X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ale cos nie tak bylo przed ciaza ze tak ta krzepliwosc badasz itp? Czy sama z siebie
    No biore acard i heparyne na rozrzedzenie krwi bo wyszły mi mutacje, ktore powoduja ze mam tendencje do zakrzepow i to moglo byc przyczyna poronienia.
    Wiec ja gestej krwi mega sie boje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 11:25

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tak nie mam. Ale moze po prostu naciska Ci gdzies tam w okolicach szyjki i masz wrazenie ze w pochwie. Ja za to mam wrazenie,ze moja mala jest ciągle bardzo nisko. Od kilku tygodni czuje kopniaki w tych samych miejscach, na pewno nie w okolicach pepka. Ale moze tez tak mam dlatego ze lozysko nisko to i mala tez.
    Ja mam to samo. Kopniaki nisko, tak na linii majtek. Chociaż dwa razy w nocy zdarzyło mi sie poczuc cos kolo pępka ale nie wiem czy to dzidzia była. A jak mój mąż chce dotknąć brzuszka to dzidzia sie chowa. Tylko raz udało mu się wyczuć kopniaka.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie mam tak, że jak siedzę czy stoję to czuję ruchy nisko a jak leżę to różnie. Czasami koło pępka a czasami właśnie na dole. Przed chwilą jak się położyłam to zrobiła mi się taka gula w okolicach pępka i jak ją pogłaskałam to zaczęła podskakiwać i się schowała :D

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Powiem Wam, ze mieliśmy propozycje odkupienia Anex Sport od znajomych. Poza tym, ze stwierdziliśmy, ze chcemy jednak nowy wózek, zniechęciły mnie na maxa opinie w necie. Jeśli chodzi o gondole to podobno rewelacja, schody podobno zaczynaja się przy spacerówce. Podobno jest zle wyprofilowana i dziecko się zsuwa plus trzeba wyłączyć dodatkowa amortyzację, która jest największym atutem tego wózka. Także Natalia jak będziesz po „teście” u znajomej to daj znać. Chętnie się dowiem, jak to faktycznie wyglada :)
    też to słyszałam od znajomej, powiedziała że gondola ok ale spacerówkę musi kupić inną. tak samo jej znajome odradzają firmę adamex. ta sama sytuacja a do tego rączką już po pół roku się łamie

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja mam to samo. Kopniaki nisko, tak na linii majtek. Chociaż dwa razy w nocy zdarzyło mi sie poczuc cos kolo pępka ale nie wiem czy to dzidzia była. A jak mój mąż chce dotknąć brzuszka to dzidzia sie chowa. Tylko raz udało mu się wyczuć kopniaka.
    i ja też tak mam, jak położe rękę automatycznie przestaje tak samo jak mój chce poczuć to się nie da niestety.. a takiego brzuszka jescze nie mam żeby bylo widac w którym miejscu wariuje :)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mąż położy rękę na brzuchu,to monentalnie cisza :) Mbie lubi kopnąć ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś kiedys pisalyscie o Provagu? Jakis żel do higieny intymnej, może być?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny coś kiedys pisalyscie o Provagu? Jakis żel do higieny intymnej, może być?
    Pisalysmy ze tu mozna poczytac o zelach :-)
    http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html?m=0

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wreszcie poczynilam jakis postep bo nadal nie wiem czy sie zapisywać do szkoły rodzenia, ale zapisalam sie 9 czerwca maja byc jakies dni otwarte szkoły rodzenia u mnie w szpitalu i beda rozne wyklady i zwiedzanie szpitala, moze juz szkola rodzenia nie będzie potrzebna:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja na codzień używam provag żel ale nie do mycia tylko taki ochronny i póki co sobie chwalę, na baseny śmigam a infekcji nie ma (odpukac) ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Natalia moje pomidorki wyglądają podobnie i też ostatnio wystrzeliły pewnie przez tą piękną pogodę :) muszę je w piątek wsadzić do większej doniczki przydałoby się już to zrobić ale nie mam kiedy. Cały czas coś załatwiamy lub jeździmy sobie na wycieczki po okolicy. Poza tym muszę te doniczki kupić najpierw ;P

W poniedziałek cały dzień zleciał mi na warsztacie samochodowym i szopingu. Oglądałam m.in wózki tak długo że już sama zgłupiałam. Fajny wydaje mi się bebetto Holland ale szkoda że budka spacerowa się nie składa.... ja już sama nie wiem jak wybrać ten przebrzydly wózek.

Espiro next też wydał się fajny i mega zwrotny ale nie ma tego materiału między nóżkami a pałąkiem zabezpieczające przed wyslizgnieciem się z wózka.
    Maxi Cosi spacerówki cudnie się składają ale cena.... No i tylko w necie mogłam je zobaczyć bo nigdzie nie mieli żadnego modelu ich wózka.

Dlaczego nie ma jednego modelu wózka idealnego!!!
    Kochana mam od 3 lat Bebetto Holland do synka i jestem mega zadowolona Mogę polecić gorąco Do dzisiaj Bartek jeździ w spacerówce i nie kupiłam innej bo jest tak wygodna Od września znów wyciągam głęboki :)

ola_g89, Hedgehog lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszki boskie :) dopiero Was nadrabiam, bo my na majówce i non stop coś :) a oto mój brzuch wielki Mam już 8 kg na plusie :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e2cf43c83e7.jpg

krasnalowa, agaafabka, Izabelle, ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tez mi sie podobaja bebetto. Jeszcze nie wiem, ktory model ale maja naprawde dużo fajnych modeli do wyboru.
    Opiniami juz nawet sie tak bardzo nie kieruje, bo co wejde na jakies formy to mozna znalezc zle opinie o kazdym wozku. A to za maly, a to za ciężki, a to zle kola, a to zla spacerowka. Myślę, ze trzeba sie przekonać na sobie:-)

A co do wagi to ja dzisiaj wreszcie 1kg na plusie:-) ciesze sie, ze wreszcie z 20tygodniem cos sie ruszyło.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja wreszcie poczynilam jakis postep bo nadal nie wiem czy sie zapisywać do szkoły rodzenia, ale zapisalam sie 9 czerwca maja byc jakies dni otwarte szkoły rodzenia u mnie w szpitalu i beda rozne wyklady i zwiedzanie szpitala, moze juz szkola rodzenia nie będzie potrzebna:D
    Ja chodziłam w pierwszej ciąży do szkoły rodzenia razem z mężem bo wtedy był taki wymóg do porodu że bez podbitej karteczki nie mogłby ze mną rodzić. Ale nie żałowaliśmy bo zajęcia były fajne a nasi mężowie czasami zaskakiwali zachowaniem albo pytaniami nas (ciężąrne) i panią prowadzącą :) A najlepszym zaskoczeniem było jak zaraz na początku przy wypełnianiu zgłoszenia okazało się że zajęcia prowadzi koleżanka mojej mamy jeszcze z liceum i ona była przy porodzie jak ja się rodziłam (pamiętała nas i wszystko po tylu latach ze szczegółami bo mama miała bardzo ciężki poród) i co najlepsze jak ja rodziłam syna to tak wypadł jej dyżur ze też była od samego początku a potem jeszcze została dłużej bo nie wyrobiłam się w czasie jej zmiany :) Ja szczerze polecam wszystkim szkołę rodzenia :) i najlepiej w szpitalu gdzie chcecie rodzić. Jak wylądowałam miesiąc przed porodem na kilka dni w szpitalu to okazało się że na sali byłam z dziewczyna ze szkoły rodzenia więc już sie znałyśmy i było nam raźniej te kilka dni. Później w ostatnich tygodniach wszystkie mijałyśmy się w kolejce na kgt :) A ubaw po pachy był jak już zaczęłam rodzić i zadzwoniłam po męża że już może przyjechać przygotowany (dresiki, fartuszek itd :) ) Ja akurat już byłam na porodówce a koleżanka właśnie ze szkoły rodzenia przyjechała bo już też ją wzięło i czekała ze swoim mężem na korytarzu na ktg i opowiada mi później (po porodzie leżałyśmy też razem :)) słuchaj no i widzę idzie Twój mąż dumny jak paw, blady jak ściana ale już z daleka widać ze z bananem na twarzy i tylko powiedział "Idziemy rodzić" :) mówiła że widok bezcenny :)
    Ale się rozpisałam ło matkooooo :)

Asiaf, Natalia1984, Left_ie lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie waham bo po pierwsze nie wiem do którego szpitala trafie, bo jak cc to tam gdzie pracuje moj lekarz a jak porod naturalny to u mnie w miescie w szpitalu. No i trzeba zaplacic 300zl wiec troche slabo jak nawet potem nie bede w tym szpitalu rodzic. No wiec ciągle sie waham. Zobaczę jak po tych dniach otwartych. Bo tez niby maja byc wyklady o porodzie, o cc, o znieczuleniach, cos o karmieniu. Ma byc polaz chustowania, zwiedzanie sal. Zobacze czy mi to wystraczy czy bede miala większą potrzebe wiedzy:-) a w szpitalach to szczerze ja nie lubie nigdy z nikim gadac i lubie miec spokoj wiec koleżanek tam nie szukam:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to ja mam adamexa i jest ekstra. Użytkowany 15msc, tachany po schodach, po kamieniach, po.piachu, w lesie po korzeniach i nic mu się nie dzieje, amortyzatory działają tak ja na początku a i z rączką też nic się nie dzieje. Minus jest taki, że spacerówka zajmuje cały bagażnik, ale my rzadko jeździmy gdzies gdzie potrzebny wózek, to nam wystarcza. Mamy blisko i las i rzekę a i po mieście pojedzie. Sporo znajomych ma adamexa różne rodzaje i jeszcze nikt nie narzekał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doświadczonych mam:

Jaki wózek polecacie (nie chodzi mi o firmę, ale typ) jeśli mamy mało miejsca w bagażniku (auto na gaz-koło zajmuje cały bagażnik). Kilka osób mi sugerowało, żeby kupić używana gondole na kilka miesięcy do wiosny, a potem kupić lepszą spacerówkę. Fotelik samochodowy chyba i tak bym chciała osobno, bo podobno te z wózków 3 w 1 są liche.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    ... a w szpitalach to szczerze ja nie lubie nigdy z nikim gadac i lubie miec spokoj wiec koleżanek tam nie szukam:P

Nikt nie szuka w szpitalu przyjaźni :) ale raźniej jest jak kogoś znasz. Ja rodziłam 60km od mojego miejsca zamieszkania więc wiedziałam że nie będę tak nikogo znała tylko ewentualnie te kilka dziewczyn ze szkoły rodzenia a było nas w mojej grupie nie dużo bo cos koło 10 par.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z waszymi nastrojami? Ja mam nadzieje ze to przez hormony mam ochote udusic meza... od wczoraj na sam jego widok az mnie trzesie...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja na codzień używam provag żel ale nie do mycia tylko taki ochronny i póki co sobie chwalę, na baseny śmigam a infekcji nie ma (odpukac) ;)
    I ja kupiłam Provag Żel, wcześniej smarowałam się nim dwa razy dziennie, teraz tylko na noc.
    Ja mam upatrzony Tako Nocturne (malutka gondola i lekki), Anex Sport i dziś przeglądałam Bebetto, też wydają się fajne
    http://allegro.pl/wozek-bebetto-bresso-2w1-nowosc-kolory-i7161794739.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=YjM0NzE5MDktNWQ3Mi00MDk5LWFlOWEtYWFiNzRkZjcxZTE0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=9a3aaf52-12cc-4af3-bee1-4212d93fabc1#thumb/8

Fajne wzory :)
    W piątek pojadę z mamą do sklepu z wózkami pooglądać na żywo, bo mój A oczywiście tylko ,,budowa'' w głowie.
    Robiłam sobie dziś hybrydę na stopach. Boże ile się nagimnastykowałam, żeby dosięgnąć do stóp pędzelkiem :/ Mała szalała w brzuchu bo ją trochę gniotłam, musiałam podciągnąć do brzucha nogi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:57

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ