X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla pewności czy działają zrobiłam sobie testy ph różnych produktów i wiedziałam na jaki kolor barwi się dany odczyn ph.

• Left_ie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak fajnie, że dziewczyny piszecie o wodnistej wydzielinie, bo ja też właśnie taką mam i schizuję już pełną gębą :)

agaafabka lubi tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja wczoraj byłam na usg, moja również ma 3 cm, infekcji brak, a klucia sa przyczyną rozchodzacego sie spojenia lub jak w moim przypadku z winy uszkodzonego kręgosłupa.

Camilla a Twoja szyjka od początku ma 3 cm czy wyjściową miałaś inna? Nic Ci lekarka nie powiedziała? A mogę zapytać jaki masz uraz kręgosłupa? Bo ja mam dyskopatię odcinka ledzwiowego plus epizodycznie rwe kulszowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 16:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Camilla a Twoja szyjka od początku ma 3 cm czy wyjściową miałaś inna? Nic Ci lekarka nie powiedziała? A mogę zapytać jaki masz uraz kręgosłupa? Bo ja mam dyskopatię odcinka ledzwiowego plus epizodycznie rwe kulszowa
    Pierwszy raz zapytałam o to jak pojawiły się klucia, wcześniej nie pytałam o to. Lekarz mowi, ze najważniejsze ze jest zamknięta, obraz usg wręcz idealny. Mam przepukline l5/s1, również epizody rwy kulszowej. Rok temu przez ponad 3 tygodnie prawie nie chodziłam. Teraz zaczyna sie odzywać co raz częściej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Pierwszy raz zapytałam o to jak pojawiły się klucia, wcześniej nie pytałam o to. Lekarz mowi, ze najważniejsze ze jest zamknięta, obraz usg wręcz idealny. Mam przepukline l5/s1, również epizody rwy kulszowej. Rok temu przez ponad 3 tygodnie prawie nie chodziłam. Teraz zaczyna sie odzywać co raz częściej.

To pewnie skoro lekarz nic nie mowił to też jest ok. Mnie te kłucia bardzo ostatnio męczą już nawet nie chodzi o fizyczny ból a strach. Rwę miałam leżącą też coś strasznego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    To pewnie skoro lekarz nic nie mowił to też jest ok. Mnie te kłucia bardzo ostatnio męczą już nawet nie chodzi o fizyczny ból a strach. Rwę miałam leżącą też coś strasznego.
    Podczas wczorajszej wizyty mój lekarz prowadzący poprosił jeszcze kolegę na konsultacje, uspokoili mnie bardzo, mam prowadzić oszczędny tryb życia bo niewiadomo jak w późniejszym etapie ciąży kręgosłup bedzie sobie radził. Wagę tez trzymam idealna, 2.5 na plusie. W ubiegłym roku na silnych lekach nie mogłam wytrzymać i wylam z bólu. Teraz nawet swojego najgrubszego siersciuszka sama nie podnoszę bo wazy prawie 7 kg, uważam na każdy ruch. Na późniejszy etap ciąży przyda sie pas podtrzymujacy zeby odciążyć trochę kręgosłup.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia to Twoj rocznik?

• nadulek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc meldujemy sie
    Po operacji nie bylam wztanie za wiele. 2 dni na morfinie. Wczoraj nawet przelykanie sprawialo bol niedoopisania. Mam wstawione 2 implanty dyskow. Lekarz najlepszy na swiecie. Jak dobrze pojdzie to w poniedzialek do domu. Na razie nie jestem w stanie wiecej napisac bo leze pod kroplowkami
    Dziekujemy za wszystkie kciuki.

Camilla13, frezyjciada, GuBo, promyczek 39, OctAngel, Malgonia, agaafabka, monika_86, ola_g89, Agatek_gagatek, Izabelle, JustynaG, jatoszka, Ithildin, Av, Cukierniczka, hawana, arya12, arya12, arya12, arya12, zuza88 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam kluc zadnych ,dzis mi gin sprawdzal szyjke i jest zamknieta i dluga,
    A moje dziecie ma 145 gram i mozliwe ze jest dziewczynka ,ale to jeszcze gdybanie pewnie,bo sie zaslonilo ♥16 tydzien mi leci

Izabelle lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek cieszę się, że już po wszystkim! Zdrowiej kochana!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    86Monia to Twoj rocznik?

tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja mam bardzo wodniste upławy czasami jak sama woda czasami jak mleko. Ciągle sprawdzam je paskami lakmusowymi bo mam schize, że to wody płodowe :D ale lekarz wczoraj wszystko sprawdził i powiedział, że wód jest dużo i jest ok :)
    ja też mam bardzo wodniste. czasem dosłownie czuje jak cieknie po nodze haha... w szczegolnosci z rana, bo pozniej to majtki mokre :D przewaznie jest to wodnisty jakby mleczny śluz

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny zauważyłam teraz ze pojawił sie w mojej wydzielinie tak jakby serek! czyli grzybica pewnie...a wczoraj byłam u ginka i mówił, że śluz prawidłowy. Nie mam innych objawów, żadnego zwędzenia pieczenia nic oprócz tego serka. Myślicie, że można jakoś naturalnie temu zapobiec? Bez dzwonienia do ginekologa? Bo on ma mnie już za wariatkę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał kupić lactovaginal dopochwowo zapobiegawczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Kurde dziewczyny zauważyłam teraz ze pojawił sie w mojej wydzielinie tak jakby serek! czyli grzybica pewnie...a wczoraj byłam u ginka i mówił, że śluz prawidłowy. Nie mam innych objawów, żadnego zwędzenia pieczenia nic oprócz tego serka. Myślicie, że można jakoś naturalnie temu zapobiec? Bez dzwonienia do ginekologa? Bo on ma mnie już za wariatkę :D
    Ja bym zrobila przede wszystkim posiew. W niektorych miejscach mozna po prostu pojsc do labo i pielegniarka pobiera wymaz i za 2 dni wynik jesli nic nie wyrosnie. I nie trzeba isc specjalnie do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mala jak zawsze uparta i lekarz musial mi trzasc brzuchem zeby sie obróciła :-) dlugosci nie znam bo byla skulona, ale wazy 163g. Pomierzyl glowke, brzuszek, nozke. Wszystko w normie. Choc jak zwykle troche mnie martwi ze cos ta noga krotka. No ale ja to zawsze musze miec zmartwienie. Ale lekarz zadowolony :-)

Izabelle, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma krótką nogę wiec spokojnie, też się wczoraj o to martwiłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi kazał kupić lactovaginal dopochwowo zapobiegawczo.

A on pomoże jak już jest problem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Moja też ma krótką nogę wiec spokojnie, też się wczoraj o to martwiłam :D
    Haha. My chyba jestesmy jakimis mentalnymi blizniaczkami bo spotykam Cie na swoich watkach i martwimy sie o to samo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to bardzo popularne zmartwienia :D

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ