WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny życzę Wesołych i Radosnych Świąt Wielkanocnych dla Was Waszych rodzin i dla wszystkich maluszków w brzuchu
Abyśmy stworzyły super grupę i długo trzymały się razem w troskach i radościach (mam cichą nadzieję, że będziemy razem długo, jak my z dziewczynami z października 2015 trzymamy się do dzisiaj Jest nas 71 i świetnie dzielimy się wszystkim, ale jest to grupa na Fb) Buziaki dla wszystkich
Izabelle, Amy333, promyczek 39, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Ja połówkowe mam 23 maja, czyli znów będę pewnie na samym koncu kolejki, no ale dopiero prenatalne mialam:)
09.04 odbieram wynik pappy i znow sobie zobacze na usg jak maluch fika, u mnie tez trudno o pomiary, bo ruchliwe dziecko mam:)
aha, na prenatalnych fhr wyszlo 144 i tyle samo lub podobnie wychodzi na moim detektorze, wiec chyba wyniki jest miarodajny:)Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika312 wrote:Ja połówkowe mam 23 maja, czyli znów będę pewnie na samym koncu kolejki, no ale dopiero prenatalne mialam:)
09.04 odbieram wynik pappy i znow sobie zobacze na usg jak maluch fika, u mnie tez trudno o pomiary, bo ruchliwe dziecko mam:)
aha, na prenatalnych fhr wyszlo 144 i tyle samo lub podobnie wychodzi na moim detektorze, wiec chyba wyniki jest miarodajny:)86Monia lubi tę wiadomość
-
agaafabka wrote:Polowkowe jest od 20go tygodnia a nie musi być dokładnie w 20 tygodniu
-
nick nieaktualnyCo do rozstępów i nawilżania, możecie się smarować czystym kolagenem, nakładać tony nawilżaczy a jak mają wyjść to i tak wyjdą. Całą pierwszą ciążę się smarowałam tym samym i z taką samą częstotliwością, a piersi i uda mam w paski, brzuch i pośladki bez jednej rysy, a brzuchol miałam ogromny!!!!
Ja mam wizytę 19.04 to będzie 20+3i liczę, że zrobimy wtedy połówkowe, moja gin mówiła, że się zobaczy jak wzrostowo człowieczek. Bo te "od-do" to są bardzo ogólne.
Ps:Wszystkiego dobrego na święta! Niech Chrystus Zmartwychwstały wprowadzi w Wasze życie radość i spokój :*linka220, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA nie wiecie czy na te polowkowe tez mozna dostac darmowe skierowanie na nfz tak jak na prenatalne
? Bo moj lekarz nie robi tych badan i chodze do innej babeczki w tej samej przychodni i na badania prenatalne zaznaczyl,że cos mu sie tam nie podoba na usg ( a tak nie bylo) i mialam darmowe. I nie wiem czy w przypadku polowkowych tez mozna dostac takie skierowanie?
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:A nie wiecie czy na te polowkowe tez mozna dostac darmowe skierowanie na nfz tak jak na prenatalne
? Bo moj lekarz nie robi tych badan i chodze do innej babeczki w tej samej przychodni i na badania prenatalne zaznaczyl,że cos mu sie tam nie podoba na usg ( a tak nie bylo) i mialam darmowe. I nie wiem czy w przypadku polowkowych tez mozna dostac takie skierowanie?
Z tego co ja się orientuje to nie. Połówkowe przeprowadzi również Twój lekarz w warunkach jakie posiada. Usg na lepszym sprzęcie czy przeprowadzone przez doświadczonego lekarza to opcja dodatkowa. -
nick nieaktualny86Monia wrote:Z tego co ja się orientuje to nie. Połówkowe przeprowadzi również Twój lekarz w warunkach jakie posiada. Usg na lepszym sprzęcie czy przeprowadzone przez doświadczonego lekarza to opcja dodatkowa.
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:A nie wiecie czy na te polowkowe tez mozna dostac darmowe skierowanie na nfz tak jak na prenatalne
-
krasnalowa wrote:A nie wiecie czy na te polowkowe tez mozna dostac darmowe skierowanie na nfz tak jak na prenatalne
-
nick nieaktualny86Monia wrote:No ja niestety płaciłam za usg 1 trymestru 400 zl. Teraz to zależy jaki lekarz ale cenią się i wyłudzają na płytkach pamiątkowych. Mój bierze 300 zł za usg a 200 zł za płytkę. To żerowanie na rodzicach.
-
nick nieaktualnylinka220 wrote:Kochana na dostałam skierowanie na prenatalne i po badaniach od razu zapisali mnie na połówkowe na tym samym skierowaniu (nie muszę mieć nawet drugiego skierowania) ... Z tym, że ja mam z racji na wiek, bo mam już 36, może to dlatego...
-
nick nieaktualnyDostając skierowanie na prenatalne powinni od razu zapisać Cie z tego skierowania na połówkowe. Przynajmniej tak miała moja bratowa i z tego co czytam większość dziewczyn ze skierowaniem tak miało, że automatycznie na to skierowanie było połówkowe zapisywane