X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny boli Was czasem jakby spojenie lonowe itp? Tak mnie w pochwie ciagnie szarpie od kilku dni jakby sie rozciagalo itp
    Mnie nie boli. Zgłoś przy najblizszej wizycie lekarzowi. Moze to normalne objawy rozciagania a moze rozchodzace sie spojenie

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie boli, ale za to bardzo boli mnie czasem kość ogonowa.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny boli Was czasem jakby spojenie lonowe itp? Tak mnie w pochwie ciagnie szarpie od kilku dni jakby sie rozciagalo itp
    Mnie zaczęło boleć bardzo wcześnie już jakoś w 14t ale to tak że czasem nie mogłam się z łóżka podnieść a jak szłam to jakbym miała beczkę między nogami (ból jakby mnie tam ktoś skopał :/ Mnie bolało w dwóch miejscach: spojenie i między nogami takie rozpieranie). Jak byłam na wizycie coś w 15t to pytałam mojej połoznej bo to trochę za wcześnie ale mówiła że jak nie umieram z bólu i daję radę chodzić to ok. Gdyby bardzo bolało to trzeba to kontrolować bo może się spojenie rozchodzić. Teraz już tak nie boli ciągle ale raz na jakiś czas więc nie panikuję. Taki ból miałam w pierwszej ciąży ale to jakoś 7-8 msc i to jest normalne bo wszystko musi się trochę rozejść żeby dzidziuś miał jak wyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 09:07

f2w33e3k8kpk8877.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

Ja mam to samo - takie niby naciąganie/rozciaganie od jakis 10dni . Wydaje mi się że po prostu dzidzia rośnie, się rozpycha i wszystko się naciaga. Nawet w tych co tygodniowych informacjach na belly jest taki objaw opisany albo w 19tc albo 20tc - że to rozciągające się więzadla. Mam 9 maja połówkowe to zapytam mojej gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 09:37

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moj gin w 17t na wizycie naciskal na spojenie i pytal czy boli, wiec pewnie to sprawdzal czy sie nie rozchodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciągnie w pochwie i w pachwinach :/ Ale zgłaszałam lekarzowi sprawdzał i wszystko jest ok więc to na pewno bóle wzrostowe.

Dziewczyny czy jak dzieciaczki hasają wam w brzuchach to macie czasami wrażenie, że coś wam się rusza w pochwie? Ja mam tak od wczoraj, że jak mała jest bardziej aktywna to mam wrażenie, że jest nie tylko w brzuchu ale i w pochwie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mnie też ciągnie w pochwie i w pachwinach :/ Ale zgłaszałam lekarzowi sprawdzał i wszystko jest ok więc to na pewno bóle wzrostowe.

Dziewczyny czy jak dzieciaczki hasają wam w brzuchach to macie czasami wrażenie, że coś wam się rusza w pochwie? Ja mam tak od wczoraj, że jak mała jest bardziej aktywna to mam wrażenie, że jest nie tylko w brzuchu ale i w pochwie...
    Ja tak nie mam. Ale moze po prostu naciska Ci gdzies tam w okolicach szyjki i masz wrazenie ze w pochwie. Ja za to mam wrazenie,ze moja mala jest ciągle bardzo nisko. Od kilku tygodni czuje kopniaki w tych samych miejscach, na pewno nie w okolicach pepka. Ale moze tez tak mam dlatego ze lozysko nisko to i mala tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak sobie tłumaczę, że mała po prostu kopie mnie w okolicy szyjki, bo wczoraj to szalała tak, że udało mi się nagrać filmik z ruszającym się brzuszkiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Też tak sobie tłumaczę, że mała po prostu kopie mnie w okolicy szyjki, bo wczoraj to szalała tak, że udało mi się nagrać filmik z ruszającym się brzuszkiem :D
    U mnie jeszcze nie widac, ale udalo mi sie wczoraj poczuc na rece kopiaka:-) a tak to robi mi na zlosc i jak przykładam to przestaje. Serio, jakby czula normalnie:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy należy się martwić stwierdzeniem laborantki że mam zbyt gęsta krew? Pobrała mi bez problemu, ale stwierdziła, że strasznie gęsta. Nie jestem na żadnych lekach rozrzedzających krew typu acard.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny czy należy się martwić stwierdzeniem laborantki że mam zbyt gęsta krew? Pobrała mi bez problemu, ale stwierdziła, że strasznie gęsta. Nie jestem na żadnych lekach rozrzedzających krew typu acard.
    Hmmm, ciezko stwierdzic co to znaczy gesta krew na oko. Mogłabyś zbadac aptt, inr, czas protrombinowy to bys wiedziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 10:19

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie po prostu staraj się więcej pić :)

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze malo wody? Duzo pijesz? To pierwsza taka sugestia przy pobieraniu, jak bylo miesiac temu?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ja pije wody ponad normę. Suszy mnie od dawna i dziennie 2 l samej wody piję plus soki, herbatki, jedna słaba kawa. Raczej nikt mi nic nie powiedział, tzn raz miałam problem z pobraniem bo zrosty, ale zazwyczaj w porządku. Ja tylko mam czarne myśli, żeby to nie jakies skrzepy w organizmie, żeby dziecku nie zaszkodziło.

We wtorek mam wizytę to popytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 10:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zbyt gesta krew nie jest dobra ani dla nas ani dla dzidzia dlatego ja na własną rękę zbadalabym to, bo te badania kosztuja kilka zlotych a pokażą czy krew zbyt szybko krzepnie.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One tak czasem mówią,a to gęsta krew,a to żył nie ma... Mimo to zaoytaj lekarza, czy nie trzeba zrobić badań na krzepliwosć.
    Krasnalowa, ja też czuję Mała bardzo nisko i nic się nie zmienia w tej kwestii,do pępka ma daleko.....

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze ginowie tez sie na wszystkim nie znają. Krzpeliwosc krwi to nie jest ich dzialka. Ja juz kilkukrotnie robilam to badanie w ciąży sama dla siebie żeby wiedziec czy jest dobrze i nawet ginowi o tym nie mowilam ani nie pytalam. Jego pytam o sprawy ginekologiczne, a sama dzialam z badaniami poza jego działką:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 11:00

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslalam ze tylko ja mam takie wspaniale uroki :D tez lekarz mnie badal i wsio ok ale czesto czuje te bole pochwy strasznie mnie denerwuja bo jednak do przyjemnych nie należą. 2 tyg spokoju potem tydzien mecza i tak co jakis czas..
    Jesli chodzi o badania w ciazy jeszcze żadnych nie robilam na wlasna reke. Ale mam e planach od 25tc robicz mocz co 2 tyg a nie co miesiac by wykryc w razie czego bialko w moczu. (Jestem po ciąży z zatruciem ciążowym)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    A juz myslalam ze tylko ja mam takie wspaniale uroki :D tez lekarz mnie badal i wsio ok ale czesto czuje te bole pochwy strasznie mnie denerwuja bo jednak do przyjemnych nie należą. 2 tyg spokoju potem tydzien mecza i tak co jakis czas..
    Jesli chodzi o badania w ciazy jeszcze żadnych nie robilam na wlasna reke. Ale mam e planach od 25tc robicz mocz co 2 tyg a nie co miesiac by wykryc w razie czego bialko w moczu. (Jestem po ciąży z zatruciem ciążowym)
    Ja chodze do lekarza prywatnie wiec za badania i tak place wiec zawsze robie sobie dodatkowo takie jak uwazam:-) morfologie, mocz to najrzadziej co 3 tygodnie, krzepliwosc krwi juz z 3 razy badalam, ostatnio zbadalam sobie kolejny raz tarczyce, teraz planuje znowu posiew. Lubie kontrolowac co sie dzieje:D

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cos nie tak bylo przed ciaza ze tak ta krzepliwosc badasz itp? Czy sama z siebie

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ