WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny Ale fajnie, że nas tyle przybywa.
Trzymam kciuki za serduszka i czekam niecierpliwie na informacje
Ja przed wizytą "serduszkową" miałam takie koszmary nocne związane z poronieniem i bezsenność, że lekarka zasugerowała wizytę u psychologa Teraz śpię jak zabita, drzemki w ciągu dnia też chętnie ucinam Choć sny nadal miewam dziwne, ale nie koszmary.
Problem mam za to z apetytem. Najchętniej wszystko jadłabym w formie płynnej. Sam zapach mięsa mnie odrzuca, nie wspomne o zapachu gotowanego rosołu.
Mdłości niby są, niby nie ma, pytanie na ile to mdłości na ile to psycha
Na zapalenia pęcherza polecam jeszcze "parówki" (nasiadówki) z rumianku.linka220 lubi tę wiadomość
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
Witam Dziewczyny, z przyjemnością do Was dołączę Termin mam wyznaczony na 8 września. To moja pierwsza wyczekana ciąża, więc jestem jednocześnie podekscytowana i pełna obaw czy wszystko będzie dobrze. Póki co w sobotę byliśmy na wizycie i wyraźnie było widać bijące serduszko
Mam do Was pytanie: jakie badania zlecili Wam lekarze?Marzena782, promyczek 39, Antonina38, Izabelle, Raga Tulip, Wesoła89, mmargol lubią tę wiadomość
-
cziqitka89 wrote:Witam Dziewczyny, z przyjemnością do Was dołączę Termin mam wyznaczony na 8 września. To moja pierwsza wyczekana ciąża, więc jestem jednocześnie podekscytowana i pełna obaw czy wszystko będzie dobrze. Póki co w sobotę byliśmy na wizycie i wyraźnie było widać bijące serduszko
Mam do Was pytanie: jakie badania zlecili Wam lekarze?
O renty ! moje ogromne Gratulacje serduszka ! )
Spokojnej ciąży Ci życzę
Mnie dziś czeka wizyta i serduszkowanie jestem taka Niecierpliwa już ! ) ❤️ Ściskam mocnoanemic, cziqitka89 lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Marzena782 wrote:O renty ! moje ogromne Gratulacje serduszka ! )
Spokojnej ciąży Ci życzę
Mnie dziś czeka wizyta i serduszkowanie jestem taka Niecierpliwa już ! ) ❤️ Ściskam mocno
Dziękuję i trzymam kciuki za Twoją wizytę, z pewnością już dziś zobaczysz upragnione serduszko ❤️ Koniecznie daj znać po wizycie -
cziqitka89 wrote:Dziękuję i trzymam kciuki za Twoją wizytę, z pewnością już dziś zobaczysz upragnione serduszko ❤️ Koniecznie daj znać po wizycie
Dam znać z pewnością .❤️ Z jednej strony już nie mogę się doczekać ! A z drugiej boje się ze usłyszę coś czego np . Niechce usłyszeć. Milion myśli na sekundę już chce być po i cieszyć się niezmiernie !4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Vlinder mozna tabletki z zurawiną ,jak byłam w ciązy gin mi je polecił ,plus dodatkowo sok z zurawiny ,bo suszona jest ok ,ale tez ma duzo cukru,no i duzo wody pij
Mum2 be przyjełam zaproszenieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 15:29
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnymoli5 wrote:Dziewczyny pozwólcie ,że do Was dołączę.
Dzisiaj mam 23 dzień cyklu i tak boli mnie krzyż od kilku dni ,że zrobiłam też i jest pozytywny.
3 pażdziernika straciliśmy nasze maleństwo dlatego jeszcze do mnie nie dociera ,że się udalo.
Termin porodu mam na 30 wrzesnia.
Ogromnie się cieszę ale podchodzę z dystansem
12 pierwszych tygodni będzie decydujących
Trzymam za Was wszystkie kciuki.
Witaj cziqitka89Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 15:59
-
Dziewczyny,
Ja już po wizycie. U nas 7t6d, serduszko bije jak dzwon. Niestety to koniec dobrych wiadomości. Pani doktor na usg dopatrzyła się krwiaka obok pęcherza płodowego. Ciąża zagrożona poronieniem. Zalecona luteina 3x1. Kolejna wizyta za 10 dni i zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądała.
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty i czekamy tylko na dobre wieścipromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Paulla,spokojnie ,teraz jeszcze bardziej musisz o Was dbać,te krwiaki zwykle ładnie się wchłaniają. U nas serduszko pięknie bije,dziecko nieco starsze wg usg i niby poród na koniec sierpnia,początek września. Dr potwierdził to,co pisała kiedyś chyba Malgonia,że jak jest serduszko,to ryzyko poronienia spada do ok 2%. Pytałam o ból w dole brzucha i w tym miejscu "boli zdrowa ciąża", przynajmniej ma prawo. Na zapalenie pęcherza w ciąży nie polecam nasiadówek w gorącej wodzie. Jak nie pomaga żurawina i picie,to lekarz,nie ma żartów.
-
Cześć po długiej przerwie ja w czwartek czekam na pierwsze usg. Wg belly to szósty tydzień, ale owulację miałam wcześniej aż o 6 dni, wiec najwyższa chyba pora na wizytę u lekarza. Trzymajcie kciuki bo bardzo się stresuję to nasza pierwsza ta wyczekana mooocno ciąża
zaczynam mieć mdłości z rana, a wczoraj o północy obudził mnie potworny głód pierwszy raz w życiu, wiec śmiesznie
Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczkipromyczek 39, Izabelle, Wesoła89 lubią tę wiadomość
Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
Izabelle wrote:Paulla,spokojnie ,teraz jeszcze bardziej musisz o Was dbać,te krwiaki zwykle ładnie się wchłaniają. U nas serduszko pięknie bije,dziecko nieco starsze wg usg i niby poród na koniec sierpnia,początek września. Dr potwierdził to,co pisała kiedyś chyba Malgonia,że jak jest serduszko,to ryzyko poronienia spada do ok 2%. Pytałam o ból w dole brzucha i w tym miejscu "boli zdrowa ciąża", przynajmniej ma prawo. Na zapalenie pęcherza w ciąży nie polecam nasiadówek w gorącej wodzie. Jak nie pomaga żurawina i picie,to lekarz,nie ma żartów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:40
Izabelle lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Paulla89 wrote:Dziewczyny,
Ja już po wizycie. U nas 7t6d, serduszko bije jak dzwon. Niestety to koniec dobrych wiadomości. Pani doktor na usg dopatrzyła się krwiaka obok pęcherza płodowego. Ciąża zagrożona poronieniem. Zalecona luteina 3x1. Kolejna wizyta za 10 dni i zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądała.
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty i czekamy tylko na dobre wieści
Tylko dużo spokoju i pozytywnego myślenia! Moja przyjaciółka w 5tc dowiedziała się że ma krwiak i przymus leżenia bo ciąża zagrożona. Teraz ma ślicznego 4 msc synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:52
-
Co do bóli brzucha to mi ginekolog mówiła, że takie lekkie podobne do okresowych mogą być, gorzej jak pojawi się plamienie albo krwawienie wtedy wiadomo pilnie do lekarza. Ja takie bóle okresowe mam od tygodnia przed terminem miesiączki właściwie do teraz, chociaż już rzadziej.A wy macie takie bóle jakby miesiączkowe?
Mum2b takie bóle poniżej pępka to mogą być jelita. -
Moja lekarka mówi, że bóle brzucha związane są z "rozciąganiem się macicy". A i należy zwrócić uwagę na wypróżnianie, bo jak pojawiają się zatwardzenia to brzuch może też boleć z tego.
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
nick nieaktualnylollla7 wrote:Cześć po długiej przerwie ja w czwartek czekam na pierwsze usg. Wg belly to szósty tydzień, ale owulację miałam wcześniej aż o 6 dni, wiec najwyższa chyba pora na wizytę u lekarza. Trzymajcie kciuki bo bardzo się stresuję to nasza pierwsza ta wyczekana mooocno ciąża
zaczynam mieć mdłości z rana, a wczoraj o północy obudził mnie potworny głód pierwszy raz w życiu, wiec śmiesznie
Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczki
Ja również w czwartek pierwsza wizyta i usglollla7, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycziqitka89 wrote:Witam Dziewczyny, z przyjemnością do Was dołączę Termin mam wyznaczony na 8 września. To moja pierwsza wyczekana ciąża, więc jestem jednocześnie podekscytowana i pełna obaw czy wszystko będzie dobrze. Póki co w sobotę byliśmy na wizycie i wyraźnie było widać bijące serduszko
Mam do Was pytanie: jakie badania zlecili Wam lekarze?
Wg. ostatniej miesiączki też mi wychodzi 8 wrzesień ale w czwartek dowiem się czy rzeczywiście.
Gratuluję i życzę spokojnej ciążycziqitka89 lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Gratulacje Izabelle! A jakie macie tetno? I jeszcze pytanie o te bole brzucha, tak ponizej pepka moze bolec? Bo piszesz o dole brzucha
-
nick nieaktualnyanemic wrote:Moja lekarka mówi, że bóle brzucha związane są z "rozciąganiem się macicy". A i należy zwrócić uwagę na wypróżnianie, bo jak pojawiają się zatwardzenia to brzuch może też boleć z tego.