X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ha ha,no rzeczywiście nie ma co rozczulać się nad jelitami ;) Najpierw były właśnie bąblenia,przelewania,potem muśnięcia jakby skrzydeł a teraz jakby mnie ktos palcem trykał :)
    Hmmm... nie wiem. Brzmi znajomo, jak moje jelita:D nie mam pojecia jak cos zaliczyc do jelit, a jak do ruchow dziecka. Pewnie ruchy dziecka uznam dopiero w 25 tygodniu jak mnie porzadnie kopnie :D

Izabelle lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle ja tez mocz,morfologia ,glukoza i jakies tam jeszcze gin wpisala,ale nie dała Tsh ,wiec musialam oplacic,bo musze kontrolować,mam niedoczynność

Co do farbowania zrobilam sobie ostatnio farba bez amoniaku i zadnej roznicy nie ma ,wiec bede musiala zwykła farba sie farbnąc :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o farbowanie to spokojnie można każda farbą, w 1trymestrze nie zalecają z amoniakiem, ze względu na nasz wyczulony węch. Ja tam farbowalam i w pierwszej i teraz i luz blues

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za info o farbach,bo mam w domu z amoniakiem i się bujałam sama ze sobą,czy jej użyć ;) W weekend biorę się za siebie.

Frezycjada,blogi o kp cudowne,pochłonęły mnie bez reszty. Gdybym kiedyś wiedziała,to za kłaki bym niektóre położne wytargała
    Dziękuję za polecenie :*

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma z co Izabelle, ja gdyby nie te blogi pewnie też bym nie kp ;) na późniejszy czas wychowania dziecka polecam blog dziecisawazne.pl, też jest superancko :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś podrzucić jeszcze raz stronę o kp? :) co prawda mam za sobą już dwa karmienia po pół roku ale chętnie poczytam co tam jest napisane :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Może ktoś podrzucić jeszcze raz stronę o kp? :) co prawda mam za sobą już dwa karmienia po pół roku ale chętnie poczytam co tam jest napisane :)
    hafija . pl
    mataja . pl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam juz dzisiaj nerwy. Jutro wizyta i to dopiero o 18. nie cierpie tak poznych wizyt, ale niestety musze zawsze czekac az maz wroci z pracy. Kiedys naiwnie myslalam, ze jak będę miala detektor to wizyty beda na luzie, bo do 12 tygodnia balam sie tylko o to zeby serduszko bilo. O naiwna ja:-) dzisiaj sie wzruszyła m siedzac na kanapie, ze to takie cudowne ze nosisz w sobie nowego czlowieka. Juz mi hormony odbijaja :D

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam o czekam jak ten nasz Nadulek po operacji.... I trochę się stresuje, że ciągle jej nie ma :(

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Czekam o czekam jak ten nasz Nadulek po operacji.... I trochę się stresuje, że ciągle jej nie ma :(
    dziś miała operację? jesli tak, to nie ma co liczyc, ze dziś się odezwie

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja nie farbuje wiec nie pomoge :-) skad wiecie, że czujecie ruchy dziecka? Bo ja tez czuje w dole brzucha rozne bąbelki, przelewania, pukniecia, ale nie wiem czy to jelita czy dziecko. Gdybym nie byla w ciazy to bym nawet na nie nie zwrocila uwagi. Dlatego nawet nie mam odwagi stwierdzic, ze czuje ruchy, a moze tak naprawde je czuje i oczekuje za duzo?ale tez nie chce sie rozczulac nad jelitami :D
    Ja mam to samo Nie wiem, czy to jelita, czy dzidzia ;) Myślę , że już dzidzia, ale czekam na mocniejsze kopniaczki :)
    A kiedy się robi krzywą cukrową??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ja mam to samo Nie wiem, czy to jelita, czy dzidzia ;) Myślę , że już dzidzia, ale czekam na mocniejsze kopniaczki :)
    A kiedy się robi krzywą cukrową??
    To dopiero od 24 tygodnia

linka220 lubi tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziś miała operację? jesli tak, to nie ma co liczyc, ze dziś się odezwie
    Właśnie wczoraj i też już się martwie.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie córka:)

Rucola, promyczek 39, ola_g89, agaafabka, arya12, linka220, Izabelle, hawana, Agatek_gagatek, zuza88 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    U nas będzie córka:)
    Gratulacje!! U mnie synek :)

ola_g89, agaafabka, Mum2b, arya12, Izabelle, hawana, zuza88 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Właśnie wczoraj i też już się martwie.
    Po takiej operacji raczej kilka dni bedzie totalnie unieruchomiona. Musimy dać jej czas

agaafabka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z tych co miała badanie moczu miała zrobione przez laboratorium tylko badanie ogólne bez oceny pod mikroskopem?

Bo u mnie diagnosta stwierdził, że nie ma potrzeby i nie mam zrobionej tej oceny (a właśnie to zawsze u mnie źle wychodziło) i jestem zła.

frezyjciada lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Gratulacje!! U mnie synek :)
    Rucola miałaś się pytać gine czemu nie czujesz ruchów? Pytalas2 się?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ale na tym etapie można nie czuć ruchów (bądź ich nie rozpoznawać). Trzeba cierpliwie poczekać :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie to nieprzyjemne kłucie w pochwie? Mnie się to nasila z dnia na dzień. Do tego dalej brązowe plamienia. Niby wszystko ok ale jakoś za dużo tych dziwnych akcji.

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ