X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja rano dziewczynki na stol ide tak wiec moze bede jak nowa. Stresik rosnie ale widze ze lekarze naprawde kombinuja zeby bylo dobrze. Odezwe sie jak bede juz pp wszystkim i kontaktujaca
    Nadulek,trzymaj się Kochana,oby wszystko zakończtło się dla Was dobrze. Czekam na informacje jak już dojdziesz do siebie

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po świętach :) Pewnie brzuszki coraz większe :)
    Agaafabka boska kołyska Ja też myślę o takiej :)
    Nadulek trzymam mocno kciuki :)
    Krasnalowa czekamy na wieści z wizyty :) Jak jedna dziewczyna tutaj napisała , że lekarz jej powiedział, gdy miała wątpliwości..."nie wierzy Pani we własne dziecko??" Ja od tego czasu przestałam mieć czarne myśli :) tak mnie to dotknęło, jak on to powiedział...
    My wybieramy się do Niemiec na komunię, 8h jazdy trochę się boję o mój kręgosłup :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 07:57

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Cześć dziewczyny po świętach :) Pewnie brzuszki coraz większe :)
    Agaafabka boska kołyska Ja też myślę o takiej :)
    Nadulek trzymam mocno kciuki :)
    Krasnalowa czekamy na wieści z połówkowego :) Jak jedna dziewczyna tutaj napisała , że lekarz jej powiedział, gdy miała wątpliwości..."nie wierzy Pani we własne dziecko??" Ja od tego czasu przestałam mieć czarne myśli :) tak mnie to dotknęło, jak on to powiedział...
    My wybieramy się do Niemiec na komunię, 8h jazdy trochę się boję o mój kręgosłup :/
    Nie nie, ja polowkowe to dopiero gdzies za 3 tygodnie. Teraz w czwartek ide na normalną wizyte i dopiero sie zapisze na polowkowe zeby wypadaly kolo 20tygodnia:-) no ja chyba bardziej nie wierze w siebie. Ze moglam wyprodukowac idealnie zdrowe dziecko:P naprawde mam sporo przypadlosci zdrowotnych i to mnie dobija.no i codziennie zastrzyki z heparyny. Juz mam caly brzuch w siniakach.

• asese Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja rano dziewczynki na stol ide tak wiec moze bede jak nowa. Stresik rosnie ale widze ze lekarze naprawde kombinuja zeby bylo dobrze. Odezwe sie jak bede juz pp wszystkim i kontaktujaca

Nadulek, zaufaj lekarzom i opatrzności, jesteś w dobrych rękach. Trzymamy kciuki za zdrowie Twoje i Maluszka.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciężarówki <3

Przyszłam zacisnąć dzisiaj kciuki za Nadulka a za Was Kochane za same dobre wieści na wizytach zwykłych i połówkowych :D ludzie ale ten czas leci ;) dopiero co testy wychodziły pozytywne a Wy już na połówkowe się szykujecie :)
    Serduchem jestem ciągle z Wami

linka220, agaafabka, Agatek_gagatek, JustynaG, zuza88 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Nadulek trzymam za Ciebie kciuki

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Nie nie, ja polowkowe to dopiero gdzies za 3 tygodnie. Teraz w czwartek ide na normalną wizyte i dopiero sie zapisze na polowkowe zeby wypadaly kolo 20tygodnia:-) no ja chyba bardziej nie wierze w siebie. Ze moglam wyprodukowac idealnie zdrowe dziecko:P naprawde mam sporo przypadlosci zdrowotnych i to mnie dobija.no i codziennie zastrzyki z heparyny. Juz mam caly brzuch w siniakach.
    Krasnalowa,ja też mam brzuch w siniakach,do tego armia leków różnej maści,bierzemy je właśnie po to,żeby pomóc dziecku :)
    Bardzo się martwimy o nasze wyczekane Maluszki,ale nie zadręczaj się, do tej pory wszystko jest ok z Wami :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Krasnalowa,ja też mam brzuch w siniakach,do tego armia leków różnej maści,bierzemy je właśnie po to,żeby pomóc dziecku :)
    Bardzo się martwimy o nasze wyczekane Maluszki,ale nie zadręczaj się, do tej pory wszystko jest ok z Wami :)
    Jaką masz dawkę heparyny? Bo ja ciągle mam 0,4 i zastanawiam sie czy nie za mała.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę heparyne, ostatnio gin na prenatalnych mi mówi, że mam zmasakrowany brzuszek no ale co zrobić, że te siniaki się robia
    O zdrowie maluszka też się martwie, jak wracają czarne myśli to biorę kartkę z prenatalnych i czytam czytam czytam i wbijam do glowy, że wszystko jest prawidlowe!! Do tego detektor-tętno też cały czas na podobnym poziomie. Nic więcej sprawdzić nie mogę ale dobre i to

Nadulek trzymam kciuki

Izabelle lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mi jeszcze nic nie leci ;) i nie wiem czy poleci,bo w pierwszej ciąży nic z piersi nie wyciekalo,a problem z karmieniem też był.

Ciemnowłosa, jak do jutra nie przejdzie,to lepiej idź do lekarza,teraz jesteśmy tam na dole dość wrażliwe ;)

A właśnie odnośnie wilgotnych chusteczek,to kurcze skoro nas podrażniają,to dzieci chyba też. Z synkiem używałam do pupy,teraz będzie córcia i zastanawiam się głęboko nad nimi.
    Ja będę używać ich tylko na spacerach w razie awarii, w domu myje się pupcię samą wodą po kupce :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja też biorę heparyne, ostatnio gin na prenatalnych mi mówi, że mam zmasakrowany brzuszek no ale co zrobić, że te siniaki się robia
    O zdrowie maluszka też się martwie, jak wracają czarne myśli to biorę kartkę z prenatalnych i czytam czytam czytam i wbijam do glowy, że wszystko jest prawidlowe!! Do tego detektor-tętno też cały czas na podobnym poziomie. Nic więcej sprawdzić nie mogę ale dobre i to

Nadulek trzymam kciuki
    No. Detektor jest super, cudowne urządzenie:-) ja to juz sie wstydzę u gina bluzke do badania podnosic bo brzuch wyglada jak po wypadku :-) nie wiem od czego to zalezy. Maz mi robi zastrzyki, ja bym nie dala rady. Czasem mi zrobi idealnie, że nawet nie czuje i nie ma sladu, a czasem trafi tak że nie moge wytrzymać i siniak. A Ty jaką masz dawke?

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Jaką masz dawkę heparyny? Bo ja ciągle mam 0,4 i zastanawiam sie czy nie za mała.
    Też mam dawkę 0,4 ,sprawdzam co jakiś czas aptt czy jest ok i w połowoe ciąży jakieś badanie będę robić w tym kierunku,czy dawka dobra,ale nie pamiętam jakie ;)
    Zauważyłam,że im dalej pępka,to większe siniaki.
    Bierzesz jakiś zestaw witamin z metylami,czy raczej osobno witaminy?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Też mam dawkę 0,4 ,sprawdzam co jakiś czas aptt czy jest ok i w połowoe ciąży jakieś badanie będę robić w tym kierunku,czy dawka dobra,ale nie pamiętam jakie ;)
    Zauważyłam,że im dalej pępka,to większe siniaki.
    Bierzesz jakiś zestaw witamin z metylami,czy raczej osobno witaminy?
    Ja tez ostatnio badalam aptt i inr, ale nie wiem czy to badanie jest u mnie miarodajne, bo ja je zawsze mialam w normie, nawet jak robilam badania zaraz po poronieniu i wtedy jeszcze nic nie bralam, bo nie wiedzialam ze mam te mutacje. To badanie sie nazywa anty xa, kosztuje 150zl :-/. Tez sie nad nim zastanawiam. Biorę osobno metyle. Z witamin ciazowych biore teraz prenatal duo bo ma dobry sklad, tam jest dobry kwas foliowy. Ale czasem tez biore dodatkowo osobno metylowany kwas i witaminy b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:13

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam zawsze w normie aptt,ale ostatnio mimo,ze w normie,to wzrosło. Tak,chyba lekarka mówiła o anty xa.
    Szczerze, to mam juz dość tych wszystkich badań,ale dla dziecka wszystko zrobię. Tyle już przetrwałam,to jedno w te czy wewte nie robi mi różnicy :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Też miałam zawsze w normie aptt,ale ostatnio mimo,ze w normie,to wzrosło. Tak,chyba lekarka mówiła o anty xa.
    Szczerze, to mam juz dość tych wszystkich badań,ale dla dziecka wszystko zrobię. Tyle już przetrwałam,to jedno w te czy wewte nie robi mi różnicy :)
    Ja juz przestalam liczyc nawet. Po poronieniu, mimo ze mialam tylko jedno i wiekszosc by nic nie zrobila, to ja zrobilam tyle badan, ze chyba poszlo na to dobre kilka tysiecy. Ale nie zaluje, bo moglabym ronic jeszcze 10razy gdybym nie wiedziala ze mam te mutacje i potrzebuje zastrzykow. Dodatkowo zrobili mi zrosty w macicy po lyzeczkowaniu i musialam je miec rozcinane. No dramat. Ale to juz stare dzieje :-)

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh chwilke mnie tutaj nie bylo ale wszystko nadrobilam ;) Wszystkiego Najjj po swietach ;)
    Nadulek, trzymamy kciuki!
    Ja tez nie czuje raczej Malenstwa chociaz czasem zastanawiam sie czy to flaczki czy Mala ^^ jak sie czujecie? Wszystkie dolegliwosci ustapily?

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zero dolegliwości, prócz bólu więzadeł, ale poki co nie jest on już taki mocny jak tydzien temu.

a propo czarnych scenariuszy jakie tu niektóre dziewczyny snują... nie mam nic takiego, nifty wyszły bardzo dobrze, dzieciątko za każdym razem ok więc chyba nie ma się co niepotrzebnie nakręcać, żeby faktycznie tym stresem dziecku nie zaszkodzic.

ja już sama też nie wiem czy to flaki mi grają czy mała skacze :)

Izabelle, Camilla13, JustynaG, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No. Detektor jest super, cudowne urządzenie:-) ja to juz sie wstydzę u gina bluzke do badania podnosic bo brzuch wyglada jak po wypadku :-) nie wiem od czego to zalezy. Maz mi robi zastrzyki, ja bym nie dala rady. Czasem mi zrobi idealnie, że nawet nie czuje i nie ma sladu, a czasem trafi tak że nie moge wytrzymać i siniak. A Ty jaką masz dawke?
    Ja biorę neoparin 0.4
    Narazie żadnych badań na krzepliwosc nie miałam zleconych. Teraz z kolei robię badanie na przeciwciala bo ja ujemna krew A mąż dodania ehh więc jeszcze to muszę kontrolować

Ja biorę też prenatal duo, dha, co drugi dzień b12 -1000, i magnez z b6 metylowana
    Do tego jeszcze luteina 3x1
    I urosept i probiotyk lf także też trochę tego jest

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ja zero dolegliwości, prócz bólu więzadeł, ale poki co nie jest on już taki mocny jak tydzien temu.

a propo czarnych scenariuszy jakie tu niektóre dziewczyny snują... nie mam nic takiego, nifty wyszły bardzo dobrze, dzieciątko za każdym razem ok więc chyba nie ma się co niepotrzebnie nakręcać, żeby faktycznie tym stresem dziecku nie zaszkodzic.

ja już sama też nie wiem czy to flaki mi grają czy mała skacze :)
    No nifty to prawie 100% pewność zdrowego dziecka. Tez bym byla pewnie wtedy spokojniejsza, gdybym miala zrobione:-). A ja nawet pappa nie zrobilam, bo wg mnie ma zbyt duzo wynikow fałszywie pozytywnych i wprowadza niepotrzebne nerwy'

agaafabka lubi tę wiadomość

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ