WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabelle wrote:Gratuluję dobrych wyników
Ja mam miałam kosmówkę bardzo nisko. Miałam jej niedoklejenie i krwiaki. Własnie dlatego,ze jest tak nisko. Póki było niedoklejenie leżałam plackiem. Teraz prowadzę bardzo oszczędzający tryb życia, leżę,odpoczywam,nie chodzę. Nie powinno się dźwigać i uprawiać sexu
Około 20 tc powinno się podnieśc,nawet do 30.
Ja na szczescie żadnych plamien nie mam, ale będę na siebie bardziej uważać ehh zawsze coś..
-
nick nieaktualnyHej,
Dawno sie tu nie udzielalam, musialam troche odpoczac:-) czy ktoras z Was tez nie przybrała od poczatku ciazy ani grama? Bo troche mnie to zaczyna niepokoic. Owszem meczyly mnie wymioty, ale bardziej byl to pojedynczy poranny wymiot:-) a potem juz normalnie caly dzien jadlam. I nie ograniczalam sie z niczym ani ze slodyczami, ani z musami owocowymi ktore maja mnóstwo cukru. Ruchu prawie wcale, bo mialam krwiaki ciagle. A waga stoi- ciagle 53kg. -
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:A lozysko tez mam nisko na przedniej scianie. Tu jest świetny artykuł na ten temat https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/
-
nick nieaktualnyNika312 wrote:Sam fakt, że łożysko jest na przedniej ścianie to nie problem, jedynie problem jest z tym, że jest nisko. Ale tak jak gin mowila i teraz w artykule czytam to jest 90 % szansy, że się jeszcze uniesie.. I tego będę się trzymać
-
Nika312 wrote:Melduję się po wczorajszym badaniu prenatalnymi. Jest wszystko dobrze, ryzyko niskie wyszło choć jeszcze czekam na wynik pappa. Dziecko nóżki miało skrzyżowane więc płeć nieznana
Ale się cieszę))
Jedyna rzecz która mnie zaniepokoila to łożysko ściana przednia i ulozone nisko , ale jest szansa że jeszcze się uniesie
Żadnych zaleceń nie dostałam więc narazie jestem aktywna jak do tej pory
Czy któraś z Was też ma nisko ulozone łożysko i ma jakieś szczególne zalecenia?Czytałam ostatnio artykuł, jaki któraś z dziewczyn tu wrzuciła odnośnie witamin. Ukochany kupił mi dziś witaminki Prenatal Duo w aptece za ... 59 zł!!! Szok, bo na Allegro z apteki są po 48 zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 16:16
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja mam na tylnej ścianie i również bardzo nisko... Mam nadzieję, że się podniesie. Nie dźwigam i staram się oszczędzać ile mogę
Czytałam ostatnio artykuł, jaki któraś z dziewczyn tu wrzuciła odnośnie witamin. Ukochany kupił mi dziś witaminki Prenatal Duo w aptece za ... 59 zł!!! Szok, bo na Allegro z apteki są po 48 zł.
-
krasnalowa wrote:Tak, te tabletki faktycznie maja bardzo wysokie oceny. Ale przeplacil ostro, ja je ostatnio kupilam za ok. 40zl. Warto zawsze poszukac po aptekach, czasem internetowych po przebitki potrafia byc kosmiczne
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Zanim się zorientowałam, żeby go uświadomić żeby powyżej 50 zł nie kupował było już po... Ehh.
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja mam na tylnej ścianie i również bardzo nisko... Mam nadzieję, że się podniesie. Nie dźwigam i staram się oszczędzać ile mogę
Czytałam ostatnio artykuł, jaki któraś z dziewczyn tu wrzuciła odnośnie witamin. Ukochany kupił mi dziś witaminki Prenatal Duo w aptece za ... 59 zł!!! Szok, bo na Allegro z apteki są po 48 zł.
Czy w Twoim mieście jest sieć Słoneczna? Bo ja płace za prenatal duo 29.99. -
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Hej,
Dawno sie tu nie udzielalam, musialam troche odpoczac:-) czy ktoras z Was tez nie przybrała od poczatku ciazy ani grama? Bo troche mnie to zaczyna niepokoic. Owszem meczyly mnie wymioty, ale bardziej byl to pojedynczy poranny wymiot:-) a potem juz normalnie caly dzien jadlam. I nie ograniczalam sie z niczym ani ze slodyczami, ani z musami owocowymi ktore maja mnóstwo cukru. Ruchu prawie wcale, bo mialam krwiaki ciagle. A waga stoi- ciagle 53kg.
Ja coś tam utyłam ale mało. Ale moja kuzynka do 20tc nie utyła ani grama a brzuch rósł wiec myślę że to indywidualna sprawa.agaafabka lubi tę wiadomość
-
jatoszka wrote:Ja tez odstawiam stopniowo -biore raz co drugi dzien
Jatroszka i jak się czujesz? Ja zmniejszyłam dawkę o połowę i dziś miałam zjazd, że hej. Ale może dlatego,że najadłam się landrynek
spokojnie, przy niskim łożysku bardzo trzeba się oszczędzać i nie dźwigać. Mamy jeszcze czas na jego podniesienie. U mnie trochę nachodzi na kanał szyjki,dlatego miałam kłopoty i modlę się,żeby powędrowało w górę jak najszybciej -
Natalia1984 wrote:Ja mam na tylnej ścianie i również bardzo nisko... Mam nadzieję, że się podniesie. Nie dźwigam i staram się oszczędzać ile mogę
Ja zamawiam sobie przez internet i odbieram w aptece, bo stacjonarnie właśnie tak te ceny windują w górę... Następnym razem Twój też tak zamówi, a plusem tej sytuacji jest to, że nie możesz mieć wątpliwości, iż masz faceta, który nie żałuje pieniędzy na Was;) Mam do Ciebie pytania z innej beczki: ile trwały Twoje badania prenatalne w Donna Vita? Dostałaś z nich film i zdjęcia? Jeśli tak, to w jakości 2d czy 3/4d? Interesuje mnie również ilość zdjęć i długość filmu? I czy dobrze pamiętam, że zapłaciłaś za nie 250 zł? Rozważam zapisanie się tam na połówkowe a takich inf.nie znajdę na ich stronie. Po prenatalnych u swojej lekarki dostałam płytę z 2 minutowym filmikiem 2d, przy czym całe badanie trwało maksymalnie 10min. i zapłaciłam 340zł. -
krasnalowa wrote:Hej,
Dawno sie tu nie udzielalam, musialam troche odpoczac:-) czy ktoras z Was tez nie przybrała od poczatku ciazy ani grama? Bo troche mnie to zaczyna niepokoic. Owszem meczyly mnie wymioty, ale bardziej byl to pojedynczy poranny wymiot:-) a potem juz normalnie caly dzien jadlam. I nie ograniczalam sie z niczym ani ze slodyczami, ani z musami owocowymi ktore maja mnóstwo cukru. Ruchu prawie wcale, bo mialam krwiaki ciagle. A waga stoi- ciagle 53kg.
Krasnalowa, przed ciążą ważyłam 55kg.
7t0d - 54,8kg
12t0d - 53,4kg
17t0d - 54,15kg
Od 7tygodnia ważę się raz w tygodniu, z rana po przebudzeniu. I jak widać - jest mniej niż przed ciążą a przecież piersi pełniejsze i brzuszek też powoli zaczyna być widoczny. Niektóre kobiety tak mają. Staram się jedynie nawilżać skórę by ją przygotować na intensywne rozciąganie.
Natalia1984 wrote:Czytałam ostatnio artykuł, jaki któraś z dziewczyn tu wrzuciła odnośnie witamin. Ukochany kupił mi dziś witaminki Prenatal Duo w aptece za ... 59 zł!!! Szok, bo na Allegro z apteki są po 48 zł.
Jeden gin powiedział, że mogę już łykać witaminy dla ciężarnych (ale koniecznie z witaminą D3) a drugi powiedział, że skoro mam bardzo dobre wyniki to nie ma potrzeby.
Według tego artykułu, wszystko to co niezbędne - suplementuję. WA witaminy dla ciężarnych mają w sobie dużo żelaza a ostatnio mój wynik był w górnej granicy normy. Nie chcę też przedobrzyć więc na razie łykam to co mam aż do wykończenia zakupionych opakowań lub kolejnych badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 18:26
-
krasnalowa wrote:A lozysko tez mam nisko na przedniej scianie. Tu jest świetny artykuł na ten temat https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/
wszystko jasne
ja nie mam przodującego łożyska
tylko położone na przedniej ścianie nisko
-
86Monia wrote:Czy w Twoim mieście jest sieć Słoneczna? Bo ja płace za prenatal duo 29.99.
Niestety nie ma, mieszkam w niedużym 60 tys. mieście. Będę następnym razem zamawiać przez Internet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 21:13
-
Izabelle wrote:Amy,czy Ty juz odstawiłaś metforminę?
Izabelle lubi tę wiadomość