X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Hej dziewczyny :) można jeszcze dołączyć? Z moim Bąbelkiem czytamy Was od samego początku ciąży i chyba przyszedł czas żeby się przywitać. Także: dzień dobry z Bydgoszczy! :)
    Hej... miło Cię widzieć w naszych skromnych progach :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobiegł końca - chwała bo dziewczyny stresik mi zawsze załatwią. Starszą mega ogarnęła zawody i na pusto nie wróciła. Pochwalę się 3 miejsce na 100 m motylem i 4 miejsce na 200 m grzbietem - brąz przegrany o 49 setnych sekundy. Ale wszyscy mega zadowoleni że tak świetnie po takiej gorączce. Oczywiście najbardziej zadowolona mamusia. Ale nie obyło się bez stresu do sztafety nie podeszła bo gorączka zaczęła rosnąć i brzuch młodą nawalał. Jutro ciąg dalszy.
    Już za 5 dni amniopunkcja...
    Co do zwierząt my mamy huskiego 12 letnia sunia. Jak młodsza się urodziła to 3 miesiące leżałem pod jej kołyską. Kiedy Mia zaczęła zajmować jej terytorium w postaci podłogi to weszły na wojenną ścieżkę. Ale za każdym razem gdy ktokolwiek w domu jest chory ma uraz itp pies nie odstępuje go na krok. Tak więc od 20 lutego leży przy moim łóżku a od wczoraj chodzi całą noc na zmianę do dziewczyn tak jak by je pilnował.

arya12, hawana, monika_86, Rucola, Izabelle, Natalia1984, Amy333, ola_g89 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziś po kolejnym usg nasz maluszek jest większy niż wskazuje na to data transferu o cale 5 dni i wazy 145g :) Kolejne l4 i nakaz odpoczywania łącznie z zakazem wychodzenia z domu póki nie zrobi się cieplej zeby nie przeziebic pęcherza i nerek. Skończyłam antybiotyk, teraz kilka dni i znów posiew, oby klebsiella odeszła w zapomnienie. Buziaki dla wszystkich :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi ktoś podpowie jak zrobić suwaczek bez dostępu do komputera, na telefonie nie mogę tego ogarnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam czy któraś z Was walczy z anemia? Dziś lekarz zobaczył wyniki morfologi i stwierdził ze zawsze mogło być gorzej. Dostałam leki i zalecenia dietetyczne, w tym mięso którego praktycznie nie jem, nigdy nie jadłam, czym je zastąpić?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Zapomniałam czy któraś z Was walczy z anemia? Dziś lekarz zobaczył wyniki morfologi i stwierdził ze zawsze mogło być gorzej. Dostałam leki i zalecenia dietetyczne, w tym mięso którego praktycznie nie jem, nigdy nie jadłam, czym je zastąpić?
    ciężko Ci będzoie nadgonić bezmięsną dietą. Wiem, bo sama jestem wegetarianką. pamiętak żeby przy posiłkach wysokożelazowych unikać wapnia natomiast koniecznie dołączać witaminę C (np sok pomarańczowy). Ponadto kawa, herbata tylko i wyłącznie między posiłkami, najwcześniej 2 godziny po dostawie żelaza czy to w postaci tabletki czy posiłku :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ciężko Ci będzoie nadgonić bezmięsną dietą. Wiem, bo sama jestem wegetarianką. pamiętak żeby przy posiłkach wysokożelazowych unikać wapnia natomiast koniecznie dołączać witaminę C (np sok pomarańczowy). Ponadto kawa, herbata tylko i wyłącznie między posiłkami, najwcześniej 2 godziny po dostawie żelaza czy to w postaci tabletki czy posiłku :)
    Dziękuję :) Lekarz mowi zeby dla dobra dziecka i własnego jakoś sie zmusić, ale nie wiem jak teraz miała bym w tak krótkim czasie zmienić swoje poglądy. Jestem okropnie zakręcona na punkcie zwierząt :D Ratuje wszystko co się da i jak się da. Przez 17 lat mialam psiaka którego jako nastolatka ukradłam z podwórka gdzie robiono mu okropne rzeczy. Teraz mamy 4 koty w wieku od 13 lat do roku mimo ze mąż ma alergie, która na szczęście nie utrudnia mu juz zycia, przystosowal się idealnie :)

linka220 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka czy przyjmujesz teraz jeszcze jakieś wspomagacze? Wczoraj lekarz odstawil mi ostatni czyli duphaston. Wcześniej Lutinusa zastapilismy Crinone, zmniejszylismy dawkę dupka.

agaafabka lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,cieszę się,że z Maluszkiem wszystko dobrze :)
    Ja miałam już powoli odstawiać progesteron i sterydy,ale z uwagi na powracające komplikacje wciąż je zażywam.
    Dziś mam wizytę, jestem bardzo nerwowa. Chciałabym usłyszeć,że krwiak zniknął,kosmówka się dokleiła raz na zawsze i że mogę choć trochę wstac.
    Czasem mam wrażenie,że to cena,którą płacimy za udany transfer dwudniowego zarodka :(

Nadukek,córka super dzielna na zawodach. Gratuluję

Trzymajcie proszę kciuki dzis za nas :)

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi pozwolił zmniejszyć dawkę Dupka z 2x2 na 3x1, zawsze coś... Lutka dowcipne bez zmian 2x1 + Acard. Mam dość tej chemii, na szczęście próby wątrobowe w porządku.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj jakoś nie mogę się uspokoić. Z jednej strony anemia, z drugiej całkowite odstawienie leków, a i jest trzecia sprawa. Na usg widać ze łożysko tworzy coś w rodzaju mostu, jakby jego dwie strony próbowały sie jeszcze dodatkowo połączyć. Lekarz mowi ze to rzadkość i ze nie ma czym sie martwic, trzeba tylko uważać na urazy, nawet z pozoru małe. I jak tu zachowac spokój :|

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... Nadulek gratulacje dla córki:) Camilla super że na wizycie wszystko dobrze i niczym się nie przejmuj... skoro lekarz mówi że nie ma się czym martwić to pewnie tak jest... Izabelle trzymam kciuki za udaną wizytę... miłego dnia życzę wszystkim :)

Camilla13, nadulek lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Nadulek wow i dziewczynki poszły na zawody i do żłobka??? Super, skoro nie miały gorączki to najgorsze minęło :) 16 tc to już coś :D
    Elleilah gratulacje synka, ja usłyszałam że na 80% dziewczynka i będzie Antosia :) zobaczymy, czy się potwierdzi :D
    Mam kota i psa, ale jakoś nie zauważyłam zmiany :(
    Nat@la to trzymamy kciuki 7/04 za najpiękniejszy dzień :D
    A my jutro jedziemy do Juraty :) mąż w delegacje, a ja z małym na przyczepkę :) mam nadzieję że trochę pospacerujemy nad morzem :)

Jurata- super! My za pare dni uderzamy na Miedzyzdroje, taki świąteczny wypad robimy, już się doczekać nie mogę. A morze kocham nawet w zimie, więc pogoda nam nie straszna;-)

nadulek, linka220 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    czyli dziewczyny postanowiły same o sobie zadecydować :)
    a tak w ogóle ja dziś tez 16 tc zaczynam :) ale ten czas leci :)
    I ja się dołączam - już drugo dzień 16go tygodnia:) Kurcze dziewczyny, niedługo połówkowe będziemy zaliczać:)

karolinna, agaafabka lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Która z Was ma w domu piesełka rozpieszczonego najbardziej na świecie i rozpuszczonego jak dziadowski bicz? Moja chyba wyczuwa, że jestem w ciąży, bo bez przerwy klei się do mojego brzucha, zawsze była straszną przylepą, ale teraz bez przerwy gdy siedzę na kanapie kładzie mi główkę na brzuchu, czasem łapkę i główkę i tak śpi. Może naprawdę wyczuwa? Poza tym jest przeszczęśliwa, że pańcia jest ciągle z nią w domu :)

Po profilowym wnioskuję, że masz bulwę:) Chyba wszystkie buldogi tak mają:) Nasza zawsze spędzała cały dzień ze mną- chodziła ze mną nawet do pracy, od samego początku była straszną przylepą. Nie lubi siedzieć sama, zawsze musi być w pomieszczeniu gdzie ktoś jest. Jest ułożona, ale do granic możliwości rozpieszczona. Ma wszystko. Nie widzę różnicy w jej zachowaniu od kiedy jestem w ciąży. Może bardziej się jej zepsuć nie da i dlatego nic się nie zmieniło :)

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    I mi pozwolił zmniejszyć dawkę Dupka z 2x2 na 3x1, zawsze coś... Lutka dowcipne bez zmian 2x1 + Acard. Mam dość tej chemii, na szczęście próby wątrobowe w porządku.

Mi na początku 14 tygodnia pozwolił odstawić zupełnie Duphaston 2x2 i Luteinę dopochwową 2x1. Został tylko Polocard i witaminy dla kobiet w ciąży. Zawsze trochę mniej :)
    A powiedzcie dziewczyny, czy przed odstawieniem lub po odstawieniu Dupka/Luteiny lekarz kazał Wam badać poziom progesteronu? Bo tak mnie to zastanawia, że z dnia na dzień kazał odstawić.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie kazał badać... zmiejszal mi tylko dawki aż w końcu powiedział żebym wzięła opakowanie do końca i już nie przepisał więcej...

ola_g89 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinna wrote:
    Po profilowym wnioskuję, że masz bulwę:) Chyba wszystkie buldogi tak mają:) Nasza zawsze spędzała cały dzień ze mną- chodziła ze mną nawet do pracy, od samego początku była straszną przylepą. Nie lubi siedzieć sama, zawsze musi być w pomieszczeniu gdzie ktoś jest. Jest ułożona, ale do granic możliwości rozpieszczona. Ma wszystko. Nie widzę różnicy w jej zachowaniu od kiedy jestem w ciąży. Może bardziej się jej zepsuć nie da i dlatego nic się nie zmieniło :)
    Bulwinka :) Moja księżniczka towarzyszy mi również do WC oraz wtedy, gdy biorę prysznic. Gdy zmywam to leży mi na stopach :D Kiedy chodziłam do pracy, zostawała sama czasem na 6 godz to stała się bardziej samodzielna, teraz gdy jestem znów z nią sama całymi dniami od początku stycznia to mój rozpieszczony na maksa piesek wrócił :D Kiedy nie przytulam - piszczy. Kiedy chce spać - woła mnie do siebie, mam siedzieć obok, żeby mogła się przytulić owinięta kocem. Uwielbiam ją, jesteśmy razem już ponad 4 lata :)
    a60c1b5a1694deadmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 12:22

agaafabka, yamiya, promyczek 39, linka220 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Bulwinka :) Moja księżniczka towarzyszy mi również do WC oraz wtedy, gdy biorę prysznic. Gdy zmywam to leży mi na stopach :D Kiedy chodziłam do pracy, zostawała sama czasem na 6 godz to stała się bardziej samodzielna, teraz gdy jestem znów z nią sama całymi dniami od początku stycznia to mój rozpieszczony na maksa piesek wrócił :D Kiedy nie przytulam - piszczy. Kiedy chce spać - woła mnie do siebie, mam siedzieć obok, żeby mogła się przytulić owinięta kocem. Uwielbiam ją, jesteśmy razem już ponad 4 lata :)
    a60c1b5a1694deadmed.jpg

Piękna! Nasza ma podobne umaszczenie, ma tylko mniej pręg. Z tego co piszesz to chyba wszystkie bulwy są takie same:) Niestety wstawienie tutaj zdjęcia przerosło moje umiejętności... Nasza ma dopiero 8 miesięcy i skradła wszystkich serca, boję się jak wejdzie nam na głowę jak będzie miała 4 lata ;)

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/ Na końcu wybierasz, że chcesz dodać zdjęcie na forum dyskusyjne, kopiujesz link i wklejasz tu :)

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ