X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Gratuluję dobrych wyników :)
    Ja mam miałam kosmówkę bardzo nisko. Miałam jej niedoklejenie i krwiaki. Własnie dlatego,ze jest tak nisko. Póki było niedoklejenie leżałam plackiem. Teraz prowadzę bardzo oszczędzający tryb życia, leżę,odpoczywam,nie chodzę. Nie powinno się dźwigać i uprawiać sexu ;)
    Około 20 tc powinno się podnieśc,nawet do 30.

Ja na szczescie żadnych plamien nie mam, ale będę na siebie bardziej uważać ehh zawsze coś..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dawno sie tu nie udzielalam, musialam troche odpoczac:-) czy ktoras z Was tez nie przybrała od poczatku ciazy ani grama? Bo troche mnie to zaczyna niepokoic. Owszem meczyly mnie wymioty, ale bardziej byl to pojedynczy poranny wymiot:-) a potem juz normalnie caly dzien jadlam. I nie ograniczalam sie z niczym ani ze slodyczami, ani z musami owocowymi ktore maja mnóstwo cukru. Ruchu prawie wcale, bo mialam krwiaki ciagle. A waga stoi- ciagle 53kg.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Amy,czy Ty juz odstawiłaś metforminę?
    Ja tez odstawiam stopniowo -biore raz co drugi dzien :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lozysko tez mam nisko na przedniej scianie. Tu jest świetny artykuł na ten temat https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A lozysko tez mam nisko na przedniej scianie. Tu jest świetny artykuł na ten temat https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/
    Sam fakt, że łożysko jest na przedniej ścianie to nie problem, jedynie problem jest z tym, że jest nisko. Ale tak jak gin mowila i teraz w artykule czytam to jest 90 % szansy, że się jeszcze uniesie.. I tego będę się trzymać;)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Sam fakt, że łożysko jest na przedniej ścianie to nie problem, jedynie problem jest z tym, że jest nisko. Ale tak jak gin mowila i teraz w artykule czytam to jest 90 % szansy, że się jeszcze uniesie.. I tego będę się trzymać;)
    Tak tak wlasnie o to mi chodzilo, ze jest ponad 90% na uniesienie. Bo samo lozysko na przedniej scianie to norma:-)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Melduję się po wczorajszym badaniu prenatalnymi. Jest wszystko dobrze, ryzyko niskie wyszło choć jeszcze czekam na wynik pappa. Dziecko nóżki miało skrzyżowane więc płeć nieznana :)
    Ale się cieszę:)))
    Jedyna rzecz która mnie zaniepokoila to łożysko ściana przednia i ulozone nisko , ale jest szansa że jeszcze się uniesie
    Żadnych zaleceń nie dostałam więc narazie jestem aktywna jak do tej pory
    Czy któraś z Was też ma nisko ulozone łożysko i ma jakieś szczególne zalecenia?
    Ja mam na tylnej ścianie i również bardzo nisko... Mam nadzieję, że się podniesie. Nie dźwigam i staram się oszczędzać ile mogę ;) Czytałam ostatnio artykuł, jaki któraś z dziewczyn tu wrzuciła odnośnie witamin. Ukochany kupił mi dziś witaminki Prenatal Duo w aptece za ... 59 zł!!! Szok, bo na Allegro z apteki są po 48 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 16:16

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja mam na tylnej ścianie i również bardzo nisko... Mam nadzieję, że się podniesie. Nie dźwigam i staram się oszczędzać ile mogę ;) Czytałam ostatnio artykuł, jaki któraś z dziewczyn tu wrzuciła odnośnie witamin. Ukochany kupił mi dziś witaminki Prenatal Duo w aptece za ... 59 zł!!! Szok, bo na Allegro z apteki są po 48 zł.
    Tak, te tabletki faktycznie maja bardzo wysokie oceny. Ale przeplacil ostro, ja je ostatnio kupilam za ok. 40zl. Warto zawsze poszukac po aptekach, czasem internetowych po przebitki potrafia byc kosmiczne

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Tak, te tabletki faktycznie maja bardzo wysokie oceny. Ale przeplacil ostro, ja je ostatnio kupilam za ok. 40zl. Warto zawsze poszukac po aptekach, czasem internetowych po przebitki potrafia byc kosmiczne
    Zanim się zorientowałam, żeby go uświadomić żeby powyżej 50 zł nie kupował było już po... Ehh.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Zanim się zorientowałam, żeby go uświadomić żeby powyżej 50 zł nie kupował było już po... Ehh.
    No trudno, dzidziuś sie ucieszy z witaminek:-) chociaz ja musialam je ostatnio troche odstawic bo mialam wrazenie ze wzmagaja mdlosci i coraz gorzej sie po nich czulam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Czy w Twoim mieście jest sieć Słoneczna? Bo ja płace za prenatal duo 29.99.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Hej,
    Dawno sie tu nie udzielalam, musialam troche odpoczac:-) czy ktoras z Was tez nie przybrała od poczatku ciazy ani grama? Bo troche mnie to zaczyna niepokoic. Owszem meczyly mnie wymioty, ale bardziej byl to pojedynczy poranny wymiot:-) a potem juz normalnie caly dzien jadlam. I nie ograniczalam sie z niczym ani ze slodyczami, ani z musami owocowymi ktore maja mnóstwo cukru. Ruchu prawie wcale, bo mialam krwiaki ciagle. A waga stoi- ciagle 53kg.

Ja coś tam utyłam ale mało. Ale moja kuzynka do 20tc nie utyła ani grama a brzuch rósł wiec myślę że to indywidualna sprawa.

agaafabka lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja tez odstawiam stopniowo -biore raz co drugi dzien :-)

Jatroszka i jak się czujesz? Ja zmniejszyłam dawkę o połowę i dziś miałam zjazd, że hej. Ale może dlatego,że najadłam się landrynek ;)

spokojnie, przy niskim łożysku bardzo trzeba się oszczędzać i nie dźwigać. Mamy jeszcze czas na jego podniesienie. U mnie trochę nachodzi na kanał szyjki,dlatego miałam kłopoty i modlę się,żeby powędrowało w górę jak najszybciej ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Ja zamawiam sobie przez internet i odbieram w aptece, bo stacjonarnie właśnie tak te ceny windują w górę... Następnym razem Twój też tak zamówi, a plusem tej sytuacji jest to, że nie możesz mieć wątpliwości, iż masz faceta, który nie żałuje pieniędzy na Was;) Mam do Ciebie pytania z innej beczki: ile trwały Twoje badania prenatalne w Donna Vita? Dostałaś z nich film i zdjęcia? Jeśli tak, to w jakości 2d czy 3/4d? Interesuje mnie również ilość zdjęć i długość filmu? I czy dobrze pamiętam, że zapłaciłaś za nie 250 zł? Rozważam zapisanie się tam na połówkowe a takich inf.nie znajdę na ich stronie. Po prenatalnych u swojej lekarki dostałam płytę z 2 minutowym filmikiem 2d, przy czym całe badanie trwało maksymalnie 10min. i zapłaciłam 340zł.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Hej,

Krasnalowa, przed ciążą ważyłam 55kg.
    7t0d - 54,8kg
    12t0d - 53,4kg
    17t0d - 54,15kg

Od 7tygodnia ważę się raz w tygodniu, z rana po przebudzeniu. I jak widać - jest mniej niż przed ciążą a przecież piersi pełniejsze i brzuszek też powoli zaczyna być widoczny. Niektóre kobiety tak mają. Staram się jedynie nawilżać skórę by ją przygotować na intensywne rozciąganie.
    Natalia1984 wrote:
    Czytałam ostatnio artykuł, jaki któraś z dziewczyn tu wrzuciła odnośnie witamin. Ukochany kupił mi dziś witaminki Prenatal Duo w aptece za ... 59 zł!!! Szok, bo na Allegro z apteki są po 48 zł.
    Przez internet jest taniej. Dla przykładu - zamawiając przez internet w aptece Dbam o Zdrowie, ceny są niższe niż idąc osobiście do apteki. a za dostawę do apteki nie ma opłat.
    Jeden gin powiedział, że mogę już łykać witaminy dla ciężarnych (ale koniecznie z witaminą D3) a drugi powiedział, że skoro mam bardzo dobre wyniki to nie ma potrzeby.
    Według tego artykułu, wszystko to co niezbędne - suplementuję. WA witaminy dla ciężarnych mają w sobie dużo żelaza a ostatnio mój wynik był w górnej granicy normy. Nie chcę też przedobrzyć więc na razie łykam to co mam aż do wykończenia zakupionych opakowań lub kolejnych badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 18:26

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja poprzednią ciążę miałam na przedniej ścianie nisko i teraz też i nawet nie pomyślałam, że to coś nie tak ... Moja gin mówi, że wszystko ok hmmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    O dzięki kochana za ten artykuł :) wszystko jasne :) ja nie mam przodującego łożyska :) tylko położone na przedniej ścianie nisko :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Czy w Twoim mieście jest sieć Słoneczna? Bo ja płace za prenatal duo 29.99.
    Muszę sprawdzić, dzięki za info :)
    Niestety nie ma, mieszkam w niedużym 60 tys. mieście. Będę następnym razem zamawiać przez Internet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 21:13

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Kurcze ja poprzednią ciążę miałam na przedniej ścianie nisko i teraz też i nawet nie pomyślałam, że to coś nie tak ... Moja gin mówi, że wszystko ok hmmm
    Tak z ciekawości kiedy zaczęłaś czuć ruchy dziecka?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Amy,czy Ty juz odstawiłaś metforminę?
    Nie, jeszcze biore 1500 czyli całą dawkę. Ale chyba tylko jeszcze tydzien czasu, potem schodzę o polowe. A Ty?

Izabelle lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ