X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ha ha,no rzeczywiście nie ma co rozczulać się nad jelitami ;) Najpierw były właśnie bąblenia,przelewania,potem muśnięcia jakby skrzydeł a teraz jakby mnie ktos palcem trykał :)
    Hmmm... nie wiem. Brzmi znajomo, jak moje jelita:D nie mam pojecia jak cos zaliczyc do jelit, a jak do ruchow dziecka. Pewnie ruchy dziecka uznam dopiero w 25 tygodniu jak mnie porzadnie kopnie :D

Izabelle lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle ja tez mocz,morfologia ,glukoza i jakies tam jeszcze gin wpisala,ale nie dała Tsh ,wiec musialam oplacic,bo musze kontrolować,mam niedoczynność

Co do farbowania zrobilam sobie ostatnio farba bez amoniaku i zadnej roznicy nie ma ,wiec bede musiala zwykła farba sie farbnąc :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o farbowanie to spokojnie można każda farbą, w 1trymestrze nie zalecają z amoniakiem, ze względu na nasz wyczulony węch. Ja tam farbowalam i w pierwszej i teraz i luz blues

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za info o farbach,bo mam w domu z amoniakiem i się bujałam sama ze sobą,czy jej użyć ;) W weekend biorę się za siebie.

Frezycjada,blogi o kp cudowne,pochłonęły mnie bez reszty. Gdybym kiedyś wiedziała,to za kłaki bym niektóre położne wytargała
    Dziękuję za polecenie :*

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma z co Izabelle, ja gdyby nie te blogi pewnie też bym nie kp ;) na późniejszy czas wychowania dziecka polecam blog dziecisawazne.pl, też jest superancko :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś podrzucić jeszcze raz stronę o kp? :) co prawda mam za sobą już dwa karmienia po pół roku ale chętnie poczytam co tam jest napisane :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Może ktoś podrzucić jeszcze raz stronę o kp? :) co prawda mam za sobą już dwa karmienia po pół roku ale chętnie poczytam co tam jest napisane :)
    hafija . pl
    mataja . pl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam juz dzisiaj nerwy. Jutro wizyta i to dopiero o 18. nie cierpie tak poznych wizyt, ale niestety musze zawsze czekac az maz wroci z pracy. Kiedys naiwnie myslalam, ze jak będę miala detektor to wizyty beda na luzie, bo do 12 tygodnia balam sie tylko o to zeby serduszko bilo. O naiwna ja:-) dzisiaj sie wzruszyła m siedzac na kanapie, ze to takie cudowne ze nosisz w sobie nowego czlowieka. Juz mi hormony odbijaja :D

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam o czekam jak ten nasz Nadulek po operacji.... I trochę się stresuje, że ciągle jej nie ma :(

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Czekam o czekam jak ten nasz Nadulek po operacji.... I trochę się stresuje, że ciągle jej nie ma :(
    dziś miała operację? jesli tak, to nie ma co liczyc, ze dziś się odezwie

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja nie farbuje wiec nie pomoge :-) skad wiecie, że czujecie ruchy dziecka? Bo ja tez czuje w dole brzucha rozne bąbelki, przelewania, pukniecia, ale nie wiem czy to jelita czy dziecko. Gdybym nie byla w ciazy to bym nawet na nie nie zwrocila uwagi. Dlatego nawet nie mam odwagi stwierdzic, ze czuje ruchy, a moze tak naprawde je czuje i oczekuje za duzo?ale tez nie chce sie rozczulac nad jelitami :D
    Ja mam to samo Nie wiem, czy to jelita, czy dzidzia ;) Myślę , że już dzidzia, ale czekam na mocniejsze kopniaczki :)
    A kiedy się robi krzywą cukrową??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ja mam to samo Nie wiem, czy to jelita, czy dzidzia ;) Myślę , że już dzidzia, ale czekam na mocniejsze kopniaczki :)
    A kiedy się robi krzywą cukrową??
    To dopiero od 24 tygodnia

linka220 lubi tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziś miała operację? jesli tak, to nie ma co liczyc, ze dziś się odezwie
    Właśnie wczoraj i też już się martwie.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie córka:)

Rucola, promyczek 39, ola_g89, agaafabka, arya12, linka220, Izabelle, hawana, Agatek_gagatek, zuza88 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    U nas będzie córka:)
    Gratulacje!! U mnie synek :)

ola_g89, agaafabka, Mum2b, arya12, Izabelle, hawana, zuza88 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Właśnie wczoraj i też już się martwie.
    Po takiej operacji raczej kilka dni bedzie totalnie unieruchomiona. Musimy dać jej czas

agaafabka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z tych co miała badanie moczu miała zrobione przez laboratorium tylko badanie ogólne bez oceny pod mikroskopem?

Bo u mnie diagnosta stwierdził, że nie ma potrzeby i nie mam zrobionej tej oceny (a właśnie to zawsze u mnie źle wychodziło) i jestem zła.

frezyjciada lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Gratulacje!! U mnie synek :)
    Rucola miałaś się pytać gine czemu nie czujesz ruchów? Pytalas2 się?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ale na tym etapie można nie czuć ruchów (bądź ich nie rozpoznawać). Trzeba cierpliwie poczekać :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie to nieprzyjemne kłucie w pochwie? Mnie się to nasila z dnia na dzień. Do tego dalej brązowe plamienia. Niby wszystko ok ale jakoś za dużo tych dziwnych akcji.

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ