X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dużo się u mnie dzieje więc nie nadążam za nadrabianiem (skończyłam na 533 stronie).
    Nie musimy się przenosić. Trolle zawsze mogą się pojawić a Apolonia nie była złym trollem. W sensie - inaczej bym to odebrała gdyby opowiadała niestworzone historie o problemach a potem by okazało się, że są nieprawdziwe a my się tak o nią martwiłyśmy. Neutralne trolle są niegroźne i nie ma co się nimi przejmować.

Zostaję na belly z tymi, które chcą tu pozostać.
    ja tez pozostaje tutaj :) z tego co czytałam kilka nas będzie :D

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie dostanę zaproszenia na nowe forum to będę tutaj pisać.
    Uważam,że ta panika i uciekanie stąd to tak trochę nad wyrost jest, przecież na dobrą sprawę trollem moze być także któraś dziewczyna, która jest i na nowym forum... Bo niby jak to wszystko sprawdzić..

agaafabka, jatoszka lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... to fajnie że niektóre dziewczyny tu zostaną:) będę miała z kim pisać:) później napisze coś o sobie bo narazie muszę posprzątać po remoncie sypialni bo w sobotę urodzinki córki i pasowało by żeby goscie nie zastali takiego syfu:p pozdrawiam ;)

agaafabka lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Tez nie dostałam info o forum :-( tylko na fb :-)

Juz wysylam linka z www.
    Dziewczyny jestem tylko czlowiekiem i nie przesiaduje na tel 24/7... tez mam swoje obowiazki ktore musze wykonac..

Razem z dziewczynami stwierdzilysmy, ze niestety te ktore sie malo tu odzywaly nie beda z nami na tamtym forum.. nie miejcie za zle, to nie tylko moja decyzja a wszystkich uzytkowniczek..

jatoszka lubi tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Jakoś ciężko mi zrezygnować z tego miejsca... w sumie to jakoś nie martwią mnie te trolle bo nic to w moim życiu nie zmienia :)

agaafabka, Angel1988, Agatek_gagatek, JustynaG lubią tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też troszkę dziwi zachowanie dziewczyn że tak bardzo się wystraszył... nie tylko na tym wątku był troll i jakoś inne grupy zostały... Ale to nie mi oceniać...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Mnie też troszkę dziwi zachowanie dziewczyn że tak bardzo się wystraszył... nie tylko na tym wątku był troll i jakoś inne grupy zostały... Ale to nie mi oceniać...

Nie chodzi o to, że się wystraszyłyśmy, tylko żeby mieć większą swobodę i np. móc pochwalić się zdjęciem usg bez obawy, że ktoś je ukradnie i będzie udawał, że to jego. Lub napisać coś więcej o sobie, a tak to zawsze masz z tyłu głowy, że jakiś psychol to czyta i nie wiadomo do czego wykorzysta.

Rucola, carolla90, Deseo lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz się przywitam i napisze trochę o sobie... jest to teraz moja 4 ciaza, z dwóch pierwszych mam 6 letnia córkę i 4 letniego syna... trzecia ciążę straciłam w 6 tyg. ( zatrzymanie akcji serduszka). Obecnie jestem w 14 tyg. Termin porodu wg. Usg 09.09. Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze... czego życzę sobie i Wam :) mam nadzieję że chodź od czasu do czasu ktoś się tu odezwie ;)

Amy333, kuwejtonka, zuza88, JustynaG lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Nie chodzi o to, że się wystraszyłyśmy, tylko żeby mieć większą swobodę i np. móc pochwalić się zdjęciem usg bez obawy, że ktoś je ukradnie i będzie udawał, że to jego. Lub napisać coś więcej o sobie, a tak to zawsze masz z tyłu głowy, że jakiś psychol to czyta i nie wiadomo do czego wykorzysta.
    To raczej myślenie życzeniowe, w internecie nigdy nie wiesz, kto siedzi po drugiej stronie. No ale jak się ktoś lepiej czuje, wierząc, że przebywa w super zaufanym środowisku, to mnie nic do tego :)

Angel1988, agaafabka lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że takie są uroki Internetu niestety... że NIGDY nie wiadomo kto jest po drugiej stronie :/ ale moim zdaniem niesprawiedliwe jest to że dziewczyny które były tu od początku ale się mało udzielały bo np pracują albo mają inne obowiązki nie zostały przyjęte... nie mam na myśli oczywiście siebie ;) ale to już jest decyzja tamtych dziewczyn. Mam nadzieję że chodź w małym gronie ale uda nam się zbudować tu fajna grupeczke :)

agaafabka, linka220 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też średnio przejmuję się trollami. nawet gdyby ktoś pokazywał moje zdjęcie z usg mówiąc że to jego, to przeciez ja na tym jakos strasznie nie ucierpie, z brzucha mi ten ktos dzieciątka nie wyrwie...

a po drugie, to zdecydowanie że osoby mniej udzielające się nie mają miejsca na nowym forum uwazam za smieszne, i cieszę sie że od samego początku nie widziałam sensu w przenoszeniu się tam :)

pozdrawiam wszystkie "mocno zaangazowane" :)

Agatek_gagatek, linka220 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A teraz się przywitam i napisze trochę o sobie... jest to teraz moja 4 ciaza, z dwóch pierwszych mam 6 letnia córkę i 4 letniego syna... trzecia ciążę straciłam w 6 tyg. ( zatrzymanie akcji serduszka). Obecnie jestem w 14 tyg. Termin porodu wg. Usg 09.09. Mam nadzieję że teraz już będzie wszystko dobrze... czego życzę sobie i Wam :) mam nadzieję że chodź od czasu do czasu ktoś się tu odezwie ;)
    hej, to też juz trochę przeżyłas. Teraz już musi być wszystko dobrze :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ja też średnio przejmuję się trollami. nawet gdyby ktoś pokazywał moje zdjęcie z usg mówiąc że to jego, to przeciez ja na tym jakos strasznie nie ucierpie, z brzucha mi ten ktos dzieciątka nie wyrwie...

Jestem dokładnie tego samego zdania :)

agaafabka, Camilla13 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    agaafabka wrote:

Jestem dokładnie tego samego zdania :)

pewnie zaraz dotknie nas lawina hejtu, ale taka prawda.
    jesteś juz po badaniach prenatalnych?

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mocno w to wierzę że tak będzie:) na kiedy masz termin porodu wyznaczony?? :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodatkowych badań żadnych nie robiłam... W żadnej ciazy tego nie robiłam i teraz też nie mialam zamiaru... bo i tak niczego by to nie zmieniło... byłam w tamten piątek na wizycie i wszystko było ok... serduszko pięknie Boję, rączki są nóżki są nosek jest :) I TP też w porządku chodź lekarz nie podał wartości ale mówił że wszystko wygląda super... :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę zeby Was ktoś hejtował :)
    Nowe forum działa i jeśli tylko chcecie sie przyłaczyć to wyslijcie zaproszenie Av albo carolli. Tam na forum dyskutujemy czy jestesmy z kims zżyte. Ja nie mam oporów przed BBF ale musze przyznać, ze dużo swobodniej czuję się na nowym forum, czy to w kwestii luźnych rozmów czy pokazywania swoich zdjęć :) to prawda, nigdy nie wiemy kto jest po drugiej stronie, ale przez ostatnie 2,5 miesiąca zdążyłyśmy się trochę poznać tu na BBF i nie widzę w tym nic dziwnego, ze osoby udzielające się chcą mieć swój prywatny kącik do rozmów. Oczywiście bedę do Was zaglądać ale mam nadzieję zobaczyć Was na nasyzm forum :)
    A co do trolli, mi też nie przeszkadzały do momentu w którym zaczęły kasować naszą tabelkę....

Left_ie, Angel1988, zuza88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nie sądzę zeby Was ktoś hejtował :)
    Nowe forum działa i jeśli tylko chcecie sie przyłaczyć to wyslijcie zaproszenie Av albo carolli. Tam na forum dyskutujemy czy jestesmy z kims zżyte. Ja nie mam oporów przed BBF ale musze przyznać, ze dużo swobodniej czuję się na nowym forum, czy to w kwestii luźnych rozmów czy pokazywania swoich zdjęć :) to prawda, nigdy nie wiemy kto jest po drugiej stronie, ale przez ostatnie 2,5 miesiąca zdążyłyśmy się trochę poznać tu na BBF i nie widzę w tym nic dziwnego, ze osoby udzielające się chcą mieć swój prywatny kącik do rozmów. Oczywiście bedę do Was zaglądać ale mam nadzieję zobaczyć Was na nasyzm forum :)
    A co do trolli, mi też nie przeszkadzały do momentu w którym zaczęły kasować naszą tabelkę....

Ja zaproszenie wysłałam, niestety bez odpowiedzi..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania prenatalne to ja mam dopiero 28 marca, takze jeszcze sporo czasu. Natomiast teraz w poniedzialek mam zwykla wizyte (mecze sie z infekcja pecherza), ostatnia wizyta byla 3 tygodnie temu, takze mam nadzieje zobaczyc juz duzego Ktosia :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 15:45

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może też spróbuje z Wami poskrobać ;)
    Mam mnóstwo czasu teraz,bo muszę leżeć. Tak będzie prawdopodobnie do ok 20 tc,dopóki macica się nie uniesie. Mam krwiaka i kolejny raz niedoklejenie kosmówki.
    Ech,a tyle miałam planów ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ