X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Pimafucort jest na grzybka,gorzej jak tam siedzi jakaś bakteria. Może posiew byłby najlepszym wyjściem? Wtedy byłoby wiadomo co tam siedzi ;)
    Gronkowiec i E Coli :( Pimafucort według mojej wiedzy jest bakteriobójczy właśnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 13:18

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomerdało mi się z Pimafucinem ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz też kupuję ciuszki w szczególności te z wyprzedaży bo az zal nie wziąc bodziaków za 2euro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wpadłam w szał zakupów! tym bardziej, że moja mama ma sklep z artykułami dla dzieci i mam dostęp do wszystkiego w cenach hurtowych.

Krasnalowa też mam połówkowe 23 kwietnia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja też już wpadłam w szał zakupów! tym bardziej, że moja mama ma sklep z artykułami dla dzieci i mam dostęp do wszystkiego w cenach hurtowych.

Krasnalowa też mam połówkowe 23 kwietnia :D
    Przeraza mnie nasze podobienstwo :-) ja dzisiaj coraz bardziej sie przejmuje ta koscia udowa. Jak to ja. Spokoj godzina po wizycie a potem analizowanie i czarne mysli. Powiedz mi o ile odbiega w Twoim przypadku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to aż 10 dni ale obok mam podane przedziały i jest napisane, że do 3 tygodni może być mniejsza. Ja ciągle sobie tłumacze, że mój lekarz jest czarnowidzem (podejrzewał u mnie ciąże pozamaciczną mimo pęcherzyka w macicy) więc jakby coś było nie tak to na bank by zwrócił uwagę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 13:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    u mnie to aż 10 dni ale obok mam podane przedziały i jest napisane, że do 3 tygodni może być mniejsza. Ja ciągle obie tłumacze, że mój lekarz jest czarnowidzem (podejrzewał u mnie ciąże pozamaciczną mimo pęcherzyka w macicy) więc jakby coś było nie tak to na bank by zwrócił uwagę. :)
    No to u mnie wg OM jest mniejsza o 9 dni, ale ze moja ciaza zawsze byla mlodsza o 2-3dni i teraz tez zostala oceniona na 16t4d no to wychodzi 6dni mniejsza. Moj lekarz z kolei jest wielkim optymista i dla niego zawsze wszytsko jest dobrze i jak mu powiedziałam że cos ktotka ta kosc to popatrzyl na mnie z politowaniem i powiedzial, ze nornalna. No ale wychodzi na 7 percentyl, gdzie np. brzuch ma w 70 :o a ja już sie oczywiście naczytalam co krotkie kości moga znaczyc, ale nie bede tu przytaczac, bo wystarczy ze ja swiruje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się o tym naczytałam :D ale czekam spokojnie do połówkowych. Myślę, że jeśli będzie coś nie tak to własnie na tym badaniu lekarz zwróci uwagę. Ja myślę sobie tak, że moja córka będzie miała po prostu krótkie nogi po mamusi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja też się o tym naczytałam :D ale czekam spokojnie do połówkowych. Myślę, że jeśli będzie coś nie tak to własnie na tym badaniu lekarz zwróci uwagę. Ja myślę sobie tak, że moja córka będzie miała po prostu krótkie nogi po mamusi :D
    No ja tez wysokoscia nie grzesze-160cm i urodzilam sie malutka i leciutka wiev mam nadzieje, że to to, a nie to o czym czytalysmy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z milszych rzeczy. Jakich rozmiarow ubranek kupujecie najwięcej? Bo ja na razie najwiecej kupilam 62, bo czytalam 56 czasem wystarcza tylko na miesiąc. To chyba nie ma sensu kupowac duzo najmniejszego rozmiaru?tak mi sie wydaje, ze lepiej chyba troche za luzne niz za malr :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie jeszcze nie kupuje ale jak będę to głównie 62. I te rozpinane po całości. Wiadomo że może być klops i dziecko będzie miało 50 cm. Ale raczej statystycznie w okolicy 56 więc lepiej żeby były ciuszki za duże niż małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 14:40

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę 56, więcej 62, jak Mała będzie mała :) to kupię kilka sztuk jeszcze mniejszych :) ale to na sam koniec.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 12:08

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    tez kupuje raczej rozmiar 60+ , z tych mniejszych kupie chyba tylko kilka bodziaków i pajacy "po domu". Jak okaze sie za malo zawsze mozna skoczyc do sklepu po dodatkowe sztuki, a mysle ze nie ma sensu robic zapasu takich malutkich ubranek.

Narazie mój maluch zapełnil swoja pierwsza szuflade i zabiera sie za drugą.... ojjj a mialam nie szalec haha :D

Z takich tanszych ciuszkow to polecam jeszcze pepco.

Jesli kupujecie w smyku to warto zalozyc sobie karte lojalnosciowa, za uzbierane punkty sa potem obnizki - choc ceny w smyku czesto nie sa jakos bardzo korzystne, trzeba porownywac z innymi sklepami. Ja bede raczej tam kupowac fotelik i wozek, wiec dla mnie super poniewaz od razu wpadnie mi klka kuponow. Na necie maja tez taniej i wiecej promocji niz stacjonarnie.
    No ja wlasnie dzisiaj odkrylam ze niektore sklepy np. Wlasnie smyk i 5 10 15 maja w necie swoje outlety gdzie mozna kupic rzeczy po naprawde atrakcyjnych cenach. W granicach 10-20zl.
    Moj maluch narazie nie ma swojej szuflady bo planuje odmalowac caly pokoj i kupić nowe mebelki, wiec juz zapowiedzialam mezowi zeby majowke sobie zarezerwowal na malowanie bo potem chce zaczac kupowac meble:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 15:33

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    tez kupuje raczej rozmiar 60+ , z tych mniejszych kupie chyba tylko kilka bodziaków i pajacy "po domu". Jak okaze sie za malo zawsze mozna skoczyc do sklepu po dodatkowe sztuki, a mysle ze nie ma sensu robic zapasu takich malutkich ubranek.

Narazie mój maluch zapełnil swoja pierwsza szuflade i zabiera sie za drugą.... ojjj a mialam nie szalec haha :D

Z takich tanszych ciuszkow to polecam jeszcze pepco.

Jesli kupujecie w smyku to warto zalozyc sobie karte lojalnosciowa, za uzbierane punkty sa potem obnizki - choc ceny w smyku czesto nie sa jakos bardzo korzystne, trzeba porownywac z innymi sklepami. Ja bede raczej tam kupowac fotelik i wozek, wiec dla mnie super poniewaz od razu wpadnie mi klka kuponow. Na necie maja tez taniej i wiecej promocji niz stacjonarnie.
    Ja kpiłam kilka bodziaków w Pepco, szwagierka mówiła mi później, żebym tam nie kupowała ciuchów bo się bardzo rozciągają.
    Posadziłam dziś w doniczce szczypiorek czosnkowy i kwiaty mieczyki. Mam nadzieję, że coś z tego będzie :D Zawieziemy je do teściowej do szklarni, to szybciej wykiełkują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 15:54

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja kpiłam kilka bodziaków w Pepco, szwagierka mówiła mi później, żebym tam nie kupowała ciuchów bo się bardzo rozciągają.
    Posadziłam dziś w doniczce szczypiorek czosnkowy i kwiaty mieczyki. Mam nadzieję, że coś z tego będzie :D Zawieziemy je do teściowej do szklarni, to szybciej wykiełkują :)
    Natalia,ze mnie żaden ogrodnik,ale planuję wreszcie ogarnąć nasze 50 m ziemi,jak stanę na nogi,zeby było ładnie :) Będę się radzić,bo pojęcie zerowe,a chęci ogromne :p

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie przy dziecku był problem wyskoczyć do sklepu po chleb a co dopiero po ubranka! Dlategl tym razem kupię więcej mniejszych, tzn dokupie to co mi się podoba do tego co mam. Ubrania z pepco są super, ja mie lubię tych ze smyka, bo po dwóch praniach są jak szamty a pepco trzyma się super. Tak samo ubranka z lidla jeszcze lepsza jakość! Głównie mam ubrania z hm, c&a, Lidl, pepco i duuuuzo next gappa itp pokupowanych w ciuchlandach. Ma być drugi chłopak więc do kupować będę pojedyncze Perełki

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Chciałabym się skromnie przywitać i dołączyć do Waszego grona :)

agaafabka, linka220, Agatek_gagatek, arya12 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Gonia

Napisz coś o sobie. W którym tygodniu jesteś?

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Natalia ja też zaczęłam moja mała uprawę. Pomidorki już wypuściły korzonki i czekam na pierwsze listki. Poziomka wolniej ale też zaczyna coś się dziać. Mam jeszcze papryczkę chilli. Już jest spora :) chciałabym mieć dom z ogrodem żeby sobie warzywka hodować ale balkon też daje radę :)

Co do infekcji. U mnie też była bezobjawowa. Może lekko coś zaswedzialo ale myślałam że to dlatego że zrobiło mi się male odparzenie w pachwinie. No ale niestety. Kończę właśnie 2tygodniowa kurację.

A macie problem z krwawieniem z nosa? Wyczytałam że tak się może dziać ale martwi mnie to i tak. Zawsze kiedy wydmucham nos zawartość jest zabarwiona krwią czasem - raz na kilka dni - zdarzy się że to typowy krwotok. Intensywny ale krótki. :(
    A powiedz mi jeszcze kiedy wysiałaś nasionka?

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ