X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Agaafabka czy przyjmujesz teraz jeszcze jakieś wspomagacze? Wczoraj lekarz odstawil mi ostatni czyli duphaston. Wcześniej Lutinusa zastapilismy Crinone, zmniejszylismy dawkę dupka.
    kochana, ja przyjmowałam tylko 12 dni progesteron. od punkcji do pozytywnego testu. pozniej odstawiłam i nic się nie działo :) teraz już tylko witaminy :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiecie że ja jutro mam wizytę u położnej i usg żeby sprawdzić płeć? już się nie mogę doczekać.. i choć baardzo bym chciała dziewczynkę, to gdzies tam głęboko jednak wiem że będzie chłopak ;)

a po wizycie jedziemy na małe zakupy, właściwie dla siebie ale dla bobaska też juz coś wezmiemy w danym kolorze :) o ile pokaże co ma między nóżkami :)

Izabelle, nadulek lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinna na kiedy masz wyznaczony termin porodu?? Bo wg moich obliczeń wynika że jestem jeden dzień przed Tobą... jestem ciekawa jak to się ma do TP? :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    dziewczyny wiecie że ja jutro mam wizytę u położnej i usg żeby sprawdzić płeć? już się nie mogę doczekać.. i choć baardzo bym chciała dziewczynkę, to gdzies tam głęboko jednak wiem że będzie chłopak ;)

trzymamy kciuki żeby maluch pokazał, co tam chowa! :)

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie. Krwiaka nie ma,kosmówka przyklejona,ale nadal nisko i nachodzi na ujście,zatem dalej leżenie,ale mogę już trochę wstać i więcej siedzieć.
    Powoli schodzimy z dawki progesteronu i sterydu. Metforminę mam brać do 20 tc.
    Nadal jest dziewczynka,nic między nóżkami nie urosło ;) bardzo ruchliwa córeczka :)

agaafabka, Camilla13, promyczek 39, Mum2b, karolinna, nadulek, linka220 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    My juz po wizycie. Krwiaka nie ma,kosmówka przyklejona,ale nadal nisko i nachodzi na ujście,zatem dalej leżenie,ale mogę już trochę wstać i więcej siedzieć.
    Powoli schodzimy z dawki progesteronu i sterydu. Metforminę mam brać do 20 tc.
    Nadal jest dziewczynka,nic między nóżkami nie urosło ;) bardzo ruchliwa córeczka :)
    gratuluję, ja marzę o córeczce ale znając życie będzie synek ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    gratuluję, ja marzę o córeczce ale znając życie będzie synek ;)
    Ja już jakos od samego początku czułam,że będzie dziewczynka :) Podobnie w pierwszej ciąży,podświadomie wiedziałam,że chłopiec. Chłopcy są fajni,syneczki mamusiek ;) na dodatek łatwiejsi w obsłudze pieluszkowo-,pielęgnacyjnej ;)

agaafabka, arya12 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle dobrze ze juz mozesz troszke wstać i ze krwiaka nie ma .Gratuluję córeczki ,u mnie tez myśle ze córeczka ale jeszcze nie wiem :)
    A to gin powiedział ze meta do 20 tc ?

Izabelle lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Izabelle dobrze ze juz mozesz troszke wstać i ze krwiaka nie ma .Gratuluję córeczki ,u mnie tez myśle ze córeczka ale jeszcze nie wiem :)
    A to gin powiedział ze meta do 20 tc ?
    Lekarka napro. Msm dwóch lekarzy prowadzących ;)
    Generalnie ginekolodzy w Polsce każą metę odstawiac po pozytywnym teście,co potem kończy się cukrzycą. Na szczescie są lekarze o trochę szerszych horyzontach ;)

promyczek 39, Amy333 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem o tym ,słyszałam ,za granica to biorą jeszcze dłuzej

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    https://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/ Na końcu wybierasz, że chcesz dodać zdjęcie na forum dyskusyjne, kopiujesz link i wklejasz tu :)

Pozdrawiamy:) Przy okazji sprawdzę czy mi się udało dodać

zdjęcie726c804c16716eb4med.jpg

promyczek 39, Camilla13, linka220, Izabelle, Natalia1984, Marlena lubią tę wiadomość

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Karolinna na kiedy masz wyznaczony termin porodu?? Bo wg moich obliczeń wynika że jestem jeden dzień przed Tobą... jestem ciekawa jak to się ma do TP? :)

Termin mam na 10.09., z USG wyszło, że kilka dnia wcześniej, ale lekarz kazał nic nie zmieniać.

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz stopniowo odstawiać mete :-) jeden lek mniej :-)

Izabelle, Rucola lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izsbelle gratulacje udanej wizyty i tego że możesz co raz więcej chodzić i siedzieć. Ja za tydzień o tej porze będę po operacji mam nadzieję że i ja zacznę chodzić choć już wiem że bez wielomiesięcznej rehabilitacji się nie obędzie.

Moją młoda dziś znowu pokazała charakterek na zawodach i znowu z medalem wróciła. Twarda sztuka przy tak wrednym chorubsku

monika_86, Izabelle, ola_g89, arya12, hawana lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dziś byłam na wizycie kontrolnej, wszystko dobrze i prawdopodobnie dziewczynka :)

JustynaG, nadulek, linka220, Izabelle, Mum2b, promyczek 39, ola_g89, arya12, agaafabka, hawana, Amy333, Rucola lubią tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przyszlam sie pochwalic ze bedziemy miec 2 chlopaczka :D

nadulek, monika_86, Izabelle, Mum2b, promyczek 39, ola_g89, arya12, agaafabka, linka220, hawana, Amy333, Rucola, zuza88 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... GRATULUJE udanych wizyt :) ja jeszcze dwa tygodnie :( jak ten czas się ciągnie... Nadulek jeszcze raz gratulacje dla córki:) Karolina to by się zgadzało bo wg moich obliczeń jestem jeden dzień przed Tobą wg suwaczka A termin mam na 09.09 :) miłej soboty laseczki;)

nadulek, agaafabka lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio ;) Jakoś tak mi dziś wesoło i mimo aury czuję wiosnę i nadchodzące święta ;)
    Gratuluję dziewczyny po wizytach zdrowych dzieciaczków.
    Macie obłędnie słodkie te psiaki :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cudna Twoja psinka, widać, ze mordka jeszcze dziecięca :D <3 Ja byłam wczoraj w Pepco bo są body po 9,99 zł i śpioszki tanie, kupiłam kilka sztuk z falbankami dla mojej córeczki <3 No nie mogłam się powstrzymać :) Tak w ogóle to od 3 dni czuję ją. Pierwszego dnia czytałam książkę gdy coś delikatnie musnęło mnie na samym dole brzucha, myślałam że to... sama nie wiem co. Dopiero wczoraj gdy zjadłam śniadanie, położyłam się jeszcze do łóżka uświadomiłam sobie, że to moja łobuziara fika w brzuchu, wyraźnie czułam co jakiś czas 1-2 sec. muśnięcia, takie delikatne łaskotanie <3 O 23 tez dobrze dawała czadu :D Właśnie zjadłam bułkę z twarożkiem i miodem i idę do mojego A do łóżka jeszcze poleżeć i będę czekać na fikołki :D

ola_g89, Izabelle, agaafabka, Rucola lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt :* ja juz odliczam dni do wtorku... mam nadzieje ze i nasz maluszek pokaze kim jest :))

Nadulek, Twoja corka to fajterka. I wiadomo ze ma to po mamusi

Sliczne psiaki dziewczyny! Ja mam wersje bardziej kudlata - chow chowa chodzi za mna wszedzie jak cien...
    Milej soboty ;)

Izabelle, nadulek, agaafabka lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ