X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Dziękuję dziewczyny :* termin mamy na 7 kwietnia. Ślub konkordatowy, docelowo miał być skromny ślub, tylko poczęstunek dla najbliższych ale co dzień to się zmienia :D mama postanowiła wynająć nam salę i zająć się jej przygotowaniem więc nici z początkowych założeń :) pozostał jeszcze catering, kilka spotkań w parafii, przeróbka sukni (mój brzuszek to conajmniej 6 mies), zakupy i jesteśmy gotowi :D
    I fajnie,będzie radośnie,będzie impreza,zapamiętacie na zawsze ;), takie spontany są najlepsze :) Też brałam ślub w ciąży i nie weszłam w kieckę tak mnie wywaliło w brzuchu,na gwałt szukałam namiotu na siebie ;)

Nadulek,no masakra rzeczywiscie ogarnąc towarzystwo na leżąco,takie samodzielne i zdecydowane towarzystwo ;)

Fajnie,że czasem dziewczyny tu zaglądacie ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was ma w domu piesełka rozpieszczonego najbardziej na świecie i rozpuszczonego jak dziadowski bicz? Moja chyba wyczuwa, że jestem w ciąży, bo bez przerwy klei się do mojego brzucha, zawsze była straszną przylepą, ale teraz bez przerwy gdy siedzę na kanapie kładzie mi główkę na brzuchu, czasem łapkę i główkę i tak śpi. Może naprawdę wyczuwa? Poza tym jest przeszczęśliwa, że pańcia jest ciągle z nią w domu :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Która z Was ma w domu piesełka rozpieszczonego najbardziej na świecie i rozpuszczonego jak dziadowski bicz? Moja chyba wyczuwa, że jestem w ciąży, bo bez przerwy klei się do mojego brzucha, zawsze była straszną przylepą, ale teraz bez przerwy gdy siedzę na kanapie kładzie mi główkę na brzuchu, czasem łapkę i główkę i tak śpi. Może naprawdę wyczuwa? Poza tym jest przeszczęśliwa, że pańcia jest ciągle z nią w domu :)
    No ja kiedyś czytałam gdzieś że zwierzęta czuja takie rzeczy :) ja też mam piesia w domu ale narazie nie zauważyłam dziwnych zachowań:)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koty od jakiegoś czasu non stop lokalizują się na brzuchu, wcześniej tak nie robiły :)

Angel1988, Natalia1984, Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mózg ciążowy jest straszny :D Ja cały czas zapominam słów, wszystko przekręcam etc.
    Nadulek zaciśnij zęby, będzie dobrze!
    U mnie dziś trochę jakby bardziej wiosennie i id razu inaczej się żyje :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Dziewczyny uważajcie na to wasze rozkojarzenie! ja mam tak, że idę po coś konkretnego np. do kuchni a po wejściu do niej zapominam po co przyszłam;) może to wiosna tak na mnie wpływa:D

Lena ja zapomniałam wczoraj wysłać auto do dwóch klientów hahaha ( pracuje w logistyce ) masakra takie dziury w pamięci że szok !

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    No ja kiedyś czytałam gdzieś że zwierzęta czuja takie rzeczy :) ja też mam piesia w domu ale narazie nie zauważyłam dziwnych zachowań:)

Mój pomeranian zawsze spał z nami w łóżku a od pewnego czasu schodzi i śpi na ziemi , aż mi się żal psiny zrobiło .

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zapomniałam o update , wczoraj byłam u lekarza i będziemy mieć Chłopca ! - strasznie sie cieszymy tylko jak narazie żadnego pomysłu nie mamy na imię ;/.

Izabelle, linka220, Angel1988, lena86, Natalia1984, arya12, agaafabka, monika_86, nadulek, Amy333 lubią tę wiadomość

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    i zapomniałam o update , wczoraj byłam u lekarza i będziemy mieć Chłopca ! - strasznie sie cieszymy tylko jak narazie żadnego pomysłu nie mamy na imię ;/.
    Gratuluję Synka :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek wow i dziewczynki poszły na zawody i do żłobka??? Super, skoro nie miały gorączki to najgorsze minęło :) 16 tc to już coś :D
    Elleilah gratulacje synka, ja usłyszałam że na 80% dziewczynka i będzie Antosia :) zobaczymy, czy się potwierdzi :D
    Mam kota i psa, ale jakoś nie zauważyłam zmiany :(
    Nat@la to trzymamy kciuki 7/04 za najpiękniejszy dzień :D
    A my jutro jedziemy do Juraty :) mąż w delegacje, a ja z małym na przyczepkę :) mam nadzieję że trochę pospacerujemy nad morzem :)

Nat@la, Izabelle, Amy333 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Duzo czasu macie na wybor imienia :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu dziewczyny, które biorą zastrzyki z heparyny? Ostatnio po wkluciu codziennie leci troszkę krwi, wcześniej było to sporadycznie pewnie jak trafiłam w naczynka A teraz codziennie i trochę mnie zastanawia czemu Tak..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 14 tygodniu :)

nadulek lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Mój pomeranian zawsze spał z nami w łóżku a od pewnego czasu schodzi i śpi na ziemi , aż mi się żal psiny zrobiło .
    My ponad 3 miechy walczyliśmy, żeby oduczyć młodą spania z nami w łóżku. Pod koniec sierpnia jechałam na prawie dwumiesięczny kurs, więc mój A zapowiedział, że Zarcię oduczy spania w łóżku. Oczywiście byłam zła i obrażona, no ale że w sypialni łóżko wysokie na tyle, że kurdupelek sam nie da rady wskoczyć to nie pozwalał jej spać ze sobą pod moją nieobecność. Przychodziła w nocy z raz, mówił tylko ,,Zarcia, do siebie'' i od razu szła ma legowisko. Kiedy na weekendy wracałam do domu zaczynał się sajgon... Młoda przychodziła do nas w nocy czasem i 8 razy, piszcząc i jęcząc na cały blok, żeby ukochana pańcia (miękka buła) wzięła pieseczka pod kołderkę. Wstawałam nieprzytomna dosłownie. I tak przez jakieś 3 miesiące! Gdy mnie nie było nawet już nie podchodziła do łóżka. Gdy byłam w domu był pisk i pielgrzymki do nas po kilka razy aż wreszcie się przyzwyczaiła spać u siebie. Teraz budzi się np o 8-9 rano, poprzeciąga się, podejdzie do łóżka, ja udaję, że śpię kamiennym snem i idzie sobie do salonu na kanapę i śpi na poduszkach jak kura na grzędzie do ok. 10-11 :D
    4e435e389d9475d7med.jpg

Izabelle, Left_ie, Angel1988, hawana, linka220 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Czy są tu dziewczyny, które biorą zastrzyki z heparyny? Ostatnio po wkluciu codziennie leci troszkę krwi, wcześniej było to sporadycznie pewnie jak trafiłam w naczynka A teraz codziennie i trochę mnie zastanawia czemu Tak..
    Ja biorę neoparin,czasem krew poleci,ale nie zawsze. Może masz skórę podrażnioną? Są takie tygodnie,że nie mam gdzie igły wkłuć,tyle siniaków.

Natalia,psina wygląda rozbrajająco między poduchami,słodka jest :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Zaczynamy 16 tc czyli dziś 15 TC+0.
    U mnie w domu chorobowy armageddon i oby nie skończył się on tragicznie. Duża dostała wczoraj 39,6 temperatury skończyło się na telefonie do trenera, był płacz i rozpacz bo dziś 2 dniowe zawody. Płacz ze wszystkich zawiodła itp. rano wsrała z 36,8 i zakomunikowała że jedzie na zawody bo przygotowywała się do nich ostatnie 4 miesiące a młodsza wstała i powiedziała że jest zdrowa i idzie do żłobka. Mówię wam masakra
    czyli dziewczyny postanowiły same o sobie zadecydować :)
    a tak w ogóle ja dziś tez 16 tc zaczynam :) ale ten czas leci :)

nadulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    ja mam kota i ma wszystkie te same zachowania co Twoj piesek, liczę się tylko ja :) był słodziakiem ale teraz to już w ogóle przylepa na maksa :)

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) można jeszcze dołączyć? Z moim Bąbelkiem czytamy Was od samego początku ciąży i chyba przyszedł czas żeby się przywitać. Także: dzień dobry z Bydgoszczy! :)

agaafabka, Izabelle, Left_ie, Angel1988, arya12, hawana, Camilla13, linka220, Natalia1984, Amy333, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Olu :) Każdy jest u nas mile widziany.

ola_g89 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Hej dziewczyny :) można jeszcze dołączyć? Z moim Bąbelkiem czytamy Was od samego początku ciąży i chyba przyszedł czas żeby się przywitać. Także: dzień dobry z Bydgoszczy! :)
    Witamy,fajnie ze jest nas coraz więcej :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ