WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Myśle, że wydzielina powinna niepokoić jeśli ma brzydki zapach. Jeśli jest bezwonna to powinno być ok.
-
nick nieaktualnyJustyna no właśnie ja jestem przykładem, że jest bezwonna, bez pieczenia, bez swędzenia, bez zmienionej konsystencji a jednak to infekcja. W ciąży te ogólne reguły mają się nijak do rzeczywistości. Dlatego każdą jeśli coś niepokoi zachęcam żeby zgłosić swojemu lekarzowi, najlepiej wyprosić posiew, bo jednak to bardzo ważna rzecz!
-
nick nieaktualnyZrobilam pierwsze zamowienie na kilka ubranek z reserved. Ale sie bilam sama ze soba, kupić czy nie kupic, a co jak cos sie stanie. Ale pokonalam je i kupilam
w ogole teraz jest jakas akcja w wielu sklepach "stylowe zakupy" i dodatkowe -20%. Aha, pytalam lekarza o te ruchy to powiedzial ze spokojnie do 20tygodnia mozna nie czuc, a z lozyskiem na przedniej scianie to nawet dluzej.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
paulka86 wrote:Nadulek cały czas trzymam za Ciebie kciuki. Teraz musi być dobrze.
Ja również nie mogę zalogować się na nasze forum. Widzę, że nie tylko ja mam ten problem.
Ja też właśnie mam problem. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Dziewczyny, co do posiewów z pochwy,to hmmmm ja mam trochę wątpliwości
Pochwa przecież nigdy nie jest jałowa. Gorzej jak coś siedzi w kanale szyjki. Ja ostatnio przy mega infekcji robiłam posiew,a on wyszedł prawidłowy. Ręce załamałyśmy z lekarką.
A teraz muszę dostarczyć mocz na posiew, od dwóch tygodni męczy mnie piach schodzący z nerek. Już mam dosć,upierdliwa przypadłość.
Wieczorem wizyta,już stres czy cos tam raczyło podnieść się nieco wyżej
Chcę wreszcie wstać ! -
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Dzień dobry
Dziewczyny, co do posiewów z pochwy,to hmmmm ja mam trochę wątpliwości
Pochwa przecież nigdy nie jest jałowa. Gorzej jak coś siedzi w kanale szyjki. Ja ostatnio przy mega infekcji robiłam posiew,a on wyszedł prawidłowy. Ręce załamałyśmy z lekarką.
A teraz muszę dostarczyć mocz na posiew, od dwóch tygodni męczy mnie piach schodzący z nerek. Już mam dosć,upierdliwa przypadłość.
Wieczorem wizyta,już stres czy cos tam raczyło podnieść się nieco wyżej
Chcę wreszcie wstać ! -
nick nieaktualny
-
Byłam wczoraj w ciuchlandzie i upolowałam piękne ciuszki za 6 zł dla mojej maleńkiej, jak nowe, niektóre body z metkami jeszcze
Ja się borykam znów z nawracającą infekcją, swędzi, piecze, posmaruję Pimafucortem, przechodzi a później znówagaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA apropos ubranek, pytanie szczególnie do doświadczonych. Kupujac pajacyki i body w reserved, zauwazylam, ze mozna kupic normalne koszulki z krotkim rekawkiem w rozmiarze 56. Bez zadnych guziczkow czy zapiec, normalne koszulki. Czy takie cos przy dzidziusiu sie w ogole przydaje? Czy noworodki nosza takie zwykle koszulki zakładane przez glowe i do tego np. getry? Czy jest to totalnie nieprzydatne
?
-
Dobre pytanie, też się zastanawiałam, czy w ogóle jest sens to kupować? Chociaż wydaje mi się, że jednak body lepsze, zawijasz noworodka później w rożek i sobie śpi większość czasu, poza tym tak ciągle zdejmować u spodenki do zmiany pieluchy, chyba nie bardzo no i uciskają kikut po pępku, więc ja stawiam na body.
Zamawiam dziś na Allegro nasiona pomidorków koktajlowych i groszek karłowy a do tego sadzonki poziomki zwisającej, będę hodować na tarasieOstatnio u nas piękna pogoda, więc ruszyliśmy z pracami na działce pod budowę, mamy do uprzątnięcia kilka ściętych drzew. Ja zbieram gałęzie i wrzucam na palenisko, zakwasy aż mam od tego, wreszcie zaczęłam się ruszać bo po tej zimie zastój w kościach i zadyszka okropna podczas długiego spaceru z psem
Hedgehog, Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo tak mi sie wlasnie wydawalo, ze te koszulki i wciskanie ich przez glowe to srednie. Ale te ubranka, rozmiary to dla mnie czarna magia. Teraz zamowilam jeszcze kilka rzeczy ze smyk outlet. Wyprzedaja różne wzory świąteczne np. piekny pajac polarowy renifer za 25zl no to wzielam w rozniarze 62 to akurat powinno byc na pazdziernik-listopad. Jakiegos dzidzia giganta sie nie spodziewam, bo ja drobna, macica mala i do tego dwurozna, wiec mam nadzieje ze po urodzeniu 56 bedzie pasowac
-
Dopoki pępek nie odpadnie to i body srednio wygodne-ja zakladalam kaftaniki kopertowe przez jakis tydzien dopoki kikut nie odpadl potem body
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:05
-
nick nieaktualnyHedgehog wrote:Natalia ja też zaczęłam moja mała uprawę. Pomidorki już wypuściły korzonki i czekam na pierwsze listki. Poziomka wolniej ale też zaczyna coś się dziać. Mam jeszcze papryczkę chilli. Już jest spora
chciałabym mieć dom z ogrodem żeby sobie warzywka hodować ale balkon też daje radę
Co do infekcji. U mnie też była bezobjawowa. Może lekko coś zaswedzialo ale myślałam że to dlatego że zrobiło mi się male odparzenie w pachwinie. No ale niestety. Kończę właśnie 2tygodniowa kurację.
A macie problem z krwawieniem z nosa? Wyczytałam że tak się może dziać ale martwi mnie to i tak. Zawsze kiedy wydmucham nos zawartość jest zabarwiona krwią czasem - raz na kilka dni - zdarzy się że to typowy krwotok. Intensywny ale krótki. -
Hedgehog wrote:Natalia ja też zaczęłam moja mała uprawę. Pomidorki już wypuściły korzonki i czekam na pierwsze listki. Poziomka wolniej ale też zaczyna coś się dziać. Mam jeszcze papryczkę chilli. Już jest spora
chciałabym mieć dom z ogrodem żeby sobie warzywka hodować ale balkon też daje radę
Co do infekcji. U mnie też była bezobjawowa. Może lekko coś zaswedzialo ale myślałam że to dlatego że zrobiło mi się male odparzenie w pachwinie. No ale niestety. Kończę właśnie 2tygodniowa kurację.
A macie problem z krwawieniem z nosa? Wyczytałam że tak się może dziać ale martwi mnie to i tak. Zawsze kiedy wydmucham nos zawartość jest zabarwiona krwią czasem - raz na kilka dni - zdarzy się że to typowy krwotok. Intensywny ale krótki.