WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam nadzieję, że forum przetrwa, bo wiele osób było podglądających, ale nie koniecznie wiele piszących
Ja od siebie napiszę tyle, że dzisiejsze badanie USG (15t 1 d) ukazało płeć i zgodnie z moją intuicją będzie dziewczynkaPóki co całkiem duża, bo od czubka do końca tułowia ponad 10 cm (czyli jakby był 16t i 2d).
Czy Wasi rodzice wiedzą już o ciąży? Ja będę widziała się z moimi dopiero w święta, więc dowiedzą się w 18 tc
Pół roku temu miałam puste jajo płodowe i zabieg łyżeczkowania w 10tc, więc może stąd ta ostrożność w ogłaszaniu dobrej nowiny. A że mieszkam w większej odległości od domu rodzinnego to łatwiej pewne rzeczy ukryćIzabelle lubi tę wiadomość
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Izabelle wrote:Może też spróbuje z Wami poskrobać
Mam mnóstwo czasu teraz,bo muszę leżeć. Tak będzie prawdopodobnie do ok 20 tc,dopóki macica się nie uniesie. Mam krwiaka i kolejny raz niedoklejenie kosmówki.
Ech,a tyle miałam planówIzabelle lubi tę wiadomość
-
Agatek_gagatek wrote:A ja mam nadzieję, że forum przetrwa, bo wiele osób było podglądających, ale nie koniecznie wiele piszących
Ja od siebie napiszę tyle, że dzisiejsze badanie USG (15t 1 d) ukazało płeć i zgodnie z moją intuicją będzie dziewczynkaPóki co całkiem duża, bo od czubka do końca tułowia ponad 10 cm (czyli jakby był 16t i 2d).
Czy Wasi rodzice wiedzą już o ciąży? Ja będę widziała się z moimi dopiero w święta, więc dowiedzą się w 18 tc
Pół roku temu miałam puste jajo płodowe i zabieg łyżeczkowania w 10tc, więc może stąd ta ostrożność w ogłaszaniu dobrej nowiny. A że mieszkam w większej odległości od domu rodzinnego to łatwiej pewne rzeczy ukryć -
U mnie już od dawna wszyscy wiedzą
Agatek gratuluję dorodnej córeczki
U nas też prawdopodobnie będzie córeczka. Czułam to od samego początku.
Pisałam na tym forum na samym początku,przez problemy jakoś nie umiałam się wbić w społeczność.
Teraz w zasadzie mam nieograniczony czas i synka na głowie,bo nie mam jak go dostarczać do przedszkola.
Jakoś dajemy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 16:13
-
U nas jeszcze rodzice nie wiedzą, chcę powiedziec wszystkim na swieta (oczywiscie jak bedzie wszystko dobrze). Niestety poprzednia ciąża skonczyla sie zle, dlatego tez tak dlugo odwlekam rozglaszanie nowiny..
Ja mam przeczucia na chłopca, ale zobaczymy co będzie
-
Dziewczyny nie hejtujcie się na wzajem. Tyle tu różnych problemów ze nie widzę powodu by je mnożyć. Uważam że należy zrozumieć decyzję innych i poprostu ja uszanować. Ja na pewno do operacji się z tąd nie ruszam. Nie jestem w stanie udźwignąć nawet laptopa a pozycyjna siedząca to moje marzenie
monika_86, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Nika312 wrote:Dziewczyny wy będziecie wiedzieć. Przed ciąża i na początku moje Tsh zawsze było w okolicy 2.00
Dziś odbieram wynik A tu 0.64
Nigdy tak niskiego tsh nie miałam
Nie wiem czy mam się martwić
Dobrze że w poniedziałek wizytaPierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Nika312 wrote:Dziewczyny wy będziecie wiedzieć. Przed ciąża i na początku moje Tsh zawsze było w okolicy 2.00
Dziś odbieram wynik A tu 0.64
Nigdy tak niskiego tsh nie miałam
Nie wiem czy mam się martwić
Dobrze że w poniedziałek wizyta
Moje tsh przed ciążą to w miarę stabilne 1.9, ale w ciąży trochę hormony szaleją. Byłam ostatnio na wizycie u mojej endo i powiedziała, że normy zalecane w ciąży to 0.3 - 2.0 i jeśli tsh zejdzie poniżej 0,3 to zmniejszyć lekko dawkę euthyroxu, a jeśli przekroczy 2.0 to zwiększyć. Także kontroluj, ale wg mnie nie masz powodów do zmartwień.2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Rucola wrote:Nie sądzę zeby Was ktoś hejtował
Nowe forum działa i jeśli tylko chcecie sie przyłaczyć to wyslijcie zaproszenie Av albo carolli. Tam na forum dyskutujemy czy jestesmy z kims zżyte. Ja nie mam oporów przed BBF ale musze przyznać, ze dużo swobodniej czuję się na nowym forum, czy to w kwestii luźnych rozmów czy pokazywania swoich zdjęćto prawda, nigdy nie wiemy kto jest po drugiej stronie, ale przez ostatnie 2,5 miesiąca zdążyłyśmy się trochę poznać tu na BBF i nie widzę w tym nic dziwnego, ze osoby udzielające się chcą mieć swój prywatny kącik do rozmów. Oczywiście bedę do Was zaglądać ale mam nadzieję zobaczyć Was na nasyzm forum
A co do trolli, mi też nie przeszkadzały do momentu w którym zaczęły kasować naszą tabelkę....zresztą przyzwyczaiłam się do tego
Mi lekarz na prenatalnych 13tc powiedział że na 80% dziewczynka
ciekawe czy coś się zmieni
-
Jak byłam w pierwszej ciąży, to endokrynolog mówiła, że w ciąży albo non stop wzrasta zapotrzebowanie na ethyrox, lub wręcz odwrotnie, tarczyca zaczyna pracować. Mi też spadło tsh, gdzie jestem w szoku. Uważam,że to dobrze, byleby po zmianie dawki kontrolować jego poziom.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 17:14
-
kuwejtonka wrote:Mnie też się zmniejszyło, ale do około 1 i lekarz powiedział, że jest ok. A bierzesz jakieś leki? Może masz za dużą dawkę?
Zdziwił mnie tylko tak mocny spadek
No nic czekam.na wizyte w poniedziałek
-
Agatek_gagatek wrote:Moje tsh przed ciążą to w miarę stabilne 1.9, ale w ciąży trochę hormony szaleją. Byłam ostatnio na wizycie u mojej endo i powiedziała, że normy zalecane w ciąży to 0.3 - 2.0 i jeśli tsh zejdzie poniżej 0,3 to zmniejszyć lekko dawkę euthyroxu, a jeśli przekroczy 2.0 to zwiększyć. Także kontroluj, ale wg mnie nie masz powodów do zmartwień.
Pewnie są i leki w druga stronę hmm nie znam się na tym kompletnie
-
Nika312 wrote:No tak tylko jak zejdzie ponizej 0.3 A ktoś leków nie bierze?
Pewnie są i leki w druga stronę hmm nie znam się na tym kompletnieale oczywiście lekarzem nie jestem. Jeśli by spadło poniżej 0.3 to warto zbadać FT3 i FT4, bo według mojej endokrynolog właśnie te dwa wskaźniki są w ciąży istotne.
-
A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego
-
nadulek wrote:Dziewczyny nie hejtujcie się na wzajem. Tyle tu różnych problemów ze nie widzę powodu by je mnożyć. Uważam że należy zrozumieć decyzję innych i poprostu ja uszanować. Ja na pewno do operacji się z tąd nie ruszam. Nie jestem w stanie udźwignąć nawet laptopa a pozycyjna siedząca to moje marzenie