X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nastroje ok, nie odczuwam zadnych negatywnych. W ogole czuje sie malo ciazowo. Brzuszek maly, nie puchne, nie mam zaparc, wzdec, siusiam tyle co normalnie, nic mnie nie boli. Łaskawa dla mnie jest ta ciaza. Chyba dla rownowagi dla tego co przeżywam w glowie :D

86Monia lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Nikt nie szuka w szpitalu przyjaźni :) ale raźniej jest jak kogoś znasz. Ja rodziłam 60km od mojego miejsca zamieszkania więc wiedziałam że nie będę tak nikogo znała tylko ewentualnie te kilka dziewczyn ze szkoły rodzenia a było nas w mojej grupie nie dużo bo cos koło 10 par.
    Też tak myślałam,a poznałam dziewczyny na patologii ciąży,z którymi utrzymujemy kontakt di dzis,a jedna to moja psiaosióła,zatem różnie bywa ;)
    U mnie nastrój jak zawieje,id euforii po złość i płacz :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny a jak z waszymi nastrojami? Ja mam nadzieje ze to przez hormony mam ochote udusic meza... od wczoraj na sam jego widok az mnie trzesie...
    Ja ostatnio wiecznie co by się nie działo to wysłuchuję że to MI hormony biją :/ no przecież jest teraz na co zwalić :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ja ostatnio wiecznie co by się nie działo to wysłuchuję że to MI hormony biją :/ no przecież jest teraz na co zwalić :/
    I takie robienie z nas chodzacych bomb hormonalnych... i ze wszysko nad wyraz my odbieramy... kocham mojego ale mam juz go tak dosyc ze nie moge na niego patrzec... :/

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polećcie proszę jakiś lekki krem do twarzy na codzień z wysokim filtrem. Jestem cała w piegach.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spokój z nastrojami. Nawet płacz mi się uspokoił. Raczej jestem taka pozytywna i pełna energii. Zauważyłam za to inną rzecz - robię się GŁUPIA. Serio. Nic nie pamiętam, jestem rozkojarzona, 5 razy mówię to samo, mylę słowa...

Co do wózków to w poniedziałek jadę z przyjaciółką pooglądać. Jestem bardzo nastawiona na Bebetto. Zobaczę, jak się prowadzą, czy łatwo się składa, rozkłada, ściąga gondolę i przede wszystkim, czy są ciężkie. Jeśli będą to chętnie zobaczę też Anex Sport. Mały rekonesans trzeba zrobić zanim zabiorę męża :) może w sklepie doradzą jeszcze coś, czego w ogóle nie brałam pod uwagę.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o Bebetto, podoba mi się Tito premium class, ale mało opinii o nim. Dziś byłam oglądać i trzeba zamówić 2 miesiące wcześniej bo w lipcu mają przerwę w fabryce, a ja liczę, że urodzę w połowie sierpnia, więc mam mało czasu.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Ja też myślę o Bebetto, podoba mi się Tito premium class, ale mało opinii o nim. Dziś byłam oglądać i trzeba zamówić 2 miesiące wcześniej bo w lipcu mają przerwę w fabryce, a ja liczę, że urodzę w połowie sierpnia, więc mam mało czasu.
    Zartujesz:o no ale te wozki sa w roznych sklepach i w internecie, wiec chyba jesli te sklepy juz je maja to beda tam ciagle, nie :P? Na allegro jak ogladam to pisze w wiekszosci że od ręki dostępne

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozglądam się za jakąś dobrą spacerówką i koniecznie żeby miała możliwość zmiany kierunku jazdy. Podoba mi sie X-lander X-Move i Maxi-Cosi Nova 4

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    U mnie spokój z nastrojami. Nawet płacz mi się uspokoił. Raczej jestem taka pozytywna i pełna energii. Zauważyłam za to inną rzecz - robię się GŁUPIA. Serio. Nic nie pamiętam, jestem rozkojarzona, 5 razy mówię to samo, mylę słowa...

Co do wózków to w poniedziałek jadę z przyjaciółką pooglądać. Jestem bardzo nastawiona na Bebetto. Zobaczę, jak się prowadzą, czy łatwo się składa, rozkłada, ściąga gondolę i przede wszystkim, czy są ciężkie. Jeśli będą to chętnie zobaczę też Anex Sport. Mały rekonesans trzeba zrobić zanim zabiorę męża :) może w sklepie doradzą jeszcze coś, czego w ogóle nie brałam pod uwagę.
    A gdzie oglądacie wózki?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem teraz spokojna jak nigdy, w domu istna sielanka. Ale za to zamiast mózgu kalafior ciążowy. Rano wzięłam psa i poszłam na zakupy na pobliski rynek. Kupiłam pomidory, jabłka i cebulę. Później do sklepu po mięso i rogaliki. Wróciłam, leżę sobie na kanapie, jem te rogaliki z mlekiem. Myślę sobie że bym teraz z chęcią pochrupała jabłuszko. Zaraz, zaraz :-| Gdzie są moje jabłka??? Szybko się zerwałam, psa w szelki i z powrotem na rynek po swoje zakupy. Zapomniałam zabrać... ehh

Left_ie, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    To dobrze, że piszesz, bo ja właśnie planowałam kupić w lipcu... :D

Mum2b - Bobowózki albo sklep stacjonarny Smykuś

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że w sklepach stacjonarnych wózki są droższe niż przez Allegro. Kupujecie nowy? Nie rozglądacie się za używką?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) na razie tylko was podglądałam,termin mam na 30 września, czekamy na synka, pewnie mam najmłodszą ciążę z was:)
    Widzę że prowadzicie temat wózkowy i z tymi dostępnosciami na allegro wcale nie jest tak kolorowo :) w zeszłym tygodniu pojechaliśmy ogladnac wózek z allegro na miejscu w sklepie, i co się okazało? Że w kolorze takim jak nas interesuje trzeba zamówić już teraz z fabryki bo później może być już za późno. Najbliższa dostawa będzie pod koniec czerwca, a kolejna dopiero koniec września/ początek pazdziernika. I podobno wszędzie w sklepach tak teraz jest z cybexami bo poszczególne kolory robią w różnych miesiacach (nasz szary robią teraz w maju i później dopiero w sierpniu)
    Ale cieszę się w sumie z tego powodu, bo tym sposobem mamy już zamówiony wózek taki jaki chcielismy:)gdybyśmy później się za to zabrali to albo byśmy musieli byśmy kupic wózek w kolorze, który jest dostępny na miejscu albo szukać innego wózka. Zamowilismy cybexa balios S, myślę że w tych pieniądzach to na prawdę warty uwagi wózek

kasia1518 lubi tę wiadomość

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 - zobaczymy na miejscu, ale raczej kupimy stacjonarnie. Na bobowózkach (przynajmniej na stronie, zobaczę czy stacjonarnie też) są fajne opcje cenowe z wybranymi modelami fotelików, np. Cybexem albo BeSafem. Zdecydowaliśmy, że kupujemy nowy, bo zależy nam na gwarancji. Poza tym to nie będzie pewnie nasze jedyne dziecko, więc wolimy mieć od nowości. Ale rzeczywistość może zweryfikować :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Zartujesz:o no ale te wozki sa w roznych sklepach i w internecie, wiec chyba jesli te sklepy juz je maja to beda tam ciagle, nie :P? Na allegro jak ogladam to pisze w wiekszosci że od ręki dostępne

Byłam w bobowozki w Katowicach i tak mnie pani poinformowała, że teraaz się czeka ok. 3-4 tygodnie, a w lato zwykle dłużej i jak potrzebuję na połowę sierpnia to muszę w czerwcu zamówić

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Byłam w bobowozki w Katowicach i tak mnie pani poinformowała, że teraaz się czeka ok. 3-4 tygodnie, a w lato zwykle dłużej i jak potrzebuję na połowę sierpnia to muszę w czerwcu zamówić
    Tez planuje tam isc w najblizszy weekend bo idziemy do ikei:-) nie czaje troche jak to dziala z tymi wozkami.na allegro niby w wiekszosci pisza ze maja dostepny towar od reki.

Ja wozek nowy kupuje. Jakos ubranka mi nie przeszkadzaja uzywane, bo wypiore, wyprasuje i beda jak nowe(zreszta wystarcza dziecku tylko na chwile) ale jakos sprzety,meble i inne to tak psychicznie pasuje mi żeby miec nowe:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 01:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej sie zdecydujemy na te bebetto. Maja tyle wzorow i kolorow i modeli i ceny dosc atrakcyjne. Tylko teraz musze ogarnąć co z tymi dostawami.
    Ten cybex balios jakos kompletnie nie w moim guscie ani kolor ani forma.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem, mój A ciągle mówi, żeby kupić używany bo przez pół roku dziecko nie zniszczy gondoli wcale. Znajoma, która ma używany Anex Sport mówiła, że przy pierwszym dziecku kupowała wszystko nowe i to była jej głupota, bo przy drugim wszystko używane ma w świetnym stanie. Jakie argumenty Wami kierują? Gwarancja? Już mam mętlik w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 07:48

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Tez planuje tam isc w najblizszy weekend bo idziemy do ikei:-) nie czaje troche jak to dziala z tymi wozkami.na allegro niby w wiekszosci pisza ze maja dostepny towar od reki.
    No muszę Cię zmartwić bo to co oni piszą to jedno a co pisza jak już zamówisz to zupełnie co innego. JA też tak myślałam-dostępne od ręki to kupuje i za kilka dni jest. a tu dupa cycki!! mąż nalegał żeby kupić wcześniej i dobrze zrobił, się okazało,że od ręki to sa ale powystawowe, albo w jednym określonym kolorze. Oczywiście okazało się to dopiero po zamówieniu wózka. Więc na brykę "dostępną od ręki" czekaliśmy prawie 2 msc. Aaaaaaa jeszcze lepsze jest,że w tym kolorze co chcieliśmy to nie było opcji, bo oni robią określone kolory w określonych miesiącach w roku i akurat wtedy robili zupełnie inne

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ