X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego ;)
    Kochana ja to mam wielki brzuch już :( nawet mam koleżankę w tym samym tyg i ona nic a ja przy niej jak w 6 miesiącu Ale po poprzedniej ciąży trochę mi został brzuch więc nawet bez ciąży miałam odstający :) Jeszcze trochę i będziesz miała wielki :) Lekarz mówił że to zależy od kręgosłupa budowy ciała i umiejscowienia dzidziusia :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego ;)

ja też jeszcze nie mam brzuszka :) taki minimalny ale to tylko po jedzeniu :)

co do reszty pytań:
    rodzice juz wiedzą od 6tc, bardzo czekali na tą wiadomość gdyż długo się staraliśmy o dzieciątko i dopiero za 1 razem IVF się udało :) wszyscy szczęśliwi :) ale reszta dowiedziała się dopiero w 12 tc. nie chcieliśmy mowic za szybko.

ja robiłam nifty i 24go odbieram wyniki, zobaczymy czy wszhystko ok. na ostatnim usg dziecko tez miało wszystko co trzeba ale w ramach większej pewności zrobiliśmy badania.
    równiez 24go mamy usg z ustaleniem płci. każdy mowi ze bedzie chłopak bo nic sie nie zmieniłam, nie mam zadnych wyprysków ale... moja mama miała tak samo a jednak była dziewczynka :) ja sie nie nastawiam. intuicja mówi mi że bedzie to chłopak a bardzo chciałabym dziewczynkę aczkolwiek.. co będzie to będzie byle by zdrowe było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o tarczyce to bardzo skomplikowany gruczol. Niedoczynność miałam leczona od 11 roku zycia aż do 20. Pozniej co pol roku kontrole i od 24 do 26 znowu leki, spokój na 4,5 roku a jak zaczęliśmy się starać o dziecko to znowu powtórka. O dziwio teraz tsh jest na poziomie 1,8 bez leków. Może ciąża uspokoila jej działanie :) Co do brzuszka, co tydzień robię sobie zdjęcie w bieliźnie, zaczęłam od 12 tygodnia, w sobote zaczynam 15 i widać sporą zmiane ;)

agaafabka lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie mialam w planie robić zdjęcia co tydzień ale narazie to się mija z celem bo prawie nic nie widać:) tylko na samym dole brzucha mi tak troszkę urosło:) może jak już zacznie się pokazywać brzuszek to zacznę fotografowanie :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jeśli chodzi o tarczyce to bardzo skomplikowany gruczol. Niedoczynność miałam leczona od 11 roku zycia aż do 20. Pozniej co pol roku kontrole i od 24 do 26 znowu leki, spokój na 4,5 roku a jak zaczęliśmy się starać o dziecko to znowu powtórka. O dziwio teraz tsh jest na poziomie 1,8 bez leków. Może ciąża uspokoila jej działanie :) Co do brzuszka, co tydzień robię sobie zdjęcie w bieliźnie, zaczęłam od 12 tygodnia, w sobote zaczynam 15 i widać sporą zmiane ;)
    to jest super pomysł ;) od dzisiaj zacznę akurat zaczynam 15tc (14t0d)

Camilla13 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ja mam już całkiem pokaźny :) Raz na jakis czas robię fotkę. Z synem też miałam duży i szybko.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agraafabka, z ciekawości zapytam czy po stymulacji przytyłaś? Ja z dnia na dzien 2 kg i nie wiem czy liczyc je do ciążowych,ale w sumie byłoby to oszustwo :) :p

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie później z tego fajna pamiątka :) Przed ciążą mialam dobrze ukształtowane mięśnie brzucha i myślałam ze cokolwiek bedzie widać moze w 5 miesiącu, ale mam 160 cm wzrostu więc "przemeblowanie" w środku zaczęło sie szybciej bo jest ciasno.

agaafabka, arya12 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Agraafabka, z ciekawości zapytam czy po stymulacji przytyłaś? Ja z dnia na dzien 2 kg i nie wiem czy liczyc je do ciążowych,ale w sumie byłoby to oszustwo :) :p
    Izabelle ja przeszłam krótki protokół, transfer blastki miałam 21 grudnia i póki co moja waga to +1,5 kg. Lekarz mówi ze to bardzo indywidualna sprawa.

Izabelle lubi tę wiadomość

• asese Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Dziewczyny wy będziecie wiedzieć. Przed ciąża i na początku moje Tsh zawsze było w okolicy 2.00
    Dziś odbieram wynik A tu 0.64
    Nigdy tak niskiego tsh nie miałam
    Nie wiem czy mam się martwić
    Dobrze że w poniedziałek wizyta

Może to rozwieje Twój niepokój: ja przed ciążą nigdy nie miałam problemów z tarczycą, tsh było książkowe 1,5. A kiedy w ciąży zrobiłam te podstawowe badania krwi, to nagle okazało się, że jest 2,9. Dostałam skierowanie do endokrynologa i tam przepisano mi Euthyrox 75 na niedoczynność. Po 4 tygodniach miałam powtórzyć tsh i ft4, tym razem tsh wyniosło 0,44 i znowu pobiełam do lekarza z językiem na brodzie myśląc, że jest b.źle, tylko tym razem w drugą stronę. Na szczęście okazało się, ze to dobry wynik i mam kontynuować dotychczasowe leczenie.
    Myślę, że nie masz się czym martwić i konsultacja lekarska spokojnie może poczekać do poniedziałku:)

Nika312 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A teraz się przywitam i napisze trochę o sobie... jest to teraz moja 4 ciaza, z dwóch pierwszych mam 6 letnia córkę i 4 letniego syna... trzecia ciążę straciłam w 6 tyg. ( zatrzymanie akcji serduszka). Obecnie jestem w 14 tyg. Termin porodu wg. Usg 09.09. Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze... czego życzę sobie i Wam :) mam nadzieję że chodź od czasu do czasu ktoś się tu odezwie ;)

Angel1988 witaj w naszym gronie :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    A ja mam nadzieję, że forum przetrwa, bo wiele osób było podglądających, ale nie koniecznie wiele piszących :)

Ja od siebie napiszę tyle, że dzisiejsze badanie USG (15t 1 d) ukazało płeć i zgodnie z moją intuicją będzie dziewczynka :) Póki co całkiem duża, bo od czubka do końca tułowia ponad 10 cm (czyli jakby był 16t i 2d).

Czy Wasi rodzice wiedzą już o ciąży? Ja będę widziała się z moimi dopiero w święta, więc dowiedzą się w 18 tc :)

Pół roku temu miałam puste jajo płodowe i zabieg łyżeczkowania w 10tc, więc może stąd ta ostrożność w ogłaszaniu dobrej nowiny. A że mieszkam w większej odległości od domu rodzinnego to łatwiej pewne rzeczy ukryć ;)

Gratuluję dziewczynki :)
    Ja swoim rodzicom jakoś od razu powiedziałam, że jestem w ciąży :P

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:

Angel11988 powiem Ci szczerze, że u mnie jeszcze nic nie widać. W sumie to przytyłam od początku ciąży 1 kg ale czuję się świetnie. Lekarz mówi, że spokojnie nadrobię kg :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Angel11988 powiem Ci szczerze, że u mnie jeszcze nic nie widać. W sumie to przytyłam od początku ciąży 1 kg ale czuję się świetnie. Lekarz mówi, że spokojnie nadrobię kg :)
    Kilogramami to ja się nie przejmuje bo w dwóch ciazach tylam po 20 kg :) co prawda nie było tego tak bardzo widać bo mam 170 wzrostu i całe szczęście przed każdą kolejną ciaza udawało mi się tego pozbyć:) ale fajnie by było mieć już brzuszek i czuć ruchy bobasa :) to najpiękniejszy czas w życiu kobiety wg mnie oczywiście:)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie do dziewczyn które posiadają detektor... bo ja podsluchuje maluszka rano i wieczorem... jak myślicie nie zaszkodzi to bobaskowi?? :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza A Ty też rocznik 88??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Może to rozwieje Twój niepokój: ja przed ciążą nigdy nie miałam problemów z tarczycą, tsh było książkowe 1,5. A kiedy w ciąży zrobiłam te podstawowe badania krwi, to nagle okazało się, że jest 2,9. Dostałam skierowanie do endokrynologa i tam przepisano mi Euthyrox 75 na niedoczynność. Po 4 tygodniach miałam powtórzyć tsh i ft4, tym razem tsh wyniosło 0,44 i znowu pobiełam do lekarza z językiem na brodzie myśląc, że jest b.źle, tylko tym razem w drugą stronę. Na szczęście okazało się, ze to dobry wynik i mam kontynuować dotychczasowe leczenie.
    Myślę, że nie masz się czym martwić i konsultacja lekarska spokojnie może poczekać do poniedziałku:)

Jestem już teraz spokojniejsza:) dziękuje :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A jeszcze pytanie do dziewczyn które posiadają detektor... bo ja podsluchuje maluszka rano i wieczorem... jak myślicie nie zaszkodzi to bobaskowi?? :)
    Ja tez czasem 1 raz dziennie, czasem 2 razy ale nie slucham długo, tylko kilka chwil - najwazniejsze, ze bije serduszko:)

Ja tez rocznik 88' :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę że jest nas więcej które na 30 urodziny będą mieć najpiękniejszy prezent :) Nika A to twoja pierwsza dzidzia??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora to powiem Wam że w żadnej wcześniejszej ciazy o tym nie myślałam ale teraz po stracie bez tego bym chyba osiwiala:( A tak to od wizyty do wizyty jakoś da się przetrwać:)

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ