X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wesołych i Radosnych Świąt Wielkanocnych dla Was Waszych rodzin i dla wszystkich maluszków w brzuchu :) Abyśmy stworzyły super grupę i długo trzymały się razem w troskach i radościach (mam cichą nadzieję, że będziemy razem długo, jak my z dziewczynami z października 2015 trzymamy się do dzisiaj Jest nas 71 i świetnie dzielimy się wszystkim, ale jest to grupa na Fb) Buziaki dla wszystkich

Izabelle, Amy333, promyczek 39, ola_g89 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam 23 maja, czyli znów będę pewnie na samym koncu kolejki, no ale dopiero prenatalne mialam:)

09.04 odbieram wynik pappy i znow sobie zobacze na usg jak maluch fika, u mnie tez trudno o pomiary, bo ruchliwe dziecko mam:)

aha, na prenatalnych fhr wyszlo 144 i tyle samo lub podobnie wychodzi na moim detektorze, wiec chyba wyniki jest miarodajny:)

Izabelle lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja połówkowe mam 23 maja, czyli znów będę pewnie na samym koncu kolejki, no ale dopiero prenatalne mialam:)

09.04 odbieram wynik pappy i znow sobie zobacze na usg jak maluch fika, u mnie tez trudno o pomiary, bo ruchliwe dziecko mam:)

aha, na prenatalnych fhr wyszlo 144 i tyle samo lub podobnie wychodzi na moim detektorze, wiec chyba wyniki jest miarodajny:)
    Mojej malej serduszko bije szybko. Na prentalnych mialam 164, a w 14tygodniu 154 bylo. Teraz na detektorze mi pokazuje kolo 148:-)

86Monia lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Polowkowe jest od 20go tygodnia a nie musi być dokładnie w 20 tygodniu :)
    Ja mam wlasnie tak w tych oklicach wyznaczone. Dokładnie 20t+3. Lekarz mowil ze tez tydzien ponoc najlepszy do badania, no mam nadzieje ;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Połówkowe mam 27 kwietnia, jeśli dibrze liczę,to będzie 21+1 tc,idealnie :)
    o ja tez mam 27go :)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych ,spokojnych i pełnych miłosci Swiat Wielkiejnocy :* Wrześniowe ciężarówki :)

Mum2b, Izabelle, karolinna, linka220, agaafabka, ola_g89 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to szybko leci... niedawno robiłyśmy prenatalne, a teraz już zaczynamy rozmawiać o połówkowych :)

Wszystkiego najlepszego na te święta dziewczyny! Dla nas, dla rodzinek i dla naszych maluszków :)

Izabelle, karolinna, linka220 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów i nawilżania, możecie się smarować czystym kolagenem, nakładać tony nawilżaczy a jak mają wyjść to i tak wyjdą. Całą pierwszą ciążę się smarowałam tym samym i z taką samą częstotliwością, a piersi i uda mam w paski, brzuch i pośladki bez jednej rysy, a brzuchol miałam ogromny!!!!
    Ja mam wizytę 19.04 to będzie 20+3i liczę, że zrobimy wtedy połówkowe, moja gin mówiła, że się zobaczy jak wzrostowo człowieczek. Bo te "od-do" to są bardzo ogólne.
    Ps:Wszystkiego dobrego na święta! Niech Chrystus Zmartwychwstały wprowadzi w Wasze życie radość i spokój :*

linka220, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja połówkowe mam dokładnie 30 kwietnia :)

zdrowych i wesołych świąt dziewczyny! dla was i całych Waszych rodzin :*

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zdrowych i wesołych świąt!!! Resztę nadrobie po świętach bo teraz jakoś brak czasu ;)

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie czy na te polowkowe tez mozna dostac darmowe skierowanie na nfz tak jak na prenatalne :-)? Bo moj lekarz nie robi tych badan i chodze do innej babeczki w tej samej przychodni i na badania prenatalne zaznaczyl,że cos mu sie tam nie podoba na usg ( a tak nie bylo) i mialam darmowe. I nie wiem czy w przypadku polowkowych tez mozna dostac takie skierowanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A nie wiecie czy na te polowkowe tez mozna dostac darmowe skierowanie na nfz tak jak na prenatalne :-)? Bo moj lekarz nie robi tych badan i chodze do innej babeczki w tej samej przychodni i na badania prenatalne zaznaczyl,że cos mu sie tam nie podoba na usg ( a tak nie bylo) i mialam darmowe. I nie wiem czy w przypadku polowkowych tez mozna dostac takie skierowanie?

Z tego co ja się orientuje to nie. Połówkowe przeprowadzi również Twój lekarz w warunkach jakie posiada. Usg na lepszym sprzęcie czy przeprowadzone przez doświadczonego lekarza to opcja dodatkowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Z tego co ja się orientuje to nie. Połówkowe przeprowadzi również Twój lekarz w warunkach jakie posiada. Usg na lepszym sprzęcie czy przeprowadzone przez doświadczonego lekarza to opcja dodatkowa.
    Kurcze, myslalam ze polowkowe to jedno z trzech "obowiazkowych" w ciąży i mozna je zrobic na nfz ze skierownaiem. Bo slyszalam. Ze je tez powinien robic lekarz z certyfikatem, tak jak prenatalne. Dowiem sie w czwartek u lekarza. A jak nie to trudno, przeboleje te kolejne kilka stowek :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety płaciłam za usg 1 trymestru 400 zl. Teraz to zależy jaki lekarz ale cenią się i wyłudzają na płytkach pamiątkowych. Mój bierze 300 zł za usg a 200 zł za płytkę. To żerowanie na rodzicach.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Kochana na dostałam skierowanie na prenatalne i po badaniach od razu zapisali mnie na połówkowe na tym samym skierowaniu (nie muszę mieć nawet drugiego skierowania) ... Z tym, że ja mam z racji na wiek, bo mam już 36, może to dlatego...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Nika ja mam też późno, bo 10/05 :) więc jestem przed Tobą :) A widzę, że mamy podobnie Ja mam dziś 14+5 :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Oczywiście,jeśli według lekarza prowadzącego są wskazania. Ja robiłam prenatalbe na NFZ i od razu sami mbie umówili na połówkowe i już bez skierowania :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    No ja niestety płaciłam za usg 1 trymestru 400 zl. Teraz to zależy jaki lekarz ale cenią się i wyłudzają na płytkach pamiątkowych. Mój bierze 300 zł za usg a 200 zł za płytkę. To żerowanie na rodzicach.
    200zl za plyte ???? Masakra. To u mojego widzialam ze 40zl, ale nie braliśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Kochana na dostałam skierowanie na prenatalne i po badaniach od razu zapisali mnie na połówkowe na tym samym skierowaniu (nie muszę mieć nawet drugiego skierowania) ... Z tym, że ja mam z racji na wiek, bo mam już 36, może to dlatego...
    No ja mam 25lat wiec prentalne tez mi sie za darmo nie nalezaly, ale moj lekarz zrobil tak zebym miala za darmo:-) teraz tez mam nadzieje mi da na polowkowe :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostając skierowanie na prenatalne powinni od razu zapisać Cie z tego skierowania na połówkowe. Przynajmniej tak miała moja bratowa i z tego co czytam większość dziewczyn ze skierowaniem tak miało, że automatycznie na to skierowanie było połówkowe zapisywane

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ