X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do siary podczas ciąży,nie każda tego doświadcza i nie ma to żadnego wpływu na późniejsze kp. Ja całą ciążę ani kropli a kp 15msc, przyjaciółka za to od 15tc musiała nosić wkładki laktacyjne.jesli kogoś interesuje temat kp i dobrego przygotowania do kp pod względem wiedzy(często ani położna ani lekarz nie ma pojęcia o kp i szerzy mity) to polecam blog hafija i blog mataja.
    Myślicie, że na wizycie 20+3 już Dzidziuś będzie odpowiedni wielkością do polówkowych? Mam wizytę akurat wtedy i cicho liczę, że zrobi mi już wtedy usg połówkowe

agaafabka, hawana lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Uhhh chwilke mnie tutaj nie bylo ale wszystko nadrobilam ;) Wszystkiego Najjj po swietach ;)
    Nadulek, trzymamy kciuki!
    Ja tez nie czuje raczej Malenstwa chociaz czasem zastanawiam sie czy to flaczki czy Mala ^^ jak sie czujecie? Wszystkie dolegliwosci ustapily?

Mi na szczescie mdłości ustapily I parcie na pecherz, jedynie senność została
    Teraz doszło krwawienie dziasel i zajady ( nie wiem z czego to może być, bo niedobory Wit B raczej nie mam)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny co do siary podczas ciąży,nie każda tego doświadcza i nie ma to żadnego wpływu na późniejsze kp. Ja całą ciążę ani kropli a kp 15msc, przyjaciółka za to od 15tc musiała nosić wkładki laktacyjne.jesli kogoś interesuje temat kp i dobrego przygotowania do kp pod względem wiedzy(często ani położna ani lekarz nie ma pojęcia o kp i szerzy mity) to polecam blog hafija i blog mataja.
    Myślicie, że na wizycie 20+3 już Dzidziuś będzie odpowiedni wielkością do polówkowych? Mam wizytę akurat wtedy i cicho liczę, że zrobi mi już wtedy usg połówkowe
    Dzięki za polecenie tych blogów. Z synkiem stawałam na głowie,żeby karmić,nie wyszło. Teraz spróbuję raz jeszcze. Czytam duzo i oglądam,bo bardzo bym chciała :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No nifty to prawie 100% pewność zdrowego dziecka. Tez bym byla pewnie wtedy spokojniejsza, gdybym miala zrobione:-). A ja nawet pappa nie zrobilam, bo wg mnie ma zbyt duzo wynikow fałszywie pozytywnych i wprowadza niepotrzebne nerwy'
    Ja tez nie robilam pappa. Ogolem w 1 trymestrze mialam straszne jazdy ze pewnie poronie... ze pojde na usg i serduszko nie bedzie bilo... jak tylko nagle przestaly bolec mnie piersi plakalam ze pewnie juz po wszystkim... i pewnego dnia zapytalam sie sama siebie po co ja to robie?! Przeciez nakrecanie sie tak negatywnie na 100% nie pomoze! I takim sposobem w oczekiwaniu na wiosne duzo odpoczywam w domu, jak chce to spie, czasem porobie cos za co zbieralam sie xx miesiecy i jakos leci do nastepnego usg ;) od dawna jestem na zwolnieniu, mam prace siedzaca i bardzo stresujaca... a niestety nie moge dlugo siedziec bo dostaje skurczy. Wiec czasu na glupie mysli mialam peeeeelno ;p

agaafabka, Izabelle, linka220 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Wg mnie wielkosc powinna byc idealna :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle skąd jesteś? W razie co to polecę jakiegoś cdl z prawdziwego zdarzenia! Bratowa męża pierwszego dziecka nie kp, mimo,ze na rzęsach stawała(jej zdaniem) ale przy drugiej ciąży (byłyśmy w sumie razem w ciąży) sporo czytała z tego co jej podsyłałam i przyznała, że nie kp przez brak wiedzy, kategoryczne błędy od podawania smoczka przez butelkę, bo położna twierdziła, że sie nie najada i inne dziwne rzeczy. Z drugim już było zupełnie inaczej i kp nadal, mimo, że dziecko ma 18msc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ja tez nie robilam pappa. Ogolem w 1 trymestrze mialam straszne jazdy ze pewnie poronie... ze pojde na usg i serduszko nie bedzie bilo... jak tylko nagle przestaly bolec mnie piersi plakalam ze pewnie juz po wszystkim... i pewnego dnia zapytalam sie sama siebie po co ja to robie?! Przeciez nakrecanie sie tak negatywnie na 100% nie pomoze! I takim sposobem w oczekiwaniu na wiosne duzo odpoczywam w domu, jak chce to spie, czasem porobie cos za co zbieralam sie xx miesiecy i jakos leci do nastepnego usg ;) od dawna jestem na zwolnieniu, mam prace siedzaca i bardzo stresujaca... a niestety nie moge dlugo siedziec bo dostaje skurczy. Wiec czasu na glupie mysli mialam peeeeelno ;p

no nie ma co się nakręcać :) ja staram się książkę przeczytać, serial obejrzec albo pojsc na spacer :) ale ogolnie co ma być to będzie i nie ma się co martwić na zapas :)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    No ja tez na zwolnieniu wiec mam duzo czasu na myslenie i czytanie :P ja wlasciwie zyje od usg do usg. W takim jakby zawieszeniu. Wszystko poza ciążą przestalo sie liczyc. Studia mam gdzieś, najwyzej obronie sie pozniej, w ogole wszystko mi zwisa bo liczy sie tylko dziecko i jego zdrowie, a wszystko stracilo na znaczeniu. Nie potrafie sie jakos na niczym innym skupic.

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj cytologię i okazało się że mam nadzerke. Eh jak nie urok to sraczka.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Izabelle skąd jesteś? W razie co to polecę jakiegoś cdl z prawdziwego zdarzenia! Bratowa męża pierwszego dziecka nie kp, mimo,ze na rzęsach stawała(jej zdaniem) ale przy drugiej ciąży (byłyśmy w sumie razem w ciąży) sporo czytała z tego co jej podsyłałam i przyznała, że nie kp przez brak wiedzy, kategoryczne błędy od podawania smoczka przez butelkę, bo położna twierdziła, że sie nie najada i inne dziwne rzeczy. Z drugim już było zupełnie inaczej i kp nadal, mimo, że dziecko ma 18msc.
    Jestem z wlkp,bardzo blisko Poznania :) Jutro jadę na bad krwi i w tej przychodni są położne i doradcy laktacyjni. Porozmawiam z nimi,sama jestem ciekawa jaką wiedzą dysponują. W tak małej mieścinie coś trzeba umieć,bo klientów nie będzie ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja miałam dzisiaj cytologię i okazało się że mam nadzerke. Eh jak nie urok to sraczka.
    Ale to nic takiego. Ja tez mam od kilku lat. Moj lekarz w ogole wpada w szal jak slyszy slowo "nadzerka" bo twierdzi, ze u ponad 90% jest to ektopia i nic sie z nia nie robi. Podobnie jak mama ginekolog :-)
    https://mamaginekolog.pl/nadzerka-szyjki-macicy/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się najbardziej boję, że to ma wpływ na cytologię. Leżałam z dziewczyną w szpitalu na ginekologii co jej usuwali szyjkę bo miała nadżerkę i zrobił się stan przedrakowy.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Kochana ja nadżerkę 2 st mam od x lat :) to nic strasznego Trzeba co roku kontrolować :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też jestem na zwolnieniu i zazdroszcze Wam wolnego czasu :) wspominam jak byłam z pierwszym w ciąży to też miałam świetny czas dla siebie :) teraz za to biegam za 2,5 latkiem i nie jest już tak lekko :) oczy w koło głowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:34

agaafabka lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja się najbardziej boję, że to ma wpływ na cytologię. Leżałam z dziewczyną w szpitalu na ginekologii co jej usuwali szyjkę bo miała nadżerkę i zrobił się stan przedrakowy.
    Nie martw sie na zapas. Ja mam "nadzerke" od 2010roku co najmniej, bo wykryli mi ja wlasciwie na pierwszej wizycie u ginekologa w wieku 17lat. Mialam od tamtego czasu kilka cytologii i ciagle jest w porzadku. Mnostwo kobiet to ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłyście mnie, nigdy nie miałam, dlatego się zmartwiłam.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam torbiel śluzowa, wykryta ok 2 lata temu i też z tym narazie gin nic nie każe robić A cytologia zawsze ok wychodzi

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny też jestem na zwolnieniu i zazdroszcze Wam wolnego czasu :) wspominam jak byłam z pierwszym w ciąży to też miałam świetny czas dla siebie :) teraz za to biegam za 2,5 latkiem i nie jest już tak lekko :) oczy w koło głowy
    Tak,pierwsza ciąża to był czas 100% dla siebie ;)

Odkąd pamiętam to mam nadżerkę. Monia,trzeba tylko kontrolować jak piszą dziewczyny :)

linka220 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • hawana Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Myślę że lekarz chce Ci wtedy zrobić połówkowe, ja mam w 20+2.
    Podpisuję się obiema rękami pod poleceniem tych 2 blogów, wiedza z nich dała mi dużo pewności siebie przy początkach karmienia, a w szpitalu niestety nie było zbyt wiele pomocy w tym temacie.

Izabelle lubi tę wiadomość

ckai3e3krjjswkov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No ja tez na zwolnieniu wiec mam duzo czasu na myslenie i czytanie :P ja wlasciwie zyje od usg do usg. W takim jakby zawieszeniu. Wszystko poza ciążą przestalo sie liczyc. Studia mam gdzieś, najwyzej obronie sie pozniej, w ogole wszystko mi zwisa bo liczy sie tylko dziecko i jego zdrowie, a wszystko stracilo na znaczeniu. Nie potrafie sie jakos na niczym innym skupic.
    U mnie zupełnie inaczej bo nadal pracuje w prawdzie tylko pół dnia ale pracuje. Kończę studia podyplomowe- został mi ostatni semestr, szlifuje język pod kontem zawodu, i wiele innych rzeczy dlatego chyba mam wieczny brak czasu a przez to czas mi ucieka i nie myślę. Od wizyty do wizyty to jakby kilka dni :D

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ