X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jakie argumenty Wami kierują? Gwarancja? Już mam mętlik w głowie.
    Ja kupowałam nowe, bo wiedziałam, że chcemy mieć więcej dzieci i to się akurat przyda. Gdybyśmy zdecydowali się na jedno, albo,że drugie w daaaaaaaleeeeeekiej przyszłości to kupiła bym używaną gondolę na bank. Te pół roku to sobie nie bierzcie tak do serca, bo nie wszystkie dzieci siadają samodzielnie mając 6 msc. A dziecka,które nie siada samodzielnie nie przesadza się do spacerówki, chyba,że jest idealnie na płasko rozkładana jak gondola, natomiast w gondoli zdrowiej, bo masz odpowiedni materacyk a nie twardą spacerówkę, a raczej nie znajdziesz materacyka do spacerówki. Rehabilitowałam dziecko prawie 9msc i chyba o wszystko co mnie nurtowało wypytałam fizjoterapeutki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No muszę Cię zmartwić bo to co oni piszą to jedno a co pisza jak już zamówisz to zupełnie co innego. JA też tak myślałam-dostępne od ręki to kupuje i za kilka dni jest. a tu dupa cycki!! mąż nalegał żeby kupić wcześniej i dobrze zrobił, się okazało,że od ręki to sa ale powystawowe, albo w jednym określonym kolorze. Oczywiście okazało się to dopiero po zamówieniu wózka. Więc na brykę "dostępną od ręki" czekaliśmy prawie 2 msc. Aaaaaaa jeszcze lepsze jest,że w tym kolorze co chcieliśmy to nie było opcji, bo oni robią określone kolory w określonych miesiącach w roku i akurat wtedy robili zupełnie inne
    Napisze dzisiaj do tego sprzedajacego z allegro, u którego mi sie podobają i zapytam jak to wygląda bo nie mialam pojecia,że tak to wyglada.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No muszę Cię zmartwić bo to co oni piszą to jedno a co pisza jak już zamówisz to zupełnie co innego. JA też tak myślałam-dostępne od ręki to kupuje i za kilka dni jest. a tu dupa cycki!! mąż nalegał żeby kupić wcześniej i dobrze zrobił, się okazało,że od ręki to sa ale powystawowe, albo w jednym określonym kolorze. Oczywiście okazało się to dopiero po zamówieniu wózka. Więc na brykę "dostępną od ręki" czekaliśmy prawie 2 msc. Aaaaaaa jeszcze lepsze jest,że w tym kolorze co chcieliśmy to nie było opcji, bo oni robią określone kolory w określonych miesiącach w roku i akurat wtedy robili zupełnie inne
    Frezyjciada a jaki wózek Ty polecasz?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje nowy bo gwarancja, bo planuje kolejne dziecko w najblizszym czasie jeśli Bóg da, no i jakas mam taka blokade psychiczna przed uzywanymi sprzetami. Że nie wiedzialabym co ktoś z tym wozkiem wczensiej robil i ze wyjda zaraz jakies uszczerbki:D nie wiem jakos tak mam potrzebe posiadania nowego,swojego. No i u nas właściwie problem odpada, bo i tak kupuja nam rodzice, a oni w zyciu by nam używanego nie chcieli kupowac. Moj tata to dla wnusi najlepszy nowiutki i piekniutki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez tak macie, ze Wasze dzieci czasem kopią jak szalone? Ja tak wczesniej nie mialam albo kilka razy, a wczoraj wieczorem i dzisiaj rano to kopnela mnie chyba z 20razy na raz. I to nie po jedzeniu tylko tak normalnie jak lezalam w łóżku albo siedzialam na kanapie. Ja mam zawsze zmartwienia, że albo za mało albo za ddużo sie rusza:P

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas właśnie tak samo! Rodzice kupują a mój się uparł, że szkoda kasy jak używany w super stanie i gdzie on się mógł zniszczyć... Ehh i tak zrobię co będę chciała, jak zawsze, jutro pojadę z mamą do sklepu oglądać :) Właśnie, frezyjciada, również jestem ciekawa Twojej opinii odnośnie wózka. Krasnalowa, pokaż jakie Ci się podobają, może podejrzę coś fajnego :D O jakim wózku bym nie czytała, to każdy będzie miał zarówno pozytywne jak negatywne opinie w necie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Czy Wy tez tak macie, ze Wasze dzieci czasem kopią jak szalone? Ja tak wczesniej nie mialam albo kilka razy, a wczoraj wieczorem i dzisiaj rano to kopnela mnie chyba z 20razy na raz. I to nie po jedzeniu tylko tak normalnie jak lezalam w łóżku albo siedzialam na kanapie. Ja mam zawsze zmartwienia, że albo za mało albo za ddużo sie rusza:P
    U mnie tak samo. Wstałam przed 5 do WC, położyłam się i czuję wypiętą bańkę z prawej strony, położyłam więc rękę i jazdaaaa :D Aż mi ręka podskakiwała :D Myślę sobie tylko, że to zła pora na pobudkę :| Później obudziłam się po 7, znów WC i znów w tym samym miejscu wybrzszenie, położyłam rękę, poklepałam, szybki, gwałtowny ruch maluszka i spokój, najwidoczniej spała :) Czasem jest spokój przez większość dnia a czasami całymi dniami wariuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 08:37

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy bo gwarancja,będzie to moje pierwsze dziecko i chciałabym żeby był w dobrym stanie na drugie dziecko. Jednak gdybym znalazła wózek faktycznie dużo taniej w stanie prawie idealnym, który mega szybko się składa do samochodu, zajmuje mało miejsca i waży ok 10- 11 kg przy zelowych lub pompowanych kołach (co jest rzadkością) to bym brała bez zawahania :) jednak tylko jeden wózek spełnił moje wymogi i jest on produkowany od niedawna, więc używanych jeszcze nie ma :)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.. ja dzis przechodze jakies zalamanie nerwowe. Od rana chodze poplakuje, czytam fora.. leci 21tc, a wiem ze od 20tc moze pojawic sie juz stan przedrzucawkowy. Do tej pory nie balam sie niczego a teraz chodze od kilku dni nieprzytomna, jak klebek nerwow. Czuje zal do mojego lekarza prowadzacego ze nie dostalam nic co mogloby w razie co zmiejszyc ryzyko ponownego zatrucia. Za 2 tyg wizyta, bede go meczyc o jakos acard czy cokolwiek.. strasznie mi zle boje sie ze jak dalej bede sie tak bac bede musiala isc do jakiegos psychologa zeby pomogl mi poradzic sobie z tym lekiem. Nie chce urodzic wczesniaka ktory umrze albo bedzie ciezko chory. Wybaczcie ze tu pisze o tym ale jak zaczynam z kims ten temat w domu to zaraz sie na mnie denerwuja ze mysle o takich glupotach.

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba wlasciwie kazdy model bebetto. Sa rozne ceny od 1200 do 2500 w zależności od modelu. Maja tyle kolorow, ze każdy moze cos wybrac:-)
    Na razie mnie ten roz ciągnie:-)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7140902148

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Nowy bo gwarancja,będzie to moje pierwsze dziecko i chciałabym żeby był w dobrym stanie na drugie dziecko. Jednak gdybym znalazła wózek faktycznie dużo taniej w stanie prawie idealnym, który mega szybko się składa do samochodu, zajmuje mało miejsca i waży ok 10- 11 kg przy zelowych lub pompowanych kołach (co jest rzadkością) to bym brała bez zawahania :) jednak tylko jeden wózek spełnił moje wymogi i jest on produkowany od niedawna, więc używanych jeszcze nie ma :)
    Jaka firma, zdradzisz? :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny.. ja dzis przechodze jakies zalamanie nerwowe. Od rana chodze poplakuje, czytam fora.. leci 21tc, a wiem ze od 20tc moze pojawic sie juz stan przedrzucawkowy. Do tej pory nie balam sie niczego a teraz chodze od kilku dni nieprzytomna, jak klebek nerwow. Czuje zal do mojego lekarza prowadzacego ze nie dostalam nic co mogloby w razie co zmiejszyc ryzyko ponownego zatrucia. Za 2 tyg wizyta, bede go meczyc o jakos acard czy cokolwiek.. strasznie mi zle boje sie ze jak dalej bede sie tak bac bede musiala isc do jakiegos psychologa zeby pomogl mi poradzic sobie z tym lekiem. Nie chce urodzic wczesniaka ktory umrze albo bedzie ciezko chory. Wybaczcie ze tu pisze o tym ale jak zaczynam z kims ten temat w domu to zaraz sie na mnie denerwuja ze mysle o takich glupotach.
    Ale czemu sie martwisz? Tzn rozumiem, bo ja tez sie wszystkim martwie, ale masz juz jakies objawy, ktore moglyby wskazywac? Acard faktycznie jest bardzi dobry, w zapobieganiu tylko niestety trzeba go zaczac brac przed przed 16tygodniem zeby działal.
    Tu można poczytać https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam u znajomych na żywo ten http://stvbaby.com/gb/inicio/571-cochecito-de-bebe-duo-anex-sport-q1-grisrosa.html
    Efekt WOW po prostu :) Od początku stawiałam na stonowane ciemne kolory ale jak zobaczyłam ten https://www.google.com/search?q=anex+sport&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwil082--OjaAhXLy6QKHbINBlYQ_AUICygC&biw=1366&bih=654#imgrc=SBEOIxWz9tukWM: To chcę go mieć :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem widzialam ten artykul.
    Ja sie ogolnie malo martwie ale teraz mnie tak naszlo jak sie naczytalam ze zatrucie w 2 ciazy moze wystapic szybciej niz w 1..
    Nie mam objawow, cisnienie w normie, mocz bez bialka jedynie kostki w upaly mi pachną ale rano nie ma sladu i lekarz sprawdzał ze sa nie grozne..
    Jednak ciagle pamietam jak bylo ze Stachem cc na cito te wysokie cisnienie masakra

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje 1 wózek na zimę używany z komisu. Te wózki sa prawie w idealnym stanie. Ale jaki model typ jestem głupia i zielona w tym temacie. Ja nie wiem czy będę miała jeszcze dzieci bo mój mąż nie chce jest chyba już za stary i też warunki lokalowe nam nie pozwalaja ale ja bym chyba chciała jeśli odpukac ciaza przebiegnie dobrze a ja bede czuła sie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Wiem widzialam ten artykul.
    Ja sie ogolnie malo martwie ale teraz mnie tak naszlo jak sie naczytalam ze zatrucie w 2 ciazy moze wystapic szybciej niz w 1..
    Nie mam objawow, cisnienie w normie, mocz bez bialka jedynie kostki w upaly mi pachną ale rano nie ma sladu i lekarz sprawdzał ze sa nie grozne..
    Jednak ciagle pamietam jak bylo ze Stachem cc na cito te wysokie cisnienie masakra
    Rozumiem. No to kontroluj to cisnienie, mocz u pogadaj o tym acardzie. Moze na pozniejszym etapie tez cos daje. Faktycznie szkoda, ze nie zalecil Ci go wczesniej jak juz masz takie niemiłe doświadczenie.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja już sama nie wiem, mój A ciągle mówi, żeby kupić używany bo przez pół roku dziecko nie zniszczy gondoli wcale. Znajoma, która ma używany Anex Sport mówiła, że przy pierwszym dziecku kupowała wszystko nowe i to była jej głupota, bo przy drugim wszystko używane ma w świetnym stanie. Jakie argumenty Wami kierują? Gwarancja? Już mam mętlik w głowie.
    Natalia Twój A ma rację Ja w poprzedniej ciąży tyle się naoglądałam, najeździłam, naszukałam głównie patrzyłam na gondolę, a urodziłam w październiku przez zimę za dużo tą gondolą nie najeździłam a na wiosnę już spacerówka, którą używamy do dzisiaj już dwa lata ;) Teraz, z perspektywy czasu, bym kupiła gondolę używkę osobno w na wiosnę poszukała fajną spacerówkę :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wózek chyba Bebetto- bardzo mi się podobają- dobrze ze piszecie o tym oczekiwaniu po zamówieniu bo ja myślałam że spokojnie w sierpniu możemy kupić A tu trzeba będzie czerwiec/lipiec się zdecydować żeby mieć ten wymarzony - tym bardziej że chciałabym z jakimś kolorem np. Turkusowe wstawki . My raczej nowy - też planujemy więcej dzieci- choć nie ukrywam że jakbym znalazła w komisie ten co mi się spodoba w dobrym stanie to pewnie bym się zdecydowała.

U mnie z nastrojem ok - nie mam humorkow.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) na Belly macie wykupiony abonament premium czy korzystacie z normalnego? Wcześniej cały czas sobie tylko Was czytałam aż wreszcie sie zarejestrowałam :) i właśnie kończy mi się okres darmowego premium i nie wiem czy płacić czy wystarczy normalny za free :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) na Belly macie wykupiony abonament premium czy korzystacie z normalnego? Wcześniej cały czas sobie tylko Was czytałam aż wreszcie sie zarejestrowałam :) i właśnie kończy mi się okres darmowego premium i nie wiem czy płacić czy wystarczy normalny za free :)
    Ja nie mam nic wykupionego. Nie korzystalam nigdy nawet z innych opcji niz czytanie i pisanie:-)

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ