X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Melduję się dziewczyny po połówkowych. W pierwszych sekundach od przyłożenia głowicy naszym oczom ukazała się między nogami dzidziusia śliczna pipka - czyli dziewczynka potwierdzona na 100%, widziałam na własne oczy :D Mała waży 375 g, była bardzo ruchliwa, kopała bez przerwy, widziałam to jednocześnie czując, niesamowite uczucie :) Łożysko niestety nadal nie podniosło się, jest bardzo nisko na tylnej ścianie. Lekarz zapewniał, że to jeszcze nic nie znaczy, że jeszcze jest bardzo dużo czasu do porodu, że może się podnieść, ale nie powinnam dźwigać i uprawiać ostrego sexu :P Po konsultacji z nim postanowiłam odstawić Duphaston i Luteinę dopochwową. Gin jest wielkim przeciwnikiem witamin w tabletkach i faszerowania się bez wskazań czymkolwiek. Tym bardziej progesteronem w tak końskich dawkach jak moja ustalona przez gina prowadzącego, który nadal nie pozwala mi odstawić progesteronu bez badania, o Acardzie nie wspomnę... Oboje z moim A zaczęliśmy się poważnie zastanawiać nad zmianą lekarza na tego, mimo że ma opinię opryskliwego buca ale jest konkretny, rozmowa z nim jest czysto merytoryczna, bardzo mi się to podoba. Przesyłam Wam kobietki i Waszym dzidziusiom przepyszne wirtualnie truskawki z namiotu mojej teściowej :)
    7dda047e3937e9a3med.jpg

Gratulacje. Zazdroszczę ruchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 21:06

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, bardzo się cieszę, że Mała zdrowa i wszystko gra :)
    Natomiast nie oceniaj surowo swojego gina,bo przegięcie w drugą stronę rodzi różne konsekwencje. Skoro Mała jest zdrowa i Ty czujesz się ok w połowie ciąży,to progesteron i witaminy, tym bardziej Acard Wam nie szkodzą ;)
    Nie masz anemii, szyjka ok - tylko się cieszyć.
    A truskawy MEGA, narobiłaś mi smaka :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików, to choćbym miała kupić go żeby jeździć "wkoło" domu, do max 5 czy 10 km to i tak bym kupiła fotelik z prawdziwego zdarzenia, a nie antymandat. Wypadek możesz mieć i 200m od swojego domu. Nigdy bym sobie nie wybaczyła gdyby coś się stało dziecku. Znajomi mieli wypadek kilometr od domu, ktoś w nich wjechał, niby nie była duża prędkość, a jedno dziecko leżało w szpitalu prawie miesiąc... młodsze jechało w rwfie, starsze w jakimś typowym antymandacie.... no i to starsze niestety ucierpiało bardzo :( Ja też będę się czaić na coś używanego ale tylko i wyłącznie od znajomych. Bo tak to nigdy nie wiesz czy brał fotelik udział w wypadku, a nawet po zwykłej stłuczce jest do wywalenia przez mikrourazy jakie powstają w foteliku (z ciekawostek niektóre firmy foteli wymieniają całkiem za darmo na nowy fotelik jeśli masz ich fotelik po wypadku). Także będę czatować. Muszę tylko podpytać na grupie osiem gwiazdek (BARDZO polecam) jaki będzie mi pasował do auta.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny zamawiacie fotelik do samochodu z atestami bezpieczeństwa, czyli te maxi cosi między innymi, czy dowolny ?
    My na pewno kupujemy z atestami. Myślę o MaxiCosi, Cybexie ATON 5 albo BeSafe iZi GO. Tanie nie są, ale jednak bezpieczeństwo na pierwszym miejscu. Myślimy też o bazie isofix, ale z tym będziemy jeszcze myśleć, bo przede wszystkim trzeba wybrać się w końcu do sklepu :)

Natalia1984 gratuluję udanych połówkowych! :) najważniejsze, że mała jest zdrowa! Co do lekarza, może lepiej mieć takiego, który dmucha na zimne niż każe odstawiać wszystko bez sprawdzenia? Zawsze możesz chodzić na wizyty do obu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 22:31

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysznie wyglądają te truskawki!!!! A wlaśnie jak to z nimi jest można je jeść w ciąży? Bo gdzieś obiło mi się o uszy że są bardzo uczulające... Ja nigdy nie miałam z nimi problemu ale dopytam bo nie wiem

f2wlwn15pyf6mety.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej! :) witamina C zawsze ok! Podobno jedzenie truskawek w ciąży może nawet zwiększyć tolerancję na nie u dziecka w przyszłości. Także jeśli Ciebie nie uczulają to smacznego :)

Wesoła89 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wytłumaczcie mi proszę, jeśli nie mam isofix w samochodzie,to bazy do foteluka nie zamocuję? Czyli wtedy zostaje mi tylko mocowanie pasami?
    Pytanie nr 2. Jakie polecacie foteliki? Też będę polować na używany,tylko kompletnie nie wiem jaki :(

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chyba wszystkie tu maxi-cosi, my wstepnie zainteresowalismy sie ferrari np.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7042829671
    Tez posiada 4gwiazdki w testach ADAC tak jak część maxi-cosi.

Izabelle lubi tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dziewczyny, wytłumaczcie mi proszę, jeśli nie mam isofix w samochodzie,to bazy do foteluka nie zamocuję? Czyli wtedy zostaje mi tylko mocowanie pasami?
    Pytanie nr 2. Jakie polecacie foteliki? Też będę polować na używany,tylko kompletnie nie wiem jaki :(
    Maxi cosi ma bazę easyfix, którą można mocować na izofix albo na pasy.
    http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/foteliki-samochodowe/easyfix.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 07:44

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Wy chyba wszystkie tu maxi-cosi, my wstepnie zainteresowalismy sie ferrari np.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7042829671
    Tez posiada 4gwiazdki w testach ADAC tak jak część maxi-cosi.
    Też fajny. My akurat maxi cosi wybraliśmy dlatego, że pasuje do większości wózków i można zamontować go do przyczepki rowerowej, a my każdą wolną chwilę spedzamy na rowerach.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak na razie wydaje mi sie atrakcyjna propozycja, jeszcze musze wiecej poczytać. Ale 200zl za nowy fotelik to spoko. Maxi cosi sie niestety ceni, a na pewno chcemy nowy fotelik. A nam nie zalezy na zadnych innych funkcjach niz fotelik, ktory prwnie i tak przez pierwszy rok uzyjemy max 5razy bo musimu kupic nowe auto, bo to do przewozenia dziecka sie nie nadaje.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za polecenie fotelików,poczytam sobie :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ferrari też słyszałam że ma te testy. Ja też bym kupiła używke tylko jak napisała frezycjada nie będzie pewności czy był bezwypadkowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    To ferrari też słyszałam że ma te testy. Ja też bym kupiła używke tylko jak napisała frezycjada nie będzie pewności czy był bezwypadkowy.
    No wlasnie, to jest ryzyko że napisać mozna wszystko, a tak naprawde nie wiadomo co ktos z tą rzeczą robil i ile przeżyła.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    My na pewno kupujemy z atestami. Myślę o MaxiCosi, Cybexie ATON 5 albo BeSafe iZi GO. Tanie nie są, ale jednak bezpieczeństwo na pierwszym miejscu. Myślimy też o bazie isofix, ale z tym będziemy jeszcze myśleć, bo przede wszystkim trzeba wybrać się w końcu do sklepu :)

Natalia1984 gratuluję udanych połówkowych! :) najważniejsze, że mała jest zdrowa! Co do lekarza, może lepiej mieć takiego, który dmucha na zimne niż każe odstawiać wszystko bez sprawdzenia? Zawsze możesz chodzić na wizyty do obu.
    Odpada, gin do którego jeździłam przyjmuje w mieście oddalonym o godzinę drogi, poza tym 250 zł miesięcznie na wizyty dla mojego widzimisię to przesada :P Po długich rozmowach z A ustaliliśmy, że zostajemy u naszego prowadzącego i będę go mulać o odstawienie dupka.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie to jak nie urok to sraczka... ciągle coś boli. Teraz dopadły mnie dolegliwości chyba od strony żołądka. Jak coś zjem to okropnie boli mnie pod mostkiem i promieniuje pod łopatki, ale tak mocno, że ciężko mi oddychać i muszę się położyć. Czy któraś was miała taki problem i wie co to może być? Albo w jaki sposób złagodzić dolegliwości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:34

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze to taka zgaga mocna?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ciąża predysponuje do dolegliwosci zoladkowo-jelitowych bo wszytskie nasze organy sie upychaja:-) ale nie mam pojecia, mnie to jeszcze nie dotknelo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie poczytać, popytać o fotelikach to polecam blog Marty Istelskiej, bądź grupę osiem gwiazdek. Tam nawet jak podacie model i rocznik auta to Wam powiedzą jaki fotelik będzie pasował. Wiadomo pierwszego nie ma jak przymierzyć do dziecka, impreza rozkręca się przy tym kolejnym :P

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie to jak nie urok to sraczka... ciągle coś boli. Teraz dopadły mnie dolegliwości chyba od strony żołądka. Jak coś zjem to okropnie boli mnie pod mostkiem i promieniuje pod łopatki, ale tak mocno, że ciężko mi oddychać i muszę się położyć. Czy któraś was miała taki problem i wie co to może być? Albo w jaki sposób złagodzić dolegliwości?

Tez tak mialam z miesiac temu. Moj gin zalecil mi diete prawie szpitalna :p plus herbatki na trawienie i przeszlo po kilku dniach...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ