WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
krasnalowa wrote:A badala ktoras z Was aptt i inr i czas protrombinowy juz na heparynie i acardzie? Bo faktycznie ostatnio czytalam heparyna drobnoczsteczkowa nie wplywa na aptt, ale acard juz ponoć moze a ja mam te wszystkie parametry idelanie posrodku i sie zastanawiam czy nie powinna ta krew jednak byc rzadsza
Ja mam w dolnej granicy normy wszystkie parametry krzepnięcia, a d-dimery ok.450, badałam już kilka razy, biorę acard 2x75 i clexane 0,8.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 17:11
-
krasnalowa wrote:Ja jutro robie drugie podejscie do badania anty xa:-) znalazlam punkt alab w moim mieście i mam nadzieje, że tam robią i kosztuje faktycznie 60zl.
A badala ktoras z Was aptt i inr i czas protrombinowy juz na heparynie i acardzie? Bo faktycznie ostatnio czytalam heparyna drobnoczsteczkowa nie wplywa na aptt, ale acard juz ponoć moze a ja mam te wszystkie parametry idelanie posrodku i sie zastanawiam czy nie powinna ta krew jednak byc rzadsza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Ja sprawdzam co miesiąc i też idealne. Co prewda w ulotce Neoparin piszą,że nie są one wskaźnikiem podczas brania heparyny.
-
monika_86 wrote:To chyba mają inny model, bo Holland składa się ze spacerówką. Widać to nawet na zdjęciach reklamowych: https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/polskie-bestsellery/p/wozek-dzieciecy-2w1-bebetto-holland-torba-2505.php
-
krasnalowa wrote:No wlasnie ja nie wiem czy mam takie idealne:P czy po tych lekach nie powinna byc ona blizej tej granicy "rzadkości" a nie tylko w polowie. Ale jutro zrobie (mam nadzieje) anty xa i sie wszystko okaze. Oby bylo dobrze bo nie chcr dwoch zastrzykow dziennie:P, mam zapas 0,4 jeszcze na 2 miesiące wiec musiałabym go zużyć
Chyba muszę się zmobilizować i zrobić wreszcie to badanie -
linka220 wrote:Ja mam obecnie Bebetto Holland i fotelik zdejmuję osobno i stelaż z kołami też osobno Dużo miejsca zajmuje potwierdzam (ale my akurat mamy duże auto i nam to bez różnicy)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbaa4eb7ae0c.png
Także chyba masz jednak starszy model, bo ten na rok 2018 składa się wraz ze stażem jak na zdjęciu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 18:50
jatoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Też wolałabym zostac przy dawce 0,4 bo również mam zapas
Chyba muszę się zmobilizować i zrobić wreszcie to badanie -
monika_86 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21df608b477f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbaa4eb7ae0c.png
Także chyba masz jednak starszy model, bo ten na rok 2018 składa się wraz ze stażem jak na zdjęciu.Ale jestem w szoku że teraz zrobili złożenie, jako parasolkę Extraaaa Ja ogolenie ze starego modelu jestem bardzo zadowolona, a teraz to już w ogóle super
jatoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marrgoo wrote:Hej dziewczyny! Wiem, że większość z was zaopatruje się już w ubranka dla malucha. A jak jest u was z akcesoriami? Typu butelki, smoczki, kocyki? Tak się zastanawiam kiedy jest najlepszy czas na kupowanie tego typu rzeczy...
-
nick nieaktualnyCo do wózków ja mam adamexa i dla mnie jest git, to jest kurde wózek terenowy, pojedzie wszędzie nawet po piachu i po korzeniach. Brat mają cybexa priam chyba i jest fajny ale tylko po mieście, na wsi te koła nie bardzo dają radę
za to duuuuuzy plus za fajną torbę pod wózkiem i łatwy dostęp do niej, bo w moim adamexie ta torba to porażka.
Co do wyprawki to większość ubranek mam po synciu pierwszym, ale na bank coś dokupie. Miałam rożek w komplecie z łóżeczkiem, przydał się tylko na samym początku. Smoczków i butelek nie kupowałam w ogóle o teraz też nie zamierzam. Nastawilam się od początku na kp a smok i butla to pierwsi nawalacze i "zepsuwacze" laktacji. Także to zbędny wydatek jak ktoś chce kp, a nie wie czy będzie mieć na tyle silnej woli żeby nie ulec pokusie poddania się. To są akurat takie rzeczy, które zawsze można dokupić po ustabilizowanej laktacji. Smoczek to zupełnie wymysł absolutnie niezgodny z moimi poglądami ale niektórzy używają i sobie chwalą. Ja mówiłam, że kupię jak syn zacznie ssać palca, nie ssał palca tylko zawsze dostawal pierś, także wcale smoka nie kupowałam.
Czatuje teraz jak zaczną się letnie wyprzedaże to kupię trochę ubranek, bo cieplejsze to mam, a rodzę z początkiem września, daj Boże wcześniej, to myślę, że i letnich ciuszków damy rady zaznać -
nick nieaktualnymonika_86 wrote:Jak szukałam wózka wielofunkcyjnego to znalazłam z tą opcją:
- Bebetto Holland,
- Chicco trio activ3,
- NEXT MANHATTAN Espiro.
Przy czym my zdecydowaliśmy się na sam zakup gondoli, a o spacerowce zaczniemy mysleć jak Mały nauszy się siadać.
Masz jakaś gondole na oku? -
Heh to Was pociesze bo ja polowkowe tez późno, dopiero 21 maja. Wstepne mialam niecałe 2 tyg temu i wszysyko bylo ok
kasia1518, Marrgoo lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
monika_86 wrote:To chyba mają inny model, bo Holland składa się ze spacerówką. Widać to nawet na zdjęciach reklamowych: https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/polskie-bestsellery/p/wozek-dzieciecy-2w1-bebetto-holland-torba-2505.php
wyglada na to ze faktycznie inny bo ich sie tak nie da zlozyć
-
Hedgehog wrote:Ja 23 mają idę na połówkowe więc piona! Chyba będę ostatnia
Dziewczyny... dzisiaj okazalo sie ze siostrzenica ma ospe... a 2 dni temu byla u mnie. Znalazlam ksiazeczke z dziecinstwa i nie ma tam wpisu o szczepieniu. Pytalam mame i mowi ze mialam wszystkie szczepienia... co robic? Rano pojade chyba na krew i do osrodka by sprawdzili archiwum... strasznie sie denerwuje -
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Hihi spokojnie... ja mam 28.05 :p
Dziewczyny... dzisiaj okazalo sie ze siostrzenica ma ospe... a 2 dni temu byla u mnie. Znalazlam ksiazeczke z dziecinstwa i nie ma tam wpisu o szczepieniu. Pytalam mame i mowi ze mialam wszystkie szczepienia... co robic? Rano pojade chyba na krew i do osrodka by sprawdzili archiwum... strasznie sie denerwuje
Ja zaraz jade na to anty xa. Dzwonilam juz to labo zeby sie upewnić czy robia i robia. Ale na wynik czeka sie 11dni:-/ jakis zart. Tam gdzie chcialam robic wynik mial byc do 2 godzin. -
nick nieaktualny