WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Babeczki, byłam dzisiaj na usg i na 90% dziewczynka!
Ale sie cieszę!
) Mamy juz ponad 16cm dłgości i fikamy koziołki:-)
linka220, JustynaG, Izabelle, CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, GuBo, arya12, zuza88 lubią tę wiadomość
-
16 cm długości
U nas w 12 tyg z kawałkiem było 6,5 cm, ciągle się zastanawiam ile moja mała teraz ma. Myślałam że może z 10 cm, nie licząc oczywiście nóżek, bo one mają drugie tyle a tu taka niespodzianka
Gratuluję dziewczynki.
agaafabka lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyPodejrzewam, że te 16cm to jest długość właśnie z nogami, bo śledzę rozne normy z racji tego że ciagle mi sie wydaje że moj maluch jest za maly i dla 16tygodnia norma to ok. 10-11cm. 16cm jest normą dla 20+ tygodnia
agaafabka, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper, ciesze sie że nie jestem jedyna co nie przybiera:-) ale to naprawde jakis fenomen bo przez caly pierwszy trymestr lezalam w lozku z powodu krwiaka, wiec naprawde zero ruchu, jadam dosc sporo a waga stoi. Nie wiem co siez dzieje z tymi kaloriamiJustynaG wrote:Przez internet jest taniej. Dla przykładu - zamawiając przez internet w aptece Dbam o Zdrowie, ceny są niższe niż idąc osobiście do apteki. a za dostawę do apteki nie ma opłat.
Jeden gin powiedział, że mogę już łykać witaminy dla ciężarnych (ale koniecznie z witaminą D3) a drugi powiedział, że skoro mam bardzo dobre wyniki to nie ma potrzeby.
Według tego artykułu, wszystko to co niezbędne - suplementuję. WA witaminy dla ciężarnych mają w sobie dużo żelaza a ostatnio mój wynik był w górnej granicy normy. Nie chcę też przedobrzyć więc na razie łykam to co mam aż do wykończenia zakupionych opakowań lub kolejnych badań.
-
Czesc dziewczyny czas na spowiedz.
W srode mialam amniopunkcje. Pobrali 3 strzykawki plynu. Wynik pelen za ok 2tygodnie. Syn pptwierdzony.
Prosto z amniopunkcji do szpitala bo zmienili tmin. Operacja miala byc wczoraj ale stracilam przytomnosc pod prysznicem i wolali ginekologa na konsultacje wiec odwolali operacje. Z malym wszystko ok tylko ja poobijana. Po poludniu poinformowal mnie lekarz ze przenosza operacje na po swietach bo niepokoi ich moj stan zdrowia. I tyle. Szczegoly mam poznac dzis. Jak cos bede wiedziala dam znac
linka220, agaafabka, Izabelle, Agatek_gagatek, promyczek 39, Natalia1984, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży w 14 tc mam już w belly zapisane że pierwszy kopniaczek mały, że wiedziałam , że to to . A teraz już czuję jakieś bulgotanie, ale nie wiem jeszcze na 100% , czy to jelita, czy maluchNika312 wrote:Tak z ciekawości kiedy zaczęłaś czuć ruchy dziecka?
tak, że czekam
A jak u Ciebie ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 05:20

-
Dobrze, że się odezwałaś i że małemu nic się nie stało. Mam nadzieję, że nie będą zwlekać z operacją zbyt długo i w końcu będzie mieć to wszystko za sobą. Wierze, że operacja się uda, a Wasz synek będzie zdrowy. Trzymaj się.nadulek wrote:Czesc dziewczyny czas na spowiedz.
W srode mialam amniopunkcje. Pobrali 3 strzykawki plynu. Wynik pelen za ok 2tygodnie. Syn pptwierdzony.
Prosto z amniopunkcji do szpitala bo zmienili tmin. Operacja miala byc wczoraj ale stracilam przytomnosc pod prysznicem i wolali ginekologa na konsultacje wiec odwolali operacje. Z malym wszystko ok tylko ja poobijana. Po poludniu poinformowal mnie lekarz ze przenosza operacje na po swietach bo niepokoi ich moj stan zdrowia. I tyle. Szczegoly mam poznac dzis. Jak cos bede wiedziala dam znac -
Amy,ja biorę teraz 500 mg metforminy,zaraz schodzę na 250 mg i w 20 tc odstawiam. Gratuluję dziewczynki,wojny nie będzie,bo dyzo dziewuszek się ujawnia

Nadulek, szkoda ze operacja przesunięta, ale jak mus to mus.
Krasnalowa,ja też nie tyję mimo leżenia,jem normalnie. Czyżby wszystko przed nami
?
Amy333 lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyNo ciekawa jestem ile przytyjemy jak w prawie polowie nic nam nie przybylo. Ja rano mam taki malutki brzuszek że nawet nago nie wygladam za bardzo jak w ciazy, a co dopiero w luznej koszulce.Dopiero pod wieczor moze ktos by zauwazyl. Nie wiem czy się cieszyc czy martwicIzabelle wrote:Amy,ja biorę teraz 500 mg metforminy,zaraz schodzę na 250 mg i w 20 tc odstawiam. Gratuluję dziewczynki,wojny nie będzie,bo dyzo dziewuszek się ujawnia

Nadulek, szkoda ze operacja przesunięta, ale jak mus to mus.
Krasnalowa,ja też nie tyję mimo leżenia,jem normalnie. Czyżby wszystko przed nami
?
-
nick nieaktualnyJa myślę że wielkość brzucha nie ma znaczenia. Znam dziewczynę fakt bardzo chuda jak w 7 mc miała brzuch jak ja przed ciążą hehe. Każda indywidualnie rośnie poza tym zmniejszony apetyt mdłości i wymioty w 1 trymestrze mogły zmniejszyć wagę a to co w brzuszku się zbiera podnosi i wychodzi na zero.
Mam pytanie. Jak byłam na IP w 14t5d to na usg crl wyszło na 14t5d a chyba mózg głowa na 16t0d. Czy jest to powód do niepokoju taka rozbieżność? -
Mam tak samo!krasnalowa wrote:No ciekawa jestem ile przytyjemy jak w prawie polowie nic nam nie przybylo. Ja rano mam taki malutki brzuszek że nawet nago nie wygladam za bardzo jak w ciazy, a co dopiero w luznej koszulce.Dopiero pod wieczor moze ktos by zauwazyl. Nie wiem czy się cieszyc czy martwic
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyTo normalne. Potem te rozbieznosci beda jeszcze wieksze. Nawet 2tygodniowe86Monia wrote:Ja myślę że wielkość brzucha nie ma znaczenia. Znam dziewczynę fakt bardzo chuda jak w 7 mc miała brzuch jak ja przed ciążą hehe. Każda indywidualnie rośnie poza tym zmniejszony apetyt mdłości i wymioty w 1 trymestrze mogły zmniejszyć wagę a to co w brzuszku się zbiera podnosi i wychodzi na zero.
Mam pytanie. Jak byłam na IP w 14t5d to na usg crl wyszło na 14t5d a chyba mózg głowa na 16t0d. Czy jest to powód do niepokoju taka rozbieżność?
ja na prenatalnych mialam crl na 11t6d, głowę bodajze na 12t6d a brzuszek na 12t3d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa znowu mam brzuch spory szczególnie nago widać mój mąż się śmieje, że mam wancioch. Kupiłam powiększacz do spodni bo sie nie dopinam. Ale waga stoi w miejscu waha się około 1kg na plus. Nie wymiotowalam jedynie mdłości i odrzut od słodyczy które jadłam wcześniej.
-
nick nieaktualnyNie ma czym sie martwic, domyślam sie ze chodzi o wymiar móżdżku. U Nas na ostatnim usg wyszło, że zgodnie z tym wymiarem dzidzia jest starsza o 3 dni, lekarz mowi ze to najbardziej miarodajne oznaczenie rozwoju. Możesz być spokojna86Monia wrote:Ja myślę że wielkość brzucha nie ma znaczenia. Znam dziewczynę fakt bardzo chuda jak w 7 mc miała brzuch jak ja przed ciążą hehe. Każda indywidualnie rośnie poza tym zmniejszony apetyt mdłości i wymioty w 1 trymestrze mogły zmniejszyć wagę a to co w brzuszku się zbiera podnosi i wychodzi na zero.
Mam pytanie. Jak byłam na IP w 14t5d to na usg crl wyszło na 14t5d a chyba mózg głowa na 16t0d. Czy jest to powód do niepokoju taka rozbieżność?
-
Czuje sie calkiem calkiemIzabelle wrote:Jatroszka i jak się czujesz? Ja zmniejszyłam dawkę o połowę i dziś miałam zjazd, że hej. Ale może dlatego,że najadłam się landrynek

spokojnie, przy niskim łożysku bardzo trzeba się oszczędzać i nie dźwigać. Mamy jeszcze czas na jego podniesienie. U mnie trochę nachodzi na kanał szyjki,dlatego miałam kłopoty i modlę się,żeby powędrowało w górę jak najszybciej
objawy nie zawiazne z meta dalej dokuczaja
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny

Mia