WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabelle wrote:Pimafucort jest na grzybka,gorzej jak tam siedzi jakaś bakteria. Może posiew byłby najlepszym wyjściem? Wtedy byłoby wiadomo co tam siedzi
Pimafucort według mojej wiedzy jest bakteriobójczy właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 13:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Ja też już wpadłam w szał zakupów! tym bardziej, że moja mama ma sklep z artykułami dla dzieci i mam dostęp do wszystkiego w cenach hurtowych.
Krasnalowa też mam połówkowe 23 kwietniaja dzisiaj coraz bardziej sie przejmuje ta koscia udowa. Jak to ja. Spokoj godzina po wizycie a potem analizowanie i czarne mysli. Powiedz mi o ile odbiega w Twoim przypadku?
-
nick nieaktualnyU mnie to aż 10 dni ale obok mam podane przedziały i jest napisane, że do 3 tygodni może być mniejsza. Ja ciągle sobie tłumacze, że mój lekarz jest czarnowidzem (podejrzewał u mnie ciąże pozamaciczną mimo pęcherzyka w macicy) więc jakby coś było nie tak to na bank by zwrócił uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 13:56
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:u mnie to aż 10 dni ale obok mam podane przedziały i jest napisane, że do 3 tygodni może być mniejsza. Ja ciągle obie tłumacze, że mój lekarz jest czarnowidzem (podejrzewał u mnie ciąże pozamaciczną mimo pęcherzyka w macicy) więc jakby coś było nie tak to na bank by zwrócił uwagę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Ja też się o tym naczytałam
ale czekam spokojnie do połówkowych. Myślę, że jeśli będzie coś nie tak to własnie na tym badaniu lekarz zwróci uwagę. Ja myślę sobie tak, że moja córka będzie miała po prostu krótkie nogi po mamusi
-
nick nieaktualnyA z milszych rzeczy. Jakich rozmiarow ubranek kupujecie najwięcej? Bo ja na razie najwiecej kupilam 62, bo czytalam 56 czasem wystarcza tylko na miesiąc. To chyba nie ma sensu kupowac duzo najmniejszego rozmiaru?tak mi sie wydaje, ze lepiej chyba troche za luzne niz za malr
-
nick nieaktualnyJa narazie jeszcze nie kupuje ale jak będę to głównie 62. I te rozpinane po całości. Wiadomo że może być klops i dziecko będzie miało 50 cm. Ale raczej statystycznie w okolicy 56 więc lepiej żeby były ciuszki za duże niż małe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 14:40
-
nick nieaktualnyHedgehog wrote:tez kupuje raczej rozmiar 60+ , z tych mniejszych kupie chyba tylko kilka bodziaków i pajacy "po domu". Jak okaze sie za malo zawsze mozna skoczyc do sklepu po dodatkowe sztuki, a mysle ze nie ma sensu robic zapasu takich malutkich ubranek.
Narazie mój maluch zapełnil swoja pierwsza szuflade i zabiera sie za drugą.... ojjj a mialam nie szalec haha
Z takich tanszych ciuszkow to polecam jeszcze pepco.
Jesli kupujecie w smyku to warto zalozyc sobie karte lojalnosciowa, za uzbierane punkty sa potem obnizki - choc ceny w smyku czesto nie sa jakos bardzo korzystne, trzeba porownywac z innymi sklepami. Ja bede raczej tam kupowac fotelik i wozek, wiec dla mnie super poniewaz od razu wpadnie mi klka kuponow. Na necie maja tez taniej i wiecej promocji niz stacjonarnie.
Moj maluch narazie nie ma swojej szuflady bo planuje odmalowac caly pokoj i kupić nowe mebelki, wiec juz zapowiedzialam mezowi zeby majowke sobie zarezerwowal na malowanie bo potem chce zaczac kupowac meble:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 15:33
-
Hedgehog wrote:tez kupuje raczej rozmiar 60+ , z tych mniejszych kupie chyba tylko kilka bodziaków i pajacy "po domu". Jak okaze sie za malo zawsze mozna skoczyc do sklepu po dodatkowe sztuki, a mysle ze nie ma sensu robic zapasu takich malutkich ubranek.
Narazie mój maluch zapełnil swoja pierwsza szuflade i zabiera sie za drugą.... ojjj a mialam nie szalec haha
Z takich tanszych ciuszkow to polecam jeszcze pepco.
Jesli kupujecie w smyku to warto zalozyc sobie karte lojalnosciowa, za uzbierane punkty sa potem obnizki - choc ceny w smyku czesto nie sa jakos bardzo korzystne, trzeba porownywac z innymi sklepami. Ja bede raczej tam kupowac fotelik i wozek, wiec dla mnie super poniewaz od razu wpadnie mi klka kuponow. Na necie maja tez taniej i wiecej promocji niz stacjonarnie.
Posadziłam dziś w doniczce szczypiorek czosnkowy i kwiaty mieczyki. Mam nadzieję, że coś z tego będzieZawieziemy je do teściowej do szklarni, to szybciej wykiełkują
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 15:54
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Ja kpiłam kilka bodziaków w Pepco, szwagierka mówiła mi później, żebym tam nie kupowała ciuchów bo się bardzo rozciągają.
Posadziłam dziś w doniczce szczypiorek czosnkowy i kwiaty mieczyki. Mam nadzieję, że coś z tego będzieZawieziemy je do teściowej do szklarni, to szybciej wykiełkują
Będę się radzić,bo pojęcie zerowe,a chęci ogromne :p
-
nick nieaktualnyDla mnie przy dziecku był problem wyskoczyć do sklepu po chleb a co dopiero po ubranka! Dlategl tym razem kupię więcej mniejszych, tzn dokupie to co mi się podoba do tego co mam. Ubrania z pepco są super, ja mie lubię tych ze smyka, bo po dwóch praniach są jak szamty a pepco trzyma się super. Tak samo ubranka z lidla jeszcze lepsza jakość! Głównie mam ubrania z hm, c&a, Lidl, pepco i duuuuzo next gappa itp pokupowanych w ciuchlandach. Ma być drugi chłopak więc do kupować będę pojedyncze Perełki
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hedgehog wrote:Natalia ja też zaczęłam moja mała uprawę. Pomidorki już wypuściły korzonki i czekam na pierwsze listki. Poziomka wolniej ale też zaczyna coś się dziać. Mam jeszcze papryczkę chilli. Już jest spora
chciałabym mieć dom z ogrodem żeby sobie warzywka hodować ale balkon też daje radę
Co do infekcji. U mnie też była bezobjawowa. Może lekko coś zaswedzialo ale myślałam że to dlatego że zrobiło mi się male odparzenie w pachwinie. No ale niestety. Kończę właśnie 2tygodniowa kurację.
A macie problem z krwawieniem z nosa? Wyczytałam że tak się może dziać ale martwi mnie to i tak. Zawsze kiedy wydmucham nos zawartość jest zabarwiona krwią czasem - raz na kilka dni - zdarzy się że to typowy krwotok. Intensywny ale krótki.