WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Babeczki, byłam dzisiaj na usg i na 90% dziewczynka!
Ale sie cieszę!
) Mamy juz ponad 16cm dłgości i fikamy koziołki:-)
linka220, JustynaG, Izabelle, CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, GuBo, arya12, zuza88 lubią tę wiadomość
-
16 cm długości
U nas w 12 tyg z kawałkiem było 6,5 cm, ciągle się zastanawiam ile moja mała teraz ma. Myślałam że może z 10 cm, nie licząc oczywiście nóżek, bo one mają drugie tyle a tu taka niespodzianka
Gratuluję dziewczynki.
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodejrzewam, że te 16cm to jest długość właśnie z nogami, bo śledzę rozne normy z racji tego że ciagle mi sie wydaje że moj maluch jest za maly i dla 16tygodnia norma to ok. 10-11cm. 16cm jest normą dla 20+ tygodnia
agaafabka, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Przez internet jest taniej. Dla przykładu - zamawiając przez internet w aptece Dbam o Zdrowie, ceny są niższe niż idąc osobiście do apteki. a za dostawę do apteki nie ma opłat.
Jeden gin powiedział, że mogę już łykać witaminy dla ciężarnych (ale koniecznie z witaminą D3) a drugi powiedział, że skoro mam bardzo dobre wyniki to nie ma potrzeby.
Według tego artykułu, wszystko to co niezbędne - suplementuję. WA witaminy dla ciężarnych mają w sobie dużo żelaza a ostatnio mój wynik był w górnej granicy normy. Nie chcę też przedobrzyć więc na razie łykam to co mam aż do wykończenia zakupionych opakowań lub kolejnych badań. -
Czesc dziewczyny czas na spowiedz.
W srode mialam amniopunkcje. Pobrali 3 strzykawki plynu. Wynik pelen za ok 2tygodnie. Syn pptwierdzony.
Prosto z amniopunkcji do szpitala bo zmienili tmin. Operacja miala byc wczoraj ale stracilam przytomnosc pod prysznicem i wolali ginekologa na konsultacje wiec odwolali operacje. Z malym wszystko ok tylko ja poobijana. Po poludniu poinformowal mnie lekarz ze przenosza operacje na po swietach bo niepokoi ich moj stan zdrowia. I tyle. Szczegoly mam poznac dzis. Jak cos bede wiedziala dam znaclinka220, agaafabka, Izabelle, Agatek_gagatek, promyczek 39, Natalia1984, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Nika312 wrote:Tak z ciekawości kiedy zaczęłaś czuć ruchy dziecka?
tak, że czekam
A jak u Ciebie ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 05:20
-
nadulek wrote:Czesc dziewczyny czas na spowiedz.
W srode mialam amniopunkcje. Pobrali 3 strzykawki plynu. Wynik pelen za ok 2tygodnie. Syn pptwierdzony.
Prosto z amniopunkcji do szpitala bo zmienili tmin. Operacja miala byc wczoraj ale stracilam przytomnosc pod prysznicem i wolali ginekologa na konsultacje wiec odwolali operacje. Z malym wszystko ok tylko ja poobijana. Po poludniu poinformowal mnie lekarz ze przenosza operacje na po swietach bo niepokoi ich moj stan zdrowia. I tyle. Szczegoly mam poznac dzis. Jak cos bede wiedziala dam znac -
Amy,ja biorę teraz 500 mg metforminy,zaraz schodzę na 250 mg i w 20 tc odstawiam. Gratuluję dziewczynki,wojny nie będzie,bo dyzo dziewuszek się ujawnia
Nadulek, szkoda ze operacja przesunięta, ale jak mus to mus.
Krasnalowa,ja też nie tyję mimo leżenia,jem normalnie. Czyżby wszystko przed nami?
Amy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Amy,ja biorę teraz 500 mg metforminy,zaraz schodzę na 250 mg i w 20 tc odstawiam. Gratuluję dziewczynki,wojny nie będzie,bo dyzo dziewuszek się ujawnia
Nadulek, szkoda ze operacja przesunięta, ale jak mus to mus.
Krasnalowa,ja też nie tyję mimo leżenia,jem normalnie. Czyżby wszystko przed nami?
-
nick nieaktualnyJa myślę że wielkość brzucha nie ma znaczenia. Znam dziewczynę fakt bardzo chuda jak w 7 mc miała brzuch jak ja przed ciążą hehe. Każda indywidualnie rośnie poza tym zmniejszony apetyt mdłości i wymioty w 1 trymestrze mogły zmniejszyć wagę a to co w brzuszku się zbiera podnosi i wychodzi na zero.
Mam pytanie. Jak byłam na IP w 14t5d to na usg crl wyszło na 14t5d a chyba mózg głowa na 16t0d. Czy jest to powód do niepokoju taka rozbieżność? -
krasnalowa wrote:No ciekawa jestem ile przytyjemy jak w prawie polowie nic nam nie przybylo. Ja rano mam taki malutki brzuszek że nawet nago nie wygladam za bardzo jak w ciazy, a co dopiero w luznej koszulce.Dopiero pod wieczor moze ktos by zauwazyl. Nie wiem czy się cieszyc czy martwicCorka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja myślę że wielkość brzucha nie ma znaczenia. Znam dziewczynę fakt bardzo chuda jak w 7 mc miała brzuch jak ja przed ciążą hehe. Każda indywidualnie rośnie poza tym zmniejszony apetyt mdłości i wymioty w 1 trymestrze mogły zmniejszyć wagę a to co w brzuszku się zbiera podnosi i wychodzi na zero.
Mam pytanie. Jak byłam na IP w 14t5d to na usg crl wyszło na 14t5d a chyba mózg głowa na 16t0d. Czy jest to powód do niepokoju taka rozbieżność?ja na prenatalnych mialam crl na 11t6d, głowę bodajze na 12t6d a brzuszek na 12t3d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa znowu mam brzuch spory szczególnie nago widać mój mąż się śmieje, że mam wancioch. Kupiłam powiększacz do spodni bo sie nie dopinam. Ale waga stoi w miejscu waha się około 1kg na plus. Nie wymiotowalam jedynie mdłości i odrzut od słodyczy które jadłam wcześniej.
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja myślę że wielkość brzucha nie ma znaczenia. Znam dziewczynę fakt bardzo chuda jak w 7 mc miała brzuch jak ja przed ciążą hehe. Każda indywidualnie rośnie poza tym zmniejszony apetyt mdłości i wymioty w 1 trymestrze mogły zmniejszyć wagę a to co w brzuszku się zbiera podnosi i wychodzi na zero.
Mam pytanie. Jak byłam na IP w 14t5d to na usg crl wyszło na 14t5d a chyba mózg głowa na 16t0d. Czy jest to powód do niepokoju taka rozbieżność? -
Izabelle wrote:Jatroszka i jak się czujesz? Ja zmniejszyłam dawkę o połowę i dziś miałam zjazd, że hej. Ale może dlatego,że najadłam się landrynek
spokojnie, przy niskim łożysku bardzo trzeba się oszczędzać i nie dźwigać. Mamy jeszcze czas na jego podniesienie. U mnie trochę nachodzi na kanał szyjki,dlatego miałam kłopoty i modlę się,żeby powędrowało w górę jak najszybciejobjawy nie zawiazne z meta dalej dokuczaja
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny