X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dostając skierowanie na prenatalne powinni od razu zapisać Cie z tego skierowania na połówkowe. Przynajmniej tak miała moja bratowa i z tego co czytam większość dziewczyn ze skierowaniem tak miało, że automatycznie na to skierowanie było połówkowe zapisywane
    Hmmm.. . No mnie nikt nie zapisal. Tylko mi powiedziała zebym przyszla w okolicy 20 tygodnia. Dowiem sie wszystkiego w tym tygodniu, moze faktycznie mnie zapisza bez problemu na podstawie tego ze juz bylam na prentalnych ze skierowaniem. Dzieki :-)

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dostając skierowanie na prenatalne powinni od razu zapisać Cie z tego skierowania na połówkowe. Przynajmniej tak miała moja bratowa i z tego co czytam większość dziewczyn ze skierowaniem tak miało, że automatycznie na to skierowanie było połówkowe zapisywane

Ja tak mam, miałam skierowanie od mojej lekarki na prenatalne na NFZ i od razu zapisali mnie na polowkowe. Z tego co się orientuję to te 3 badanie w ciąży nie jest refundowane

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To być może. Ja się sugerowałam, że moja kuzynka dostała na nfz na prenatalne 1 trymestru ale połówkowe robiła już prywatnie. Jak macie taką możliwość to trzeba korzystać.

• nadulek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki widze ze u was wszystko dobrze.
    My dalej lezakujemy w szpitalu. We wtorek maja z anastezjologiem podjac decyzje kiedy opetacja. Maly od nocy fika w brzuchu. Ja po amniopunkcji mialam kondultacje na oddziale i kaza mi duzo pic bo malo wody zostalo. Reszta bez zmian. Spokojnych swiat dziewczyny

agaafabka, Izabelle lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ważne badania warto pójść do specjalisty w danej dziedzinie, po co ryzykować. Można odpuścić kupienie czegoś dla siebie czy jakieś wyjście, wakacje jeśli budżet nie wytrzyma wszystkich wydatków. My na nasze małe szczęście poświęciliśmy wartość dobrego samochodu i zaciskamy pasa.

edwarda20, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kurcze dzisiaj lapia jakies klucia w szyjce, nie lubie ich. Mam je od poczatku ciazy, ale to moze bylo tak raz dziennie. Przeczytalam ze ktoras pisala ze miala tak przy skracaniu szyjki dlatego kazalam lekarzowi zmierzyć i w 14 tygodniu mialam bardzo długą, ponad 5cm. Ale dzisiaj juz kilka razy mnie klulo. Musze w czwartek zas poprosic o zmierzenie. A

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze ja tu juz chyba jedyna zostałam co ruchow żadnych nie czuje :D :(

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Widze ze ja tu juz chyba jedyna zostałam co ruchow żadnych nie czuje :D :(

Ja też nic nie czuje :/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja też nic nie czuje :/
    Ej, ale Ty jestes 2 tygodnie "młodsza" :P . Z drugiej strony pocieszam sie tym, że to zawsze jeden poziom do stresu mniej, bo tak bym musiala myslec nad tym czy rusza sie wystarczająco :P a tak mam detektor, to wiem ze wszystko w porzadku :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję ruchów. Ja dzisiaj chwilę grozy bo znowu mam plamienie. Tydzień temu na IP niby wszystko ok ale tak się denerwuje......

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do klucia mnie też kłuje i wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja też nie czuję ruchów. Ja dzisiaj chwilę grozy bo znowu mam plamienie. Tydzień temu na IP niby wszystko ok ale tak się denerwuje......
    Ojej, może lepiej idź sprawdzic? Ja plamilam do 10 tygodnia ale mialam krwiaka, od tamtego czasu czysto. A masz moze nisko lozysko? Bo wiem ze ono tez moze powodowac plamienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze akurat łożysko mam tylne i górne czy jakoś tak. Nie wiem skąd to plamienie. Przyjaciółka mi powiedziała że może to od schodów. Bo ona jak pochodziła po schodach to tak miała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Kurcze akurat łożysko mam tylne i górne czy jakoś tak. Nie wiem skąd to plamienie. Przyjaciółka mi powiedziała że może to od schodów. Bo ona jak pochodziła po schodach to tak miała.
    No nie wiem. Ja bym poszla na IP sprawdzic bo to moze byc wszystko. Cos z szyjka, z lozyskiem, krwiak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tydzień temu. Wszystko ok. We wtorek mam wizytę to sprawdzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ja też nie czuję ruchów ale czytałam, że są kobiety, które nie czują nic czasami do 26 tyg :d W środę mam wizytę to zapytam mojego lekarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Krasnalowa ja też nie czuję ruchów ale czytałam, że są kobiety, które nie czują nic czasami do 26 tyg :d W środę mam wizytę to zapytam mojego lekarza :)
    No to jest pocieszenie :D ja tez mam wizytę w czwartek to zapytam. No ale co on moze wiedzieć, ja chodze do młodego faceta :P

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,a może jakaś infekcja się przyplątała? Bierzesz jakieś leki dopochwowo?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie biorę ale też o tym myślałam. Tylko że nie mam żadnych swedzen pieczenia itp. Mam nadzieję że takie incydenty to nic złego. Plamienie w 2 trymestrze jest stosunkowo rzadkie w porównaniu z 1. Eh człowiek w tej ciąży to fiksuje niby czas szczęścia a dla mnie to czas strachu.

agaafabka lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nic nie biorę ale też o tym myślałam. Tylko że nie mam żadnych swedzen pieczenia itp. Mam nadzieję że takie incydenty to nic złego. Plamienie w 2 trymestrze jest stosunkowo rzadkie w porównaniu z 1. Eh człowiek w tej ciąży to fiksuje niby czas szczęścia a dla mnie to czas strachu.
    Doskonale Cię rozumiem,bo sama walczę z tym strachem codziennie. Radość wielka,a jednak ciągły stres.

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ