X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po badaniu. Wg kalendarza to 5t+6, czyli końcówka 6 tygodnia, wg usg 5 tydzień- ale to chyba normalne takie rozbieżności?

Jest zarodek! ma 1,9mm:-) Serduszka jeszcze nie widać, wszystko wydaje się w porządku, jedna rzecz mnie tylko zmartwiła. Lekarz powiedział, że jeszcze "nie wszystko się przykleiło" ale że na tym etapie, to typowe. Dlatego zwiększył mi dupka z 2 do 3 na dobe. Wiecie o co chodzi z tym przyklejaniem?:)

promyczek 39, Rucola, linka220, Antonina38, JustynaG, mmargol lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy z przyklejeniem nie wiem o co chodzi ale reszta parametrow wyglada jak najbardziej na w punkt co do dnia ciazy :)

Amy333 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dzisiejsze wszystkie wizyty trzymam kciuki i czekam na wieści ;)
    Witam nowe mamusie super ze jest nas coraz więcej ;)
    Enii noe denerwuj się będzie Ok tak jak pisza wyżej dziewczyny. Ja tez gdzieś czytałam ze progesteron jest wysyłany pulsacyjne może akurat tak trafiłaś głowa do góry lekarz na pewno coś pomoże .
    Lady_Dior znam

Enii lubi tę wiadomość

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..
    wmo domu szpital, córka druga noc z rzedu goraczkuje, kaszel, katar, maz tak samo, kichaja, prychaja, tylko czekac az mnie zaraza:/ dzis wizyts u pediatry z córką, a jutro o 8 ra o gin.. bardzo sie boje, chcialabym miec to jiz za soba.. samopoczucie dzis srednie, jakas taka jestem otumaniona, zmeczona, delikatnie mnie mdli.
    Wieczorami mam taki brzuch jak w pierwszej ciazy w 16 tyg

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadło mnie zapalenie cewki moczowej, najprawdopodobniej, straszne pieczenie przy oddawaniu moczu. Czy można brać tabletki z żurawiny??

bhywvcqgxdl0na75.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinder, z tegoco pamietam tak. Zrob spbie tez przegotowana wode najlepiej ciepla i wydus cala cytryne, wypij duszkiem. Mozesz tez wcinac suszona zurawine. Wazne, zeby duzo pic i zakwaszac mocz.

Rucola lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Vinder, z tegoco pamietam tak. Zrob spbie tez przegotowana wode najlepiej ciepla i wydus cala cytryne, wypij duszkiem. Mozesz tez wcinac suszona zurawine. Wazne, zeby duzo pic i zakwaszac mocz.
    W domu mam żurawinę w tabletkach ale oczywiście napisane jest, że przyjmować po konsultacji z lekarzem, a pierwsza wizyta u położnej dopiero 25 stycznia

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda z cytryna jak dla mnie zawsze byla najszybsza. Trzymam kciuki zeby pomoglo.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w kolejnym dniu naszej ciąży niestety tak samo jak co niektóre z Was przychorowałam :( Wczoraj zaczął się ból gardła, uczucie zimna a dziś do tego mega osłabienie i mdłości. Wypiłam hektolitry herbaty z cytryną, miodem i imbirem i sikam ciągle więc do wstawania w nocy już przyzwyczaiłam. Kochane a jakby pojawiła się lekka gorączka (tak do 37,5)to można zbijać po tabletce paracetamolu/apapu?

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 pewnie chodzi o dzidzie bo to nie jest tak,że jak już pęcherzyk się zagnieździ te 6-7 dni po owulacji,to już jest koniec.Czytałam artykuł,że dzidzia dalej się zagnieżdża i ok6-7tyg.ma już idealne warunki,by wniknąć baaardzo głęboko.Powtarzam tylko,że to wyczytałam a czy tak jest naprawdę,to głowy se uciąć nie dam.Myślę,że wszystko jest jak najbardziej ok-gratuluję :)

Vlinder to Ci współczuję :/ Ja też to tu przeżyłam i nawet krwią sikałam.Oddałam mocz do badania a oni "no faktycznie jest krew ale nie wiemy skąd " To było wszystko z ich strony-olali mnie dosłownie i leczyłam się w Pl.Dlatego bądź ostrożna,bo mimo,że objawy mi zaczęły ustępować,to zrobiłam posiew moczu i bakterii e.coli miałam multum.

Wesoła89 nie sądzę byś musiała temp.37,5 zbijać-u kobiet w ciąży taka temp.często jest normą ale jakby wzrosła do 38 to tak.

MamaIgi dużo zdrowia dla wszystkich.Obyś się nie zaraziła,bo tego Ci najmniej potrzeba...
    Kadża A Ty nie będziesz się wybierać do Pl na wcześniejszą wizytę? Dasz rady tyle wytrzymać? Ja czytałam,że jeśli ciąża przebiega prawidłowo,to w Norwegii np.jest tylko jedno usg to połówkowe :O Dla mnie porażka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 12:14

Malgonia, Wesoła89, Amy333 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty serduszkowe i witam wszystkie nowe mamusie .
    Ammy myslę że takie rozbierzności są jak najbardziej normalne i nie jest to nic złego .A z tym przyklejaniem to nie wiem o co chodzi szkoda że lekarze mówia takimi pułsłówkami

linka220, Amy333 lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Widzę, że ten grudzień 2017 był bardzooo owocny ;)

Samych pozytywnych wiadomości na dzisiejszych wizytach....ja na swoją idę w czwartek.

Malgonia lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka89 wrote:
    Nieśmiało witam sie i ja.
    Wczoraj 2 testy pozutywne. Przewidywany dzien porodu to 22 wrzesien. Mamy juz z mężem dwoje dzieci które skończą w tym roku 10 i 11 lat i po długiej przerwie zamarzył nam sie nastepny smerfik
    Witaj Nastka :) widzę że mamy równo termin na 22/09 :) Powodzenia :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozwólcie ,że do Was dołączę.
    Dzisiaj mam 23 dzień cyklu i tak boli mnie krzyż od kilku dni ,że zrobiłam też i jest pozytywny.
    3 pażdziernika straciliśmy nasze maleństwo dlatego jeszcze do mnie nie dociera ,że się udalo.
    Termin porodu mam na 30 wrzesnia.
    Ogromnie się cieszę ale podchodzę z dystansem
    12 pierwszych tygodni będzie decydujących

Trzymam za Was wszystkie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:00

promyczek 39, Antonina38, mmargol lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• linka220 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Dopadło mnie zapalenie cewki moczowej, najprawdopodobniej, straszne pieczenie przy oddawaniu moczu. Czy można brać tabletki z żurawiny??
    Jak miałam w pierwszej ciąży musiałam bardzo dużo pić i jeść żurawinę suszoną Pomogło :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam wizyte w czwartek. Bardzo sie boje ze wzgledu na to slabo bijace serduszko. Dodatkowo bardzo brzuch mnie boli od soboty, jak sie dowiedzialam o slabym serduszki wiec nie wiem czy to stres czy po prostu cos niedobrego. Trzymajcie proszę kciuki za moje malenstwo.

Marzena782, Malgonia, promyczek 39, Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w domu mam cytrynę. Muszę jeszcze suszona żurawinę kupić :) Mam nadzieję, ze minie szybko

linka220, Rucola lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny ja mam wizyte w czwartek. Bardzo sie boje ze wzgledu na to slabo bijace serduszko. Dodatkowo bardzo brzuch mnie boli od soboty, jak sie dowiedzialam o slabym serduszki wiec nie wiem czy to stres czy po prostu cos niedobrego. Trzymajcie proszę kciuki za moje malenstwo.
    Trzymamy bardzo mocno :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Enii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 17 ide do gina.. Mam nadzieje ze to stres spowodowal spadek ( nerwica sie odzywa)

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii wrote:
    Na 17 ide do gina.. Mam nadzieje ze to stres spowodowal spadek ( nerwica sie odzywa)

Jesteśmy razem! Tez mam wizytę na 17 !
    Ale stresssssss .....

Witam wszystkie nowe mamuśki ! ALE NAS TUTAJ DUŻO NA TEN PIĘKNY WRZEŚNIOWY CZAS :) ❤️

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ