WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam w trakcie starań i niestety sporo w głowie zostało. Ma dodatek z racji mojej pracy wiele widziałam,zbyt wiele.
Teraz staram się nie czytać,nie myśleć.
Co do mthfr,to różnie bywa,mutacja może nie być aktywna. Ja biorę heparynę,acard i metyle. Mój tata zdrowy jak rydz,skąd zatem zawał i udar? Zakrzepica. Jak zbadał homocysteinę,to sprawa stała się jasna. Też wolę pilnować tematu. Skoro obie dotrwałyśmy z Małą tak długo na zestawie leków tzn,że nam służą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Co do ruchów to po 28tc ma być 10 na dobę, więc nie jakoś wyjątkowo dużo. Więc teraz nie ma co się dziwić, że u większości z nas są głównie wieczorami, jak leżymy i nie codziennie.
Sukces! Oddałam krew. Wynik za 11dni:-/ ale co zrobic. -
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Czytałam w trakcie starań i niestety sporo w głowie zostało. Ma dodatek z racji mojej pracy wiele widziałam,zbyt wiele.
Co do mthfr,to różnie bywa,mutacja może nie być aktywna. Ja biorę heparynę,acard i metyle. Mój tata zdrowy jak rydz,skąd zatem zawał i udar? Zakrzepica. Jak zbadał homocysteinę,to sprawa stała się jasna. Też wolę pilnować tematu. Skoro obie dotrwałyśmy z Małą tak długo na zestawie leków tzn,że nam służą
Wczoraj w ogole mamaginekolog znowu pisala o zaleceniach co to kwasu foliowego i mthfr -
nick nieaktualny
-
Izabelle wrote:Czytałam w trakcie starań i niestety sporo w głowie zostało. Ma dodatek z racji mojej pracy wiele widziałam,zbyt wiele.
Co do mthfr,to różnie bywa,mutacja może nie być aktywna. Ja biorę heparynę,acard i metyle. Mój tata zdrowy jak rydz,skąd zatem zawał i udar? Zakrzepica. Jak zbadał homocysteinę,to sprawa stała się jasna. Też wolę pilnować tematu. Skoro obie dotrwałyśmy z Małą tak długo na zestawie leków tzn,że nam służąCorka - 2018
Syn - 2021 -
krasnalowa wrote:No właśnie czytałam rozne liczby, w niektórych źródłach ze 10 na godzine. I nie wiem w koncu ile tego ma byc.
Sukces! Oddałam krew. Wynik za 11dni:-/ ale co zrobic.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Tu np. Piszą o 10ruchach na godzinę
https://m.canpolbabies.com/pl/advices/advice/mothers/4919
To mega duzo sie wydaje. Czasem mala mnie kopnie 15razy na raz w ciagu minuty, ale czasem ma okresy ciszy gdzie np. mam 2 delikatne ruchy na godzine
Izabelle, mogłabyś mi na priv wysłać zdjęcie wózka, jak masz pod ręką?Coraz bardziej się nad nim zastanawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:37
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia1984 wrote:Maleństwo dużo śpi, tak jak niemowlę, rusza się również podczas snu. Moja czase cały dzień jest baaardzo aktywna, czuję ją co chwilę a bywają dni, że tylko rano i późnym wieczorem.
Izabelle, mogłabyś mi na priv wysłać zdjęcie wózka, jak masz pod ręką?Coraz bardziej się nad nim zastanawiam.
-
Hej dziewczyny!!! widzę, że przewija się temat wózków. Jeśli mogę dodać coś od siebie, to zwróćcie uwagę na to, że będziemy zaczynać od gondoli zimą. Myślę, ze bardzo ważna jest amortyzacja i koła. Wszystkie zele i pianki slizgają się na śniegu i lodzie. Pompowane są duuużo lepsze, ale wózek jest też cięższy. Warto też zwrócić uwagę na zapinany koszyk, zimą to też jest istotne no i oczywiście bardzo rozkładana buda i możliwość maksymalnego osłonięcia dziecka przed mrozem i śniegiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 10:43
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMy wczoraj byliśmy w sklepie Bobowozki i dostalam jeszcze większego metliku w glowie. Duzo wozkow przestalo mi sie podobac, a to jakies takie krowiaste, a to materiał niepraktyczny, a to zle sie jeździ. Ale chyba zostaniemy przy bebetto. Wydaje sie zwrotny, niewygorowana cena, fajny material.
-
Moja koleżanka też rodziła jesienią więc właśnie zimą woziła małego w małej gondoli Mutsy, trwało to 5,5 miesiąca, później na płasko spacerówka bo z gondoli niewiele widział świata. Mam już totalny mętlik w głowie dziewczyny, szwagierka ma Bebetto i po półgodzinnym spacerze z dzieckiem ręce jej odpadają bo spacerówka taka ciężka
Poza tym Mutsy nie ma pompowanych kół, tylko właśnie żelowe (chyba)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:09
Izabelle lubi tę wiadomość