WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agaafabka wrote:dziewczyny! mamy dziewczynkę
tak bardzo się cieszę
tylko mój taki trochę rozczarowany, wszyscy mówili że na pewno chłopak bo dobrze wyglądam itp i mój się tak nastawił głupio. ja byłam jedyną która wierzyła po cichu w tą dziewczynkęno nic.. niby się ciesszy ale chyba musi to przetrawić
Nifty tez niczego nie wynalazły więc mogę spać spokojnie
aa dziewczynka na 100% wg doktora. nie ma szans na zmiany wiec z tej okazji zakupiłam pierwszy komplecik z różowym elementem- bodziaki w kocie mordki z hello kitty i do tego czapeczka z rózową kokardką i uszkami i spodenki z mordkami na kolankachmeeega słodkie
jestem mega szczęśliwaU mnie dla odmiany chłopak i też się ogromnie cieszymy!!. jeszcze raz gratuluję!!!!
JustynaG, Izabelle, agaafabka, arya12, linka220 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Moja mała szalała w brzuchu dziś od 17 do 24. Ostatni raz poczułam ją właśnie o północy w trakcie prysznica. Później gdy smarowałam brzuch już ani drgnęła. 7 godz wariacji
Ja po poprzedniej stracie byłam już teraz obojętna na płeć kolejnego dziecka. Ważne, by je donosić. Ale całe życie marzyłam o córce. Więc tak w głębi duszy miałam nadzieję na dziewczynę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 00:28
Izabelle, agaafabka, ola_g89, nadulek lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Wygląda na to ze chłopców i dziewczynek bedzie po połowie
U nas synek, ciagle przeglądam ciuszki ale jakoś nie mialam odwagi jeszcze nic kupić. Juz raz pytałam, pomóżcie jak zrobić suwaczek nie mając dostępu do kompa, na tel nie ogarniam tego
Jak wchodzę na forum w tel. to widzę swój suwaczek,że jestem w 15 tc,a jestem w 17 tc,nie wiem dlaczego.
Rucola,gratuluję synka
Natalia,ja uwielbiam jak maluszek się wierci,moja Mała jest dosłownie wszędzie,tak się wierci,zwłaszcza po jedzeniu i nad ranemJak ryba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 09:07
-
Amy333 wrote:Ja tez juz powinnam,ale jakos tak mialam nadmiar recept i w sumie,to jeszcze na 3tyg mi wystarczy. i tak sie zastanawiam,czy nie wybrac ich do konca.
A jaką dawke bierzesz?wiec bralam tylko rano
teraz mam brac co drugi dzien pozniej co trzeci-tez mysle ze wybiore to co mam a mam juz ostatni listek
-
Dziewczyny, a my kupiliśmy wczoraj wózek Baby jogger city elite- skrętne koła, więc można prowadzić dosłownie jedną ręką, lekki (w porównaniu z "tradycyjnymi"), składa się jednym pociągnięciem i zajmuje b. mało miejsca po złożeniu. A dodatkowo dobry do biegania z dzieckiem (ku uciesze męża biegacza
). Przyznam szczerze, że żaden wózek w sklepie nie prowadził się tak dobrze i lekko jak ten i przez to zdeklasował wszystkie inne (a oglądałam ze wszystkich półek cenowych). Co ważne, wózek powinien się sprawdzić także na bardziej terenowym podłożu (duże koła) czy też w zimę.
Trafiła się dobra okazja cenowa, więc wózek już jest- chociaż nikt jeszcze o ciąży w rodzinie nie wie (dowiedzą się dopiero w święta - czyli prawie w 19 tyg.).
Macie jakieś wskazówki czym kierować się przy wyborze łóżeczka, butelek i smoczków? To moje pierwsze dziecko więc zerowe doświadczenieIzabelle, arya12 lubią tę wiadomość
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Agatek,super zakup,najważniejszy sprawunek macie z głowy
My mamy Mutsy po synku,nawet nie pamiętam jaki modeltez lekki i skrętny
Co do pozostałych gadżetów,to łóżeczko raczej kwestia gustu.
Z synem używaliśmy butelek i smoczków Avent,byliśmy zadowoleni,ale Młody nie mial kolek i w ogóle to było złote dziecko -
Gratuluje wizyt i zakupow
ahhh jak fajnie sie czyta ze czujecie juz maluszki.
Dziewczyny w c&a sa na wyprzedazy spodnia ciazowe od 69 zl. Nie wiem czy to na cala Polske czy tylko u nas na pomorzu ale kupilam mega fajne jeansy za 99zl.Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny, dopiero dzisiaj jestem w stanie coś napisać. w sobote w nocy miałam okropną sytuację opiszę wam tak na szybko jesli tak sie da..
spałam na plecach i chciałam się przewrócic na lewy bok, i nagle jak mnie nie strzykło pomiędzy żebrami a biodrem to nie mogłam ani się obkręcić ani wstać ani usiąść.. z wielkim bólem wstałam ale nie mogłam do końca się rozprostować. zadzwoniłam do połoznej zrobiłam wszystko wg jej zalecen niestety ból stawał się coraz silniejszy a do tego zaczał mnie bardzo boleć, ciągnąć brzuch. wystraszyłam się ogromnie i na zmiane- biegunka, dreszcze, silne bóle, gorący prysznic na miejsce 'skurczu' i ciągle żadnej ulgi a byłam juz po 2óch paracetamolach.. siedziałam i płakałam bo gorszego bólu w życiu nie miałam a swoje już przeżyłam. połozna przyjechała do mnie koło 5 rano, zbadała, ciśnienie, temperatura,dziecka ok-bardzo mnie to uspokoiło. sobotnia noc upłyneła na ciągłych prysznicach i próbie leżenia na termoforze.. zasypiałam na 30m min i się budziłam, bo nie byłam w stanie znieść zadnej pozycji... w koncu wypiłam melissę i znów na 30 minut odpadłam.
Niedziela bardzo bolesna.. jakby ktoś mi 10cm mięsnia skrócił a raczej więzadła.. cały dzien wygrzewania, kolejne 2 paracetamole, i nawet troche pospałam...
dziś już lepiej ale ten cały tydzien zostaje na chorobowym w domu. uważajcie na siebie dziewczyny, bo jeden mały 'krzywy' ruch może doprowadzic naprawde do ostrego bólu...
dziękuję wszystkim za gratulacje odnosnie naszej dziewczynki
ja też nie mówiłam że chce dziewczynkę i koniecz chłopaczka tez bym się bardzo cieszyła
po prostu intuicja mnie nie zawiodła bo od samego początku gdzies tam po głowie chodziła mi dziewczynka
i tak sie tez okazało
pozdrawiam was wszystkiedbajcie o siebie
-
nick nieaktualnyAgaafabka bardzo Ci współczuję, wypoczywaj możliwie najwięcej. Masz racje bardzo trzeba uważać na każdy ruch. Ubiegłej wiosny mialam z pozoru mały uraz a okazało się że przestałam normalnie chodzić a dysk międzykregowy jest uszkodzony. Trzymam kciuki za szybką poprawę
-
nick nieaktualny
-
Monia,jedź i sprawdź to koniecznie.
Agraafabka,współczuję przeżyć,straszna sytuacja. Oby już teraz było lepiej.
Dziewczyny, ja jestem bardzo przewrazliwiona,choć na początku dość lekko podchodziłam do wszystkich dolegliwosci. Odklejanie kosmówki i krwiaki to nie żarty. Uważajcie i dbajcie o siebie. -
nick nieaktualnydzięki dziewczyny, tak jak mówiłam dzisiaj już normalnie chodzę jednak za dużo schylać się czy dzwigac oczywiscie nie mogę. baardzo sie wystraszyłam wtedy.. i juz nie chciałabym tego na nowo przechodzić tym bardziej że to taki ogromny ból.
86Monia, oby wszystko było dobrze!
takie cuda mają w h&m pierwszy moj komplecik z kolorkiem rózowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 14:58
Izabelle, JustynaG, nadulek, ola_g89, linka220, Natalia1984, zuza88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wspolczuje przezyc:/
Monika,daj znac koniecznie,co powiedzieli na IP.
A ja juz nogami przebieram i czekam na czwartek,bo juz 3tyg na usg nie bylam,to zdecydowanie za dlugo jak dla mnie;)Izabelle, Agatek_gagatek, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:A ja od wczoraj zmagam się z biegunką, którą dostałam po antybiotyku na zapalenie pęcherza...Rozmawiałam z dwoma lekarzami i żaden nie powiedział mi o probiotyku. Teraz leżę i umieram z bólu brzucha
Też miałam biegunkę po antybiotyku... brrr,skończyła się jak go odstawiłam, teraz ratuję się probiotykami.
Ja od wczoraj walczę z pęcherzem, tzn schodzą mi szczawiany wapnia, wcinam urosept i piję litry wody. Leżący tryb życia niestety ne pomaga.
Coś ta wiosna kiepsko nas wita dziewczyny, ale tylko dlatego,żebyśmy miały wreszcie potem spokój
Agraafabka, słodkie ciuszkiagaafabka lubi tę wiadomość