X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się oczywiście już naczytałam o odklejaniu się łożyska...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja się oczywiście już naczytałam o odklejaniu się łożyska...
    Wez mi nawet nie mow bo tez zaczne swirowac:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety dosc czesto mam bole podbrzusza. Mialam je juz przed ciaza,a zaczęły sie miesiac po poronieniu i lyzeczkowaniu. I mam niezdiagnozowane bóle miednicy mniejszej. Mialam juz wszystkie zabiegi, kilkanascie usg u roznych lekarzy i nikt nic nie wykrył. A ten bol byl czasem tak uciazliwy,ze juz nawet rozmawiałam z lekarzem o usuwaniu macicy:-/ bo nawet leki przeciwbolowe nie pomagaly. Wiec ja juz do wszelkich boli podchodze trochę z przymrużeniem oka.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynamy 20 tydzien :) mam nadzieje ze zaczne czuc ruchy... ehh lozysko na przedniej scianie jest niesprawiedliwoscia :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dzisiaj zaczynamy 20 tydzien :) mam nadzieje ze zaczne czuc ruchy... ehh lozysko na przedniej scianie jest niesprawiedliwoscia :p
    Masz jeszcze czas:-) z takim lozyskiem to można nawet w 20-ktoryms poczuc, a i tak będą one slabsze niz u tych z lozyskiem na tylnej. Ja tak swirowalam z tymi ruchami a teraz patrzac z perspektywy czasu to poczulam dosc szybko jak na lozysko na przedniej scianie bo w 17t4d i to jeszcze przy takiej malutkiej myszce:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu szaleje na zakupach:-) W smyku sa przecenione kocyki i dodatkowo jeszcze jest na marke smiki 10% rabatu wiec taki kocyk ok.22zl wychodzi. Niestety poliester ,ale mysle ze do wozka na zime albo cos moze sie przydac:-) jak zobaczylam tą rozowa myszkę to musialam brac :D
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/282294/s/smiki-myszka-koc-76x102-cm/

A dla chlopcow jest np. Piesek
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/282294/s/smiki-myszka-koc-76x102-cm/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawiacie fotelik do samochodu z atestami bezpieczeństwa, czyli te maxi cosi między innymi, czy dowolny ?

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie dzis też coś boli podbrzusze i kłuje w pochwie. Małą czuję jakoś inaczej i mam wrażenie,że mnie tam kopie w sam dół.

Co do połoznej na NFZ,to nie jest ona absolutnie związana z lekarzem rodzinnym, są to dwie odrębne deklaracje i same wybieracie jaką chcecie. Zupełnie też nie jest ona przypisana do miejsca zamieszkania czyli rejonu. Ja też wybiorę położną z miejscowości obok.

Natalia,nie mam zielonego pojęcia jaki model Mutsy mam,z pewnością 4rider,przednie kółka mbiejsze,tylne większe. Dopiero w czerwcu przywieziemy wózek od szwagra,gdzie jest na przechowaniu. Wózek był kupiony przez dziadków ponad 7 lat temu i cena wówczas była chyba ok 3 klocki. Mamy go w wersji ze spacerówką i nosidłem,ale tamto nosidlo porazka,ciężki kloc. Biegowa spacerówka była w wersji 3rider z wielkimi kołami,kupiona okazyjnie za 100 zł i na wiejskich wertepach szła jak przeciąg. Jak się Mutsy sprawdzi na wsi to nie wiem niestety, bo wówczas mieszkaliśmy w mieście. Zaproszenie przyjęte ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny zamawiacie fotelik do samochodu z atestami bezpieczeństwa, czyli te maxi cosi między innymi, czy dowolny ?
    My raczej nie. Bo po pierwsze mamy stary beznadziejny woz, wiec musimy najpierw kupic auto zeby zacząć jezdzic gdzies dalej, ale to dopiero w przyszłym roku. Wiec mysle ze tak naprawde z tym dzieckiem nie będziemy mieli za bardzo gdzie przez pierwszy rok jezdzic, bo cala rodzina w zasiegu do kilometra, przychodnia pod domem. Wiec beda to podroze bliskie i baaardzo rzadkie, a za rok kupimy porzadniejszy fotelik.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    My zamawiamy maxi cosi cabriofix z bazą na izofix.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Masz jeszcze czas:-) z takim lozyskiem to można nawet w 20-ktoryms poczuc, a i tak będą one slabsze niz u tych z lozyskiem na tylnej. Ja tak swirowalam z tymi ruchami a teraz patrzac z perspektywy czasu to poczulam dosc szybko jak na lozysko na przedniej scianie bo w 17t4d i to jeszcze przy takiej malutkiej myszce:-)

To u mnie też przednia sciana i cxuje gdzied od 16tc malego :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    To u mnie też przednia sciana i cxuje gdzied od 16tc malego :)
    Tylko to Twoje 2 malenstwo tak?;)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Tylko to Twoje 2 malenstwo tak?;)
    Dokladnie :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje 1sze :) ponoc przy drugim szybciej sie czuje

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mnie trochę przeraża cena. Maxi cosi około 850 zł. I jest od 0-13 kilo. Zastanawiam się mocno ale może będzie na olx gdzieś. W zimie nie będziemy jeździć gdzieś dalej. Ale na wiosnę lato już pewnie tak. I bezpieczeństwo jest ważne.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Kurde mnie trochę przeraża cena. Maxi cosi około 850 zł. I jest od 0-13 kilo. Zastanawiam się mocno ale może będzie na olx gdzieś. W zimie nie będziemy jeździć gdzieś dalej. Ale na wiosnę lato już pewnie tak. I bezpieczeństwo jest ważne.
    Ja dużo jeżdżę, bo mieszkam na końcu wrocka i czy do lekarza, sklepu, rodziców, czy labo muszę jechać autem. Także stąd taki wybór.
    Zawsze można kupić używany. Pokrowiec się pierze, tylko trzeba mieć świadomość, że foteliki mają datę ważności i przed zakupem ją sprawdzić.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    A moje 1sze :) ponoc przy drugim szybciej sie czuje
    Ja na przedniej ścianie i moje drugie maleństwo i też zaczęłam późno czuć Tak, że pewne wiedziałam że to jest to...to 18 tydzień :)
    Co do fotelika do auta mam Maxi Cosi 0-13 po synku i jestem bardzo zadowolona :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się dziewczyny po połówkowych. W pierwszych sekundach od przyłożenia głowicy naszym oczom ukazała się między nogami dzidziusia śliczna pipka - czyli dziewczynka potwierdzona na 100%, widziałam na własne oczy :D Mała waży 375 g, była bardzo ruchliwa, kopała bez przerwy, widziałam to jednocześnie czując, niesamowite uczucie :) Łożysko niestety nadal nie podniosło się, jest bardzo nisko na tylnej ścianie. Lekarz zapewniał, że to jeszcze nic nie znaczy, że jeszcze jest bardzo dużo czasu do porodu, że może się podnieść, ale nie powinnam dźwigać i uprawiać ostrego sexu :P Po konsultacji z nim postanowiłam odstawić Duphaston i Luteinę dopochwową. Gin jest wielkim przeciwnikiem witamin w tabletkach i faszerowania się bez wskazań czymkolwiek. Tym bardziej progesteronem w tak końskich dawkach jak moja ustalona przez gina prowadzącego, który nadal nie pozwala mi odstawić progesteronu bez badania, o Acardzie nie wspomnę... Oboje z moim A zaczęliśmy się poważnie zastanawiać nad zmianą lekarza na tego, mimo że ma opinię opryskliwego buca ale jest konkretny, rozmowa z nim jest czysto merytoryczna, bardzo mi się to podoba. Przesyłam Wam kobietki i Waszym dzidziusiom przepyszne wirtualnie truskawki z namiotu mojej teściowej :)
    7dda047e3937e9a3med.jpg

GuBo, OctAngel, ola_g89, Marrgoo, Izabelle, Angel1988, promyczek 39, Wesoła89, JustynaG lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Melduję się dziewczyny po połówkowych. W pierwszych sekundach od przyłożenia głowicy naszym oczom ukazała się między nogami dzidziusia śliczna pipka - czyli dziewczynka potwierdzona na 100%, widziałam na własne oczy :D Mała waży 375 g, była bardzo ruchliwa, kopała bez przerwy, widziałam to jednocześnie czując, niesamowite uczucie :) Łożysko niestety nadal nie podniosło się, jest bardzo nisko na tylnej ścianie. Lekarz zapewniał, że to jeszcze nic nie znaczy, że jeszcze jest bardzo dużo czasu do porodu, że może się podnieść, ale nie powinnam dźwigać i uprawiać ostrego sexu :P Po konsultacji z nim postanowiłam odstawić Duphaston i Luteinę dopochwową. Gin jest wielkim przeciwnikiem witamin w tabletkach i faszerowania się bez wskazań czymkolwiek. Tym bardziej progesteronem w tak końskich dawkach jak moja ustalona przez gina prowadzącego, który nadal nie pozwala mi odstawić progesteronu bez badania, o Acardzie nie wspomnę... Oboje z moim A zaczęliśmy się poważnie zastanawiać nad zmianą lekarza na tego, mimo że ma opinię opryskliwego buca ale jest konkretny, rozmowa z nim jest czysto merytoryczna, bardzo mi się to podoba. Przesyłam Wam kobietki i Waszym dzidziusiom przepyszne wirtualnie truskawki z namiotu mojej teściowej :)
    7dda047e3937e9a3med.jpg
    Super. Gratuluję:-)
    A co do witamin to wydaje mi sie ze ciezko jest zapewnic wszystkie potrzebne. Musialybysmy miec mega zroznicowana, zdrowa diete. Szczegolnie mysle tu o dha. Ja np. nie cierpie ryb wiec ciężko byloby mi je dostraczyc, a teraz dha sa bardzo wazne. To samo wit d, ponad 90% Polakow ma niedobor, szczególnie w miesiącach zimowo-jesiennych. Wiec nie przekreslalabym ich tak do konca:-)
    Mi gin zaleca luteine dopochwowa, szczególnie przy nisko polozonym lozysku, zreszta ja sama mu mowilam ze chce brac, bo wiem że wg badan zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego przez nietrzymajaca szyjke o prawie 50%, "utwardza" ta szyjke, a ja po 4 zabiegach jej rozszerzania sie boje jej oslabienia. Wiec co gin to inne podejście:-)

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Ja dużo jeżdżę, bo mieszkam na końcu wrocka i czy do lekarza, sklepu, rodziców, czy labo muszę jechać autem. Także stąd taki wybór.
    Zawsze można kupić używany. Pokrowiec się pierze, tylko trzeba mieć świadomość, że foteliki mają datę ważności i przed zakupem ją sprawdzić.

Wiem Monia. One mają gwarancję do od 3 do 5 lat. Będę szukała na olx a jak nie znajdę to trudno. Bezpieczeństwo maluszka podstawa. Kupię nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 21:06

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ