WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Angel1988 wrote:A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego
nawet mam koleżankę w tym samym tyg i ona nic a ja przy niej jak w 6 miesiącu Ale po poprzedniej ciąży trochę mi został brzuch więc nawet bez ciąży miałam odstający
Jeszcze trochę i będziesz miała wielki
Lekarz mówił że to zależy od kręgosłupa budowy ciała i umiejscowienia dzidziusia
-
nick nieaktualnyAngel1988 wrote:A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego
ja też jeszcze nie mam brzuszkataki minimalny ale to tylko po jedzeniu
co do reszty pytań:
rodzice juz wiedzą od 6tc, bardzo czekali na tą wiadomość gdyż długo się staraliśmy o dzieciątko i dopiero za 1 razem IVF się udałowszyscy szczęśliwi
ale reszta dowiedziała się dopiero w 12 tc. nie chcieliśmy mowic za szybko.
ja robiłam nifty i 24go odbieram wyniki, zobaczymy czy wszhystko ok. na ostatnim usg dziecko tez miało wszystko co trzeba ale w ramach większej pewności zrobiliśmy badania.
równiez 24go mamy usg z ustaleniem płci. każdy mowi ze bedzie chłopak bo nic sie nie zmieniłam, nie mam zadnych wyprysków ale... moja mama miała tak samo a jednak była dziewczynkaja sie nie nastawiam. intuicja mówi mi że bedzie to chłopak a bardzo chciałabym dziewczynkę aczkolwiek.. co będzie to będzie byle by zdrowe było
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o tarczyce to bardzo skomplikowany gruczol. Niedoczynność miałam leczona od 11 roku zycia aż do 20. Pozniej co pol roku kontrole i od 24 do 26 znowu leki, spokój na 4,5 roku a jak zaczęliśmy się starać o dziecko to znowu powtórka. O dziwio teraz tsh jest na poziomie 1,8 bez leków. Może ciąża uspokoila jej działanie
Co do brzuszka, co tydzień robię sobie zdjęcie w bieliźnie, zaczęłam od 12 tygodnia, w sobote zaczynam 15 i widać sporą zmiane
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Jeśli chodzi o tarczyce to bardzo skomplikowany gruczol. Niedoczynność miałam leczona od 11 roku zycia aż do 20. Pozniej co pol roku kontrole i od 24 do 26 znowu leki, spokój na 4,5 roku a jak zaczęliśmy się starać o dziecko to znowu powtórka. O dziwio teraz tsh jest na poziomie 1,8 bez leków. Może ciąża uspokoila jej działanie
Co do brzuszka, co tydzień robię sobie zdjęcie w bieliźnie, zaczęłam od 12 tygodnia, w sobote zaczynam 15 i widać sporą zmiane
od dzisiaj zacznę akurat zaczynam 15tc (14t0d)
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Angel1988 wrote:A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego
Raz na jakis czas robię fotkę. Z synem też miałam duży i szybko.
-
nick nieaktualnyBędzie później z tego fajna pamiątka
Przed ciążą mialam dobrze ukształtowane mięśnie brzucha i myślałam ze cokolwiek bedzie widać moze w 5 miesiącu, ale mam 160 cm wzrostu więc "przemeblowanie" w środku zaczęło sie szybciej bo jest ciasno.
agaafabka, arya12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Agraafabka, z ciekawości zapytam czy po stymulacji przytyłaś? Ja z dnia na dzien 2 kg i nie wiem czy liczyc je do ciążowych,ale w sumie byłoby to oszustwo
:p
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Nika312 wrote:Dziewczyny wy będziecie wiedzieć. Przed ciąża i na początku moje Tsh zawsze było w okolicy 2.00
Dziś odbieram wynik A tu 0.64
Nigdy tak niskiego tsh nie miałam
Nie wiem czy mam się martwić
Dobrze że w poniedziałek wizyta
Może to rozwieje Twój niepokój: ja przed ciążą nigdy nie miałam problemów z tarczycą, tsh było książkowe 1,5. A kiedy w ciąży zrobiłam te podstawowe badania krwi, to nagle okazało się, że jest 2,9. Dostałam skierowanie do endokrynologa i tam przepisano mi Euthyrox 75 na niedoczynność. Po 4 tygodniach miałam powtórzyć tsh i ft4, tym razem tsh wyniosło 0,44 i znowu pobiełam do lekarza z językiem na brodzie myśląc, że jest b.źle, tylko tym razem w drugą stronę. Na szczęście okazało się, ze to dobry wynik i mam kontynuować dotychczasowe leczenie.
Myślę, że nie masz się czym martwić i konsultacja lekarska spokojnie może poczekać do poniedziałku:)Nika312 lubi tę wiadomość
-
Angel1988 wrote:A teraz się przywitam i napisze trochę o sobie... jest to teraz moja 4 ciaza, z dwóch pierwszych mam 6 letnia córkę i 4 letniego syna... trzecia ciążę straciłam w 6 tyg. ( zatrzymanie akcji serduszka). Obecnie jestem w 14 tyg. Termin porodu wg. Usg 09.09. Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze... czego życzę sobie i Wam
mam nadzieję że chodź od czasu do czasu ktoś się tu odezwie
Angel1988 witaj w naszym gronieAngel1988 lubi tę wiadomość
-
Agatek_gagatek wrote:A ja mam nadzieję, że forum przetrwa, bo wiele osób było podglądających, ale nie koniecznie wiele piszących
Ja od siebie napiszę tyle, że dzisiejsze badanie USG (15t 1 d) ukazało płeć i zgodnie z moją intuicją będzie dziewczynkaPóki co całkiem duża, bo od czubka do końca tułowia ponad 10 cm (czyli jakby był 16t i 2d).
Czy Wasi rodzice wiedzą już o ciąży? Ja będę widziała się z moimi dopiero w święta, więc dowiedzą się w 18 tc
Pół roku temu miałam puste jajo płodowe i zabieg łyżeczkowania w 10tc, więc może stąd ta ostrożność w ogłaszaniu dobrej nowiny. A że mieszkam w większej odległości od domu rodzinnego to łatwiej pewne rzeczy ukryć
Gratuluję dziewczynki
Ja swoim rodzicom jakoś od razu powiedziałam, że jestem w ciąży -
Angel11988 powiem Ci szczerze, że u mnie jeszcze nic nie widać. W sumie to przytyłam od początku ciąży 1 kg ale czuję się świetnie. Lekarz mówi, że spokojnie nadrobię kg -
zuza88 wrote:Angel11988 powiem Ci szczerze, że u mnie jeszcze nic nie widać. W sumie to przytyłam od początku ciąży 1 kg ale czuję się świetnie. Lekarz mówi, że spokojnie nadrobię kg
co prawda nie było tego tak bardzo widać bo mam 170 wzrostu i całe szczęście przed każdą kolejną ciaza udawało mi się tego pozbyć
ale fajnie by było mieć już brzuszek i czuć ruchy bobasa
to najpiękniejszy czas w życiu kobiety wg mnie oczywiście:)
-
asese wrote:Może to rozwieje Twój niepokój: ja przed ciążą nigdy nie miałam problemów z tarczycą, tsh było książkowe 1,5. A kiedy w ciąży zrobiłam te podstawowe badania krwi, to nagle okazało się, że jest 2,9. Dostałam skierowanie do endokrynologa i tam przepisano mi Euthyrox 75 na niedoczynność. Po 4 tygodniach miałam powtórzyć tsh i ft4, tym razem tsh wyniosło 0,44 i znowu pobiełam do lekarza z językiem na brodzie myśląc, że jest b.źle, tylko tym razem w drugą stronę. Na szczęście okazało się, ze to dobry wynik i mam kontynuować dotychczasowe leczenie.
Myślę, że nie masz się czym martwić i konsultacja lekarska spokojnie może poczekać do poniedziałku:)
Jestem już teraz spokojniejsza:) dziękujeAngel1988 lubi tę wiadomość
-
Angel1988 wrote:A jeszcze pytanie do dziewczyn które posiadają detektor... bo ja podsluchuje maluszka rano i wieczorem... jak myślicie nie zaszkodzi to bobaskowi??
Ja tez rocznik 88'