X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego ;)
    Kochana ja to mam wielki brzuch już :( nawet mam koleżankę w tym samym tyg i ona nic a ja przy niej jak w 6 miesiącu Ale po poprzedniej ciąży trochę mi został brzuch więc nawet bez ciąży miałam odstający :) Jeszcze trochę i będziesz miała wielki :) Lekarz mówił że to zależy od kręgosłupa budowy ciała i umiejscowienia dzidziusia :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A powiedzcie mi czy wy też macie takie małe brzuszki?? I mnie praktycznie jeszcze nic nie widać... chodzę w swoich spodniach jeszcze przed ciaza... co prawda w poprzednich ciałach też długo nie mialam brzuszka ale myślałam że teraz będzie to trochę szybciej widać... chodź pewnie za parę miesięcy będę narzekać na niego ;)

ja też jeszcze nie mam brzuszka :) taki minimalny ale to tylko po jedzeniu :)

co do reszty pytań:
    rodzice juz wiedzą od 6tc, bardzo czekali na tą wiadomość gdyż długo się staraliśmy o dzieciątko i dopiero za 1 razem IVF się udało :) wszyscy szczęśliwi :) ale reszta dowiedziała się dopiero w 12 tc. nie chcieliśmy mowic za szybko.

ja robiłam nifty i 24go odbieram wyniki, zobaczymy czy wszhystko ok. na ostatnim usg dziecko tez miało wszystko co trzeba ale w ramach większej pewności zrobiliśmy badania.
    równiez 24go mamy usg z ustaleniem płci. każdy mowi ze bedzie chłopak bo nic sie nie zmieniłam, nie mam zadnych wyprysków ale... moja mama miała tak samo a jednak była dziewczynka :) ja sie nie nastawiam. intuicja mówi mi że bedzie to chłopak a bardzo chciałabym dziewczynkę aczkolwiek.. co będzie to będzie byle by zdrowe było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o tarczyce to bardzo skomplikowany gruczol. Niedoczynność miałam leczona od 11 roku zycia aż do 20. Pozniej co pol roku kontrole i od 24 do 26 znowu leki, spokój na 4,5 roku a jak zaczęliśmy się starać o dziecko to znowu powtórka. O dziwio teraz tsh jest na poziomie 1,8 bez leków. Może ciąża uspokoila jej działanie :) Co do brzuszka, co tydzień robię sobie zdjęcie w bieliźnie, zaczęłam od 12 tygodnia, w sobote zaczynam 15 i widać sporą zmiane ;)

agaafabka lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie mialam w planie robić zdjęcia co tydzień ale narazie to się mija z celem bo prawie nic nie widać:) tylko na samym dole brzucha mi tak troszkę urosło:) może jak już zacznie się pokazywać brzuszek to zacznę fotografowanie :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jeśli chodzi o tarczyce to bardzo skomplikowany gruczol. Niedoczynność miałam leczona od 11 roku zycia aż do 20. Pozniej co pol roku kontrole i od 24 do 26 znowu leki, spokój na 4,5 roku a jak zaczęliśmy się starać o dziecko to znowu powtórka. O dziwio teraz tsh jest na poziomie 1,8 bez leków. Może ciąża uspokoila jej działanie :) Co do brzuszka, co tydzień robię sobie zdjęcie w bieliźnie, zaczęłam od 12 tygodnia, w sobote zaczynam 15 i widać sporą zmiane ;)
    to jest super pomysł ;) od dzisiaj zacznę akurat zaczynam 15tc (14t0d)

Camilla13 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ja mam już całkiem pokaźny :) Raz na jakis czas robię fotkę. Z synem też miałam duży i szybko.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agraafabka, z ciekawości zapytam czy po stymulacji przytyłaś? Ja z dnia na dzien 2 kg i nie wiem czy liczyc je do ciążowych,ale w sumie byłoby to oszustwo :) :p

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie później z tego fajna pamiątka :) Przed ciążą mialam dobrze ukształtowane mięśnie brzucha i myślałam ze cokolwiek bedzie widać moze w 5 miesiącu, ale mam 160 cm wzrostu więc "przemeblowanie" w środku zaczęło sie szybciej bo jest ciasno.

agaafabka, arya12 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Agraafabka, z ciekawości zapytam czy po stymulacji przytyłaś? Ja z dnia na dzien 2 kg i nie wiem czy liczyc je do ciążowych,ale w sumie byłoby to oszustwo :) :p
    Izabelle ja przeszłam krótki protokół, transfer blastki miałam 21 grudnia i póki co moja waga to +1,5 kg. Lekarz mówi ze to bardzo indywidualna sprawa.

Izabelle lubi tę wiadomość

• asese Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Dziewczyny wy będziecie wiedzieć. Przed ciąża i na początku moje Tsh zawsze było w okolicy 2.00
    Dziś odbieram wynik A tu 0.64
    Nigdy tak niskiego tsh nie miałam
    Nie wiem czy mam się martwić
    Dobrze że w poniedziałek wizyta

Może to rozwieje Twój niepokój: ja przed ciążą nigdy nie miałam problemów z tarczycą, tsh było książkowe 1,5. A kiedy w ciąży zrobiłam te podstawowe badania krwi, to nagle okazało się, że jest 2,9. Dostałam skierowanie do endokrynologa i tam przepisano mi Euthyrox 75 na niedoczynność. Po 4 tygodniach miałam powtórzyć tsh i ft4, tym razem tsh wyniosło 0,44 i znowu pobiełam do lekarza z językiem na brodzie myśląc, że jest b.źle, tylko tym razem w drugą stronę. Na szczęście okazało się, ze to dobry wynik i mam kontynuować dotychczasowe leczenie.
    Myślę, że nie masz się czym martwić i konsultacja lekarska spokojnie może poczekać do poniedziałku:)

Nika312 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A teraz się przywitam i napisze trochę o sobie... jest to teraz moja 4 ciaza, z dwóch pierwszych mam 6 letnia córkę i 4 letniego syna... trzecia ciążę straciłam w 6 tyg. ( zatrzymanie akcji serduszka). Obecnie jestem w 14 tyg. Termin porodu wg. Usg 09.09. Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze... czego życzę sobie i Wam :) mam nadzieję że chodź od czasu do czasu ktoś się tu odezwie ;)

Angel1988 witaj w naszym gronie :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    A ja mam nadzieję, że forum przetrwa, bo wiele osób było podglądających, ale nie koniecznie wiele piszących :)

Ja od siebie napiszę tyle, że dzisiejsze badanie USG (15t 1 d) ukazało płeć i zgodnie z moją intuicją będzie dziewczynka :) Póki co całkiem duża, bo od czubka do końca tułowia ponad 10 cm (czyli jakby był 16t i 2d).

Czy Wasi rodzice wiedzą już o ciąży? Ja będę widziała się z moimi dopiero w święta, więc dowiedzą się w 18 tc :)

Pół roku temu miałam puste jajo płodowe i zabieg łyżeczkowania w 10tc, więc może stąd ta ostrożność w ogłaszaniu dobrej nowiny. A że mieszkam w większej odległości od domu rodzinnego to łatwiej pewne rzeczy ukryć ;)

Gratuluję dziewczynki :)
    Ja swoim rodzicom jakoś od razu powiedziałam, że jestem w ciąży :P

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:

Angel11988 powiem Ci szczerze, że u mnie jeszcze nic nie widać. W sumie to przytyłam od początku ciąży 1 kg ale czuję się świetnie. Lekarz mówi, że spokojnie nadrobię kg :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Angel11988 powiem Ci szczerze, że u mnie jeszcze nic nie widać. W sumie to przytyłam od początku ciąży 1 kg ale czuję się świetnie. Lekarz mówi, że spokojnie nadrobię kg :)
    Kilogramami to ja się nie przejmuje bo w dwóch ciazach tylam po 20 kg :) co prawda nie było tego tak bardzo widać bo mam 170 wzrostu i całe szczęście przed każdą kolejną ciaza udawało mi się tego pozbyć:) ale fajnie by było mieć już brzuszek i czuć ruchy bobasa :) to najpiękniejszy czas w życiu kobiety wg mnie oczywiście:)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie do dziewczyn które posiadają detektor... bo ja podsluchuje maluszka rano i wieczorem... jak myślicie nie zaszkodzi to bobaskowi?? :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza A Ty też rocznik 88??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Może to rozwieje Twój niepokój: ja przed ciążą nigdy nie miałam problemów z tarczycą, tsh było książkowe 1,5. A kiedy w ciąży zrobiłam te podstawowe badania krwi, to nagle okazało się, że jest 2,9. Dostałam skierowanie do endokrynologa i tam przepisano mi Euthyrox 75 na niedoczynność. Po 4 tygodniach miałam powtórzyć tsh i ft4, tym razem tsh wyniosło 0,44 i znowu pobiełam do lekarza z językiem na brodzie myśląc, że jest b.źle, tylko tym razem w drugą stronę. Na szczęście okazało się, ze to dobry wynik i mam kontynuować dotychczasowe leczenie.
    Myślę, że nie masz się czym martwić i konsultacja lekarska spokojnie może poczekać do poniedziałku:)

Jestem już teraz spokojniejsza:) dziękuje :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A jeszcze pytanie do dziewczyn które posiadają detektor... bo ja podsluchuje maluszka rano i wieczorem... jak myślicie nie zaszkodzi to bobaskowi?? :)
    Ja tez czasem 1 raz dziennie, czasem 2 razy ale nie slucham długo, tylko kilka chwil - najwazniejsze, ze bije serduszko:)

Ja tez rocznik 88' :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę że jest nas więcej które na 30 urodziny będą mieć najpiękniejszy prezent :) Nika A to twoja pierwsza dzidzia??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora to powiem Wam że w żadnej wcześniejszej ciazy o tym nie myślałam ale teraz po stracie bez tego bym chyba osiwiala:( A tak to od wizyty do wizyty jakoś da się przetrwać:)

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ