X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mętlik ale chyba zrobię tak że kupię samą gondola najlepiej ze stelazem żeby pasował fotelik. I potem zwrotną zamykana jedna reka spacerowke.

jatoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z ta ciezkoscis, ale bebetto vulcano wazy praktycznie tyle samo co mutsy. Ok 13kg całość (mowie o gondoli)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dzięki za rady dotyczące diety... faktycznie musze coś zmienić bo pół nocy nie spałam tak bolał mnie żołądek i przełyk.

Dzisiaj rano poszłam na badania, w kolejce chyba 100 osób w tym 4 kobiety w zaawansowanej ciąży. Nikt żadnej nie przepuścił. Nie mówię tu o sobie bo przy tych kobietach wyglądam jakbym się bardziej najadła. Oczywiście reszta osób w kolejce to baby 70+ :/

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuje ruchów ,pocieszam sie ze moja znajoma poczula w 22 tyg a ja mam 20 i pół.
    Co do zgagi to rowiez mnie meczy ,kupiłam sobie syropek i pomaga

jatoszka lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek, łożysko na przedniej ściance? Nie wiem co to zgaga, nigdy nie miałam, mam nadzieję, że obędzie się bez niej :D Polećcie książkę o dzieciach, chcę zamówić Księgę Rodzicielstwa Bliskości Sears'ów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 12:20

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek jaki syropek ?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek, moze masz lozysko na przedniej scianie, albo nadwage? Bo ostatnio czytałam ze to są "przeszkadzacze" czucia ruchow

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka syropek Gaviscon,po posilkach ,i dla kobiet w ciazy.Polecam.
    Kurcze nie wiem czy mam lozysko na przedniej scianie,mozliwe ..tzn nie pamietam ,dzis sie zapytam gina bo mam wizyte
    Tak nadwage mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 12:25

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz kupie bo to juz kolejna noc nie przespana :-( w dzien nie odespie bo corka lekcje zajecia :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie wiem co się dzieje z forum,ale nie mogę się zalogowac na lapku,zeby wysłac Ci fotke, ja mam inny Mutsy,chyba 4rider Active,opcja z gondolą i spacerówką. Młody spokojnie przejeździł w gondoli jesień,zimę,wiosnę,też jest wrześniowym dzieckiem :) Mieścil się w gondoli ze śpiworkiem i kocem,ubrany w kombinezon i jeszcze założona na wierzch byla przykrywkam.
    Minusy tego wózka jak dla nas,to dziwne składanie ,ale po złożeniu stelaż pięknie wchodził do bagażnika i kosz na zakupy,bardzo płytki,większe pakunki z niego wypadały. Wózek lekki,dobrze się prowadził. Nie pamiętam tylko jaki to był rodzaj kół. Spacerówka mobtowana przodem i tyłem,rozkładała się na płasko.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lozysko na tylnej ścianie nie mam nadwagi tzn teraz chyba mam hehe a i tak dość późno czułam.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakies "zabawki" dla noworodka? Wiem, że sa różnego typu metkowce, ksiazeczki kontrastowe. Ale macie na oku juz cos konkretnego? Ja na razie przy okazji zakupu kocykow kupilam kostke sensoryczna i mate edukacyjne.A tak to nie wiem co.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A te badanie anty Xa to trzeba byc na czczo ? chyba nie ,co?
    Dziewczyny czy ktoras nie czuje jeszcze ruchów?
    Ja jeszcze nie czuje a jestem juz w 20 tc

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj w nocy obudził pierwszy skurcz łydki :/ myślałam że się wścieknę z bólu i aż męża jojczeniem obudziłam. Potem resztę nocy aż bałam się obracać z boku na bok żeby czasem znowu mnie nie złapało

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    A mnie dzisiaj w nocy obudził pierwszy skurcz łydki :/ myślałam że się wścieknę z bólu i aż męża jojczeniem obudziłam. Potem resztę nocy aż bałam się obracać z boku na bok żeby czasem znowu mnie nie złapało
    No niestety, ponoć w ciazy to norma.

Ja tez przed chwila zaobserwowalam kilka kopniaczkow. Brzuch mi podskakiwal:-) ale nie zdazylam nagrac:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A polecacie jakies "zabawki" dla noworodka? Wiem, że sa różnego typu metkowce, ksiazeczki kontrastowe. Ale macie na oku juz cos konkretnego? Ja na razie przy okazji zakupu kocykow kupilam kostke sensoryczna i mate edukacyjne.A tak to nie wiem co.
    ja takich rzeczy nie mam w planie kupować bo znając życie i wspominając wszystkie baby shower'y to takich rzeczy się dostaje dużo, więc chyba nie ma sensu. lepiej poczekać :) a nóż dostaniesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Koleżanka ma ten i bardzo go sobie chwali, to Mutsy Evo Urban, bardzo leciutki i niewielki.
    799d69687be020damed.jpg
    przyjaciółka go ma, ładnie wykonany, ładny wizualnie ale troche taki KOŃ..dziecko jej pływa w gondoli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ja takich rzeczy nie mam w planie kupować bo znając życie i wspominając wszystkie baby shower'y to takich rzeczy się dostaje dużo, więc chyba nie ma sensu. lepiej poczekać :) a nóż dostaniesz :)
    Szczerze to nie spodziewam sie za bardzo:P jakoś w moim otoczeniu nie przyjęły sie te baby shower'y. Moze dostane jakies drobiazgi tak o jak mnie ktos odwiedzi, ale wielkiej imprezy z darami sie nie spodziewam:P

Ja poluje na okazje. Udalo mi sie wyhaczyc na olx nową mate edukacyjna, która w sklepach kosztuje 140zl a ja kupilam za 30. Uwielbiam takie zakupy:-)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, zrobiłas badanie?
    Pisalam do lekarki i kazała zrobić 4 godziny po zastrzyku.
    Muszę zatem rozdzielić badania,bo na czczo tyle nie dam rady,zeby czekać z pozostałymi badaniami.
    Noworodek nie bawi się zabawkami,tylko swoimi rączkami :) Trochę później można jakieś książeczki czarno-białe,grzechotki itp :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Krasnalowa, zrobiłas badanie?
    Pisalam do lekarki i kazała zrobić 4 godziny po zastrzyku.
    Muszę zatem rozdzielić badania,bo na czczo tyle nie dam rady,zeby czekać z pozostałymi badaniami.
    Noworodek nie bawi się zabawkami,tylko swoimi rączkami :) Trochę później można jakieś książeczki czarno-białe,grzechotki itp :)
    Zrobilam. Ale ja nie chcialam 4godziny po zastrzyku bo mniej mnie interesuje jak dziala najwyzsze stężenie, a bardziej chciałam sprawdzic jak działa po pewnym czasie. zrobilam ok. 14godzin po.Wynik za 11dni:-/

No właśnie koleżanka mi polecila m.in. te maty, że super, ze kladziesz i sobie ogląda te zwisajace zabawki:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 14:54

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ