X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/0fcb2929ffcc.jpg.html
    Sama główka niestety ale jak wszystko ładnie widać:)

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Linka, a może po prostu się przeforsowałaś? Zbyt długie byly spacery?
    I choć Ty pozornie dobrze się czułaś to maluszek twardniejącym brzuchem próbowałam pokazać "Matka, zwolnij. Nie jestem chomikiem by cały dzień biegać w kółku" ;)

Dziewczyna z innego forum mówiła, że na twardniejący brzuch właśnie leżenie jest najlepsze.
    Dziękuję Justyna :) odpocznę i zobaczę Czytałam że trzeba brać głębokie oddechy, żeby dotleniać maluszka Będę leżeć i zobaczę :)
    Ja na ból głowy piłam baaardzo dużo wody z cytryną, jak nawodniłam organizm to mijało, ale Ciebie może boli od hormonów agaafabka :
    Angel ufff no Niepotrzebny stres, ale dobrze że z maluchem wszystko ok Przy okazji miałaś nadprogramowe badanie i:) Dawajcie :)

Angel1988, agaafabka lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    a może znacie jakies tradycyjne sposoby na bóle głowy??
    jestem typowym migrenowcem, choć w ciązy nie jest to ból taki jak zawsze miałam a jedynie taki drażniący, nie mam 100 objawów ekstra do niego jak w przypadku migren ale jednak jak przyjdzie to potrafi siedzieć z 2 dni :(

osobiście słyszałam o piciu imbiru, w herbacie czy z wodą. ale może wy jeszcze jakieś babcine sposoby znacie ? :)
    Mam ten sam problem od 10 lat, migreny z aurą, na szczęście kilka razy w roku takie straszne, większość mniej dokuczliwych. Normalnie brałam paracetamol z kodeina w konskiej dawce, teraz ciemne pomieszczenie, grobowa cisza, chłodny oklad na kark plus masaż skroni, między brwiami i karku wykonany przez męża. Pomaga :)

agaafabka lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może któraś będzie coś wiedziała na ten temat... bo wczoraj okazało się jeszcze że mam lekką infekcje na którą dostałam globulki... czy jest możliwe żeby pojawiło się takie plamienie krwią właśnie z powodu infekcji?? Bo zapomniałam z tego stresu zapytać wczoraj lekarza

bl9c8ribv6acupjv.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A może któraś będzie coś wiedziała na ten temat... bo wczoraj okazało się jeszcze że mam lekką infekcje na którą dostałam globulki... czy jest możliwe żeby pojawiło się takie plamienie krwią właśnie z powodu infekcji?? Bo zapomniałam z tego stresu zapytać wczoraj lekarza
    Oczywiście że tak Ja tak miałam w poprzedniej ciąży, jak przyjmowałam luteinę dopochwowo Jak zaczęłam plamić krwią to okazało się że musiałam gdzieś się skaleczyć w środku, a o to teraz nietrudno .... To na pewno to :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja dostałam plamienia przed przepisaniem tabletek... przed plamieniem nie wkladalam tam nic ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Też miałam infekcję od luteiny i było plamienie,nieduże,ale jednak.

Co do bólu głowy,to ja smaruję skronie i kark oliwką magnezową. Mose szału nie ma,ale trochę pomaga jak boli.

Nadulek, dosłownie kilka dni i będzie po wszystkim.

Ja mało co w nocy nie pojechalam na IP z pęcherzem,ale w końcu umęczona zasnęłam. Dziś lekki progres.
    Wkurzam się,czy nic mi w tej ciąży nie zostanie oszczędzone.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dzięki Kochane za rady- próbowałam imbiru, wody z cytryną, migdałów, bananów, sucharow, coli i nic nie pomaga . Ale woda gazowa i jabłka przede mną- tego jeszcze nie testowalam. Mąż się stresuje bo na święta jedziemy do moich rodziców nad morze i przed nami 700km - mąż się śmieje że na 2 dni dojazd trzeba będzie rozłożyć :)

agaafabka A może zime okłady? Mi zawsze pomagały na migrenowy ból głowy.

niestety zimne okłady nie wiele dają.. :/

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mam ten sam problem od 10 lat, migreny z aurą, na szczęście kilka razy w roku takie straszne, większość mniej dokuczliwych. Normalnie brałam paracetamol z kodeina w konskiej dawce, teraz ciemne pomieszczenie, grobowa cisza, chłodny oklad na kark plus masaż skroni, między brwiami i karku wykonany przez męża. Pomaga :)

ja też zawsze migreny z aurą i na nie pomagał mi partacetamol plus masażer cefaly który kupiłam i się nie zawiodłam na nim bo zawsze mi pomagał. zresztą do dzis zawsze zabieram go wszedzie ze sobą.

ale terazniejsze bóle głowy są lekkie a mimo wszytsko zostają na długo chyba macie racje że to z hormonami jest powiązane. no nic w koncu przejdzie :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nas te bąbelki nie oszczędzają:) ciągle coś... jak nie jedno to drugie... Ale byle do września;)

agaafabka, Izabelle, linka220, Camilla13 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu wam pokaże moją gwiazdeczkę z ostatniego usg :)

a30a9fa2037dfba4gen.jpg

Natalia1984, Angel1988, 86Monia, Izabelle, linka220, Camilla13, promyczek 39, kasia1518, arya12, ola_g89, nadulek, Rucola, zuza88 lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

a30a9fa2037dfba4gen.jpg
    Piękna:*

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

a30a9fa2037dfba4gen.jpg

Modeleczka

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Księżniczka. Wzruszają mnie dzieciaczki w obrazie usg :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzielę się artykułem na temat witamin prenatalnych :)
    http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
    Polecany również przez mamęginekolog.

agaafabka, Izabelle, zuza88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ja też zawsze migreny z aurą i na nie pomagał mi partacetamol plus masażer cefaly który kupiłam i się nie zawiodłam na nim bo zawsze mi pomagał. zresztą do dzis zawsze zabieram go wszedzie ze sobą.

ale terazniejsze bóle głowy są lekkie a mimo wszytsko zostają na długo chyba macie racje że to z hormonami jest powiązane. no nic w koncu przejdzie :)
    U mnie lekarz stwierdził ze to wlasnie od hormonów i wzmożonego wysiłku organizmu. Kazał uzbroić się w cierpliwość i w razie gdyby ból się nasilal brać paracetamol.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka super zdjęcie :) widać pięknie profil :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka przepiękna fotka :)
    A na bole glowy polecam Amola ,co jakis czas jak mnie boli,smaruje sobie cale skronie ,czolo,i w wiekszosci przynosi ulge ,choc czasem zeby pomoglo kilka razy musze powtórzyc.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) widać profil ale było ciężko uchwycić bo mała była w pozycji do dołu. mimo to udało się :)

mi też bardzo podobają się zdjęcia usg, uwielbiam je oglądać :) dzieciaczki wyglądają tak magicznie :)

Izabelle lubi tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    dziękuje :) widać profil ale było ciężko uchwycić bo mała była w pozycji do dołu. mimo to udało się :)

mi też bardzo podobają się zdjęcia usg, uwielbiam je oglądać :) dzieciaczki wyglądają tak magicznie :)
    Slicznotka! Mega wzruszajace sa te usg. Tylko czekac na domowe aparaty :D

My dzisiaj bylismy na wizycie NT 1.6 wiec ladnie i... na 90% bede dziewczynka. Aktualnie Malutka ma niecale 7cm ♡ nasze Szczescie ♡♡♡

arya12, agaafabka, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ