X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Czesc meldujemy sie
    Po operacji nie bylam wztanie za wiele. 2 dni na morfinie. Wczoraj nawet przelykanie sprawialo bol niedoopisania. Mam wstawione 2 implanty dyskow. Lekarz najlepszy na swiecie. Jak dobrze pojdzie to w poniedzialek do domu. Na razie nie jestem w stanie wiecej napisac bo leze pod kroplowkami
    Dziekujemy za wszystkie kciuki.
    Bardzo się cieszę,że już po wszystkim. Teraz będzie tylko lepiej,musi być.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Myślę, że to bardzo popularne zmartwienia :D
    No nie wiem nie wiem :D obie mamy krotkie dzieci z krotkimi nogami :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ja nie mam kluc zadnych ,dzis mi gin sprawdzal szyjke i jest zamknieta i dluga,
    A moje dziecie ma 145 gram i mozliwe ze jest dziewczynka ,ale to jeszcze gdybanie pewnie,bo sie zaslonilo ♥16 tydzien mi leci
    Najeważniejsze,że dzieć zdrowy ;) Czyżby kolejna dziewuszka ;)?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, cieszymy się, że już po operacji. Miejmy nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej. No i do szczęścia brakuje tylko zdrowego synka.

nadulek, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole z tych emocji i mysleniu o wymiarach dziecka zapomnialam poprosic lekarza zeby sie upewnil czy to nadal dziewczynka. A obiecalam sobie. Ze jak dzisiaj wszystko bedzie dobrze to kupie pierwszych kilka ubranek. Mam nadzieje ze sie nie zmieni bo inaczej synek bedzie chodzil w rozowym body :D

agaafabka, ola_g89, Rucola, Izabelle lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Nadilek najgorsze już za Tobą teraz będzie już tylko lepiej. Trzymam mocno kciuki za szybki powrót do zdrowia :) moja wizyta już jutro, jak zwykle zaczyna się nerwóka:/ miłego wieczorku :)

nadulek lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No nie wiem nie wiem :D obie mamy krotkie dzieci z krotkimi nogami :D
    A co to znaczy krótka noga? Pomiar odpowiadał dużo mlodszej ciazy niz np brzuszek czy glowka?

W ogóle krasnalova jak twój wiek dzidzi? Wyrównał się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    A on pomoże jak już jest problem?

Nie wiem mówił żeby wziąć Kupilam dzisiaj pierwsza nocna aplikacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A co to znaczy krótka noga? Pomiar odpowiadał dużo mlodszej ciazy niz np brzuszek czy glowka?

W ogóle krasnalova jak twój wiek dzidzi? Wyrównał się?
    Nie wiem czy sie wyrównał,bo ja wcześniej bazowalam tylko na crl, a dzisiaj mi nie podal bo dzidzia skulona. No wg wszystkich pomiarow usredniony wynik wskazuje na 16t 4d ciazy a kosc udowa wychodzi na tylko 15t5d wiwc jest 6dni do tylu.

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek piszę tu już bardzo rzadko ale śledzę wątek cały czas, trzymałam kciuki i modliłam się o Ciebie. Pozdrawiam serdecznie.
    Frecyciada wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo chciaqłam o coś zapytać w sprawie nowego forum (tzn. nie mogę na nie w ogóle wejść)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła ja również, witryna nieosiągalna

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi upławami to niestety różnie bywa, ja od początku ciąży miałam takie rzadkie, białe i pierwszy ginekolog mówił że wszystko ok a drugi pobrał posiew i wyszła infekcja zakończona antybiotykiem dopochwowo także nie ma reguły. Po tym antybiotyku po kilku dniach znów wydzielina się pojawiła. Najlepsze jest to, że nie ma przy tym swędzeń, pieczeń itd i nie wiadomo czy to źle czy nie

f2wlwn15pyf6mety.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek super, że się odezwałaś. Wracaj szybko do zdrowia.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła przyjęłam!
    Ja z tą wydzieliną mam identycznie! Też brałam leki i teraz też znów ta wydzielina ale mniej niż wcześniej i sama nie wiem co robić.... 19mam wizytę to zrobię posiew, bo nie chce brać lekow jeśli to nie jest infekcja... Pogmatwane to wszystko w tej ciąży, jakoś w pierwszej było duuuużo łatwiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pójdę zrobić posiew do jakiegoś labo ale to wyjazd do innego miasta bo w moim nie ma :/ Jak będę miała wyniki to dopiero zadzwonię do ginka bo już mi głupio dzwonić z każdą pierdołą :P

• aLunia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też teraz z posiewu wyszła infekcja, a nic mi nie dolega. Także warto sprawdzić

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak te testy z domowego laboratorium się spisują, muszę poszukać, nawet żeby na wszelki wypadek mieć w domu i sobie sprawdzić, bez jeżdżenia na badania, może jakbym mieszkała w mieście to by nie było takiego zachodu, a tak to do najbliższego miasta mam 30km, każdy wyjazd to wyprawa i szukanie opieki dla młodego

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ciekawe jak te testy z domowego laboratorium się spisują, muszę poszukać, nawet żeby na wszelki wypadek mieć w domu i sobie sprawdzić, bez jeżdżenia na badania, może jakbym mieszkała w mieście to by nie było takiego zachodu, a tak to do najbliższego miasta mam 30km, każdy wyjazd to wyprawa i szukanie opieki dla młodego
    w rossmanie tez są po 2 testy pakowane :) także je równiez mozna wyprobowac :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek bardzo się cieszę, ze już po wszystkim i ze mimo trudności dałaś nam znać. Trzymaj się mocno. Kiedy wyniki amnio?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ