X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny od kilku dni pobolewa mnie brzuch dołem, czasem mam wrażenie, że twardnieje, ale na chwilę tylko. Nie są to jakieś uciążliwe bóle, ale trochę okresowe, więc się martwię. Wizytę mam za 2 tyg i nie wiem czy czekać czy jest się czym martwić?

któraś z dziewczyn tutaj też tak miała, parę stron do tyłu. najważniejszy teraz jest odpoczynek i nie przeforsowywać się.. mi położna powiedziała że na ciągniecie brzucha i bóle mogę ciepły termofor położyć na brzuch. spróbuj może akurat Tobie też pomoże :)

• linka220 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny od kilku dni pobolewa mnie brzuch dołem, czasem mam wrażenie, że twardnieje, ale na chwilę tylko. Nie są to jakieś uciążliwe bóle, ale trochę okresowe, więc się martwię. Wizytę mam za 2 tyg i nie wiem czy czekać czy jest się czym martwić?
    Ja się nachodziłam nad morzem i zaczął mi twardnieć, tak że nie mogłam się wyprostować ... Dzwoniłam do mojej gin powiedziała, że mam odpocząć wziąć no spe i magnez i zobaczyć, czy będzie lepiej. Mi takie mocne minęło , ale spina się co jakiś czas też :/ z tym, że nie boli ... Czekam spokojnie do 10/04

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, trzymam mocno kciuki za dziś i za jutro. Oby wszystko dobrze się skończyło.

Kuwejtonka,odpocznij,weź no spa i magnez i zobacz. Jeśli nie przejdzie,to może jednak warto jechać do lekarza. Święta za pasem,będziesz się niepotrzebnie denerwować.

Czy wiosna nie może przyjść wreszcie? Juz nie mogę patrzec na to pierze białe za oknem i słuchac zawodzenia wiatru. Brrr

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Czy wiosna nie może przyjść wreszcie? Juz nie mogę patrzec na to pierze białe za oknem i słuchac zawodzenia wiatru. Brrr
    u mnie deszcz, dzien za dniem.... pff

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam poruszyc ten sam temat tutaj i zapytac czy ktorejs twardnieje brzuch? Mi ostatnio w ciagu dnia i zwykle cala noc od ok 3tygodni. Nie wiem co z tym zrobic, oprocz nospy i magnezu. Mam nadzieje na happy ending, ale boje sie bardzo. Gin mi nic nie pomogl. Czy w szpitalu cos zrobia? Czy ew. Musze miec skierowanie??

Nadulek trzymam kciuki mocno

Angel1988 lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu wygląda to tak że idziesz na IP po kartę konsultacyjna. Na ginekologii czy patologii badają i podejmują decyzję. Nie musisz mieć skierowania. Izba to izba. Dla świętego spokoju ja bym pojechała i sprawdziła.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Wlasnie mialam poruszyc ten sam temat tutaj i zapytac czy ktorejs twardnieje brzuch? Mi ostatnio w ciagu dnia i zwykle cala noc od ok 3tygodni. Nie wiem co z tym zrobic, oprocz nospy i magnezu. Mam nadzieje na happy ending, ale boje sie bardzo. Gin mi nic nie pomogl. Czy w szpitalu cos zrobia? Czy ew. Musze miec skierowanie??

Ale to są skurcze? Jest to niepokojące,na tym etapie chyba nie powinno o trwać tak długo, gin nic na to nie powiedział?
    Jeszcze co przychodzi mi do głowy, to spróbuj zagadnąć dziewczyny na wątkach nieco wyżej, o miesiąc czy dwa, może one coś doradzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 15:43

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    My mamy filmik z prenatalnych, kiedy mała trzyma paluszek w buzi :D Słooodziak <3

<3 to są tak fantastyczne pamiątki <3 my jeszcze czekamy na film. Może na następnej wizycie u mojego gina. Prenatalne udało mi się robić na NFZ, więc nawet strach było pytać o płeć, bo od razu dostawało się opieprz, także film z prenatalnych to marzenie :D

Nadulek - trzymamy mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 15:49

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • hawana Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek i ja trzymam kciuki! Wszystkie o Tobie dziś myślimy:)

linka220 lubi tę wiadomość

ckai3e3krjjswkov.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:

Nadulek trzymam kciuki mocno
    Mi jeszcze pomaga jak położę się wygodnie i chwilę głęboko pooddycham. Moja gin kazała tak robić, żeby dotlenić dzidziusia i odprężyć mięśnie brzucha ... Naprawdę przynosi ulgę :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek ja też z Tobą myślami :) Masz tutaj mega wsparcie :) musi być dobrze :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    U mnie w szpitalu wygląda to tak że idziesz na IP po kartę konsultacyjna. Na ginekologii czy patologii badają i podejmują decyzję. Nie musisz mieć skierowania. Izba to izba. Dla świętego spokoju ja bym pojechała i sprawdziła.
    U nas niestety jest tak, jeśli chodzi o ciążę, że nikt Cie nie dotknie póki się nie przyjmiesz na odział, nawet jeśli nic się nie dzieje to musisz zostać 3dni, tzn wiadomo możesz wyjść na żądanie, ale w razie jak wrócisz, to już jesteś na przegranej pozycji... Także ogólnie porażka. I jak spałam w pierwszej ciąży ze schodów to musiałam iść prywatnie żeby dowiedzieć się czy dziecko w ogóle przeżyło ten upadek

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U nas niestety jest tak, jeśli chodzi o ciążę, że nikt Cie nie dotknie póki się nie przyjmiesz na odział, nawet jeśli nic się nie dzieje to musisz zostać 3dni, tzn wiadomo możesz wyjść na żądanie, ale w razie jak wrócisz, to już jesteś na przegranej pozycji... Także ogólnie porażka. I jak spałam w pierwszej ciąży ze schodów to musiałam iść prywatnie żeby dowiedzieć się czy dziecko w ogóle przeżyło ten upadek

O kurde.. To w Rzeszowie na słowo ciąża odrazu karta konsultacyjna i na oddział. Fakt że zależy na jakiego lekarza się trafi. Ale ogólnie wysyłają młodych a oni są raczej w porządku. Akurat jak byłam w poniedziałek to udało mi się że mój lekarz miał dyżur.

agaafabka lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bizonka,jak się czujesz?

Nadulek dziś kciuki za operację,niech wszystko się powiedzie.

Dziś rozpoczęłam już 18 tydzień tzn 17+0. Nawet nie wiem kiedy to zleciało? Za chwilę połowa ciąży ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dzień dobry :)

Bizonka,jak się czujesz?

Nadulek dziś kciuki za operację,niech wszystko się powiedzie.

Dziś rozpoczęłam już 18 tydzień tzn 17+0. Nawet nie wiem kiedy to zleciało? Za chwilę połowa ciąży ;)
    Dzień dobry :) U mnie dziś 16+5 więc jestem tuż za Tobą. Oby ta druga połowa ciąży była lepsza dla Nas wszystkich ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek trzymam kciuki za operację...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek kochana, powodzenia!!

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy,czy Ty juz odstawiłaś metforminę?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wczorajszym badaniu prenatalnymi. Jest wszystko dobrze, ryzyko niskie wyszło choć jeszcze czekam na wynik pappa. Dziecko nóżki miało skrzyżowane więc płeć nieznana :)
    Ale się cieszę:)))
    Jedyna rzecz która mnie zaniepokoila to łożysko ściana przednia i ulozone nisko , ale jest szansa że jeszcze się uniesie
    Żadnych zaleceń nie dostałam więc narazie jestem aktywna jak do tej pory
    Czy któraś z Was też ma nisko ulozone łożysko i ma jakieś szczególne zalecenia?

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Melduję się po wczorajszym badaniu prenatalnymi. Jest wszystko dobrze, ryzyko niskie wyszło choć jeszcze czekam na wynik pappa. Dziecko nóżki miało skrzyżowane więc płeć nieznana :)
    Ale się cieszę:)))
    Jedyna rzecz która mnie zaniepokoila to łożysko ściana przednia i ulozone nisko , ale jest szansa że jeszcze się uniesie
    Żadnych zaleceń nie dostałam więc narazie jestem aktywna jak do tej pory
    Czy któraś z Was też ma nisko ulozone łożysko i ma jakieś szczególne zalecenia?
    Gratuluję dobrych wyników :)
    Ja mam miałam kosmówkę bardzo nisko. Miałam jej niedoklejenie i krwiaki. Własnie dlatego,ze jest tak nisko. Póki było niedoklejenie leżałam plackiem. Teraz prowadzę bardzo oszczędzający tryb życia, leżę,odpoczywam,nie chodzę. Nie powinno się dźwigać i uprawiać sexu ;)
    Około 20 tc powinno się podnieśc,nawet do 30.

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ