X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Właśnie jakoś się martwiłam bo na usg genetycznym dzidolek był 5 dni do przodu z crl ostatnio wymiar crl jak z om i pytanie. Ustalając połówkowe to kierować się wymiarem głowy czy crl?
    Wedlug mnie kierowac sie po prostu czasem, czyli brac pod uwage w którym tygodniu jestes wg OM. Jest duzy zakres na to badanie 18-22tydzien i w tym czasie sie zapisz:-) moj tez na ostatnim usg po tych prenatalnych byl o 2 dni do tylu wg crl wzgledem usg genetycznego i sie nawet zaczelam tym martwic ze zwolnil ze wzrostem i założyłam watek o tym. Wiec pocieszylas mnie ze Twoj tez jest mniejszy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale mój gine mówił że najlepszy czas to 21t i chciałabym się wcelowac. Zapisałam się Wstępnie na 20t2d. Może dzidzolek będzie ciut do przodu.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając do wagi to bardzo Wam Zazdroszczę że nie tyjecie Ja miałam 57 kg , a teraz w 15tc mam już 63 :( Waga idzie jak szalona, a wcale dużo nie jem... tylko non stop ochota na słodkie :/ A brzuch mam już taki wielki, jak w 6 miesiącu , że będąc w płaszczu Pani w Rossmanie wolała mnie z końca kolejki , bo w ciąży ... :/

Izabelle lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo przytycia dopiero teraz mam swoją wagę sprzed ciązy :)
    a z takim brzuszkiem zaczynam 17tydzien :)
    9ab81f07854b7fcegen.jpg

Izabelle, Camilla13, promyczek 39, linka220, ola_g89, *SmoczycA* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Wiem, ale mój gine mówił że najlepszy czas to 21t i chciałabym się wcelowac. Zapisałam się Wstępnie na 20t2d. Może dzidzolek będzie ciut do przodu.
    No to ciezko przewidziec. Moj raz byl do przodu, ostatnio 2 dni to tylu. Ciekawa jestem jaki bedzie teraz. Mi gin mowil ze teraz to sie juz wlasciwie nie mierzy maluchow na dlugosc bo kazdy rosnie swoim tempem.:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    apropo przytycia dopiero teraz mam swoją wagę sprzed ciązy :)
    a z takim brzuszkiem zaczynam 17tydzien :)
    9ab81f07854b7fcegen.jpg
    Ale malutki. Bardzo podobny do mojego. Jak po dobrym obiadku :-)

Nika312, agaafabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny wracając do wagi to bardzo Wam Zazdroszczę że nie tyjecie Ja miałam 57 kg , a teraz w 15tc mam już 63 :( Waga idzie jak szalona, a wcale dużo nie jem... tylko non stop ochota na słodkie :/ A brzuch mam już taki wielki, jak w 6 miesiącu , że będąc w płaszczu Pani w Rossmanie wolała mnie z końca kolejki , bo w ciąży ... :/
    Nam to ciezko dogodzic. Jedna sie martwi ze nie tyje a druga, że tyje:-) ja to bym tak chciala miec chociaz te 2kg na plusie. I tak w calej ciazy 10nie przekroczyc

Existenz, linka220 lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agraafabka,ale laska z Ciebie ;) brzusio super :) ja m 2x większy,a że jestem niska,to za chwilę będę się kulać ;)

Linka,każda tyje we własnym tempie. Z synem na tym etapie miałam juz 8 kg na plusie,a teraz prawie nic,zatem spokojnie :)

agaafabka, linka220 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 2 kg,co mnie bardzo cieszy ,bo sie pilnuje z jedzeniem,mam za duzo kg.
    Wczoraj mialam atak bardzo mocnego bolu po prawej stronie brzucha ,ale z dzidziolem wszystko ok,mozliwe ze to jakis skret jelit..

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • hawana Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po wizycie, zdrowa córeczka ma już ponad 10cm i sobie tańczy.
    Ja mam już 4kg na plusie.. Nic dziwnego, jak już nawet na spacer nie wyjdę bez czegoś do jedzenia:)
    Kolejna wizyta to już usg połówkowe, ale ten czas leci!

Izabelle, ola_g89, agaafabka, promyczek 39, Camilla13, nadulek, Amy333, zuza88 lubią tę wiadomość

ckai3e3krjjswkov.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hawana wrote:
    Ja mam już 4kg na plusie.. Nic dziwnego, jak już nawet na spacer nie wyjdę bez czegoś do jedzenia:)
    Super :) mamy kolejną dziewczynkę na wątku :)

hawana, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ja przytyłam 2 kg,co mnie bardzo cieszy ,bo sie pilnuje z jedzeniem,mam za duzo kg.
    Wczoraj mialam atak bardzo mocnego bolu po prawej stronie brzucha ,ale z dzidziolem wszystko ok,mozliwe ze to jakis skret jelit..
    Są dziwne i różne te bóle,czasem aż człowieka zmrozi ze strachu,a dzidziol najczęściej nic sobie z tego nie robi ;) i fika radośnie :)

agaafabka, Camilla13 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hawana wrote:
    A w ktorym jestes tygodniu? Bez suwaczkow ciężko tu ogarnac :-)

• hawana Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki krasnalowa za przypomnienie, już ogarnęłam suwaczek.

ckai3e3krjjswkov.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hawana wrote:

Kolejna dziewuszka, gratulacje! :)

Dziewczyny, co do wielkości dziecka wg crl i główki - u mnie na prenatalnych też była rozbieżność. Oczywiście spanikowałam, ale lekarka powiedziała, że to zupełnie normalne, więc w ogóle się nie martwić.

Co do wagi, mój ginekolog się ze mnie śmieje, bo nie posiadam wagi w domu :D ale dopiero teraz przybrałam ok. 2 kg od wagi sprzed ciąży. Na początku ciąży przez mdłości i wstręt do słodyczy waga delikatnie spadła. A co do brzuszka, u nas końcówka 16 tc, a brzuszek już nawet widać. Najlepszym dowodem jest mąż, który od kilku dni chodzi za mną i ciągle głaszcze piłeczkę ;)

miłego dnia dziewczyny! :)

agaafabka, Izabelle, hawana lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie nasze dzieciatka maja jeszcze duze glowy i to najczęściej one wychodzą w pomiarach najbardziej wprzod. Mnie tez te pomiary niesamowicie stresują bo w 13t5d moja mała miala tylko 7,3cm co odpowiada 13t3d, a w porownaniu z innymi dziewczynami to juz w ogole maluszek. Teraz w czwartek mam wizyte, ciekawa jestem jak podrosla:-)

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to moje dzieciątko jest bardzo spokojne zawsze na usg. Raz w 11 tygodniu widzialam jak skakala jak szalona i robila fikolki. A potem na 2kolejnych sobie spala i zmieniala tylko boki do snu :-) czy ktos tez ma takie spokojne dziecię?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    W ogole to moje dzieciątko jest bardzo spokojne zawsze na usg. Raz w 11 tygodniu widzialam jak skakala jak szalona i robila fikolki. A potem na 2kolejnych sobie spala i zmieniala tylko boki do snu :-) czy ktos tez ma takie spokojne dziecię?

Moje też raczej jest spokojne. :) Na prenatalnych tylko leciutko się przemieszczało. Tylko raz widziałam fikołki, ale to już jakiś czas temu. I też jest malutkie. Na prenatalnych (12t2d) miało 5,3cm. Niby ta wielkość odpowiada 12t0d, także nie jest źle. Ale jeszcze nigdy nie okazało się, że dziecko jest większe niż powinno być wg OM. Taki urok widocznie :) ja jestem drobna, więc może organizm nie tworzy olbrzyma żebym miała szansę go dźwignąć :D a wizyta dopiero 9.04. - miałam miesiąc przerwy i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć, jak dziecko się rozwinęło no i co ma między nogami! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 17:08

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Moje też raczej jest spokojne. :) Na prenatalnych tylko leciutko się przemieszczało. Tylko raz widziałam fikołki, ale to już jakiś czas temu. I też jest malutkie. Na prenatalnych (12t2d) miało 5,3cm. Niby ta wielkość odpowiada 12t0d, także nie jest źle. Ale jeszcze nigdy nie okazało się, że dziecko jest większe niż powinno być wg OM. Taki urok widocznie :) ja jestem drobna, więc może organizm nie tworzy olbrzyma żebym miała szansę go dźwignąć :D
    Uff, ciesze sie ze nie tylko ja mam karzelka :-) ja wpadlam w panike po tym usg, ze czemu jest taka mała i nie rosnie i juz wymyslilam tysiące problemow :-)

ola_g89 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Uff, ciesze sie ze nie tylko ja mam karzelka :-) ja wpadlam w panike po tym usg, ze czemu jest taka mała i nie rosnie i juz wymyslilam tysiące problemow :-)

Na początku też się przejmowałam każdym USG. Wszystko porównywałam, o wszystkim czytałam w necie - i to jest najgorsze, co można zrobić. Każda z nas jest inna, każda urodzi inne dziecko. Jedna mniejsze, druga większe. Także nie ma się, co stresować :) gdyby działo się coś niepokojącego to wierzę, że lekarz by nam o tym mówił. Także mamuśka, tyko spokój może nas uratować :) dajmy dzieciakom rozwijać się w ich własnym tempie :)

daj znać po wizycie, jak tam maluszek! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 17:19

JustynaG lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ