WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ola_g89 wrote:Hej dziewczyny
można jeszcze dołączyć? Z moim Bąbelkiem czytamy Was od samego początku ciąży i chyba przyszedł czas żeby się przywitać. Także: dzień dobry z Bydgoszczy!
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
I dzień dobiegł końca - chwała bo dziewczyny stresik mi zawsze załatwią. Starszą mega ogarnęła zawody i na pusto nie wróciła. Pochwalę się 3 miejsce na 100 m motylem i 4 miejsce na 200 m grzbietem - brąz przegrany o 49 setnych sekundy. Ale wszyscy mega zadowoleni że tak świetnie po takiej gorączce. Oczywiście najbardziej zadowolona mamusia. Ale nie obyło się bez stresu do sztafety nie podeszła bo gorączka zaczęła rosnąć i brzuch młodą nawalał. Jutro ciąg dalszy.
Już za 5 dni amniopunkcja...
Co do zwierząt my mamy huskiego 12 letnia sunia. Jak młodsza się urodziła to 3 miesiące leżałem pod jej kołyską. Kiedy Mia zaczęła zajmować jej terytorium w postaci podłogi to weszły na wojenną ścieżkę. Ale za każdym razem gdy ktokolwiek w domu jest chory ma uraz itp pies nie odstępuje go na krok. Tak więc od 20 lutego leży przy moim łóżku a od wczoraj chodzi całą noc na zmianę do dziewczyn tak jak by je pilnował.
arya12, hawana, monika_86, Rucola, Izabelle, Natalia1984, Amy333, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Dziś po kolejnym usg nasz maluszek jest większy niż wskazuje na to data transferu o cale 5 dni i wazy 145g
Kolejne l4 i nakaz odpoczywania łącznie z zakazem wychodzenia z domu póki nie zrobi się cieplej zeby nie przeziebic pęcherza i nerek. Skończyłam antybiotyk, teraz kilka dni i znów posiew, oby klebsiella odeszła w zapomnienie. Buziaki dla wszystkich :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camilla13 wrote:Zapomniałam czy któraś z Was walczy z anemia? Dziś lekarz zobaczył wyniki morfologi i stwierdził ze zawsze mogło być gorzej. Dostałam leki i zalecenia dietetyczne, w tym mięso którego praktycznie nie jem, nigdy nie jadłam, czym je zastąpić?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola wrote:ciężko Ci będzoie nadgonić bezmięsną dietą. Wiem, bo sama jestem wegetarianką. pamiętak żeby przy posiłkach wysokożelazowych unikać wapnia natomiast koniecznie dołączać witaminę C (np sok pomarańczowy). Ponadto kawa, herbata tylko i wyłącznie między posiłkami, najwcześniej 2 godziny po dostawie żelaza czy to w postaci tabletki czy posiłku
Lekarz mowi zeby dla dobra dziecka i własnego jakoś sie zmusić, ale nie wiem jak teraz miała bym w tak krótkim czasie zmienić swoje poglądy. Jestem okropnie zakręcona na punkcie zwierząt
Ratuje wszystko co się da i jak się da. Przez 17 lat mialam psiaka którego jako nastolatka ukradłam z podwórka gdzie robiono mu okropne rzeczy. Teraz mamy 4 koty w wieku od 13 lat do roku mimo ze mąż ma alergie, która na szczęście nie utrudnia mu juz zycia, przystosowal się idealnie
linka220 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camilla,cieszę się,że z Maluszkiem wszystko dobrze
Ja miałam już powoli odstawiać progesteron i sterydy,ale z uwagi na powracające komplikacje wciąż je zażywam.
Dziś mam wizytę, jestem bardzo nerwowa. Chciałabym usłyszeć,że krwiak zniknął,kosmówka się dokleiła raz na zawsze i że mogę choć trochę wstac.
Czasem mam wrażenie,że to cena,którą płacimy za udany transfer dwudniowego zarodka
Nadukek,córka super dzielna na zawodach. Gratuluję
Trzymajcie proszę kciuki dzis za nasAmy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa od wczoraj jakoś nie mogę się uspokoić. Z jednej strony anemia, z drugiej całkowite odstawienie leków, a i jest trzecia sprawa. Na usg widać ze łożysko tworzy coś w rodzaju mostu, jakby jego dwie strony próbowały sie jeszcze dodatkowo połączyć. Lekarz mowi ze to rzadkość i ze nie ma czym sie martwic, trzeba tylko uważać na urazy, nawet z pozoru małe. I jak tu zachowac spokój
-
Cześć... Nadulek gratulacje dla córki:) Camilla super że na wizycie wszystko dobrze i niczym się nie przejmuj... skoro lekarz mówi że nie ma się czym martwić to pewnie tak jest... Izabelle trzymam kciuki za udaną wizytę... miłego dnia życzę wszystkim
Camilla13, nadulek lubią tę wiadomość
-
linka220 wrote:Nadulek wow i dziewczynki poszły na zawody i do żłobka??? Super, skoro nie miały gorączki to najgorsze minęło
16 tc to już coś
Elleilah gratulacje synka, ja usłyszałam że na 80% dziewczynka i będzie Antosiazobaczymy, czy się potwierdzi
Mam kota i psa, ale jakoś nie zauważyłam zmiany
Nat@la to trzymamy kciuki 7/04 za najpiękniejszy dzień
A my jutro jedziemy do Juratymąż w delegacje, a ja z małym na przyczepkę
mam nadzieję że trochę pospacerujemy nad morzem
Jurata- super! My za pare dni uderzamy na Miedzyzdroje, taki świąteczny wypad robimy, już się doczekać nie mogę. A morze kocham nawet w zimie, więc pogoda nam nie straszna;-)nadulek, linka220 lubią tę wiadomość
-
agaafabka wrote:czyli dziewczyny postanowiły same o sobie zadecydować
a tak w ogóle ja dziś tez 16 tc zaczynamale ten czas leci
karolinna, agaafabka lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Która z Was ma w domu piesełka rozpieszczonego najbardziej na świecie i rozpuszczonego jak dziadowski bicz? Moja chyba wyczuwa, że jestem w ciąży, bo bez przerwy klei się do mojego brzucha, zawsze była straszną przylepą, ale teraz bez przerwy gdy siedzę na kanapie kładzie mi główkę na brzuchu, czasem łapkę i główkę i tak śpi. Może naprawdę wyczuwa? Poza tym jest przeszczęśliwa, że pańcia jest ciągle z nią w domu
Po profilowym wnioskuję, że masz bulwęChyba wszystkie buldogi tak mają
Nasza zawsze spędzała cały dzień ze mną- chodziła ze mną nawet do pracy, od samego początku była straszną przylepą. Nie lubi siedzieć sama, zawsze musi być w pomieszczeniu gdzie ktoś jest. Jest ułożona, ale do granic możliwości rozpieszczona. Ma wszystko. Nie widzę różnicy w jej zachowaniu od kiedy jestem w ciąży. Może bardziej się jej zepsuć nie da i dlatego nic się nie zmieniło
-
Natalia1984 wrote:I mi pozwolił zmniejszyć dawkę Dupka z 2x2 na 3x1, zawsze coś... Lutka dowcipne bez zmian 2x1 + Acard. Mam dość tej chemii, na szczęście próby wątrobowe w porządku.
Mi na początku 14 tygodnia pozwolił odstawić zupełnie Duphaston 2x2 i Luteinę dopochwową 2x1. Został tylko Polocard i witaminy dla kobiet w ciąży. Zawsze trochę mniej
A powiedzcie dziewczyny, czy przed odstawieniem lub po odstawieniu Dupka/Luteiny lekarz kazał Wam badać poziom progesteronu? Bo tak mnie to zastanawia, że z dnia na dzień kazał odstawić. -
karolinna wrote:Po profilowym wnioskuję, że masz bulwę
Chyba wszystkie buldogi tak mają
Nasza zawsze spędzała cały dzień ze mną- chodziła ze mną nawet do pracy, od samego początku była straszną przylepą. Nie lubi siedzieć sama, zawsze musi być w pomieszczeniu gdzie ktoś jest. Jest ułożona, ale do granic możliwości rozpieszczona. Ma wszystko. Nie widzę różnicy w jej zachowaniu od kiedy jestem w ciąży. Może bardziej się jej zepsuć nie da i dlatego nic się nie zmieniło
Moja księżniczka towarzyszy mi również do WC oraz wtedy, gdy biorę prysznic. Gdy zmywam to leży mi na stopach
Kiedy chodziłam do pracy, zostawała sama czasem na 6 godz to stała się bardziej samodzielna, teraz gdy jestem znów z nią sama całymi dniami od początku stycznia to mój rozpieszczony na maksa piesek wrócił
Kiedy nie przytulam - piszczy. Kiedy chce spać - woła mnie do siebie, mam siedzieć obok, żeby mogła się przytulić owinięta kocem. Uwielbiam ją, jesteśmy razem już ponad 4 lata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 12:22
agaafabka, yamiya, promyczek 39, linka220 lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Bulwinka
Moja księżniczka towarzyszy mi również do WC oraz wtedy, gdy biorę prysznic. Gdy zmywam to leży mi na stopach
Kiedy chodziłam do pracy, zostawała sama czasem na 6 godz to stała się bardziej samodzielna, teraz gdy jestem znów z nią sama całymi dniami od początku stycznia to mój rozpieszczony na maksa piesek wrócił
Kiedy nie przytulam - piszczy. Kiedy chce spać - woła mnie do siebie, mam siedzieć obok, żeby mogła się przytulić owinięta kocem. Uwielbiam ją, jesteśmy razem już ponad 4 lata
Piękna! Nasza ma podobne umaszczenie, ma tylko mniej pręg. Z tego co piszesz to chyba wszystkie bulwy są takie same:) Niestety wstawienie tutaj zdjęcia przerosło moje umiejętności... Nasza ma dopiero 8 miesięcy i skradła wszystkich serca, boję się jak wejdzie nam na głowę jak będzie miała 4 lata