WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Dostając skierowanie na prenatalne powinni od razu zapisać Cie z tego skierowania na połówkowe. Przynajmniej tak miała moja bratowa i z tego co czytam większość dziewczyn ze skierowaniem tak miało, że automatycznie na to skierowanie było połówkowe zapisywane
-
frezyjciada wrote:Dostając skierowanie na prenatalne powinni od razu zapisać Cie z tego skierowania na połówkowe. Przynajmniej tak miała moja bratowa i z tego co czytam większość dziewczyn ze skierowaniem tak miało, że automatycznie na to skierowanie było połówkowe zapisywane
Ja tak mam, miałam skierowanie od mojej lekarki na prenatalne na NFZ i od razu zapisali mnie na polowkowe. Z tego co się orientuję to te 3 badanie w ciąży nie jest refundowane
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki widze ze u was wszystko dobrze.
My dalej lezakujemy w szpitalu. We wtorek maja z anastezjologiem podjac decyzje kiedy opetacja. Maly od nocy fika w brzuchu. Ja po amniopunkcji mialam kondultacje na oddziale i kaza mi duzo pic bo malo wody zostalo. Reszta bez zmian. Spokojnych swiat dziewczynyagaafabka, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa ważne badania warto pójść do specjalisty w danej dziedzinie, po co ryzykować. Można odpuścić kupienie czegoś dla siebie czy jakieś wyjście, wakacje jeśli budżet nie wytrzyma wszystkich wydatków. My na nasze małe szczęście poświęciliśmy wartość dobrego samochodu i zaciskamy pasa.
edwarda20, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie kurcze dzisiaj lapia jakies klucia w szyjce, nie lubie ich. Mam je od poczatku ciazy, ale to moze bylo tak raz dziennie. Przeczytalam ze ktoras pisala ze miala tak przy skracaniu szyjki dlatego kazalam lekarzowi zmierzyć i w 14 tygodniu mialam bardzo długą, ponad 5cm. Ale dzisiaj juz kilka razy mnie klulo. Musze w czwartek zas poprosic o zmierzenie. A
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika312 wrote:Ja też nic nie czuje
. Z drugiej strony pocieszam sie tym, że to zawsze jeden poziom do stresu mniej, bo tak bym musiala myslec nad tym czy rusza sie wystarczająco
a tak mam detektor, to wiem ze wszystko w porzadku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja też nie czuję ruchów. Ja dzisiaj chwilę grozy bo znowu mam plamienie. Tydzień temu na IP niby wszystko ok ale tak się denerwuje......
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Kurcze akurat łożysko mam tylne i górne czy jakoś tak. Nie wiem skąd to plamienie. Przyjaciółka mi powiedziała że może to od schodów. Bo ona jak pochodziła po schodach to tak miała.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Krasnalowa ja też nie czuję ruchów ale czytałam, że są kobiety, które nie czują nic czasami do 26 tyg :d W środę mam wizytę to zapytam mojego lekarza
ja tez mam wizytę w czwartek to zapytam. No ale co on moze wiedzieć, ja chodze do młodego faceta
-
nick nieaktualnyNic nie biorę ale też o tym myślałam. Tylko że nie mam żadnych swedzen pieczenia itp. Mam nadzieję że takie incydenty to nic złego. Plamienie w 2 trymestrze jest stosunkowo rzadkie w porównaniu z 1. Eh człowiek w tej ciąży to fiksuje niby czas szczęścia a dla mnie to czas strachu.
agaafabka lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:Nic nie biorę ale też o tym myślałam. Tylko że nie mam żadnych swedzen pieczenia itp. Mam nadzieję że takie incydenty to nic złego. Plamienie w 2 trymestrze jest stosunkowo rzadkie w porównaniu z 1. Eh człowiek w tej ciąży to fiksuje niby czas szczęścia a dla mnie to czas strachu.