X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A ja od tygofnia czuje już kilka razy dziennie ruchy malego :)
    Od 3 dni delikatnie swedzi mnie wiadomo co :/ ale prócz tego zadnych objawow infekcji. Dzien przed pieczeniem wycieralam sie tam husteczkami dada mimo ze czesto potem mnie pieklo jak sobie ich uzylam :/ co to zrobic

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Od 3 dni delikatnie swedzi mnie wiadomo co :/ ale prócz tego zadnych objawow infekcji. Dzien przed pieczeniem wycieralam sie tam husteczkami dada mimo ze czesto potem mnie pieklo jak sobie ich uzylam :/ co to zrobic
    Ja bym zrobiła posiew.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny leci Wam wydzielina z piersi? Bo mi leci woda od czasu do czasu i mam ślady na biustonoszu:/ to chyba już ta tzw. siara. A co do ruchów to nie wiem czy to one ale od 5 dni codziennie czuje takie pykanie/bulgotanie/smyranie, głównie po lewej ale też po prawej albo na środku tam nisko jak dzidziuś jest. Najgorzej przy leżeniu na lewym boku wtedy często mnie tam pyka :)

Izabelle lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    W lux medzie zalecaja od 15 tc zrobic czystosc pochwy i cytologie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A dziewczyny leci Wam wydzielina z piersi? Bo mi leci woda od czasu do czasu i mam ślady na biustonoszu:/ to chyba już ta tzw. siara. A co do ruchów to nie wiem czy to one ale od 5 dni codziennie czuje takie pykanie/bulgotanie/smyranie, głównie po lewej ale też po prawej albo na środku tam nisko jak dzidziuś jest. Najgorzej przy leżeniu na lewym boku wtedy często mnie tam pyka :)
    Mi nic nie leci. Ja tez czuje czasem takie bąbelki nisko jakby ktos słomka dmuchal w wode:-) ale wole na razie to uznawac za jelita niz ruchy :-) czekam na cos wyraznego

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    W lux medzie zalecaja od 15 tc zrobic czystosc pochwy i cytologie.
    Ja nawet czytalam ze powinno sie te badania zrobic w pierwszym trymestrze. Mialam czystosc i cyto w 14 tygodniu co wydawalo mi sie za pozno, bo wiekszosc miała wczesniej

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nic nie leci ;) i nie wiem czy poleci,bo w pierwszej ciąży nic z piersi nie wyciekalo,a problem z karmieniem też był.

Ciemnowłosa, jak do jutra nie przejdzie,to lepiej idź do lekarza,teraz jesteśmy tam na dole dość wrażliwe ;)

A właśnie odnośnie wilgotnych chusteczek,to kurcze skoro nas podrażniają,to dzieci chyba też. Z synkiem używałam do pupy,teraz będzie córcia i zastanawiam się głęboko nad nimi.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też nic nie wycieka jeszcze. a co do infekcji pochwy to jestem teraz strasznie przewrażliwiona na tym punkcie i tylko śluz mam bardziej wodnisty to już zaczynam świrować :D na szczęście mam ten invag i zaraz będę w polsce to sobie zakupie jeszcze z 3 opakowania.

a ja wczoraj na wieczór się najadłam takich ciężkich rzeczy (GŁUPIA JA) i jak położyłam się spać to wzdęcie miałam straszne, do tego okropny ból brzucha, brzuch mega napięty.. także nigdy więcej takich zachowań.. a no i espumisan w razie co chyba kupię

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj ciesze jak glupia, bo w ciagu ostatnich dwoch dni nagle pokazał mi sie jakis brzuszek :D mam nadzieje, że dobrze wstawie, bo pierwszy raz wrzucam tutaj zdjecie
    https://zapodaj.net/17fbb6c060a00.jpg.html

Izabelle, agaafabka, Cukierniczka, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cos nie wyszlo, bo Wam sie wyswietlaly te zdjecia tutaj, a ja mam tylko link :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Chyba cos nie wyszlo, bo Wam sie wyswietlaly te zdjecia tutaj, a ja mam tylko link :-/

musisz to zrobić tak [ img ]TUTAJ LINK[ /img ] tylko bez spacji

ale brzuszek zobaczyłam :) duży masz już brzuszek :) ja to jeszcze prawie wcale w porównaniu z Twoim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj kupiłam taką kołyskę na kółkach

0f5471c0e51f1722gen.jpg
    używaną ale w super stanie, wszystko zdjęłam już do odświeżenia. jutro wielkie pranie :D

Izabelle, promyczek 39, linka220, Siwulec, JustynaG, ola_g89, zuza88 lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kołyska :)

Krasnalowa, fajny brzusio :)

agaafabka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    musisz to zrobić tak [ img ]TUTAJ LINK[ /img ] tylko bez spacji

ale brzuszek zobaczyłam :) duży masz już brzuszek :) ja to jeszcze prawie wcale w porównaniu z Twoim :D
    No doslownie w ciagu ostatnich dwoch dni mnie wywalilo. Teraz sie zastanawiam czy to jedzonko czy ciaza :D ja juz mam mnostwo rzeczy pododawanych do zakladek ale jakos nadal sie boje cos kupic, czekam do polowkowych i od maja zacznę kupowac :-)

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszek. Ja też jeszcze nic nie kupuje. Czekam podobnie jak Ty do połówkowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano aż zbladlam bo zawsze po kilku sekundach przylozenia detektora znajduje tetno, a dzis jezdzilam od jednej strony do drugiej i przez dobre 2 minuty nie znalazlam. Dopiero jak sie przeszlam po domu to za minutę znalazlam bez problemu. Chcialabym juz sie tak zupelnie na luzie cieszyc tą ciążą, kupowac juz te wszystkie malutkie ubranka i mebelki, a ja ciagle snuje jakies zmartwienia. A to sie boje ze zaraz sie okaże na polowkowych, ze dziecko chore, a to sie boje porodu przedwczesnego, a to zatrzymania serduszka. Nawet gaci ciazowych sie boje kupic. Straszne to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dzisiaj rano aż zbladlam bo zawsze po kilku sekundach przylozenia detektora znajduje tetno, a dzis jezdzilam od jednej strony do drugiej i przez dobre 2 minuty nie znalazlam. Dopiero jak sie przeszlam po domu to za minutę znalazlam bez problemu. Chcialabym juz sie tak zupelnie na luzie cieszyc tą ciążą, kupowac juz te wszystkie malutkie ubranka i mebelki, a ja ciagle snuje jakies zmartwienia. A to sie boje ze zaraz sie okaże na polowkowych, ze dziecko chore, a to sie boje porodu przedwczesnego, a to zatrzymania serduszka. Nawet gaci ciazowych sie boje kupic. Straszne to.

Ja z detektorem mialam to samo. Zazwyczaj kaszel pomógł i młode zmieniało pozycje. Ja też się boję wszystkiego i nie umiem cieszyć. Teraz na tapecie połówkowe i chore dziecko. Spodnie kupiłam ale na outlet bo nie dopinam się w spodnie moje. I poduszkę ciążowa. To tyle. Dobrze że niw tylko ja jestem takim świrem.

• nadulek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano dziewczynki na stol ide tak wiec moze bede jak nowa. Stresik rosnie ale widze ze lekarze naprawde kombinuja zeby bylo dobrze. Odezwe sie jak bede juz pp wszystkim i kontaktujaca

Natalia1984, krasnalowa, Izabelle, monika_86, Av, promyczek 39, Ithildin, GuBo, agaafabka, frezyjciada, Agatek_gagatek, arya12, JustynaG, ola_g89, zuza88 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja z detektorem mialam to samo. Zazwyczaj kaszel pomógł i młode zmieniało pozycje. Ja też się boję wszystkiego i nie umiem cieszyć. Teraz na tapecie połówkowe i chore dziecko. Spodnie kupiłam ale na outlet bo nie dopinam się w spodnie moje. I poduszkę ciążowa. To tyle. Dobrze że niw tylko ja jestem takim świrem.
    No;-/ ja juz sie przed czwartkiem stresuje i przy okazji nadchodzacymi polowkowymi. Nie moge uwierzyc ze moje dziecko mogłoby byc całkiem zdrowe. Na prentalnych to samo, tylko czekalam az mi zaraz powie że nie ma kosci nosowej albo że coś z sercem nie tak. Mam nadzieje że ladnie podrosla od ostatniej wizyty, bo ja ciagle przeżywam ze 2 dni za mala ostatnio byla i juz sobie wkrecilam że to źle.

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja rano dziewczynki na stol ide tak wiec moze bede jak nowa. Stresik rosnie ale widze ze lekarze naprawde kombinuja zeby bylo dobrze. Odezwe sie jak bede juz pp wszystkim i kontaktujaca
    Nadulek, trzymam kciuki! Myślami jestem z Tobą :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ