X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, byłam dzisiaj na usg i na 90% dziewczynka!:) Ale sie cieszę!:-)) Mamy juz ponad 16cm dłgości i fikamy koziołki:-)

linka220, JustynaG, Izabelle, CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, GuBo, arya12, zuza88 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 cm długości :O U nas w 12 tyg z kawałkiem było 6,5 cm, ciągle się zastanawiam ile moja mała teraz ma. Myślałam że może z 10 cm, nie licząc oczywiście nóżek, bo one mają drugie tyle a tu taka niespodzianka :D Gratuluję dziewczynki.

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że te 16cm to jest długość właśnie z nogami, bo śledzę rozne normy z racji tego że ciagle mi sie wydaje że moj maluch jest za maly i dla 16tygodnia norma to ok. 10-11cm. 16cm jest normą dla 20+ tygodnia :-)

agaafabka, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Przez internet jest taniej. Dla przykładu - zamawiając przez internet w aptece Dbam o Zdrowie, ceny są niższe niż idąc osobiście do apteki. a za dostawę do apteki nie ma opłat.
    Jeden gin powiedział, że mogę już łykać witaminy dla ciężarnych (ale koniecznie z witaminą D3) a drugi powiedział, że skoro mam bardzo dobre wyniki to nie ma potrzeby.
    Według tego artykułu, wszystko to co niezbędne - suplementuję. WA witaminy dla ciężarnych mają w sobie dużo żelaza a ostatnio mój wynik był w górnej granicy normy. Nie chcę też przedobrzyć więc na razie łykam to co mam aż do wykończenia zakupionych opakowań lub kolejnych badań.
    Super, ciesze sie że nie jestem jedyna co nie przybiera:-) ale to naprawde jakis fenomen bo przez caly pierwszy trymestr lezalam w lozku z powodu krwiaka, wiec naprawde zero ruchu, jadam dosc sporo a waga stoi. Nie wiem co siez dzieje z tymi kaloriami :-)

• nadulek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny czas na spowiedz.
    W srode mialam amniopunkcje. Pobrali 3 strzykawki plynu. Wynik pelen za ok 2tygodnie. Syn pptwierdzony.
    Prosto z amniopunkcji do szpitala bo zmienili tmin. Operacja miala byc wczoraj ale stracilam przytomnosc pod prysznicem i wolali ginekologa na konsultacje wiec odwolali operacje. Z malym wszystko ok tylko ja poobijana. Po poludniu poinformowal mnie lekarz ze przenosza operacje na po swietach bo niepokoi ich moj stan zdrowia. I tyle. Szczegoly mam poznac dzis. Jak cos bede wiedziala dam znac

linka220, agaafabka, Izabelle, Agatek_gagatek, promyczek 39, Natalia1984, ola_g89 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Tak z ciekawości kiedy zaczęłaś czuć ruchy dziecka?
    W pierwszej ciąży w 14 tc mam już w belly zapisane że pierwszy kopniaczek mały, że wiedziałam , że to to . A teraz już czuję jakieś bulgotanie, ale nie wiem jeszcze na 100% , czy to jelita, czy maluch ;) tak, że czekam :) A jak u Ciebie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 05:20

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Babeczki, byłam dzisiaj na usg i na 90% dziewczynka!:) Ale sie cieszę!:-)) Mamy juz ponad 16cm dłgości i fikamy koziołki:-)
    Super :) Gratulacje :) u nas dziewczynka na 80% więc macie 10% więcej haha ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nadulek super , że się odezwałaś, bo my tutaj o Tobie myślimy ... Dobrze, że z dzidzią ok wszystko po tym zemdleniu ;/ ... Tylko teraz znów trzeba czekać na operację co ...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Czesc dziewczyny czas na spowiedz.
    W srode mialam amniopunkcje. Pobrali 3 strzykawki plynu. Wynik pelen za ok 2tygodnie. Syn pptwierdzony.
    Prosto z amniopunkcji do szpitala bo zmienili tmin. Operacja miala byc wczoraj ale stracilam przytomnosc pod prysznicem i wolali ginekologa na konsultacje wiec odwolali operacje. Z malym wszystko ok tylko ja poobijana. Po poludniu poinformowal mnie lekarz ze przenosza operacje na po swietach bo niepokoi ich moj stan zdrowia. I tyle. Szczegoly mam poznac dzis. Jak cos bede wiedziala dam znac
    Dobrze, że się odezwałaś i że małemu nic się nie stało. Mam nadzieję, że nie będą zwlekać z operacją zbyt długo i w końcu będzie mieć to wszystko za sobą. Wierze, że operacja się uda, a Wasz synek będzie zdrowy. Trzymaj się.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy,ja biorę teraz 500 mg metforminy,zaraz schodzę na 250 mg i w 20 tc odstawiam. Gratuluję dziewczynki,wojny nie będzie,bo dyzo dziewuszek się ujawnia ;)

Nadulek, szkoda ze operacja przesunięta, ale jak mus to mus.

Krasnalowa,ja też nie tyję mimo leżenia,jem normalnie. Czyżby wszystko przed nami ;) ?

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Amy,ja biorę teraz 500 mg metforminy,zaraz schodzę na 250 mg i w 20 tc odstawiam. Gratuluję dziewczynki,wojny nie będzie,bo dyzo dziewuszek się ujawnia ;)

Nadulek, szkoda ze operacja przesunięta, ale jak mus to mus.

Krasnalowa,ja też nie tyję mimo leżenia,jem normalnie. Czyżby wszystko przed nami ;) ?
    No ciekawa jestem ile przytyjemy jak w prawie polowie nic nam nie przybylo. Ja rano mam taki malutki brzuszek że nawet nago nie wygladam za bardzo jak w ciazy, a co dopiero w luznej koszulce.Dopiero pod wieczor moze ktos by zauwazyl. Nie wiem czy się cieszyc czy martwic :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że wielkość brzucha nie ma znaczenia. Znam dziewczynę fakt bardzo chuda jak w 7 mc miała brzuch jak ja przed ciążą hehe. Każda indywidualnie rośnie poza tym zmniejszony apetyt mdłości i wymioty w 1 trymestrze mogły zmniejszyć wagę a to co w brzuszku się zbiera podnosi i wychodzi na zero.

Mam pytanie. Jak byłam na IP w 14t5d to na usg crl wyszło na 14t5d a chyba mózg głowa na 16t0d. Czy jest to powód do niepokoju taka rozbieżność?

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo,że nie wtmiotowałam i nie przytyłam,to brzuszek mam całkiem spory,typowo ciążowy ;)

Monia, nie wiem czy jest się czym niepokoić....ale gdyby było,to lekarz chyba by cos powiedział,tak mi się zdaje.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No ciekawa jestem ile przytyjemy jak w prawie polowie nic nam nie przybylo. Ja rano mam taki malutki brzuszek że nawet nago nie wygladam za bardzo jak w ciazy, a co dopiero w luznej koszulce.Dopiero pod wieczor moze ktos by zauwazyl. Nie wiem czy się cieszyc czy martwic :-)
    Mam tak samo!

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja myślę że wielkość brzucha nie ma znaczenia. Znam dziewczynę fakt bardzo chuda jak w 7 mc miała brzuch jak ja przed ciążą hehe. Każda indywidualnie rośnie poza tym zmniejszony apetyt mdłości i wymioty w 1 trymestrze mogły zmniejszyć wagę a to co w brzuszku się zbiera podnosi i wychodzi na zero.

Mam pytanie. Jak byłam na IP w 14t5d to na usg crl wyszło na 14t5d a chyba mózg głowa na 16t0d. Czy jest to powód do niepokoju taka rozbieżność?
    To normalne. Potem te rozbieznosci beda jeszcze wieksze. Nawet 2tygodniowe :-) ja na prenatalnych mialam crl na 11t6d, głowę bodajze na 12t6d a brzuszek na 12t3d

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Mam tak samo!
    Ciesze sie że nie jestem sama :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam brzuch spory szczególnie nago widać mój mąż się śmieje, że mam wancioch. Kupiłam powiększacz do spodni bo sie nie dopinam. Ale waga stoi w miejscu waha się około 1kg na plus. Nie wymiotowalam jedynie mdłości i odrzut od słodyczy które jadłam wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Nie ma czym sie martwic, domyślam sie ze chodzi o wymiar móżdżku. U Nas na ostatnim usg wyszło, że zgodnie z tym wymiarem dzidzia jest starsza o 3 dni, lekarz mowi ze to najbardziej miarodajne oznaczenie rozwoju. Możesz być spokojna :)

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jatroszka i jak się czujesz? Ja zmniejszyłam dawkę o połowę i dziś miałam zjazd, że hej. Ale może dlatego,że najadłam się landrynek ;)

spokojnie, przy niskim łożysku bardzo trzeba się oszczędzać i nie dźwigać. Mamy jeszcze czas na jego podniesienie. U mnie trochę nachodzi na kanał szyjki,dlatego miałam kłopoty i modlę się,żeby powędrowało w górę jak najszybciej ;)
    Czuje sie calkiem calkiem :-) objawy nie zawiazne z meta dalej dokuczaja :-)

Izabelle lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jakoś się martwiłam bo na usg genetycznym dzidolek był 5 dni do przodu z crl ostatnio wymiar crl jak z om i pytanie. Ustalając połówkowe to kierować się wymiarem głowy czy crl?

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ