X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No ja tez na zwolnieniu wiec mam duzo czasu na myslenie i czytanie :P ja wlasciwie zyje od usg do usg. W takim jakby zawieszeniu. Wszystko poza ciążą przestalo sie liczyc. Studia mam gdzieś, najwyzej obronie sie pozniej, w ogole wszystko mi zwisa bo liczy sie tylko dziecko i jego zdrowie, a wszystko stracilo na znaczeniu. Nie potrafie sie jakos na niczym innym skupic.
    A na jakim etapie studiów jesteś?
    Może właśnie powinnaś wyjść z zawieszenia :) Bo na razie (z tego co widzę) to się ciągle zadręczasz, że dziecko chore. A z pewnością ten mały człowieczek dobrze się rozwija... :) Może musisz zająć głowę czymś innym by się nie martwić aż tak bardzo?

agaafabka, *SmoczycA* lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    A na jakim etapie studiów jesteś?
    Może właśnie powinnaś wyjść z zawieszenia :) Bo na razie (z tego co widzę) to się ciągle zadręczasz, że dziecko chore. A z pewnością ten mały człowieczek dobrze się rozwija... :) Może musisz zająć głowę czymś innym by się nie martwić aż tak bardzo?
    Koncze studia juz za 2 miesiace:-) i zamierzam je skonczyc. Ale obronę pracy chyba zostawie sobie na pozniej-pazdziernik, listopad, bo jeszcze sporo mi zostało do napisania, a nie mam zupelnie do tego glowy. Zanim zaszlam w ciążę to bylam wrecz kujonem, wszystko gotowe miesiac przed, prace popisane, a teraz robię tylko to co musze i na ostatnią chwilę :-) w ogole teraz te studia wlasciwie nie wiem czy mi sie jeszcze przydadza bo nie wiem czy bede chciala wrocic do pracy. Chciałabym szybko zajsc w kolejna ciaze :D zawsze chcielismy z mezem miec kilka dzieci, a odkad zaczelismy sie starac o pierwsze to razem z poronieniem i dlugim staraniem o kolejne minely ponad 2 lata. Wiec jak wszystkie nam beda szly w takim tempie to troche nam zejdzie :-)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, jeśli zostało Ci tak niewiele to weź może spróbuj ogarnąć tę obronę teraz?
    Po urodzeniu dziecka nie będzie Ci łatwiej.

Mam już studia za sobą. Koleżanka miała gotową pracę w pierwszym terminie ale bała się obrony. Dlatego też podeszła do niej we wrześniu. Żałowała, że nie zrobiła tego od razu bo potem musiała przypominać sobie wszystkie zagadnienia które opisywała.

Dlatego też, jeśli zdrowie Ci pozwoli - to spróbuj. Nawet jeśli Ci się ten kierunek nie przyda to będziesz mieć skończoną szkołę. A tak, później będzie trudniej wrócić.

agaafabka, zuza88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle najpierw poczytaj sobie hafije czy mataje, u mnie też mała miejscowość i jedna cdl,ktorej powinni zabrać ten dyplom, bo o kp to ma wiedzę mniejszą niż 3/4 matek karmiących. Także to tak jak z każdym specjalistą, jeden drugiemu nie równy:/ na fb jest fajna grupa ze specjalistami #MAMA się nazywa, tam jest fajnie i wiedza aktualna;)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Nadulek....

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieję że wkrótce się odezwie

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Krasnalowa, jeśli zostało Ci tak niewiele to weź może spróbuj ogarnąć tę obronę teraz?
    Po urodzeniu dziecka nie będzie Ci łatwiej.

Mam już studia za sobą. Koleżanka miała gotową pracę w pierwszym terminie ale bała się obrony. Dlatego też podeszła do niej we wrześniu. Żałowała, że nie zrobiła tego od razu bo potem musiała przypominać sobie wszystkie zagadnienia które opisywała.

Dlatego też, jeśli zdrowie Ci pozwoli - to spróbuj. Nawet jeśli Ci się ten kierunek nie przyda to będziesz mieć skończoną szkołę. A tak, później będzie trudniej wrócić.
    Zobaczę, nie mam spiny. U mnie ten problem, ze raczej pracy na czerwiec nie zdaze napisac, dlatego planuje pisac w wakacje. A samej obrony sie nie boje. To tylko formalność:-)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, masz 2 miesiące czyli jedna strona dziennie :) Dałabyś radę, uwierz w siebie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Krasnalowa, masz 2 miesiące czyli jedna strona dziennie :) Dałabyś radę, uwierz w siebie :)
    Wiem, ze gdybym sie uparla to bym i w tydzien napisala. Tylko problem ze mi sie nie chce:D dni mi uplywaja na czytaniu o ciazy, ogladaniu mebelkow, planowaniu remontu. Musze tez robic biezace rzeczy na studia. Zrobilam sie strasznie leniwa :-) w ogole mam taka kondycje ze masakra. Dzisiaj poszlam do labolatorium na badania, moze 300m od domu i wrocilam dyszac, a serce mi walilo jakbym maraton przebiegla :D mimo że nie przytylam ani grama to codziennie obserwuje nowe rozstępy na tyłku. Cos strasznego.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    U nas wreszcie wiosna :) Tak cudownie było wyjść z domu choć do laboratorium :) Teraz wróciłam na kanapę :( Mam tyle energii,która się marnuje przez to lezenie,góry mogłabym przenosić ;)

Camilla13, agaafabka, linka220 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle tez bylam dzis w labie a co robilas ?
    Dzis ma byc piękny dzień ,a ja przeziębiona ,lecze sie

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dzisiaj dzien laboratorium :-)

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro planuje wizytę w labo :)

U mnie tez słonecznie aż chce się żyć:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania robicie? Bo ja robie co 3 tygodnie, krew, mocz, ostatnio sama dla siebie powtórzyłam drugi raz glukoze. Teraz w drugim trymestrze chyba nie ma jakichs specjalnych badan nie?

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Izabelle tez bylam dzis w labie a co robilas ?
    Dzis ma byc piękny dzień ,a ja przeziębiona ,lecze sie
    Dzien labo dziś pełną parą. Ja dziś minimum: mocz,morfologia i glukoza ;) a Ty?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym farbujecie włosy? Nie mogę iść do fryzjera,a patrzeć juz na siebie nie mogę. Chodzi mi o farby blond rozjaśniające,chyba bez amoniaku? Czy można z amoniakiem w końcu? Loreal Glossy chyba jest bez,ale czy próbowałyście tych farb?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio gin zleciła mocz morfo i przeciwciala

Czytalam trochę o farbach do włosów i te bez amoniaku wcale takie super zdrowe nie są więc farbowalam ta co zawsze też na blond tyle, że z maseczka na twarzy i przy otwartym oknie i nie przy skórze

Bo już odrost był okropny:/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) w końcu się i odrobilam po świętach i Was nadrobilam:) gratuluję udanych wizyt :) Nadulek czekamy na dobre wieści:) co do detektora to nie wyobrażam sobie teraz życia bez niego :) chciałam Wam powiedzieć że w końcu pojawił mi się brzusiu i poczułam pierwsze delikatne ruchy mojego babelka:) w piątek wizyta :) już nie mogę się doczekać i może w końcu dowiem się kto tam mieszka chodź na 90% obstawiam że będzie syn... zobaczymy czy moje przeczucia się sprawdza :) miłego w końcu wiosennego dnia :*

Izabelle, promyczek 39, linka220, ola_g89 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie farbuje wiec nie pomoge :-) skad wiecie, że czujecie ruchy dziecka? Bo ja tez czuje w dole brzucha rozne bąbelki, przelewania, pukniecia, ale nie wiem czy to jelita czy dziecko. Gdybym nie byla w ciazy to bym nawet na nie nie zwrocila uwagi. Dlatego nawet nie mam odwagi stwierdzic, ze czuje ruchy, a moze tak naprawde je czuje i oczekuje za duzo?ale tez nie chce sie rozczulac nad jelitami :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha,no rzeczywiście nie ma co rozczulać się nad jelitami ;) Najpierw były właśnie bąblenia,przelewania,potem muśnięcia jakby skrzydeł a teraz jakby mnie ktos palcem trykał :)

promyczek 39, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ