X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wierze w przepowiednie. Tez mam dziewczynkę (oby) a wszyscy mowia jak dobrze wygladam, cera idealna :-)

Angel1988 lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierzę w te rzeczy... Ale ciążę z córką i synem przechodziłam inaczej... A teraz przechodzę ja jak z synem A ma być córka:) więc tylko stwierdziłam że bez sensu te wszystkie przepowiednie :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam powiedzieć, że cieszę się bardzo że forum nie umarło:) fajnie że nas tu parę zostało:)

Izabelle, arya12 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorace zastrzyki czy teraz macie wieksza tendencje do siniakow ? Bo ja nie mialam prawie wcale a teraz robia sie coraz czesciej :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Dziewczyny biorace zastrzyki czy teraz macie wieksza tendencje do siniakow ? Bo ja nie mialam prawie wcale a teraz robia sie coraz czesciej :-(
    Ja mam mniej wiecej ciagle tyle samo :-)

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka robia sie robia,raz wieksze,raz mniejsze

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Nie ma reguły na to ;) przynajmniej u mnie :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Chciałam Wam powiedzieć, że cieszę się bardzo że forum nie umarło:) fajnie że nas tu parę zostało:)
    Też mnie to bardzo cieszy :) fajnie wymieniać się informacjami na tym samym etapie ciąży i nie tylko o ciąży :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja Jeszcze ubranek nie kupuje bo nie wiem kto tam sobie siedzi ale w pon mam kolejną wizytę i liczę na rozwianie moich wątpliwości:)
    Siniakow mam mniej więcej tyle samo. Wy też chodzicie po recepty na heparyne do rodzinnego lekarza czy gin wam wypisuje?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siniaków nie miałam i nie mam ale pojawiły mi się takie bolesne grudki po zastrzykach :( Macie zamiar do końca ciąży robić zastrzyki w brzuch? Bo mi lekarz zasugerował żebym za jakiś czas przeniosła się na uda...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Wy też chodzicie po recepty na heparyne do rodzinnego lekarza czy gin wam wypisuje?

Mi ginekolog przepisuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez gin. Ostatnio mi przepisal 9 opakowań wiec dzisiaj sie obkupilam i mam zapas na 3miesiące:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Witam się w piękna słoneczna sobotę... powiem Wam że ja dalej nie mogę uwierzyć że będę miała córkę:) jeżeli to się potwierdzi na następnej wizycie to przestanę wierzyć we wszystkie przepowiednie co do płci... bo ciążę przechodzę tak jak z synem czyli bez objawowo... wszyscy twierdzą że ciaza mi służy cerę mam ładną... tętno bobaska jest wysokie... :) zobaczymy co to będzie:) miłej soboty :)
    Ja też tak miałam- zero mdłości, zero wymiotow, piekna cera jak zawsze.. a dziewczynka :)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja siniaków nie miałam i nie mam ale pojawiły mi się takie bolesne grudki po zastrzykach :( Macie zamiar do końca ciąży robić zastrzyki w brzuch? Bo mi lekarz zasugerował żebym za jakiś czas przeniosła się na uda...
    Póki będzie można, to w brzuch,potem uda lub boczki...hmm nie wiem co lepsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 17:04

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Witam się w piękna słoneczna sobotę... powiem Wam że ja dalej nie mogę uwierzyć że będę miała córkę:) jeżeli to się potwierdzi na następnej wizycie to przestanę wierzyć we wszystkie przepowiednie co do płci... bo ciążę przechodzę tak jak z synem czyli bez objawowo... wszyscy twierdzą że ciaza mi służy cerę mam ładną... tętno bobaska jest wysokie... :) zobaczymy co to będzie:) miłej soboty :)
    Angel, a ja właśnie z pierwszą ciążę z synkiem przechodziłam idealnie tylko brzuch mi wyskoczył, nawet w boczki nie poszło, a cera idealna, czułam się pięknie ..... A teraz masakra Na twarzy same plamy i chrosty, włosy tłuste i tyłek większy...czuje się strasznie i ma być dziewczynka na 80% ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore maja problemy z lekkimi krwawieniami i zatkanym nosem - mega polecam plukanie zatok. Owszem jest to nieprzyjemne ale bezpieczne dla nas i skuteczne. Mi polecila to moja laryngolog bo czesto mam problemy z zatokami.

Ja zakupow jeszcze nie robie. Aktualnie dostaje cos od kolezanek i siostry :p stwierdzilam ze jeszcze troche poczekam, zobacze co uzbieram i wtedy dokupie reszte. Pierw musimy przygotowac pokoj, bo jeszcze podlogi nie mamy polozonej i drzwi osadzonych... i parapetow... uroki wprowadzenia sie jak najszybciej do swojego domku ^^"

Izabelle lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze praktycznie nic nie mamy.
    Postanowiłam kupować ciuszki jak już będę znała płeć. :)

Zakładamy, że przez pierwsze pół roku maluszek będzie z nami w pokoju. Dlatego też będziemy musieli przenieść komodę z naszej sypialni by w jej miejsce zmieściło się łóżeczko.
    Dlatego też nie spinam się jakoś by pokój był gotowy jak maluszek się urodzi. Oczywiście muszę mieć gdzie jego rzeczy włożyć. Ale zawsze można jakąś szafkę później dokupić :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jeszcze nic nie kupiłam. Dopiero, jak maluszek pokaze, co ma między nogami. Tak naprawdę ciężko jest znaleźć ciuszki unisex... chyba, ze to matka taka wybredna :)
    My właśnie tez mamy plan żeby Bąbelek mieszkał z nami w sypialni, ale tu pojawia się problem. Mamy mikroskopijna sypialnie, wiec czeka nas remont jedynego nie remontowanrgo pokoju - tam przenosiny sypialnie i robimy kącik dla Maluszka. Mąż sam zaproponował, wie chyba nie będzie marudził :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zupełnie nie wyobrażam spania malucha w oddzielnym pokoju! A noworodka to już całkiem! Kiedyś samo dojrzeje do tej decyzji... My będziemy we czworo w jednym pokoju :) jak ktoś pyta a wiem, Że oatrzy spode łba na rodzicielstwo bliskości to zawsze mówię, że i tak nie mamy innej możliwości ze względu na warunki lokalowe. Niby moglibyśmy wyrzucić stół z kuchniojadalni, kupić mega mały stoliczek i znieść tam nasze łóżko, a chłopków zostawić w naszym salonosypialni, ale wolę mieć dzieci na oku, blisko i jeść wspólnie posiłki przy stole :)

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada u nas tak samo :) synek śpi z nami , bo jakoś nie chcę go kłaść samego i teraz będzie w 4 spać w sypialni :) damy radę :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ