X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie to jak nie urok to sraczka... ciągle coś boli. Teraz dopadły mnie dolegliwości chyba od strony żołądka. Jak coś zjem to okropnie boli mnie pod mostkiem i promieniuje pod łopatki, ale tak mocno, że ciężko mi oddychać i muszę się położyć. Czy któraś was miała taki problem i wie co to może być? Albo w jaki sposób złagodzić dolegliwości?
    Tez to miałam, ale już jakiś czas temu. Nasilało się, jak zjadłam coś smażonego, ewentualnie ciężkostrawnego, a nawet po jabłku... nie pomagało nic. Ani mięta, ani ogrzewanie brzucha. Pomogła zmiana diety. Przez jakiś czas nie jadłam smażonego, starałam się jeść więcej ziaren, musli itp., zrezygnowałam z herbaty i kawy, piłam więcej wody i przeszło :) teraz jem wszystko na co mam ochote i nie mam już problemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 16:08

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie w sklepie należącym do osiem gwiazdek. Pani poleciła mi fotelik Maxi cosi Pebble plus z bazą 2wayfix, która posłuży też do następnego fotelika (Pearl). Koszt wysoki więc się jeszcze zastanawiam. Podróżować będziemy i chciałabym fotelik z 5* Adac.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny. Przepraszam ze tak wpadam ni z gruchy niz pietruchy ale napiszcie mi prosze co u Nadulka. Nie mogę znaleźć informacji o piątkowym usg...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dobry wieczór Dziewczyny. Przepraszam ze tak wpadam ni z gruchy niz pietruchy ale napiszcie mi prosze co u Nadulka. Nie mogę znaleźć informacji o piątkowym usg...
    Nie odezwala sie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robie trzecie i mam nadzieje ostatnie podejscie do badania anty xa. Haha. Tym razem tato musi mnie zawiezc. Bo maz idzie na wcześnie do pracy, a teraz sie boi mnie juz sama gdziekolwiek puszczać po tym co ostatnio wykrecilam:-)

Izabelle lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja dzisiaj robie trzecie i mam nadzieje ostatnie podejscie do badania anty xa. Haha. Tym razem tato musi mnie zawiezc. Bo maz idzie na wcześnie do pracy, a teraz sie boi mnie juz sama gdziekolwiek puszczać po tym co ostatnio wykrecilam:-)
    Powodzenia :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Powodzenia :)
    Dzieki:-)
    Ostatnio dopadl mnie jakis ciazowy baby blues (wiekszy niz zwykle:-)). Coraz bardziej sie martwie czy wszystko bedzie ok. Z jednej strony zostalo juz tak niewiele, a z drugiej tak wiele... dostalam jakiejs obsesji na punkcie tego, że serduszko sie moze zatrzymac tak jak w pierwszej ciazy, strasznie sie boje czy mam na pewno dobrą dawkę heparyny, czy nie za malo acardu. Jak dluzszy czas nie czuje ruchów to juz mam najgorsze mysli. Juz jestem trochę zmęczona psychicznie. Tak bym chciala juz byc po porodzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova po porodzie to się dopiero zacznie... Serio

Camilla13 lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no, nie ma chyba rady na takie zamartwianie się co ? Po prostu czas czas czas, żeby szybko zleciało :) ja miałam takie obsesje na początku, gdzie byłam pewna że nie będzie biło serduszko, aż w końcu jedną dziewczyna napisała, że ją lekarz opieprz.ł że jak to nie wierzy we własne dziecko i od tego czasu ufam , że maleństwo będzie ok :) Ps. moja mama w całej ciąży miała tylko 2 wizyty u ginekologa, żadnych badań krwi, żadnego USG i pracowała do samego końca ... ani dnia L4 i mówi że to była piękna ciąża i zero zmartwień i wszystko super. A teraz im więcej badań tym bardziej się zamartwiamy... Ehhh

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalova po porodzie to się dopiero zacznie... Serio
    Masz rację....teraz to pikuś....ale strach o malucha każdy płacz, stęknięcie itp to dopiero będzie stres...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Chcialabym juz byc blizej konca...nie cierpie tego, że nie wiem co sie dzieje w tym moim brzuszku, czy wszystko tam ok, czy mam dobrze dobrane leki, czy moze czegos brakuje. Mam wrazenie ze jest gorzej niz w pierwszym trymestrze, bo wtedy byłam wrecz pewna że sie nie uda tak jak poprzednio. A teraz zaczynam miec nadzieje że może sie udać i boje sie tego. Nie przezylabym gdyby cos sie stalo.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, powodzenia na badaniu,ja dzis piszę do lekarki i chyba w środę je zrobię.
    Ja też boję się o Małą. Wierzę w nią z całego serca,ale chyba za dużo przeszłam,żeby być w ciąży, za dużo działo się od początku,żebym mogła być na luzie.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Krasnalowa, powodzenia na badaniu,ja dzis piszę do lekarki i chyba w środę je zrobię.
    Ja też boję się o Małą. Wierzę w nią z całego serca,ale chyba za dużo przeszłam,żeby być w ciąży, za dużo działo się od początku,żebym mogła być na luzie.
    No lepiej zrobic. Ja sie zaczelam martwic, ze mogę miec za małą bo mam aż trzy mutacje-mthfr, v leiden i pai. A tu dziewczyny dawke 0,4 biora na jedna mutacje. Ciaza po przejściach niestety nie jest juz beztroskim oczekiwaniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od przebudzenia silny ból nadbrzusza promieniujący na plecy. Cudownie.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No lepiej zrobic. Ja sie zaczelam martwic, ze mogę miec za małą bo mam aż trzy mutacje-mthfr, v leiden i pai. A tu dziewczyny dawke 0,4 biora na jedna mutacje. Ciaza po przejściach niestety nie jest juz beztroskim oczekiwaniem.
    Ja na mthfr nie biorę clexane.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja na mthfr nie biorę clexane.
    No tu lekarze maja właśnie podzielone zdania. Ja biore z polecenia genetyka

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dzieki:-)
    Ostatnio dopadl mnie jakis ciazowy baby blues (wiekszy niz zwykle:-)). Coraz bardziej sie martwie czy wszystko bedzie ok. Z jednej strony zostalo juz tak niewiele, a z drugiej tak wiele... dostalam jakiejs obsesji na punkcie tego, że serduszko sie moze zatrzymac tak jak w pierwszej ciazy, strasznie sie boje czy mam na pewno dobrą dawkę heparyny, czy nie za malo acardu. Jak dluzszy czas nie czuje ruchów to juz mam najgorsze mysli. Juz jestem trochę zmęczona psychicznie. Tak bym chciala juz byc po porodzie..
    Krasnalowa a może spróbuj tak jak ja, tzn że postanowiłam ze zacznę się przejmować ruchami dopiero jak cały dzień nie poczuje ani jednego ruchu. Taka sytuacja to na prawdę bardzo duża rzadkość więc nie bedziesz się zamartwiac na zapas. Poza tym szukaj sobie zajęć. Mam wrażenie, że jak dużo siedzę w domu i mam mało do roboty(i np co chwila czytam forum - choć bardzo Was lubię) to jednak zaczynam myśleć więcej o tym co może być a co nie. Wystarczy ze gdzieś na jakimś forum ktoś napisze ze stracił dziecko np w 28 tygodniu to ja licze ile do tych 28 tygodni mam jeszcze itp. To jest chore. Więc ograniczam fora internetowe i skupianie się na ciąży. Poza tym prawda jest taka, ze w tej chwili ryzyko ze dziecku przestanie bic serce wynosi jakiś 1 %, większe ryzyko śmierci będzie jak dziecko będzie jechać w samochodzie w foteliku. Naturalna selekcja występuje głównie w 1 trymestrze. Poza tym, od 24 tygodnia przeżywalnosc dzieci wynosi ok. 70% bodajże. To już na prawdę dużo.

JustynaG lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Krasnalowa a może spróbuj tak jak ja, tzn że postanowiłam ze zacznę się przejmować ruchami dopiero jak cały dzień nie poczuje ani jednego ruchu. Taka sytuacja to na prawdę bardzo duża rzadkość więc nie bedziesz się zamartwiac na zapas. Poza tym szukaj sobie zajęć. Mam wrażenie, że jak dużo siedzę w domu i mam mało do roboty(i np co chwila czytam forum - choć bardzo Was lubię) to jednak zaczynam myśleć więcej o tym co może być a co nie. Wystarczy ze gdzieś na jakimś forum ktoś napisze ze stracił dziecko np w 28 tygodniu to ja licze ile do tych 28 tygodni mam jeszcze itp. To jest chore. Więc ograniczam fora internetowe i skupianie się na ciąży. Poza tym prawda jest taka, ze w tej chwili ryzyko ze dziecku przestanie bic serce wynosi jakiś 1 %, większe ryzyko śmierci będzie jak dziecko będzie jechać w samochodzie w foteliku. Naturalna selekcja występuje głównie w 1 trymestrze. Poza tym, od 24 tygodnia przeżywalnosc dzieci wynosi ok. 70% bodajże. To już na prawdę dużo.
    Tylko, że wtedy rodzisz roślinkę, więc to żadne pocieszenie. Ja się teraz zamartwiam swoim łożyskiem, które jest bardzo nisko. Nie chcę cesarki :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Jezu tez trafiłam na te fora, to straszne:-( no wlasnie mi szkodzi kak jestem dlugo poza domem bo nie czuje ruchow w ogole na stojaco i zaczynam swirowac:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Tylko, że wtedy rodzisz roślinkę, więc to żadne pocieszenie. Ja się teraz zamartwiam swoim łożyskiem, które jest bardzo nisko. Nie chcę cesarki :(
    No to tez. Ja tez nisko i tez nie chce:-(

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ