X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a to Twoje pierwsze dziecko czy kolejne? Tez czekam na ruchy, nie mogę się już doczekać, a widzę, ze jesteśmy na tym samym etapie ciąży dokładnie :) teraz każde ruchy w jelitach bardzo dokładnie analizuje, po czym stwierdzam, ze po prostu za dużo zjadłam :D

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga ciąża, ale pierwsza zakończyła się w 9 tc. Ja wiem, że TO jest TO bo inaczej czuję niż jelita. Na którego masz termin? :D Ja 17 września <3 Wizytę mam 16 kwietnia, myślę, że przed wizytą pójdę na USG podejrzeć malucha :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy taka sama sytuacje. U mnie tez druga ciąża, pierwsza poroniłam. Także dałaś mi nadzieje, ze niedługo maluch się odezwie ❤️ Termin mam na 17.09. dokładnie :) będziemy chyba razem odliczać we wrześniu :) u nas wizyta 9.04. - mam nadzieje, ze pokaze wtedy, co ma między nogami, bo póki co wstydniś mały :D

Natalia1984 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów jako ruchów nie czuje pomimo że leżę w waga w miejscu ale czasami raz z jednego raz z drugiego boku wypycha mi się taka kula. Od razu zmienia mi się kształt brzucha i jest to w 100 procentach widoczne dla wszystkich. Więc myślę że młode się wypycha.

Miłej soboty życzymy

agaafabka, ola_g89, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję jeszcze nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my już za 2 godz zobaczymy małego szkraba w wydaniu męskim albo damskim :D
    juz siedze jak na gwoździach :D a no i odbieram wyniki moich niftów.. trzymajcie kciuki :)

gratuluję wszystkich udanych wizyt :)

miłej soboty i do usłyszenia wieczorkiem :)

• madwitka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafabka trzymam kciuki za wizyte:)

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Przyszlam sie pochwalic ze bedziemy miec 2 chlopaczka :D
    To skoro chłopaczek to możesz zmienić suwaczek na chłopięcy :) i koniecznie zaglądaj do nas.
    86Monia wrote:
    Ja też nie czuję jeszcze nic.

Też jeszcze nie czuję maluszka. Ale jak to mówią, zazwyczaj czuje się między 16 a 22 tygodniem więc nie ma co się martwić.
    A płci jak nie znamy tak nie znamy. Pewnie dowiemy się na połówkowych.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za pozostałe!

U nas na czwartkowej wizycie potwierdził się chłopak:):) no może na 99% bo pewne to będzie po urodzeniu:) Synuś rośnie jak szalony, waży już ok 170g.

Przyznam się, że wczoraj byłam z mężem na zakupach w lidlu, i skusiliśmy się na malutkie niebieskie bodziaki i skarpetki ;)

Dziewczyny, które jeszcze pracują, do kiedy zamierzacie chodzić do pracy? Ja miałam w planie chodzić do świąt, ale teraz mi sie wydaje że może do maja dam radę :)

Fajnie że czujecie ruchy, ja narazie cierpliwie czekam :)

Miłego weekendu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 18:30

Izabelle, agaafabka, JustynaG, ola_g89, Rucola lubią tę wiadomość

f2w33e3k6433919c.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    a my już za 2 godz zobaczymy małego szkraba w wydaniu męskim albo damskim :D
    juz siedze jak na gwoździach :D a no i odbieram wyniki moich niftów.. trzymajcie kciuki :)

gratuluję wszystkich udanych wizyt :)

miłej soboty i do usłyszenia wieczorkiem :)
    Trzymam kciuki :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! mamy dziewczynkę <3 tak bardzo się cieszę :)
    tylko mój taki trochę rozczarowany, wszyscy mówili że na pewno chłopak bo dobrze wyglądam itp i mój się tak nastawił głupio. ja byłam jedyną która wierzyła po cichu w tą dziewczynkę :) no nic.. niby się ciesszy ale chyba musi to przetrawić :P

Nifty tez niczego nie wynalazły więc mogę spać spokojnie :)

aa dziewczynka na 100% wg doktora. nie ma szans na zmiany wiec z tej okazji zakupiłam pierwszy komplecik z różowym elementem- bodziaki w kocie mordki z hello kitty i do tego czapeczka z rózową kokardką i uszkami i spodenki z mordkami na kolankach :) meeega słodkie :)

jestem mega szczęśliwa :D

madwitka, promyczek 39, nadulek, arya12, karolinna, Izabelle, Natalia1984, ola_g89, Agatek_gagatek, Mum2b, Camilla13, linka220 lubią tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    tylko mój taki trochę rozczarowany, wszyscy mówili że na pewno chłopak bo dobrze wyglądam itp i mój się tak nastawił głupio. ja byłam jedyną która wierzyła po cichu w tą dziewczynkę :) no nic.. niby się ciesszy ale chyba musi to przetrawić :P

aa dziewczynka na 100% wg doktora. nie ma szans na zmiany wiec z tej okazji zakupiłam pierwszy komplecik z różowym elementem- bodziaki w kocie mordki z hello kitty i do tego czapeczka z rózową kokardką i uszkami i spodenki z mordkami na kolankach :) meeega słodkie :)

Gratulacje

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

Ale fajnie,gratuluję :) dobrze, że Nifty prawidłowe,ciesz się zdrową córeczką :)

Rucola, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    To mamy taka sama sytuacje. U mnie tez druga ciąża, pierwsza poroniłam. Także dałaś mi nadzieje, ze niedługo maluch się odezwie ❤️ Termin mam na 17.09. dokładnie :) będziemy chyba razem odliczać we wrześniu :) u nas wizyta 9.04. - mam nadzieje, ze pokaze wtedy, co ma między nogami, bo póki co wstydniś mały :D
    Ja już mam tyle ciuchów dla dziewczynki, że nic nie może się zmienić :D Poza tym to będzie moja upragniona, wymarzona córeczka <3 Razem będziemy przeżywać :D

ola_g89, Izabelle, Rucola, agaafabka lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze mnóstwo czasu do poznania płci

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja mam juz stopniowo odstawiać mete :-) jeden lek mniej :-)
    Ja tez juz powinnam,ale jakos tak mialam nadmiar recept i w sumie,to jeszcze na 3tyg mi wystarczy. i tak sie zastanawiam,czy nie wybrac ich do konca.
    A jaką dawke bierzesz?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

Super! Gratulacje ogromne! :) na początku faceci często są rozczarowani, że to nie chłopak, a później zupełnie tracą głowę dla małych księżniczek ;)

miłej niedzieli wszystkim! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja już mam tyle ciuchów dla dziewczynki, że nic nie może się zmienić :D Poza tym to będzie moja upragniona, wymarzona córeczka <3 Razem będziemy przeżywać :D

Będziemy odliczać <3 ja chyba jestem dziwakiem, bo chciałabym synusia... chociaż te wszystkie ciuszki dla dziewczynek są tak słodkie, że aż by się chciało kupić :D tak naprawdę jest nam to bez różnicy, jaka płeć. Ważne, żeby było zdrowe :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Będziemy odliczać <3 ja chyba jestem dziwakiem, bo chciałabym synusia... chociaż te wszystkie ciuszki dla dziewczynek są tak słodkie, że aż by się chciało kupić :D tak naprawdę jest nam to bez różnicy, jaka płeć. Ważne, żeby było zdrowe :)

Mam tak samo :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam w necie sukienki,opaski,rajstopki i świra dostaję ;) takie to wszystko urocze :)
    Mam schowaną jedną,jedyną sukienkę po sobie,odświeżę ją i będę szczęśliwa jak założy tą sukienkę moja córka. Miałam 3 lata i kochałam tą kieckę,różowo-biała z różyczkami,w latach 80tych wszyscy takie mieli ;)

ola_g89, Rucola, Natalia1984, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ