X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Czesc dziewczyny :) na razie tylko was podglądałam,termin mam na 30 września, czekamy na synka, pewnie mam najmłodszą ciążę z was:)
    Widzę że prowadzicie temat wózkowy i z tymi dostępnosciami na allegro wcale nie jest tak kolorowo :) w zeszłym tygodniu pojechaliśmy ogladnac wózek z allegro na miejscu w sklepie, i co się okazało? Że w kolorze takim jak nas interesuje trzeba zamówić już teraz z fabryki bo później może być już za późno. Najbliższa dostawa będzie pod koniec czerwca, a kolejna dopiero koniec września/ początek pazdziernika. I podobno wszędzie w sklepach tak teraz jest z cybexami bo poszczególne kolory robią w różnych miesiacach (nasz szary robią teraz w maju i później dopiero w sierpniu)
    Ale cieszę się w sumie z tego powodu, bo tym sposobem mamy już zamówiony wózek taki jaki chcielismy:)gdybyśmy później się za to zabrali to albo byśmy musieli byśmy kupic wózek w kolorze, który jest dostępny na miejscu albo szukać innego wózka. Zamowilismy cybexa balios S, myślę że w tych pieniądzach to na prawdę warty uwagi wózek

Nie jesteś sama ja też koniec września- 28 :) także jeszcze jestem w euforii przed usg połówkowym bo większość dziewczyn ma już za sobą- ale my już niedługo bo 9 maja

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niby po połówkowych, ale lekarz nic w sumie nie sprawdził. Powiedział, że poczekamy aż mała będzie większa i wtedy przyjrzymy się narządom. Co prawda powiedział, ze teraz na oko wszystko wygląda dobrze i żeby się nie martwić. Następny termin 9 maja :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, łącze się w bólu. Tez dopiero będę miała połówkowe :) 11.05. Już nie mogę się doczekać!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was decyduje się na wózek firmy Mutsy?

Izabelle lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    My niby po połówkowych, ale lekarz nic w sumie nie sprawdził. Powiedział, że poczekamy aż mała będzie większa i wtedy przyjrzymy się narządom. Co prawda powiedział, ze teraz na oko wszystko wygląda dobrze i żeby się nie martwić. Następny termin 9 maja :)

Ale wczoraj miałaś połówkowe? bo przecież połówkowe robi się do 21t6d

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    22t6d :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta to jest termin umowny. Polowkowe tak naprawde moznaby i w 25tygodniu robic. Tu nie ma zadnych takich ścisłych pomiarow jak przeziernosc karkowa, ktorej po 13t6d juz sie nie sprawdza bo jest niemiarodajna. Ten termin do 22 6 jest dlatego bo to jest granica prawna, do ktoreh mozna przerywac ciążę w razie czego

Marrgoo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Miałam połówkowe 20 tydz 3 dzień. A teraz będę miała 22 tydz 5 dzień. Nawet jeśli coś by wykrył to i tak już nie zdecydowałabym się na przerwanie ciąży.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Nie jesteś sama ja też koniec września- 28 :) także jeszcze jestem w euforii przed usg połówkowym bo większość dziewczyn ma już za sobą- ale my już niedługo bo 9 maja
    To masz dzień po mnie :) my jedziemy 8/05 więc czekamy :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) na Belly macie wykupiony abonament premium czy korzystacie z normalnego? Wcześniej cały czas sobie tylko Was czytałam aż wreszcie sie zarejestrowałam :) i właśnie kończy mi się okres darmowego premium i nie wiem czy płacić czy wystarczy normalny za free :)
    Ja mam wykupiony caly czas, bo mnie denerwuje, że nie widać żadnych informacji ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na usg połówkowym. Jestem bardzo zadowolona z lekarza, który przeprowadzał badanie. Wszystkie parametry, o których czytałam sprawdził po kilka razy (włącznie z długością szyjki), tłumaczył, był cierpliwy, a samo usg trwało ponad 40 minut. Maluszek zdrowy, waży 472 gramy, 21+6 :-)

Paulla89, kasia1518, Izabelle, OctAngel, linka220 lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozecie polecic wozek zeby pakujac np do bagaznika nie trzeba stelaza oddzielnie a spacerowki oddzielnie ??? Mialam taki z corka ale chyba takich juz nie ma ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 14:16

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    A mozecie polecic wozek zeby pakujac np do bagaznika nie trzeba stelaza oddzielnie a spacerowki oddzielnie ??? Mialam taki z corka ale chyba takich juz nie ma ???
    Jak szukałam wózka wielofunkcyjnego to znalazłam z tą opcją:
    - Bebetto Holland,
    - Chicco trio activ3,
    - NEXT MANHATTAN Espiro.

Przy czym my zdecydowaliśmy się na sam zakup gondoli, a o spacerowce zaczniemy mysleć jak Mały nauszy się siadać.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebeto ma moj brat i stelaz woza w bagazniku a spacerowke na przednim siedzeniu wiec to nie ta opcja :-( z corka mialam baby design ale teraz juz takiego modelu :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

Ja 29 wiec mamy dzien po dniu :) oj laski... ja mam polowkowe dopiero 27go maja ehhh

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Hej. Czy któraś z Was decyduje się na wózek firmy Mutsy?
    Ja mam Mutsy,jeszcze po synku. Kocham ten wózek i złego słowa nie mogę o nim powiedzieć.
    Nie wiem do końca jak sprawdzi się na wsi,bo przeprowadziliśmy się. Zobaczymy ;)
    Miałam też używaną, biegową spacerówkę Mutsy, ileż ten wózek wertepów przetrwał ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robie drugie podejscie do badania anty xa:-) znalazlam punkt alab w moim mieście i mam nadzieje, że tam robią i kosztuje faktycznie 60zl.

A badala ktoras z Was aptt i inr i czas protrombinowy juz na heparynie i acardzie? Bo faktycznie ostatnio czytalam heparyna drobnoczsteczkowa nie wplywa na aptt, ale acard juz ponoć moze a ja mam te wszystkie parametry idelanie posrodku i sie zastanawiam czy nie powinna ta krew jednak byc rzadsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 15:43

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Bebeto ma moj brat i stelaz woza w bagazniku a spacerowke na przednim siedzeniu wiec to nie ta opcja :-( z corka mialam baby design ale teraz juz takiego modelu :-(
    To chyba mają inny model, bo Holland składa się ze spacerówką. Widać to nawet na zdjęciach reklamowych: https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/polskie-bestsellery/p/wozek-dzieciecy-2w1-bebetto-holland-torba-2505.php

jatoszka lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kolejny tydzien zaczynamy ;) cudownie <3

kasia1518, OctAngel, linka220 lubią tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek oby jutrzejsze usg dało nadzieję. Trzymam kciuki.

ola_g89, linka220 lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ