X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan życzę Ci z całego serca. A te Twoje wakacje to super, ja od dawna marzę o zjechaniu obu Ameryk, ale to w innym życiu lub muszę wygrać w lotka. A nawet nie gram, więc szanse małe.

Meghan lubi tę wiadomość

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mi narobiłyście ochoty na wakacje. My w tym roku na pewno nie pojedziemy, po wszystkich przejściach mąż nie chce słyszeć o wyjeździe dalej niż 50km od szpitala, w którym pracuje nasz doktor. Z końcem czerwca mamy wesele w rodzinie męża i już się zastanawia czy powinnam jechać, przekonałam go, że to blisko szpitala ;). Normalnie, paranoja czasami. Może go namówię na jakiś krótki wypad gdzieś blisko, chociaż będzie ciężko. A tak uwielbiamy wyjeżdżać.

Co do Zusu to kontrola w domu może przyjść wtedy, kiedy Zus płaci za zwolnienie, tj. powyżej 33 dni choroby w danym roku. Ale to też jeżeli zakład pracy zatrudnia poniżej 20 pracowników, duże zakłady same wypłacają zasiłki i wtedy Zus raczej nie kontroluje (może na "prośbę" zakładu pracy).
    Ja miałam w poprzedniej ciąży, pracuję w firmie poniżej 20 pracowników. Przyszły panie, podpisałam obecność i tyle. O komisjach w ciąży nie słyszałam, raczej się tego nie praktykuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:43

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Co do Zusu to kontrola w domu może przyjść wtedy, kiedy Zus płaci za zwolnienie, tj. powyżej 33 dni choroby w danym roku. Ale to też jeżeli zakład pracy zatrudnia poniżej 20 pracowników, duże zakłady same wypłacają zasiłki i wtedy Zus raczej nie kontroluje (może na "prośbę" zakładu pracy).
    Ja miałam w poprzedniej ciąży, pracuję w firmie poniżej 20 pracowników. Przyszły panie, podpisałam obecność i tyle. O komisjach w ciąży nie słyszałam, raczej się tego nie praktykuje.

To już pewnie brzuch było widać? Bo jakby u mnie teraz przyszły, to jedyne me 'zaświadczenie" ciążowe to karta ciaży by była.

pKjTp1.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Przeglądał dokumenty, pytał o powód, kazał pokazać brzuch...Stwierdził że ładnie się blizny goją. Na koniec w zasadzie bez wyjaśnień powiedział to wszystko, może Pani iść.

Masakra... To ciekawe czy jeśli już faktycznie ciężarną by wezwali, to co, usg niby robią,jak brzucha nie widać jeszcze? No bez jaj

pKjTp1.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Rany, ja to jestem za wygodnicka na namioty :D Nie ma opcji, żeby mnie ktoś namówił ;) :D :D

Jak się jeździło jako harcerz 10 lat pod namioty na miesiąc to dla mnie nic strasznego ;)
    Ale rzeczywiście, chyba z wiekiem robię się bardziej wygodna ;)
    Meghan wrote:
    Ja mam problem bo dla mnie Europa czy Polska to nie wakacje. Raz, dwa razy w roku pakuje plecak i jade 3 tygodnie miesiąc do Azji, Ameryki Południowej, zjeździłam
    Pol swiata i takie wakacje wbrew pozorom im dlUzsze tym wychodzą taniej niż Europa, drogi bilet a w Kambodży zyjesz za kilka dolarów dziennie . Chce z dzieckiem tez jeździć daleko - wiadomo Nikaragua odpada ale juz w Tajlandii czy MaleZji jest turystycznie i mozna wybierać noclegi blisko szpitali służby zdrowia. Teraz znajomi sa z półrocznym bahorkiem na tajskiej wyspie. Ja z tak małym ze względu na zagrożenie dengą bym nie pojechała ale taki dwulatek czemu nie ? Natomiast na pewno nie sama tylko z facetem (jak sie ojciec dziecka nie ogarnie to miejmy nadzieje ze spotkam innego czego mi życzcie )

Moja siostra tak jeździ od kilku lat i trochę jej tego zazdroszczę ;) i zapewne jak będzie mieć dziecko to również je spakują i razem wyruszą :D

Meghan lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    To już pewnie brzuch było widać? Bo jakby u mnie teraz przyszły, to jedyne me 'zaświadczenie" ciążowe to karta ciaży by była.

Nie, to był sam początek, może 6 tydzień. Te panie, które przychodzą do domu sprawdzają tylko obecność, nie mają prawa żądać dokumentów medycznych, takie pokazuje się tylko lekarzowi orzecznikowi.

Na kontroli (takiej wzywanej) lekarz bada dokumentację, często wysyłają pismo do lekarza danej pacjentki z nakazem udostępnienia kartoteki. Czasami robią kontrolę bez obecności pacjentki, tylko z samej dokumentacji medycznej.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok. Nie wiadomo kto tam mieszka lekarka stawia na chlopca.. ale to rowniez moze byc dziewczynka..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/112fa9bb614c.jpg

Av, monika_86, 86Monia, paulka86, matkapatka, promyczek 39, Vlinder, frezyjciada, Meghan, natalinka, Bianka*, GuBo, mitaka, OctAngel, RusałkaPL, aLunia, Paulla89, KaZetka, Deseo, Ithildin, JustynaG, Rucola, Amy333, Natalia1984, Wesoła89, nadulek, Herbata, zuza88 lubią tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 17 tygodniu

Zazdroszcze pozytywnie wakacji my już dawno na wakacjach nie byliśmy pieniążków nie starcza wszystkie oszczędnosci poszły na ślub a teraz trzeba przerobic poddasze na pokoje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 16:17

monika_86, nadulek lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwietniu planujemy wyjazd w Pieniny ale moja gin kręci nosem bo obawia się o szyjkę i dlatego mam wizyte przed wyjazdem żeby ewentualnie zrezygnować. W czerwcu miało być morze ale odpuszczamy. Niestety mój mąż też się obawia i nie da się go przekonać. Może jakieś jeziorko niedaleko przejdzie ale żyje od wizyty do wizyty żeby się nie nakręcać i nie planować za daleko.

A polecam Wam adpater na pasy jak planujecie podróże z wielkim brzuchem autem na wczasy. Ja sobie w 1. Ciąży bardzo go chwaliłam bo nie uciska brzucha.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis pierwszy raz sprawdzałam serduszko na detektorze i znalazłam 135,najwyzsza wartośc,dzis 12t5d,myślicie ze ok?

Co do wakacji chiałabym się wyrwac nad nasze morze,chociaz na parę dni..

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    U nas wszystko ok. Nie wiadomo kto tam mieszka lekarka stawia na chlopca.. ale to rowniez moze byc dziewczynka..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/112fa9bb614c.jpg
    Piękne zdjęcie !
    Piękny maluch :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A ja dzis pierwszy raz sprawdzałam serduszko na detektorze i znalazłam 135,najwyzsza wartośc,dzis 12t5d,myślicie ze ok?

Co do wakacji chiałabym się wyrwac nad nasze morze,chociaz na parę dni..
    Serduszko ok. Teraz juz zaczyna zwalniac. Ja jeszcze na badaniach prenatalnych mialam 164, a juz tydzien pozniej w 13t 1d pokazywalo mi wartosci kolo 150.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 16:59

• Av Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    A polecam Wam adpater na pasy jak planujecie podróże z wielkim brzuchem autem na wczasy. Ja sobie w 1. Ciąży bardzo go chwaliłam bo nie uciska brzucha.
    No ja właśnie czytałam, że adaptery są kontrowersyjne, bo nie ma dla nich żadnych testów bezpieczeństwa ani homologacji. Jazda bez pasów jest dla mnie wykluczona - pracownica u ojca w pracy zginęła w ten sposób (wypadła z drogi). Nigdy bym się na to nie zdecydowała.
    Poprosiłam mojego tatę, żeby jeszcze popytał, bo akurat pracuje w środowisku motoryzacyjnym.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Rany, ja to jestem za wygodnicka na namioty :D Nie ma opcji, żeby mnie ktoś namówił ;) :D :D
    ja też nie, jakoś czuję się cały czas brudna :) mimo że kiedyś uwielbiałam te klimaty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No ja właśnie czytałam, że adaptery są kontrowersyjne, bo nie ma dla nich żadnych testów bezpieczeństwa ani homologacji. Jazda bez pasów jest dla mnie wykluczona - pracownica u ojca w pracy zginęła w ten sposób (wypadła z drogi). Nigdy bym się na to nie zdecydowała.
    Poprosiłam mojego tatę, żeby jeszcze popytał, bo akurat pracuje w środowisku motoryzacyjnym.
    Ja nie wyobrażam sobie zapinać pas żeby dół był na brzuchu, moja przyjaciółka tak straciła dziecko w 7msc ciąży. Jeździłam w ciąży tak, że zakładałam tylko tą górę(tak mi policjant kazał) a teraz po wizycie w 8* jak kupowaliśmy młodemu fotelik skłaniam się ku adapterowi. U mnie w aucie nie dam rady obniżyć pasa tak, żeby był pod brzuchem całkiem

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) CHŁOPIEC POTWIERDZONY ! :D Miłość niesamowita ^^
    10cm już ma moj Okruszek :)
    150ud/ min :) widoczny Już pęcherz Moczowy Piękny :) tak ,ze nereczki pięknie Pracują :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d708b8b46ad.jpg

Na tym zdjęciu Potwierdzenie Chłopczyka :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ebd02c7f6b2.jpg

Jesteśmy Najszczęśliwsi <3!

Av, CzterolistnaKoniczyna, KasW91, lena86, promyczek 39, veritaserum, paulka86, Vlinder, monika_86, natalinka, frezyjciada, Bianka*, GuBo, mitaka, OctAngel, RusałkaPL, aLunia, Paulla89, DoveLove, KaZetka, 86Monia, Deseo, Ithildin, Cukierkowa, Tasia86, Mum2b, Rucola, Amy333, Natalia1984, Wesoła89, nadulek, kuwejtonka, matkapatka, Herbata, zuza88 lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Av ja też że środowiska motoryzacyjnego ;) Teraz już co prawda biernie, ale ja również polecam adapter, ja mam tummy shield od pierwszej ciąży i bardzo sobie chwalę. Bardzo dużo jeżdżę autem i nie wyobrażam sobie bez niego, szczególnie jak brzuszek będzie już spory ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Av ja też że środowiska motoryzacyjnego ;) Teraz już co prawda biernie, ale ja również polecam adapter, ja mam tummy shield od pierwszej ciąży i bardzo sobie chwalę. Bardzo dużo jeżdżę autem i nie wyobrażam sobie bez niego, szczególnie jak brzuszek będzie już spory ;)
    Ten tummy shield to mi właśnie wygląda, jakby podczas wypadku miał mi obciąć nogi :/ Pasy są tak kantem to ciała skierowane, a ostre to przecież jak diabli...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze umiem zdjecia wstawiać :/
    7d7bf6032f539b0emed.jpg
    Umiem! :D
    Wstydzioch dwunastotygodniowy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 18:04

Av, monika_86, RusałkaPL, Bianka*, OctAngel, Vlinder, Marzena782, natalinka, aLunia, Paulla89, DoveLove, 86Monia, Deseo, mitaka, lena86, Tasia86, Rucola, Natalia1984, Wesoła89, nadulek, matkapatka, Herbata lubią tę wiadomość

prsif1y.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam adapter, ale taki pod brzuch, nie między nogi. Kupiłam dlatego, że wygodny do używania w sukience, płaszczu etc.
    Dokładnie taki:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/134540/?gclid=CjwKCAjwypjVBRANEiwAJAxlIrsrnHqQyx48h1IQ5FUDeoIhnlpIZVhfjkyiMbqpwCheX2x0X8Q5ThoCD8oQAvD_BwE

Nie wiem, czy bezpieczny, może któraś z "motoryzacyjnych" dziewczyn się wypowie? Nie chcę dzidziusiowi krzywdy zrobić

3jvzwn15td2p4lbx.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ