X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek cały czas trzymam za Ciebie kciuki. Teraz musi być dobrze.

Ja również nie mogę zalogować się na nasze forum. Widzę, że nie tylko ja mam ten problem.

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka86 dobrze że możemy sobie tu poklikać jeszcze :)

paulka86 lubi tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że wydzielina powinna niepokoić jeśli ma brzydki zapach. Jeśli jest bezwonna to powinno być ok.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no właśnie ja jestem przykładem, że jest bezwonna, bez pieczenia, bez swędzenia, bez zmienionej konsystencji a jednak to infekcja. W ciąży te ogólne reguły mają się nijak do rzeczywistości. Dlatego każdą jeśli coś niepokoi zachęcam żeby zgłosić swojemu lekarzowi, najlepiej wyprosić posiew, bo jednak to bardzo ważna rzecz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam pierwsze zamowienie na kilka ubranek z reserved. Ale sie bilam sama ze soba, kupić czy nie kupic, a co jak cos sie stanie. Ale pokonalam je i kupilam :-) w ogole teraz jest jakas akcja w wielu sklepach "stylowe zakupy" i dodatkowe -20%. Aha, pytalam lekarza o te ruchy to powiedzial ze spokojnie do 20tygodnia mozna nie czuc, a z lozyskiem na przedniej scianie to nawet dluzej.

Izabelle lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Nadulek cały czas trzymam za Ciebie kciuki. Teraz musi być dobrze.

Ja również nie mogę zalogować się na nasze forum. Widzę, że nie tylko ja mam ten problem.

Ja też właśnie mam problem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    tak
    Tak jak ja

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziewczyny, co do posiewów z pochwy,to hmmmm ja mam trochę wątpliwości
    Pochwa przecież nigdy nie jest jałowa. Gorzej jak coś siedzi w kanale szyjki. Ja ostatnio przy mega infekcji robiłam posiew,a on wyszedł prawidłowy. Ręce załamałyśmy z lekarką.
    A teraz muszę dostarczyć mocz na posiew, od dwóch tygodni męczy mnie piach schodzący z nerek. Już mam dosć,upierdliwa przypadłość.
    Wieczorem wizyta,już stres czy cos tam raczyło podnieść się nieco wyżej ;)
    Chcę wreszcie wstać !

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dzień dobry :)
    Dziewczyny, co do posiewów z pochwy,to hmmmm ja mam trochę wątpliwości
    Pochwa przecież nigdy nie jest jałowa. Gorzej jak coś siedzi w kanale szyjki. Ja ostatnio przy mega infekcji robiłam posiew,a on wyszedł prawidłowy. Ręce załamałyśmy z lekarką.
    A teraz muszę dostarczyć mocz na posiew, od dwóch tygodni męczy mnie piach schodzący z nerek. Już mam dosć,upierdliwa przypadłość.
    Wieczorem wizyta,już stres czy cos tam raczyło podnieść się nieco wyżej ;)
    Chcę wreszcie wstać !
    Ty tez masz nisko lozysko? Pewnie juz pisalas, ale mi umknelo:-) ja tez mam, a z tego stresu nawet wczoraj nie zapytałam czy sie podniosło. A nawet sie ostatnio nie oszczedzalam, sprztalam, odkurzalam, chodzilam na zakupy. Juz mialam dosc po lezeniu przez caly pierwszy trymestr przy krwiaku. A Ty dostalas nakaz leżenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie znam szczegółów technicznych ale wydaje mi sie że lekarz mi pobieral z szyjki wymaz, bo klulo mnie przy tym pdoobnie jak przy cytologii. Wiec chyba da sie to jakos pobrac z "głębi" :-)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj w ciuchlandzie i upolowałam piękne ciuszki za 6 zł dla mojej maleńkiej, jak nowe, niektóre body z metkami jeszcze :)
    Ja się borykam znów z nawracającą infekcją, swędzi, piecze, posmaruję Pimafucortem, przechodzi a później znów :/

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropos ubranek, pytanie szczególnie do doświadczonych. Kupujac pajacyki i body w reserved, zauwazylam, ze mozna kupic normalne koszulki z krotkim rekawkiem w rozmiarze 56. Bez zadnych guziczkow czy zapiec, normalne koszulki. Czy takie cos przy dzidziusiu sie w ogole przydaje? Czy noworodki nosza takie zwykle koszulki zakładane przez glowe i do tego np. getry? Czy jest to totalnie nieprzydatne :-)?

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie, też się zastanawiałam, czy w ogóle jest sens to kupować? Chociaż wydaje mi się, że jednak body lepsze, zawijasz noworodka później w rożek i sobie śpi większość czasu, poza tym tak ciągle zdejmować u spodenki do zmiany pieluchy, chyba nie bardzo no i uciskają kikut po pępku, więc ja stawiam na body.
    Zamawiam dziś na Allegro nasiona pomidorków koktajlowych i groszek karłowy a do tego sadzonki poziomki zwisającej, będę hodować na tarasie :D Ostatnio u nas piękna pogoda, więc ruszyliśmy z pracami na działce pod budowę, mamy do uprzątnięcia kilka ściętych drzew. Ja zbieram gałęzie i wrzucam na palenisko, zakwasy aż mam od tego, wreszcie zaczęłam się ruszać bo po tej zimie zastój w kościach i zadyszka okropna podczas długiego spaceru z psem ;)

Hedgehog, Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 12:08

Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi sie wlasnie wydawalo, ze te koszulki i wciskanie ich przez glowe to srednie. Ale te ubranka, rozmiary to dla mnie czarna magia. Teraz zamowilam jeszcze kilka rzeczy ze smyk outlet. Wyprzedaja różne wzory świąteczne np. piekny pajac polarowy renifer za 25zl no to wzielam w rozniarze 62 to akurat powinno byc na pazdziernik-listopad. Jakiegos dzidzia giganta sie nie spodziewam, bo ja drobna, macica mala i do tego dwurozna, wiec mam nadzieje ze po urodzeniu 56 bedzie pasowac :D

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopoki pępek nie odpadnie to i body srednio wygodne-ja zakladalam kaftaniki kopertowe przez jakis tydzien dopoki kikut nie odpadl potem body :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:05

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Natalia ja też zaczęłam moja mała uprawę. Pomidorki już wypuściły korzonki i czekam na pierwsze listki. Poziomka wolniej ale też zaczyna coś się dziać. Mam jeszcze papryczkę chilli. Już jest spora :) chciałabym mieć dom z ogrodem żeby sobie warzywka hodować ale balkon też daje radę :)

Co do infekcji. U mnie też była bezobjawowa. Może lekko coś zaswedzialo ale myślałam że to dlatego że zrobiło mi się male odparzenie w pachwinie. No ale niestety. Kończę właśnie 2tygodniowa kurację.

A macie problem z krwawieniem z nosa? Wyczytałam że tak się może dziać ale martwi mnie to i tak. Zawsze kiedy wydmucham nos zawartość jest zabarwiona krwią czasem - raz na kilka dni - zdarzy się że to typowy krwotok. Intensywny ale krótki. :(
    Mi tez czesto krew z nosa leci. Moze nie tyle nawet ci leci to przy smarkaniu widze krew. A myslalam ze to ma zwiazek z moimi zastrzykami z heparyny i acardem.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Natalia ja też zaczęłam moja mała uprawę. Pomidorki już wypuściły korzonki i czekam na pierwsze listki. Poziomka wolniej ale też zaczyna coś się dziać. Mam jeszcze papryczkę chilli. Już jest spora :) chciałabym mieć dom z ogrodem żeby sobie warzywka hodować ale balkon też daje radę :)

Co do infekcji. U mnie też była bezobjawowa. Może lekko coś zaswedzialo ale myślałam że to dlatego że zrobiło mi się male odparzenie w pachwinie. No ale niestety. Kończę właśnie 2tygodniowa kurację.

A macie problem z krwawieniem z nosa? Wyczytałam że tak się może dziać ale martwi mnie to i tak. Zawsze kiedy wydmucham nos zawartość jest zabarwiona krwią czasem - raz na kilka dni - zdarzy się że to typowy krwotok. Intensywny ale krótki. :(
    W jaki sposób sadziłaś pomidorki? W jakieś maleńkie doniczki nasionka wrzucałaś?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mogę wejsc na forum
    Dobrze ze tu mozna klikać :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też tu jestem bo nasze nie działa?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ