X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, witam po świętach! :)
    W końcu nadrobiłam forum. Gratuluję udanych wizyt, poznanych płci i trzymam kciuki za następne pacjentki :)

86Monia - tak, raz na jakiś czas czuję kłucie. Dosłownie ułamek sekundy. Ale nie jest to jakoś bardzo nieprzyjemne, więc nie wiem, czy to samo masz na myśli.

Co do blogów o karmieniu piersią - w hafija zakochałam się już jakiś czas temu. Poleciła mi przyjaciółka, która od ponad roku karmi piersią i mówi, że naprawdę kp głównie dzięki temu blogowi. W niedalekiej przyszłości miały być warsztaty z Hafiją u mnie w mieście, ale jakoś przegapiłam zapisy... A szkoda, bo chętnie bym poszła. :(

No i muszę się pochwalić, że chyba u mnie też zaczynają się ruchy dziecka! :) raz czułam wieczorem takie delikatne muśnięcie od lewej do prawej - więcej aż tak wyraźnie się nie powtórzyło. A od wczoraj czuję w pewnych momentach coś takiego, jakby nagle mnie coś zaswędziało od środka :D myślicie, że to może być to? :)

Izabelle, hawana lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna lajk za to, że zwaracasz na to uwage! Szczególnie podczas ciąży b.wazna jest ocena pod mikroskopem, bo może być ogólnie dosc ok, a tu zrobią się kwiatki.

Izabelle lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Justyna lajk za to, że zwaracasz na to uwage! Szczególnie podczas ciąży b.wazna jest ocena pod mikroskopem, bo może być ogólnie dosc ok, a tu zrobią się kwiatki.
    ja i bez ciąży miałam za każdym razem złe wyniki moczu.
    Gin kazał powtórzyć. Badanie wykonałam. Ale niestety diagnoście się nie chciało spojrzeć pod mikroskopem (bo przecież gdyby spojrzał to byłby wynik)... ale na infolinii mi wmawiano, że "to oznacza, ze wszystko było ok bo diagnosta nie widział potrzeby".
    Szkoda, że nie ma tu już dziewczyny (nicka nie pamiętam) która pracowała w laboratorium bo może ona by to wyjaśniła...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo będzie dziewczynek z naszego forum :D oby dziewczyny z kolejnych miesięcy nadgoniły z chłopakami żeby nie było w przyszłości że na 1 faceta przypada 15 kobiet haha

ola_g89, Izabelle, hawana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę dziewczynkę :( :( :(
    A tu oooo pindol jak siemasz...

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieje, ze u nas w poniedziałek się okaże, ze uratujemy męska populacje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 21:49

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach:)
    Nadrobilam Was wreszcie:)

U nas też Synuś, więc może tych chłopców nam sie troche uzbiera ;)

Ja sie co wieczór staram skupić zeby może jakieś ruchy poczuć ale nic wyraźnego jeszcze nie czuję, a to już 19tydzień sie zaczął. Ale łożysko na przedniej scianie więc moge jeszcze poczekac ;)

Dziewczyny w sklad badania ogólnego moczu powinien wychodzić też osad moczu czyli właśnie oglądanie pod mikroskopem.

ola_g89, Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

f2w33e3k6433919c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Czy wy też macie to nieprzyjemne kłucie w pochwie? Mnie się to nasila z dnia na dzień. Do tego dalej brązowe plamienia. Niby wszystko ok ale jakoś za dużo tych dziwnych akcji.
    Ja tez mam te klucia praktycznie od poczatku ciąży. Az myslalam ze mi się cos z szyjka dzieje ale 3 tygodnie temu byla pancerna 5cm. Dzisiaj tez poproszę o zmierzenie, bo teraz co czytam to ktoras ma problemy z szyjka, to jakas plaga.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    U nas będzie córka:)
    Super gratulacje :) A na prenatalnych nie widzieli płci??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez mam te klucia praktycznie od poczatku ciąży. Az myslalam ze mi się cos z szyjka dzieje ale 3 tygodnie temu byla pancerna 5cm. Dzisiaj tez poproszę o zmierzenie, bo teraz co czytam to ktoras ma problemy z szyjka, to jakas plaga.

Ja mam szyjke "tylko" albo "aż" 3 cm. Ale te kłucia mój gine nie wiązał ze skracaniem się szyjki ale jeśli już z czymś niepokojacycm to z infekcjami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja mam szyjke "tylko" albo "aż" 3 cm. Ale te kłucia mój gine nie wiązał ze skracaniem się szyjki ale jeśli już z czymś niepokojacycm to z infekcjami.
    Infekcji tez nie mam bo na tej samej wizycie robilam posiew i wyszedl czysty. Wiec nie mam pojecia z czego to sie bierze. Musisz mocno uwazac na tą szyjke, bo czytalam że jak dziewczyny miały 3cm to juz miaky nakaz oszczedzania sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niektórych taka długość szyjki jest fizjologiczna, więc nie ma co porównywać z innymi, tylko ginekolog jest w stanie określić czy te 3cm to już zaczęła się skracać, czy taka masz od początku.
    Moja szyjka miała 5cm przy przyjęciu do porodu, nikomu tego nie życzę, wolałabym skracającą i oszczędny tryb życia. A moja przyjaciółka, która rodziła miesiąc po mnie od początku miała 3cm, od 7msc chodziła z rozwarciem na 2cm a urodziła tydzień po swoim terminie, zaznaczę, że wcale się nie oszczędzała, miała sił więcej niż normalnie, więc ciagle była w biegu

Izabelle, JustynaG, agaafabka lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    ja i bez ciąży miałam za każdym razem złe wyniki moczu.
    Gin kazał powtórzyć. Badanie wykonałam. Ale niestety diagnoście się nie chciało spojrzeć pod mikroskopem (bo przecież gdyby spojrzał to byłby wynik)... ale na infolinii mi wmawiano, że "to oznacza, ze wszystko było ok bo diagnosta nie widział potrzeby".
    Szkoda, że nie ma tu już dziewczyny (nicka nie pamiętam) która pracowała w laboratorium bo może ona by to wyjaśniła...
    Osad jest niezwykle ważny. Nawet wczoraj robiłam badanie moczu i idealne,a w osadzie leukocyty i erytrocyty...także znów piach mi schodzi. Chyba bym się Justyna z nimi wykłócała i chciala powtórki badania.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U niektórych taka długość szyjki jest fizjologiczna, więc nie ma co porównywać z innymi, tylko ginekolog jest w stanie określić czy te 3cm to już zaczęła się skracać, czy taka masz od początku.
    Moja szyjka miała 5cm przy przyjęciu do porodu, nikomu tego nie życzę, wolałabym skracającą i oszczędny tryb życia. A moja przyjaciółka, która rodziła miesiąc po mnie od początku miała 3cm, od 7msc chodziła z rozwarciem na 2cm a urodziła tydzień po swoim terminie, zaznaczę, że wcale się nie oszczędzała, miała sił więcej niż normalnie, więc ciagle była w biegu
    No wiadomo, niektórzy maja taka szyjke od poczatku i idealnie trzyma do terminu. Ale trzeba miec ja bardziej na oku. Bo wszedzie słyszałam ze takie minimum minumim to 2,5cm, a potem juz proponuja rozne szwy, pessary i inne. Wiec trzeba mocno obserwowac taką szyjke, żeby lekarz tego nie zaniedbal

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze brzuchy tez zmieniaja wielkosc :D? Ja ostatnio swoj obserwuje i widze ewidentnie, że jest wiekszy niz np. 2 tygodnie temu, ale jednego dnia potrafi być naprawde ogromny, szczególnie popołudniu jak juz sporo zjem, drugiego dnia mniejszy, jednego dnia rano mocno odstaje, drugiego mniej. A jak leze na plecach to juz w ogole jest maly.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, dobrze, że piszesz o tej szyjce. Czasami po prostu nie ma co się martwić tylko zaufać lekarzowi.

Izabelle, napisałam im e-maila (dla zasady), to na razie zero odpowiedzi. Powtórzę badanie w innym laboratorium. Na szczęście badanie moczu jest stosunkowo tanie.
    Dlatego też DIAGNOSTYKI nie polecam i będę ją omijać szerokim łukiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 08:38

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz nic nie powiedział tylko że prawidłowa jest długość szyjki. On coś wspomniał, że 15 mm to jest alarmujące. Nawet nic nie mówił o odpoczynku itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mowiac nie ufam do konca żadnemu lekarzowi i i tak wszystko sprawdzam, czytam, w razie niepewnosci prosze o konsultacje kogos innego. W czasie poronienia i staran o druga ciaze i przejściu serii zabiegow mialam do czynienia z dziesiątkami lekarzy w szpitalach, przychodniach, klinikach i naprawdę część z nich nie miala pojecia o czym mowie, gdy chcialam cos skonsultowac, polowa nie slyszala o moich mutacjach zwiazanych z trombofilia. Uwazam ze malo jest lekarzy z powołania, którzy przejmuja sie pacjentka. Wczoraj zmrozila mnie ta informacja w wiadomosciach o kolejnej kobiecie, ktorej za pozno zrobili cc i dziecko nawet samodzielnie nie oddycha. No ale koniec tego pesymizmu. To tylko ja tak mam, że jestem umysłem analitycznym i.nic nie przyjmuje na wiarę :-)

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Super gratulacje :) A na prenatalnych nie widzieli płci??
    Nie widzieli wcześniej bo albo pupa odwrócona albo noga na noge. A wczoraj sie ślicznie ruszała i podejrzelismy

Izabelle, agaafabka, linka220 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie i okazuje się, że u nas będzie dziewczynka! :) Przyznam szczerze, że jestem zaskoczona bo bardzo czułam chłopaka :D
    Pytałam też lekarza o to dlaczego nie czuję jeszcze ruchów. Powiedział mi, że jeszcze mam czas i żebym poczekała jeszcze z 2-3 tygodnie i na pewno "coś" poczuję :D

krasnalowa, Izabelle, linka220, agaafabka, ola_g89, hawana, zuza88 lubią tę wiadomość

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ