X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Czesc meldujemy sie
    Po operacji nie bylam wztanie za wiele. 2 dni na morfinie. Wczoraj nawet przelykanie sprawialo bol niedoopisania. Mam wstawione 2 implanty dyskow. Lekarz najlepszy na swiecie. Jak dobrze pojdzie to w poniedzialek do domu. Na razie nie jestem w stanie wiecej napisac bo leze pod kroplowkami
    Dziekujemy za wszystkie kciuki.
    Bardzo się cieszę,że już po wszystkim. Teraz będzie tylko lepiej,musi być.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Myślę, że to bardzo popularne zmartwienia :D
    No nie wiem nie wiem :D obie mamy krotkie dzieci z krotkimi nogami :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ja nie mam kluc zadnych ,dzis mi gin sprawdzal szyjke i jest zamknieta i dluga,
    A moje dziecie ma 145 gram i mozliwe ze jest dziewczynka ,ale to jeszcze gdybanie pewnie,bo sie zaslonilo ♥16 tydzien mi leci
    Najeważniejsze,że dzieć zdrowy ;) Czyżby kolejna dziewuszka ;)?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, cieszymy się, że już po operacji. Miejmy nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej. No i do szczęścia brakuje tylko zdrowego synka.

nadulek, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole z tych emocji i mysleniu o wymiarach dziecka zapomnialam poprosic lekarza zeby sie upewnil czy to nadal dziewczynka. A obiecalam sobie. Ze jak dzisiaj wszystko bedzie dobrze to kupie pierwszych kilka ubranek. Mam nadzieje ze sie nie zmieni bo inaczej synek bedzie chodzil w rozowym body :D

agaafabka, ola_g89, Rucola, Izabelle lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Nadilek najgorsze już za Tobą teraz będzie już tylko lepiej. Trzymam mocno kciuki za szybki powrót do zdrowia :) moja wizyta już jutro, jak zwykle zaczyna się nerwóka:/ miłego wieczorku :)

nadulek lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No nie wiem nie wiem :D obie mamy krotkie dzieci z krotkimi nogami :D
    A co to znaczy krótka noga? Pomiar odpowiadał dużo mlodszej ciazy niz np brzuszek czy glowka?

W ogóle krasnalova jak twój wiek dzidzi? Wyrównał się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    A on pomoże jak już jest problem?

Nie wiem mówił żeby wziąć Kupilam dzisiaj pierwsza nocna aplikacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A co to znaczy krótka noga? Pomiar odpowiadał dużo mlodszej ciazy niz np brzuszek czy glowka?

W ogóle krasnalova jak twój wiek dzidzi? Wyrównał się?
    Nie wiem czy sie wyrównał,bo ja wcześniej bazowalam tylko na crl, a dzisiaj mi nie podal bo dzidzia skulona. No wg wszystkich pomiarow usredniony wynik wskazuje na 16t 4d ciazy a kosc udowa wychodzi na tylko 15t5d wiwc jest 6dni do tylu.

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek piszę tu już bardzo rzadko ale śledzę wątek cały czas, trzymałam kciuki i modliłam się o Ciebie. Pozdrawiam serdecznie.
    Frecyciada wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo chciaqłam o coś zapytać w sprawie nowego forum (tzn. nie mogę na nie w ogóle wejść)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła ja również, witryna nieosiągalna

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi upławami to niestety różnie bywa, ja od początku ciąży miałam takie rzadkie, białe i pierwszy ginekolog mówił że wszystko ok a drugi pobrał posiew i wyszła infekcja zakończona antybiotykiem dopochwowo także nie ma reguły. Po tym antybiotyku po kilku dniach znów wydzielina się pojawiła. Najlepsze jest to, że nie ma przy tym swędzeń, pieczeń itd i nie wiadomo czy to źle czy nie

f2wlwn15pyf6mety.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek super, że się odezwałaś. Wracaj szybko do zdrowia.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła przyjęłam!
    Ja z tą wydzieliną mam identycznie! Też brałam leki i teraz też znów ta wydzielina ale mniej niż wcześniej i sama nie wiem co robić.... 19mam wizytę to zrobię posiew, bo nie chce brać lekow jeśli to nie jest infekcja... Pogmatwane to wszystko w tej ciąży, jakoś w pierwszej było duuuużo łatwiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pójdę zrobić posiew do jakiegoś labo ale to wyjazd do innego miasta bo w moim nie ma :/ Jak będę miała wyniki to dopiero zadzwonię do ginka bo już mi głupio dzwonić z każdą pierdołą :P

• aLunia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też teraz z posiewu wyszła infekcja, a nic mi nie dolega. Także warto sprawdzić

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak te testy z domowego laboratorium się spisują, muszę poszukać, nawet żeby na wszelki wypadek mieć w domu i sobie sprawdzić, bez jeżdżenia na badania, może jakbym mieszkała w mieście to by nie było takiego zachodu, a tak to do najbliższego miasta mam 30km, każdy wyjazd to wyprawa i szukanie opieki dla młodego

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ciekawe jak te testy z domowego laboratorium się spisują, muszę poszukać, nawet żeby na wszelki wypadek mieć w domu i sobie sprawdzić, bez jeżdżenia na badania, może jakbym mieszkała w mieście to by nie było takiego zachodu, a tak to do najbliższego miasta mam 30km, każdy wyjazd to wyprawa i szukanie opieki dla młodego
    w rossmanie tez są po 2 testy pakowane :) także je równiez mozna wyprobowac :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek bardzo się cieszę, ze już po wszystkim i ze mimo trudności dałaś nam znać. Trzymaj się mocno. Kiedy wyniki amnio?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ