X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    dziewczyny! mamy dziewczynkę <3 tak bardzo się cieszę :)
    tylko mój taki trochę rozczarowany, wszyscy mówili że na pewno chłopak bo dobrze wyglądam itp i mój się tak nastawił głupio. ja byłam jedyną która wierzyła po cichu w tą dziewczynkę :) no nic.. niby się ciesszy ale chyba musi to przetrawić :P

Nifty tez niczego nie wynalazły więc mogę spać spokojnie :)

aa dziewczynka na 100% wg doktora. nie ma szans na zmiany wiec z tej okazji zakupiłam pierwszy komplecik z różowym elementem- bodziaki w kocie mordki z hello kitty i do tego czapeczka z rózową kokardką i uszkami i spodenki z mordkami na kolankach :) meeega słodkie :)

jestem mega szczęśliwa :D
    Ogromne gratulacje córci!!!! Dziewczyny będą szaleć we wrześniu, ale w końcu przyszedł czas na dziewczynki :) U mnie dla odmiany chłopak i też się ogromnie cieszymy!!. jeszcze raz gratuluję!!!!

JustynaG, Izabelle, agaafabka, arya12, linka220 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to ze chłopców i dziewczynek bedzie po połowie :) U nas synek, ciagle przeglądam ciuszki ale jakoś nie mialam odwagi jeszcze nic kupić. Juz raz pytałam, pomóżcie jak zrobić suwaczek nie mając dostępu do kompa, na tel nie ogarniam tego :|

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała szalała w brzuchu dziś od 17 do 24. Ostatni raz poczułam ją właśnie o północy w trakcie prysznica. Później gdy smarowałam brzuch już ani drgnęła. 7 godz wariacji :-) Ja po poprzedniej stracie byłam już teraz obojętna na płeć kolejnego dziecka. Ważne, by je donosić. Ale całe życie marzyłam o córce. Więc tak w głębi duszy miałam nadzieję na dziewczynę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 00:28

Izabelle, agaafabka, ola_g89, nadulek lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Wygląda na to ze chłopców i dziewczynek bedzie po połowie :) U nas synek, ciagle przeglądam ciuszki ale jakoś nie mialam odwagi jeszcze nic kupić. Juz raz pytałam, pomóżcie jak zrobić suwaczek nie mając dostępu do kompa, na tel nie ogarniam tego :|
    Camilla,ja robiłam w lapku,na tel nue wiem czy bym sobie z tym poradziła. Wejdź na stronę z suwaczkami,ustaw dane i skopiuj jego adres w podpis na forum
    Jak wchodzę na forum w tel. to widzę swój suwaczek,że jestem w 15 tc,a jestem w 17 tc,nie wiem dlaczego.

Rucola,gratuluję synka :)

Natalia,ja uwielbiam jak maluszek się wierci,moja Mała jest dosłownie wszędzie,tak się wierci,zwłaszcza po jedzeniu i nad ranem ;) Jak ryba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 09:07

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja działa tylko z prawej strony :D

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że już czujecie ruchy

Ja w środę mam w końcu prenatalne i może się dowiem kto tam siedzi sobie ;)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ale fajnie, że już czujecie ruchy

Ja w środę mam w końcu prenatalne i może się dowiem kto tam siedzi sobie ;)

Życzę udanej wizyty :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja tez juz powinnam,ale jakos tak mialam nadmiar recept i w sumie,to jeszcze na 3tyg mi wystarczy. i tak sie zastanawiam,czy nie wybrac ich do konca.
    A jaką dawke bierzesz?
    500 bralam przed ciaza 2 razy dziennie pozniej raz dziennie bralam bo nie dawalam rady tak bylo mi niedobrze :-( wiec bralam tylko rano :-) teraz mam brac co drugi dzien pozniej co trzeci-tez mysle ze wybiore to co mam a mam juz ostatni listek :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a my kupiliśmy wczoraj wózek Baby jogger city elite- skrętne koła, więc można prowadzić dosłownie jedną ręką, lekki (w porównaniu z "tradycyjnymi"), składa się jednym pociągnięciem i zajmuje b. mało miejsca po złożeniu. A dodatkowo dobry do biegania z dzieckiem (ku uciesze męża biegacza ;) ). Przyznam szczerze, że żaden wózek w sklepie nie prowadził się tak dobrze i lekko jak ten i przez to zdeklasował wszystkie inne (a oglądałam ze wszystkich półek cenowych). Co ważne, wózek powinien się sprawdzić także na bardziej terenowym podłożu (duże koła) czy też w zimę.

Trafiła się dobra okazja cenowa, więc wózek już jest- chociaż nikt jeszcze o ciąży w rodzinie nie wie (dowiedzą się dopiero w święta - czyli prawie w 19 tyg. ;) ).

Macie jakieś wskazówki czym kierować się przy wyborze łóżeczka, butelek i smoczków? To moje pierwsze dziecko więc zerowe doświadczenie :)

Izabelle, arya12 lubią tę wiadomość

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek,super zakup,najważniejszy sprawunek macie z głowy :)
    My mamy Mutsy po synku,nawet nie pamiętam jaki model ;) tez lekki i skrętny :)
    Co do pozostałych gadżetów,to łóżeczko raczej kwestia gustu.
    Z synem używaliśmy butelek i smoczków Avent,byliśmy zadowoleni,ale Młody nie mial kolek i w ogóle to było złote dziecko :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt i zakupow ;) ahhh jak fajnie sie czyta ze czujecie juz maluszki.
    Dziewczyny w c&a sa na wyprzedazy spodnia ciazowe od 69 zl. Nie wiem czy to na cala Polske czy tylko u nas na pomorzu ale kupilam mega fajne jeansy za 99zl.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dopiero dzisiaj jestem w stanie coś napisać. w sobote w nocy miałam okropną sytuację opiszę wam tak na szybko jesli tak sie da..
    spałam na plecach i chciałam się przewrócic na lewy bok, i nagle jak mnie nie strzykło pomiędzy żebrami a biodrem to nie mogłam ani się obkręcić ani wstać ani usiąść.. z wielkim bólem wstałam ale nie mogłam do końca się rozprostować. zadzwoniłam do połoznej zrobiłam wszystko wg jej zalecen niestety ból stawał się coraz silniejszy a do tego zaczał mnie bardzo boleć, ciągnąć brzuch. wystraszyłam się ogromnie i na zmiane- biegunka, dreszcze, silne bóle, gorący prysznic na miejsce 'skurczu' i ciągle żadnej ulgi a byłam juz po 2óch paracetamolach.. siedziałam i płakałam bo gorszego bólu w życiu nie miałam a swoje już przeżyłam. połozna przyjechała do mnie koło 5 rano, zbadała, ciśnienie, temperatura, <3 dziecka ok-bardzo mnie to uspokoiło. sobotnia noc upłyneła na ciągłych prysznicach i próbie leżenia na termoforze.. zasypiałam na 30m min i się budziłam, bo nie byłam w stanie znieść zadnej pozycji... w koncu wypiłam melissę i znów na 30 minut odpadłam.
    Niedziela bardzo bolesna.. jakby ktoś mi 10cm mięsnia skrócił a raczej więzadła.. cały dzien wygrzewania, kolejne 2 paracetamole, i nawet troche pospałam...
    dziś już lepiej ale ten cały tydzien zostaje na chorobowym w domu. uważajcie na siebie dziewczyny, bo jeden mały 'krzywy' ruch może doprowadzic naprawde do ostrego bólu...

dziękuję wszystkim za gratulacje odnosnie naszej dziewczynki :)
    ja też nie mówiłam że chce dziewczynkę i koniec ;) z chłopaczka tez bym się bardzo cieszyła ;) po prostu intuicja mnie nie zawiodła bo od samego początku gdzies tam po głowie chodziła mi dziewczynka ;) i tak sie tez okazało :)
    pozdrawiam was wszystkie :) dbajcie o siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka bardzo Ci współczuję, wypoczywaj możliwie najwięcej. Masz racje bardzo trzeba uważać na każdy ruch. Ubiegłej wiosny mialam z pozoru mały uraz a okazało się że przestałam normalnie chodzić a dysk międzykregowy jest uszkodzony. Trzymam kciuki za szybką poprawę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę na 16 na IP. Od wczoraj miałam silne kłucia w pochwie a dzisiaj pojawiły się na wkładce ciemne upławy. Bardzo się zdenerwowałam jadę sprawdzić. Trzymajcie kciuki.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia, trzymam kciuki żeby skończyło się na strachu! Daj znać po wizycie, co i jak. :)

Agaafabka - współczuję... dbaj o siebie i dużo odpoczywaj :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,jedź i sprawdź to koniecznie.

Agraafabka,współczuję przeżyć,straszna sytuacja. Oby już teraz było lepiej.

Dziewczyny, ja jestem bardzo przewrazliwiona,choć na początku dość lekko podchodziłam do wszystkich dolegliwosci. Odklejanie kosmówki i krwiaki to nie żarty. Uważajcie i dbajcie o siebie.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, tak jak mówiłam dzisiaj już normalnie chodzę jednak za dużo schylać się czy dzwigac oczywiscie nie mogę. baardzo sie wystraszyłam wtedy.. i juz nie chciałabym tego na nowo przechodzić tym bardziej że to taki ogromny ból.
    86Monia, oby wszystko było dobrze!
    takie cuda mają w h&m pierwszy moj komplecik z kolorkiem rózowym :)

1fbc17185a98031egen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 14:58

Izabelle, JustynaG, nadulek, ola_g89, linka220, Natalia1984, zuza88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj zmagam się z biegunką, którą dostałam po antybiotyku na zapalenie pęcherza...Rozmawiałam z dwoma lekarzami i żaden nie powiedział mi o probiotyku. Teraz leżę i umieram z bólu brzucha :(

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje przezyc:/
    Monika,daj znac koniecznie,co powiedzieli na IP.
    A ja juz nogami przebieram i czekam na czwartek,bo juz 3tyg na usg nie bylam,to zdecydowanie za dlugo jak dla mnie;)

Izabelle, Agatek_gagatek, ola_g89 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    A ja od wczoraj zmagam się z biegunką, którą dostałam po antybiotyku na zapalenie pęcherza...Rozmawiałam z dwoma lekarzami i żaden nie powiedział mi o probiotyku. Teraz leżę i umieram z bólu brzucha :(

Też miałam biegunkę po antybiotyku... brrr,skończyła się jak go odstawiłam, teraz ratuję się probiotykami.

Ja od wczoraj walczę z pęcherzem, tzn schodzą mi szczawiany wapnia, wcinam urosept i piję litry wody. Leżący tryb życia niestety ne pomaga.
    Coś ta wiosna kiepsko nas wita dziewczyny, ale tylko dlatego,żebyśmy miały wreszcie potem spokój :)

Agraafabka, słodkie ciuszki :)

agaafabka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ