WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Właśnie jakoś się martwiłam bo na usg genetycznym dzidolek był 5 dni do przodu z crl ostatnio wymiar crl jak z om i pytanie. Ustalając połówkowe to kierować się wymiarem głowy czy crl?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wracając do wagi to bardzo Wam Zazdroszczę że nie tyjecie Ja miałam 57 kg , a teraz w 15tc mam już 63
Waga idzie jak szalona, a wcale dużo nie jem... tylko non stop ochota na słodkie
A brzuch mam już taki wielki, jak w 6 miesiącu , że będąc w płaszczu Pani w Rossmanie wolała mnie z końca kolejki , bo w ciąży ...
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Wiem, ale mój gine mówił że najlepszy czas to 21t i chciałabym się wcelowac. Zapisałam się Wstępnie na 20t2d. Może dzidzolek będzie ciut do przodu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylinka220 wrote:Dziewczyny wracając do wagi to bardzo Wam Zazdroszczę że nie tyjecie Ja miałam 57 kg , a teraz w 15tc mam już 63
Waga idzie jak szalona, a wcale dużo nie jem... tylko non stop ochota na słodkie
A brzuch mam już taki wielki, jak w 6 miesiącu , że będąc w płaszczu Pani w Rossmanie wolała mnie z końca kolejki , bo w ciąży ...
Existenz, linka220 lubią tę wiadomość
-
Agraafabka,ale laska z Ciebie
brzusio super
ja m 2x większy,a że jestem niska,to za chwilę będę się kulać
Linka,każda tyje we własnym tempie. Z synem na tym etapie miałam juz 8 kg na plusie,a teraz prawie nic,zatem spokojnieagaafabka, linka220 lubią tę wiadomość
-
Ja przytyłam 2 kg,co mnie bardzo cieszy ,bo sie pilnuje z jedzeniem,mam za duzo kg.
Wczoraj mialam atak bardzo mocnego bolu po prawej stronie brzucha ,ale z dzidziolem wszystko ok,mozliwe ze to jakis skret jelit..Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Hej, melduję się po wizycie, zdrowa córeczka ma już ponad 10cm i sobie tańczy.
Ja mam już 4kg na plusie.. Nic dziwnego, jak już nawet na spacer nie wyjdę bez czegoś do jedzenia:)
Kolejna wizyta to już usg połówkowe, ale ten czas leci!Izabelle, ola_g89, agaafabka, promyczek 39, Camilla13, nadulek, Amy333, zuza88 lubią tę wiadomość
-
hawana wrote:Hej, melduję się po wizycie, zdrowa córeczka ma już ponad 10cm i sobie tańczy.
Ja mam już 4kg na plusie.. Nic dziwnego, jak już nawet na spacer nie wyjdę bez czegoś do jedzenia:)
Kolejna wizyta to już usg połówkowe, ale ten czas leci!mamy kolejną dziewczynkę na wątku
hawana, agaafabka lubią tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:Ja przytyłam 2 kg,co mnie bardzo cieszy ,bo sie pilnuje z jedzeniem,mam za duzo kg.
Wczoraj mialam atak bardzo mocnego bolu po prawej stronie brzucha ,ale z dzidziolem wszystko ok,mozliwe ze to jakis skret jelit..i fika radośnie
agaafabka, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhawana wrote:Hej, melduję się po wizycie, zdrowa córeczka ma już ponad 10cm i sobie tańczy.
Kolejna wizyta to już usg połówkowe, ale ten czas leci! -
hawana wrote:Hej, melduję się po wizycie, zdrowa córeczka ma już ponad 10cm i sobie tańczy.
Kolejna wizyta to już usg połówkowe, ale ten czas leci!
Kolejna dziewuszka, gratulacje!
Dziewczyny, co do wielkości dziecka wg crl i główki - u mnie na prenatalnych też była rozbieżność. Oczywiście spanikowałam, ale lekarka powiedziała, że to zupełnie normalne, więc w ogóle się nie martwić.
Co do wagi, mój ginekolog się ze mnie śmieje, bo nie posiadam wagi w domuale dopiero teraz przybrałam ok. 2 kg od wagi sprzed ciąży. Na początku ciąży przez mdłości i wstręt do słodyczy waga delikatnie spadła. A co do brzuszka, u nas końcówka 16 tc, a brzuszek już nawet widać. Najlepszym dowodem jest mąż, który od kilku dni chodzi za mną i ciągle głaszcze piłeczkę
miłego dnia dziewczyny!agaafabka, Izabelle, hawana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa tym etapie nasze dzieciatka maja jeszcze duze glowy i to najczęściej one wychodzą w pomiarach najbardziej wprzod. Mnie tez te pomiary niesamowicie stresują bo w 13t5d moja mała miala tylko 7,3cm co odpowiada 13t3d, a w porownaniu z innymi dziewczynami to juz w ogole maluszek. Teraz w czwartek mam wizyte, ciekawa jestem jak podrosla:-)
ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:W ogole to moje dzieciątko jest bardzo spokojne zawsze na usg. Raz w 11 tygodniu widzialam jak skakala jak szalona i robila fikolki. A potem na 2kolejnych sobie spala i zmieniala tylko boki do snu
czy ktos tez ma takie spokojne dziecię?
Moje też raczej jest spokojne.Na prenatalnych tylko leciutko się przemieszczało. Tylko raz widziałam fikołki, ale to już jakiś czas temu. I też jest malutkie. Na prenatalnych (12t2d) miało 5,3cm. Niby ta wielkość odpowiada 12t0d, także nie jest źle. Ale jeszcze nigdy nie okazało się, że dziecko jest większe niż powinno być wg OM. Taki urok widocznie
ja jestem drobna, więc może organizm nie tworzy olbrzyma żebym miała szansę go dźwignąć
a wizyta dopiero 9.04. - miałam miesiąc przerwy i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć, jak dziecko się rozwinęło no i co ma między nogami!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 17:08
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Moje też raczej jest spokojne.
Na prenatalnych tylko leciutko się przemieszczało. Tylko raz widziałam fikołki, ale to już jakiś czas temu. I też jest malutkie. Na prenatalnych (12t2d) miało 5,3cm. Niby ta wielkość odpowiada 12t0d, także nie jest źle. Ale jeszcze nigdy nie okazało się, że dziecko jest większe niż powinno być wg OM. Taki urok widocznie
ja jestem drobna, więc może organizm nie tworzy olbrzyma żebym miała szansę go dźwignąć
ja wpadlam w panike po tym usg, ze czemu jest taka mała i nie rosnie i juz wymyslilam tysiące problemow
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Uff, ciesze sie ze nie tylko ja mam karzelka
ja wpadlam w panike po tym usg, ze czemu jest taka mała i nie rosnie i juz wymyslilam tysiące problemow
Na początku też się przejmowałam każdym USG. Wszystko porównywałam, o wszystkim czytałam w necie - i to jest najgorsze, co można zrobić. Każda z nas jest inna, każda urodzi inne dziecko. Jedna mniejsze, druga większe. Także nie ma się, co stresowaćgdyby działo się coś niepokojącego to wierzę, że lekarz by nam o tym mówił. Także mamuśka, tyko spokój może nas uratować
dajmy dzieciakom rozwijać się w ich własnym tempie
daj znać po wizycie, jak tam maluszek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 17:19
JustynaG lubi tę wiadomość