X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:-) nasz watek serio zostal opanowany przez dziewczyny:-) ja tez czułam chlopca i nawet bylam zawiedziona jak na prenatalnych lekarka mi powiedziala, że dziewczynka. A teraz sobie nie wyobrażam zeby to nie byla dziewczynka i mam nadzieje że nic jej juz nie urosnie :-)

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja szczerze mowiac nie ufam do konca żadnemu lekarzowi i i tak wszystko sprawdzam, czytam, w razie niepewnosci prosze o konsultacje kogos innego. W czasie poronienia i staran o druga ciaze i przejściu serii zabiegow mialam do czynienia z dziesiątkami lekarzy w szpitalach, przychodniach, klinikach i naprawdę część z nich nie miala pojecia o czym mowie, gdy chcialam cos skonsultowac, polowa nie slyszala o moich mutacjach zwiazanych z trombofilia. Uwazam ze malo jest lekarzy z powołania, którzy przejmuja sie pacjentka. Wczoraj zmrozila mnie ta informacja w wiadomosciach o kolejnej kobiecie, ktorej za pozno zrobili cc i dziecko nawet samodzielnie nie oddycha. No ale koniec tego pesymizmu. To tylko ja tak mam, że jestem umysłem analitycznym i.nic nie przyjmuje na wiarę :-)
    No,jeśli chodzi o mutacje,to lekarze mają marną wiedzę. Najgirsze jest to,ze tą niewiedzę maskują bagatelizowaniem problemu.
    Na szczęście mam lekarkę,dka której temat mthfr jest konikiem ;)

Ja od początku czułam,ze będzie dzirwczynka. Jak 7 lst temu byłam w ciąży z terminem na wrzesień,to w 80% byli chłopcy,teraz dziewczyny rządzą :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 12:47

krasnalowa, Izabelle lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    No,jeśli chodzi o mutacje,to lekarze mają marną wiedzę. Najgirsze jest to,ze tą niewiedzę maskują bagatelizowaniem problemu.
    Na szczęście mam lekarkę,dka której temat mthfr jest konikiem ;)

Ja od początku czułam,ze będzie dzirwczynka. Jak 7 lst temu byłam w ciąży z terminem na wrzesień,to w 80% byli chłopcy,teraz dziewczyny rządzą :)
    No to zazdroszcze. Moj lekarz niestety nie jest specjalista jesli chodzi o trombofilie, ale jest najlepszym lekarzem jakiego do tej pory znalazlam i nie ma problemu z przepisywaniem mi heparyny. Najwazniejsze dla mnie jest, ze slucha co do niego mowie, wizyty trwaja 30-40minut,o czymkolwiek mu powiem, ze mnie niepokoi to to sprawdzi, no i jest sympatyczny i z poczuciem humoru, a to wbrem pozorom tez wazne. Kiedys chodzilam do lekarki, która na znanym lekarzu w ogole miala jakis laur najlepszego lekarza, same wysokie oceny, a wizyty u niej trwaly 5-minut, bylam zestresowana tym, ze nie zdazam nawet zapytac o wszystko co chcialam.mialam wrazenie, ze mysli nie o mnie tylko o kolejnej pacjnentce w kolejce. No ale i tak mam ograniczone zaufanie do mojego lekarza i zadaje mu duzo pytan, wyrazam watpliwosci. Jestem trudnym pacjentem i ostrzegalam go na poczatku:D smial sie, ze w niektorych tematach jestem obcykana cjyba lepiej niz on :D

Izabelle lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cześć dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że u nas będzie dziewczynka! :) Przyznam szczerze, że jestem zaskoczona bo bardzo czułam chłopaka :D
    Pytałam też lekarza o to dlaczego nie czuję jeszcze ruchów. Powiedział mi, że jeszcze mam czas i żebym poczekała jeszcze z 2-3 tygodnie i na pewno "coś" poczuję :D
    Gratulacje kochana :) ja w pierwszej ciąży byłam przekonana, że będzie dziewczynka, a na połówkowych się okazało, że chłopak :) myślałam nawet, że to pomyłka, ale moja gin wyraźnie wydrukowała mi zdjęcie siusiaka haha i siusiak się urodził :) a teraz to nie mam żadnych przeczuć :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w badaniu moczu zawsze mam osad,z wczoraj tez :nabłonki wielokątne nieliczne w polu widzenia,leukocyty pojedyncze w polu widzenia ,więc chyba ok :)

Izabelle lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ja w badaniu moczu zawsze mam osad,z wczoraj tez :nabłonki wielokątne nieliczne w polu widzenia,leukocyty pojedyncze w polu widzenia ,więc chyba ok :)
    Na moje oko ok ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde naczytalam się tu o tych szyjkach a u nas w Holandii nawet nikt tego nie sprawdza...
    Na każdej wizycie u położnej jedynie waga, ciśnienie, serduszko i ułożenie macicy sprawdza i to tyle.. hm będę w Polsce za nie długo to się przejdę do ginka z czystej ciekawości

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też trochę się wystraszyłam tymi moimi 3cm bo tydzień wcześniej jak byłam na IP miałam 3.2 czyli się skraca. Z tego co pamiętam na prenatalnych miałam 4...

Mam inne pytanie. Macie może wodniste upławy? A jak nie to jakie macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo wodniste upławy czasami jak sama woda czasami jak mleko. Ciągle sprawdzam je paskami lakmusowymi bo mam schize, że to wody płodowe :D ale lekarz wczoraj wszystko sprawdził i powiedział, że wód jest dużo i jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    No ja też trochę się wystraszyłam tymi moimi 3cm bo tydzień wcześniej jak byłam na IP miałam 3.2 czyli się skraca. Z tego co pamiętam na prenatalnych miałam 4...

Mam inne pytanie. Macie może wodniste upławy? A jak nie to jakie macie?
    To tym bardziej bym sie nie forsowala skoro juz 1cm Ci sie skrocila. Nie chodzi o straszenie, tylko o ostroznosc. Nie dzwigaj, nie schylaj sie, duzo wypoczywaj. Choc niektorzy tu maja podzielone zdania, ze lezenie nic nie daje to jednak z praktyki wielu kobiet wynika, ze cos moze pomóc. A juz nieforosowanie sie na pewno nie zaszkodzi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciezko stwierdzic jakie obecnie mam uplawy bo stosuje luteine dopochwowa i raz mam bardzo geste i biale, podejrzewam że to przez nia, a raz mam bardziej wodniste.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja mam bardzo wodniste upławy czasami jak sama woda czasami jak mleko. Ciągle sprawdzam je paskami lakmusowymi bo mam schize, że to wody płodowe :D ale lekarz wczoraj wszystko sprawdził i powiedział, że wód jest dużo i jest ok :)
    Ja mam takie same większość jak białko z jajka kurzego ale mleczne czasem też :) i dość sporo jednego dnia mniej następnego i tak w kółko :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie czasem jak woda czasem mleczne a czasem żółte. Myślę o tych paskach tylko nie wiem jak je szukać na allegro? To są takie standardowe paski lakmusowe?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej wodniste. Tylko czasami mleczne. Ostatnio w ogóle jest ich dość dużo :)

O paskach nie słyszałam wcześniej (pomijając chemię w szkole :D) - moze na późniejszym etapie ciąży zamówię żeby nie świrować, czy to wody czy jednak śluz :)

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z takim dużym śluzem jak białko jaja dostałam leki na infekcję, bo gin stwierdziła, że jest go stanowczo za dużo, 19ego bede robić posiew żeby sprawdzić jak się sprawy mają. W pierwszej ciąży była mega posucha non stop, dlatego teraz mówiłam gin o tym śluzie, no i niby to normalne ale po zbadaniu stwierdziła, że stanowczo za dużo i bralam gyno pevaryl

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najwazniejszy jest posiew. Bo zwiększona ilosc śluzu jest w ciazy normalna, wszytsko jest tam bardzo ukrwione, plus hormony i tworzy sie go wiecej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja mam szyjke "tylko" albo "aż" 3 cm. Ale te kłucia mój gine nie wiązał ze skracaniem się szyjki ale jeśli już z czymś niepokojacycm to z infekcjami.
    Ja wczoraj byłam na usg, moja również ma 3 cm, infekcji brak, a klucia sa przyczyną rozchodzacego sie spojenia lub jak w moim przypadku z winy uszkodzonego kręgosłupa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja mam właśnie czasem jak woda czasem mleczne a czasem żółte. Myślę o tych paskach tylko nie wiem jak je szukać na allegro? To są takie standardowe paski lakmusowe?

Tak to są najzwyklejsze papierki lakmusowe, ja zazwyczaj kupuje te najtańsze bo wydaje mi się, że nie ma większej różnicy. Jeśli to wody płodowe to od razu zabarwi się na odcień niebieskiego i dokładność skali nie jest potrzebna. Wiem, że Domowe Laboratorium wypuściło testy PH do badania infekcji pochwy i one ponoć są bardzo dokładne.

Jeśli chodzi o mój śluz to mo czasami wypływa taki wodnisty partiami, że prawie pół majtek mam przemoczonych. Pierwszy raz jak to się stało to byłam pewna, że to wody płodowe i poleciałam na IP :D

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja mam z firmy Domowe Laboratorium, one są typowo do tego. Co do tych z allegro ja bałam się, że nie będą działały tak jak np. tanie owulacyjne. Nie chciałam rezykować.
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Domowe-laboratorium-test-do-badania-pH-pochwy-2-szt,288701,5454

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 16:20

agaafabka lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ