X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mętlik ale chyba zrobię tak że kupię samą gondola najlepiej ze stelazem żeby pasował fotelik. I potem zwrotną zamykana jedna reka spacerowke.

jatoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z ta ciezkoscis, ale bebetto vulcano wazy praktycznie tyle samo co mutsy. Ok 13kg całość (mowie o gondoli)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dzięki za rady dotyczące diety... faktycznie musze coś zmienić bo pół nocy nie spałam tak bolał mnie żołądek i przełyk.

Dzisiaj rano poszłam na badania, w kolejce chyba 100 osób w tym 4 kobiety w zaawansowanej ciąży. Nikt żadnej nie przepuścił. Nie mówię tu o sobie bo przy tych kobietach wyglądam jakbym się bardziej najadła. Oczywiście reszta osób w kolejce to baby 70+ :/

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuje ruchów ,pocieszam sie ze moja znajoma poczula w 22 tyg a ja mam 20 i pół.
    Co do zgagi to rowiez mnie meczy ,kupiłam sobie syropek i pomaga

jatoszka lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek, łożysko na przedniej ściance? Nie wiem co to zgaga, nigdy nie miałam, mam nadzieję, że obędzie się bez niej :D Polećcie książkę o dzieciach, chcę zamówić Księgę Rodzicielstwa Bliskości Sears'ów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 12:20

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek jaki syropek ?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek, moze masz lozysko na przedniej scianie, albo nadwage? Bo ostatnio czytałam ze to są "przeszkadzacze" czucia ruchow

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka syropek Gaviscon,po posilkach ,i dla kobiet w ciazy.Polecam.
    Kurcze nie wiem czy mam lozysko na przedniej scianie,mozliwe ..tzn nie pamietam ,dzis sie zapytam gina bo mam wizyte
    Tak nadwage mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 12:25

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz kupie bo to juz kolejna noc nie przespana :-( w dzien nie odespie bo corka lekcje zajecia :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie wiem co się dzieje z forum,ale nie mogę się zalogowac na lapku,zeby wysłac Ci fotke, ja mam inny Mutsy,chyba 4rider Active,opcja z gondolą i spacerówką. Młody spokojnie przejeździł w gondoli jesień,zimę,wiosnę,też jest wrześniowym dzieckiem :) Mieścil się w gondoli ze śpiworkiem i kocem,ubrany w kombinezon i jeszcze założona na wierzch byla przykrywkam.
    Minusy tego wózka jak dla nas,to dziwne składanie ,ale po złożeniu stelaż pięknie wchodził do bagażnika i kosz na zakupy,bardzo płytki,większe pakunki z niego wypadały. Wózek lekki,dobrze się prowadził. Nie pamiętam tylko jaki to był rodzaj kół. Spacerówka mobtowana przodem i tyłem,rozkładała się na płasko.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lozysko na tylnej ścianie nie mam nadwagi tzn teraz chyba mam hehe a i tak dość późno czułam.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakies "zabawki" dla noworodka? Wiem, że sa różnego typu metkowce, ksiazeczki kontrastowe. Ale macie na oku juz cos konkretnego? Ja na razie przy okazji zakupu kocykow kupilam kostke sensoryczna i mate edukacyjne.A tak to nie wiem co.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A te badanie anty Xa to trzeba byc na czczo ? chyba nie ,co?
    Dziewczyny czy ktoras nie czuje jeszcze ruchów?
    Ja jeszcze nie czuje a jestem juz w 20 tc

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj w nocy obudził pierwszy skurcz łydki :/ myślałam że się wścieknę z bólu i aż męża jojczeniem obudziłam. Potem resztę nocy aż bałam się obracać z boku na bok żeby czasem znowu mnie nie złapało

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    A mnie dzisiaj w nocy obudził pierwszy skurcz łydki :/ myślałam że się wścieknę z bólu i aż męża jojczeniem obudziłam. Potem resztę nocy aż bałam się obracać z boku na bok żeby czasem znowu mnie nie złapało
    No niestety, ponoć w ciazy to norma.

Ja tez przed chwila zaobserwowalam kilka kopniaczkow. Brzuch mi podskakiwal:-) ale nie zdazylam nagrac:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A polecacie jakies "zabawki" dla noworodka? Wiem, że sa różnego typu metkowce, ksiazeczki kontrastowe. Ale macie na oku juz cos konkretnego? Ja na razie przy okazji zakupu kocykow kupilam kostke sensoryczna i mate edukacyjne.A tak to nie wiem co.
    ja takich rzeczy nie mam w planie kupować bo znając życie i wspominając wszystkie baby shower'y to takich rzeczy się dostaje dużo, więc chyba nie ma sensu. lepiej poczekać :) a nóż dostaniesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Koleżanka ma ten i bardzo go sobie chwali, to Mutsy Evo Urban, bardzo leciutki i niewielki.
    799d69687be020damed.jpg
    przyjaciółka go ma, ładnie wykonany, ładny wizualnie ale troche taki KOŃ..dziecko jej pływa w gondoli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ja takich rzeczy nie mam w planie kupować bo znając życie i wspominając wszystkie baby shower'y to takich rzeczy się dostaje dużo, więc chyba nie ma sensu. lepiej poczekać :) a nóż dostaniesz :)
    Szczerze to nie spodziewam sie za bardzo:P jakoś w moim otoczeniu nie przyjęły sie te baby shower'y. Moze dostane jakies drobiazgi tak o jak mnie ktos odwiedzi, ale wielkiej imprezy z darami sie nie spodziewam:P

Ja poluje na okazje. Udalo mi sie wyhaczyc na olx nową mate edukacyjna, która w sklepach kosztuje 140zl a ja kupilam za 30. Uwielbiam takie zakupy:-)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, zrobiłas badanie?
    Pisalam do lekarki i kazała zrobić 4 godziny po zastrzyku.
    Muszę zatem rozdzielić badania,bo na czczo tyle nie dam rady,zeby czekać z pozostałymi badaniami.
    Noworodek nie bawi się zabawkami,tylko swoimi rączkami :) Trochę później można jakieś książeczki czarno-białe,grzechotki itp :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Krasnalowa, zrobiłas badanie?
    Pisalam do lekarki i kazała zrobić 4 godziny po zastrzyku.
    Muszę zatem rozdzielić badania,bo na czczo tyle nie dam rady,zeby czekać z pozostałymi badaniami.
    Noworodek nie bawi się zabawkami,tylko swoimi rączkami :) Trochę później można jakieś książeczki czarno-białe,grzechotki itp :)
    Zrobilam. Ale ja nie chcialam 4godziny po zastrzyku bo mniej mnie interesuje jak dziala najwyzsze stężenie, a bardziej chciałam sprawdzic jak działa po pewnym czasie. zrobilam ok. 14godzin po.Wynik za 11dni:-/

No właśnie koleżanka mi polecila m.in. te maty, że super, ze kladziesz i sobie ogląda te zwisajace zabawki:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 14:54

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ