście stron.
U nas z wakacjami to straszna dupa. Teraz jak mężu na emeryturze tylko dorabia 2 doby w tygodniu to ok ale wcześniej chyba przez 6 czy 7 lat nie udało nam się mieć razem urlopu. Do tego ok 7000 tyś płacimy za obozy starszej. Ale dziś pojawiła się jaskółka tzn młoda dostała się do wojewódzkiej kadry młodzików i teraz zawsze obozy przez kolejne 12 miesięcy będzie opłacał okręgowy związek pływacki i to jest w ostatnich 3 tygodniach jedyna pozytywną nawet bardzo wiadomość.
Dziś mija 3 tygodnie jak leżę plackiem. Są dni lepsze i gorsze średnio raz w tygodniu dochodzi do jakiejś masakry że mój mąż ma ochotę dzwonić na pogotowie. Do amnio zostały 2 tygodnie a szpital dzień później mam nadzieję że nie zeświruje do końca bo brak snu wpływa na mnie fatalnie.
Co do kontroli z Zuzi ja miałam taką 12 lat temu. Przyszła do mnie orzecznik z wyższością przewaliła kartę zobaczyła jaką baterie leków mam oraz 3,5 rozwarcia i wychodziła już z całkiem innym podejściem -
Hej Babeczki,tak piszecie o progesteronie,ze raczej dlugo bierzecie,a ja wczoraj odstawilam juz kompletnie dupka. Jestem czysta;) no prawie,bo jeszcze metformine podjadam;)
Troche sie martwilam,czy jakies plamienia sie pnjawią,ale na szczescie jest czysto:)Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi ginekolog ostatnio mowil ze bede na progesteronie do 20 tygodnia, ale po ostatnim zglebieniu tematu chcialabym byc na tym dopochwowym jeszcze dluzej, bo wykazano w badaniach że zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu o 50%. A to jest cos, czego sie strasznie boje, bo wady macicy temu sprzyjają, więc czuje sie lepiej biorąc go
-
Dziewczyny piszecie tu o pregesteronie suplementowanym w drugim i trzevim trymestrze i niestety nie wyglada to tak kolorowo...... duze dawki progestetonu mogą doprowadzić do feminizacji chlopcow i maskulanizacji żeńskich. Ja dzis na wizycie chce poinformować gina ze odstawiam duphaston. Co prawda biore tylko 2x1 ale juz wystarczy
Amy333 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja że względu na wcześniejsze poronienie, byłam na duphastonie od pozytywnego testu. Na początku 12-go tygodnia, gin kazał odstawić, radykalnie, bez zmniejszania dawki. Oczywiście miałam obawy, ale na szczęście wszystko jest w porządku
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Dziewczyny piszecie tu o pregesteronie suplementowanym w drugim i trzevim trymestrze i niestety nie wyglada to tak kolorowo...... duze dawki progestetonu mogą doprowadzić do feminizacji chlopcow i maskulanizacji żeńskich. Ja dzis na wizycie chce poinformować gina ze odstawiam duphaston. Co prawda biore tylko 2x1 ale juz wystarczy
Możesz podlinkować ten temat? Może być po angielsku. Ja nie mogę znaleźć, a nie powiem, że się wystraszyłam. Mam skończony 15tc a gin mi nie schodzi z progesteronem ze względu na wywiad, wcześniej twierdził, że dopóki łożysko nie będzie w pełni ukształtowane to będę brała duże dawki (do ok.16-17tc). Dziś wizyta, może zacznie zmniejszać.Left_ie lubi tę wiadomość