X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Czesc dziewczyny :) na razie tylko was podglądałam,termin mam na 30 września, czekamy na synka, pewnie mam najmłodszą ciążę z was:)
    Widzę że prowadzicie temat wózkowy i z tymi dostępnosciami na allegro wcale nie jest tak kolorowo :) w zeszłym tygodniu pojechaliśmy ogladnac wózek z allegro na miejscu w sklepie, i co się okazało? Że w kolorze takim jak nas interesuje trzeba zamówić już teraz z fabryki bo później może być już za późno. Najbliższa dostawa będzie pod koniec czerwca, a kolejna dopiero koniec września/ początek pazdziernika. I podobno wszędzie w sklepach tak teraz jest z cybexami bo poszczególne kolory robią w różnych miesiacach (nasz szary robią teraz w maju i później dopiero w sierpniu)
    Ale cieszę się w sumie z tego powodu, bo tym sposobem mamy już zamówiony wózek taki jaki chcielismy:)gdybyśmy później się za to zabrali to albo byśmy musieli byśmy kupic wózek w kolorze, który jest dostępny na miejscu albo szukać innego wózka. Zamowilismy cybexa balios S, myślę że w tych pieniądzach to na prawdę warty uwagi wózek

Nie jesteś sama ja też koniec września- 28 :) także jeszcze jestem w euforii przed usg połówkowym bo większość dziewczyn ma już za sobą- ale my już niedługo bo 9 maja

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niby po połówkowych, ale lekarz nic w sumie nie sprawdził. Powiedział, że poczekamy aż mała będzie większa i wtedy przyjrzymy się narządom. Co prawda powiedział, ze teraz na oko wszystko wygląda dobrze i żeby się nie martwić. Następny termin 9 maja :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, łącze się w bólu. Tez dopiero będę miała połówkowe :) 11.05. Już nie mogę się doczekać!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was decyduje się na wózek firmy Mutsy?

Izabelle lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    My niby po połówkowych, ale lekarz nic w sumie nie sprawdził. Powiedział, że poczekamy aż mała będzie większa i wtedy przyjrzymy się narządom. Co prawda powiedział, ze teraz na oko wszystko wygląda dobrze i żeby się nie martwić. Następny termin 9 maja :)

Ale wczoraj miałaś połówkowe? bo przecież połówkowe robi się do 21t6d

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    22t6d :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta to jest termin umowny. Polowkowe tak naprawde moznaby i w 25tygodniu robic. Tu nie ma zadnych takich ścisłych pomiarow jak przeziernosc karkowa, ktorej po 13t6d juz sie nie sprawdza bo jest niemiarodajna. Ten termin do 22 6 jest dlatego bo to jest granica prawna, do ktoreh mozna przerywac ciążę w razie czego

Marrgoo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Miałam połówkowe 20 tydz 3 dzień. A teraz będę miała 22 tydz 5 dzień. Nawet jeśli coś by wykrył to i tak już nie zdecydowałabym się na przerwanie ciąży.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Nie jesteś sama ja też koniec września- 28 :) także jeszcze jestem w euforii przed usg połówkowym bo większość dziewczyn ma już za sobą- ale my już niedługo bo 9 maja
    To masz dzień po mnie :) my jedziemy 8/05 więc czekamy :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) na Belly macie wykupiony abonament premium czy korzystacie z normalnego? Wcześniej cały czas sobie tylko Was czytałam aż wreszcie sie zarejestrowałam :) i właśnie kończy mi się okres darmowego premium i nie wiem czy płacić czy wystarczy normalny za free :)
    Ja mam wykupiony caly czas, bo mnie denerwuje, że nie widać żadnych informacji ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na usg połówkowym. Jestem bardzo zadowolona z lekarza, który przeprowadzał badanie. Wszystkie parametry, o których czytałam sprawdził po kilka razy (włącznie z długością szyjki), tłumaczył, był cierpliwy, a samo usg trwało ponad 40 minut. Maluszek zdrowy, waży 472 gramy, 21+6 :-)

Paulla89, kasia1518, Izabelle, OctAngel, linka220 lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozecie polecic wozek zeby pakujac np do bagaznika nie trzeba stelaza oddzielnie a spacerowki oddzielnie ??? Mialam taki z corka ale chyba takich juz nie ma ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 14:16

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    A mozecie polecic wozek zeby pakujac np do bagaznika nie trzeba stelaza oddzielnie a spacerowki oddzielnie ??? Mialam taki z corka ale chyba takich juz nie ma ???
    Jak szukałam wózka wielofunkcyjnego to znalazłam z tą opcją:
    - Bebetto Holland,
    - Chicco trio activ3,
    - NEXT MANHATTAN Espiro.

Przy czym my zdecydowaliśmy się na sam zakup gondoli, a o spacerowce zaczniemy mysleć jak Mały nauszy się siadać.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebeto ma moj brat i stelaz woza w bagazniku a spacerowke na przednim siedzeniu wiec to nie ta opcja :-( z corka mialam baby design ale teraz juz takiego modelu :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

Ja 29 wiec mamy dzien po dniu :) oj laski... ja mam polowkowe dopiero 27go maja ehhh

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Hej. Czy któraś z Was decyduje się na wózek firmy Mutsy?
    Ja mam Mutsy,jeszcze po synku. Kocham ten wózek i złego słowa nie mogę o nim powiedzieć.
    Nie wiem do końca jak sprawdzi się na wsi,bo przeprowadziliśmy się. Zobaczymy ;)
    Miałam też używaną, biegową spacerówkę Mutsy, ileż ten wózek wertepów przetrwał ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robie drugie podejscie do badania anty xa:-) znalazlam punkt alab w moim mieście i mam nadzieje, że tam robią i kosztuje faktycznie 60zl.

A badala ktoras z Was aptt i inr i czas protrombinowy juz na heparynie i acardzie? Bo faktycznie ostatnio czytalam heparyna drobnoczsteczkowa nie wplywa na aptt, ale acard juz ponoć moze a ja mam te wszystkie parametry idelanie posrodku i sie zastanawiam czy nie powinna ta krew jednak byc rzadsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 15:43

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Bebeto ma moj brat i stelaz woza w bagazniku a spacerowke na przednim siedzeniu wiec to nie ta opcja :-( z corka mialam baby design ale teraz juz takiego modelu :-(
    To chyba mają inny model, bo Holland składa się ze spacerówką. Widać to nawet na zdjęciach reklamowych: https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/polskie-bestsellery/p/wozek-dzieciecy-2w1-bebetto-holland-torba-2505.php

jatoszka lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kolejny tydzien zaczynamy ;) cudownie <3

kasia1518, OctAngel, linka220 lubią tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek oby jutrzejsze usg dało nadzieję. Trzymam kciuki.

ola_g89, linka220 lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ