X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadzieję, że forum przetrwa, bo wiele osób było podglądających, ale nie koniecznie wiele piszących :)

Ja od siebie napiszę tyle, że dzisiejsze badanie USG (15t 1 d) ukazało płeć i zgodnie z moją intuicją będzie dziewczynka :) Póki co całkiem duża, bo od czubka do końca tułowia ponad 10 cm (czyli jakby był 16t i 2d).

Czy Wasi rodzice wiedzą już o ciąży? Ja będę widziała się z moimi dopiero w święta, więc dowiedzą się w 18 tc :)

Pół roku temu miałam puste jajo płodowe i zabieg łyżeczkowania w 10tc, więc może stąd ta ostrożność w ogłaszaniu dobrej nowiny. A że mieszkam w większej odległości od domu rodzinnego to łatwiej pewne rzeczy ukryć ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Może też spróbuje z Wami poskrobać ;)
    Mam mnóstwo czasu teraz,bo muszę leżeć. Tak będzie prawdopodobnie do ok 20 tc,dopóki macica się nie uniesie. Mam krwiaka i kolejny raz niedoklejenie kosmówki.
    Ech,a tyle miałam planów ;)
    Trzymam mocno kciuki!!! Na pewno wszystko będzie dobrze... ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    A ja mam nadzieję, że forum przetrwa, bo wiele osób było podglądających, ale nie koniecznie wiele piszących :)

Ja od siebie napiszę tyle, że dzisiejsze badanie USG (15t 1 d) ukazało płeć i zgodnie z moją intuicją będzie dziewczynka :) Póki co całkiem duża, bo od czubka do końca tułowia ponad 10 cm (czyli jakby był 16t i 2d).

Czy Wasi rodzice wiedzą już o ciąży? Ja będę widziała się z moimi dopiero w święta, więc dowiedzą się w 18 tc :)

Pół roku temu miałam puste jajo płodowe i zabieg łyżeczkowania w 10tc, więc może stąd ta ostrożność w ogłaszaniu dobrej nowiny. A że mieszkam w większej odległości od domu rodzinnego to łatwiej pewne rzeczy ukryć ;)
    U mnie już wiedzą wszyscy ale też po wcześniejszej stracie czekałam z tym do końca pierwszego trymestru:) oczywiście obawy są dalej chodź wszystko z dzidzia jest ok i myślę że rozwiązania będę się już martwić każdego dnia

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już od dawna wszyscy wiedzą :)
    Agatek gratuluję dorodnej córeczki :(
    U nas też prawdopodobnie będzie córeczka. Czułam to od samego początku.
    Pisałam na tym forum na samym początku,przez problemy jakoś nie umiałam się wbić w społeczność.
    Teraz w zasadzie mam nieograniczony czas i synka na głowie,bo nie mam jak go dostarczać do przedszkola.
    Jakoś dajemy radę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 16:13

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze rodzice nie wiedzą, chcę powiedziec wszystkim na swieta (oczywiscie jak bedzie wszystko dobrze). Niestety poprzednia ciąża skonczyla sie zle, dlatego tez tak dlugo odwlekam rozglaszanie nowiny..

Ja mam przeczucia na chłopca, ale zobaczymy co będzie :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie hejtujcie się na wzajem. Tyle tu różnych problemów ze nie widzę powodu by je mnożyć. Uważam że należy zrozumieć decyzję innych i poprostu ja uszanować. Ja na pewno do operacji się z tąd nie ruszam. Nie jestem w stanie udźwignąć nawet laptopa a pozycyjna siedząca to moje marzenie

monika_86, JustynaG lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy będziecie wiedzieć. Przed ciąża i na początku moje Tsh zawsze było w okolicy 2.00
    Dziś odbieram wynik A tu 0.64
    Nigdy tak niskiego tsh nie miałam
    Nie wiem czy mam się martwić
    Dobrze że w poniedziałek wizyta

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice wiedzą :) Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu i po cichu wierzę, że poznam płeć :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Dziewczyny wy będziecie wiedzieć. Przed ciąża i na początku moje Tsh zawsze było w okolicy 2.00
    Mnie też się zmniejszyło, ale do około 1 i lekarz powiedział, że jest ok. A bierzesz jakieś leki? Może masz za dużą dawkę?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:

Moje tsh przed ciążą to w miarę stabilne 1.9, ale w ciąży trochę hormony szaleją. Byłam ostatnio na wizycie u mojej endo i powiedziała, że normy zalecane w ciąży to 0.3 - 2.0 i jeśli tsh zejdzie poniżej 0,3 to zmniejszyć lekko dawkę euthyroxu, a jeśli przekroczy 2.0 to zwiększyć. Także kontroluj, ale wg mnie nie masz powodów do zmartwień.

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nie sądzę zeby Was ktoś hejtował :)
    Nowe forum działa i jeśli tylko chcecie sie przyłaczyć to wyslijcie zaproszenie Av albo carolli. Tam na forum dyskutujemy czy jestesmy z kims zżyte. Ja nie mam oporów przed BBF ale musze przyznać, ze dużo swobodniej czuję się na nowym forum, czy to w kwestii luźnych rozmów czy pokazywania swoich zdjęć :) to prawda, nigdy nie wiemy kto jest po drugiej stronie, ale przez ostatnie 2,5 miesiąca zdążyłyśmy się trochę poznać tu na BBF i nie widzę w tym nic dziwnego, ze osoby udzielające się chcą mieć swój prywatny kącik do rozmów. Oczywiście bedę do Was zaglądać ale mam nadzieję zobaczyć Was na nasyzm forum :)
    A co do trolli, mi też nie przeszkadzały do momentu w którym zaczęły kasować naszą tabelkę....
    Ja się zarejestrowałam i nie zostałam zaakceptowana na tym forum, więc trudno czytam Was tutaj :) zresztą przyzwyczaiłam się do tego :) Mi lekarz na prenatalnych 13tc powiedział że na 80% dziewczynka :) ciekawe czy coś się zmieni :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w pierwszej ciąży, to endokrynolog mówiła, że w ciąży albo non stop wzrasta zapotrzebowanie na ethyrox, lub wręcz odwrotnie, tarczyca zaczyna pracować. Mi też spadło tsh, gdzie jestem w szoku. Uważam,że to dobrze, byleby po zmianie dawki kontrolować jego poziom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 17:14

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Mnie też się zmniejszyło, ale do około 1 i lekarz powiedział, że jest ok. A bierzesz jakieś leki? Może masz za dużą dawkę?
    Nie biorę żadnych leków, przed ciąża także i nigdy nie leczylam się na tarczyca

Zdziwił mnie tylko tak mocny spadek

No nic czekam.na wizyte w poniedziałek

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    Moje tsh przed ciążą to w miarę stabilne 1.9, ale w ciąży trochę hormony szaleją. Byłam ostatnio na wizycie u mojej endo i powiedziała, że normy zalecane w ciąży to 0.3 - 2.0 i jeśli tsh zejdzie poniżej 0,3 to zmniejszyć lekko dawkę euthyroxu, a jeśli przekroczy 2.0 to zwiększyć. Także kontroluj, ale wg mnie nie masz powodów do zmartwień.
    No tak tylko jak zejdzie ponizej 0.3 A ktoś leków nie bierze?
    Pewnie są i leki w druga stronę hmm nie znam się na tym kompletnie

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bede tutaj zagladac :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    No tak tylko jak zejdzie ponizej 0.3 A ktoś leków nie bierze?
    Pewnie są i leki w druga stronę hmm nie znam się na tym kompletnie
    Moim zdaniem twoje TSH jest jak najbardziej ok :) ale oczywiście lekarzem nie jestem. Jeśli by spadło poniżej 0.3 to warto zbadać FT3 i FT4, bo według mojej endokrynolog właśnie te dwa wskaźniki są w ciąży istotne.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny co do wyników badań ja Wam w niczym nie pomogę bo nigdy nie leczylam się na nic A w ciazach zawsze mam wszystko prawidlowo...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice jeszcze nie wiedzą o ciąży powiemy im dopiero po połówkowych, najpierw chcemy wiedzieć czy z dzieckiem wszystko ok. Łatwo nam to ukryć bo do rodziców mamy ponad 1000 km

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dziewczyny nie hejtujcie się na wzajem. Tyle tu różnych problemów ze nie widzę powodu by je mnożyć. Uważam że należy zrozumieć decyzję innych i poprostu ja uszanować. Ja na pewno do operacji się z tąd nie ruszam. Nie jestem w stanie udźwignąć nawet laptopa a pozycyjna siedząca to moje marzenie
    Nadulek, podziwiam Ciebie i Twoją wytrwałość

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ