X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a to Twoje pierwsze dziecko czy kolejne? Tez czekam na ruchy, nie mogę się już doczekać, a widzę, ze jesteśmy na tym samym etapie ciąży dokładnie :) teraz każde ruchy w jelitach bardzo dokładnie analizuje, po czym stwierdzam, ze po prostu za dużo zjadłam :D

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga ciąża, ale pierwsza zakończyła się w 9 tc. Ja wiem, że TO jest TO bo inaczej czuję niż jelita. Na którego masz termin? :D Ja 17 września <3 Wizytę mam 16 kwietnia, myślę, że przed wizytą pójdę na USG podejrzeć malucha :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy taka sama sytuacje. U mnie tez druga ciąża, pierwsza poroniłam. Także dałaś mi nadzieje, ze niedługo maluch się odezwie ❤️ Termin mam na 17.09. dokładnie :) będziemy chyba razem odliczać we wrześniu :) u nas wizyta 9.04. - mam nadzieje, ze pokaze wtedy, co ma między nogami, bo póki co wstydniś mały :D

Natalia1984 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów jako ruchów nie czuje pomimo że leżę w waga w miejscu ale czasami raz z jednego raz z drugiego boku wypycha mi się taka kula. Od razu zmienia mi się kształt brzucha i jest to w 100 procentach widoczne dla wszystkich. Więc myślę że młode się wypycha.

Miłej soboty życzymy

agaafabka, ola_g89, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję jeszcze nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my już za 2 godz zobaczymy małego szkraba w wydaniu męskim albo damskim :D
    juz siedze jak na gwoździach :D a no i odbieram wyniki moich niftów.. trzymajcie kciuki :)

gratuluję wszystkich udanych wizyt :)

miłej soboty i do usłyszenia wieczorkiem :)

• madwitka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafabka trzymam kciuki za wizyte:)

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Przyszlam sie pochwalic ze bedziemy miec 2 chlopaczka :D
    To skoro chłopaczek to możesz zmienić suwaczek na chłopięcy :) i koniecznie zaglądaj do nas.
    86Monia wrote:
    Ja też nie czuję jeszcze nic.

Też jeszcze nie czuję maluszka. Ale jak to mówią, zazwyczaj czuje się między 16 a 22 tygodniem więc nie ma co się martwić.
    A płci jak nie znamy tak nie znamy. Pewnie dowiemy się na połówkowych.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za pozostałe!

U nas na czwartkowej wizycie potwierdził się chłopak:):) no może na 99% bo pewne to będzie po urodzeniu:) Synuś rośnie jak szalony, waży już ok 170g.

Przyznam się, że wczoraj byłam z mężem na zakupach w lidlu, i skusiliśmy się na malutkie niebieskie bodziaki i skarpetki ;)

Dziewczyny, które jeszcze pracują, do kiedy zamierzacie chodzić do pracy? Ja miałam w planie chodzić do świąt, ale teraz mi sie wydaje że może do maja dam radę :)

Fajnie że czujecie ruchy, ja narazie cierpliwie czekam :)

Miłego weekendu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 18:30

Izabelle, agaafabka, JustynaG, ola_g89, Rucola lubią tę wiadomość

f2w33e3k6433919c.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    a my już za 2 godz zobaczymy małego szkraba w wydaniu męskim albo damskim :D
    juz siedze jak na gwoździach :D a no i odbieram wyniki moich niftów.. trzymajcie kciuki :)

gratuluję wszystkich udanych wizyt :)

miłej soboty i do usłyszenia wieczorkiem :)
    Trzymam kciuki :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! mamy dziewczynkę <3 tak bardzo się cieszę :)
    tylko mój taki trochę rozczarowany, wszyscy mówili że na pewno chłopak bo dobrze wyglądam itp i mój się tak nastawił głupio. ja byłam jedyną która wierzyła po cichu w tą dziewczynkę :) no nic.. niby się ciesszy ale chyba musi to przetrawić :P

Nifty tez niczego nie wynalazły więc mogę spać spokojnie :)

aa dziewczynka na 100% wg doktora. nie ma szans na zmiany wiec z tej okazji zakupiłam pierwszy komplecik z różowym elementem- bodziaki w kocie mordki z hello kitty i do tego czapeczka z rózową kokardką i uszkami i spodenki z mordkami na kolankach :) meeega słodkie :)

jestem mega szczęśliwa :D

madwitka, promyczek 39, nadulek, arya12, karolinna, Izabelle, Natalia1984, ola_g89, Agatek_gagatek, Mum2b, Camilla13, linka220 lubią tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    tylko mój taki trochę rozczarowany, wszyscy mówili że na pewno chłopak bo dobrze wyglądam itp i mój się tak nastawił głupio. ja byłam jedyną która wierzyła po cichu w tą dziewczynkę :) no nic.. niby się ciesszy ale chyba musi to przetrawić :P

aa dziewczynka na 100% wg doktora. nie ma szans na zmiany wiec z tej okazji zakupiłam pierwszy komplecik z różowym elementem- bodziaki w kocie mordki z hello kitty i do tego czapeczka z rózową kokardką i uszkami i spodenki z mordkami na kolankach :) meeega słodkie :)

Gratulacje

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

Ale fajnie,gratuluję :) dobrze, że Nifty prawidłowe,ciesz się zdrową córeczką :)

Rucola, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    To mamy taka sama sytuacje. U mnie tez druga ciąża, pierwsza poroniłam. Także dałaś mi nadzieje, ze niedługo maluch się odezwie ❤️ Termin mam na 17.09. dokładnie :) będziemy chyba razem odliczać we wrześniu :) u nas wizyta 9.04. - mam nadzieje, ze pokaze wtedy, co ma między nogami, bo póki co wstydniś mały :D
    Ja już mam tyle ciuchów dla dziewczynki, że nic nie może się zmienić :D Poza tym to będzie moja upragniona, wymarzona córeczka <3 Razem będziemy przeżywać :D

ola_g89, Izabelle, Rucola, agaafabka lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze mnóstwo czasu do poznania płci

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja mam juz stopniowo odstawiać mete :-) jeden lek mniej :-)
    Ja tez juz powinnam,ale jakos tak mialam nadmiar recept i w sumie,to jeszcze na 3tyg mi wystarczy. i tak sie zastanawiam,czy nie wybrac ich do konca.
    A jaką dawke bierzesz?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

Super! Gratulacje ogromne! :) na początku faceci często są rozczarowani, że to nie chłopak, a później zupełnie tracą głowę dla małych księżniczek ;)

miłej niedzieli wszystkim! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja już mam tyle ciuchów dla dziewczynki, że nic nie może się zmienić :D Poza tym to będzie moja upragniona, wymarzona córeczka <3 Razem będziemy przeżywać :D

Będziemy odliczać <3 ja chyba jestem dziwakiem, bo chciałabym synusia... chociaż te wszystkie ciuszki dla dziewczynek są tak słodkie, że aż by się chciało kupić :D tak naprawdę jest nam to bez różnicy, jaka płeć. Ważne, żeby było zdrowe :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Będziemy odliczać <3 ja chyba jestem dziwakiem, bo chciałabym synusia... chociaż te wszystkie ciuszki dla dziewczynek są tak słodkie, że aż by się chciało kupić :D tak naprawdę jest nam to bez różnicy, jaka płeć. Ważne, żeby było zdrowe :)

Mam tak samo :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam w necie sukienki,opaski,rajstopki i świra dostaję ;) takie to wszystko urocze :)
    Mam schowaną jedną,jedyną sukienkę po sobie,odświeżę ją i będę szczęśliwa jak założy tą sukienkę moja córka. Miałam 3 lata i kochałam tą kieckę,różowo-biała z różyczkami,w latach 80tych wszyscy takie mieli ;)

ola_g89, Rucola, Natalia1984, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ