X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam w trakcie starań i niestety sporo w głowie zostało. Ma dodatek z racji mojej pracy wiele widziałam,zbyt wiele.
    Teraz staram się nie czytać,nie myśleć.
    Co do mthfr,to różnie bywa,mutacja może nie być aktywna. Ja biorę heparynę,acard i metyle. Mój tata zdrowy jak rydz,skąd zatem zawał i udar? Zakrzepica. Jak zbadał homocysteinę,to sprawa stała się jasna. Też wolę pilnować tematu. Skoro obie dotrwałyśmy z Małą tak długo na zestawie leków tzn,że nam służą ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to po 28tc ma być 10 na dobę, więc nie jakoś wyjątkowo dużo. Więc teraz nie ma co się dziwić, że u większości z nas są głównie wieczorami, jak leżymy i nie codziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Co do ruchów to po 28tc ma być 10 na dobę, więc nie jakoś wyjątkowo dużo. Więc teraz nie ma co się dziwić, że u większości z nas są głównie wieczorami, jak leżymy i nie codziennie.
    No właśnie czytałam rozne liczby, w niektórych źródłach ze 10 na godzine. I nie wiem w koncu ile tego ma byc.

Sukces! Oddałam krew. Wynik za 11dni:-/ ale co zrobic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Czytałam w trakcie starań i niestety sporo w głowie zostało. Ma dodatek z racji mojej pracy wiele widziałam,zbyt wiele.
    Co do mthfr,to różnie bywa,mutacja może nie być aktywna. Ja biorę heparynę,acard i metyle. Mój tata zdrowy jak rydz,skąd zatem zawał i udar? Zakrzepica. Jak zbadał homocysteinę,to sprawa stała się jasna. Też wolę pilnować tematu. Skoro obie dotrwałyśmy z Małą tak długo na zestawie leków tzn,że nam służą ;)
    Tez badalam homocysteine. U mnie nigdy nie była jakos super wysoka-kolo 10, bo mam mthfr a128c, która niby w mniejszym stopniu wpływa na homo i ryzyko zakrzepicy, a w wiekszym na neuroprzekaznictwo

Wczoraj w ogole mamaginekolog znowu pisala o zaleceniach co to kwasu foliowego i mthfr

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu np. Piszą o 10ruchach na godzinę
    https://m.canpolbabies.com/pl/advices/advice/mothers/4919
    To mega duzo sie wydaje. Czasem mala mnie kopnie 15razy na raz w ciagu minuty, ale czasem ma okresy ciszy gdzie np. mam 2 delikatne ruchy na godzine

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    A jakie bierzesz metyle?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No właśnie czytałam rozne liczby, w niektórych źródłach ze 10 na godzine. I nie wiem w koncu ile tego ma byc.

Sukces! Oddałam krew. Wynik za 11dni:-/ ale co zrobic.
    Moja lekarka też powiedziała że 10 na dobę.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te badanie anty Xa to trzeba byc na czczo ? chyba nie ,co?
    Dziewczyny czy ktoras nie czuje jeszcze ruchów?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A te badanie anty Xa to trzeba byc na czczo ? chyba nie ,co?
    Dziewczyny czy ktoras nie czuje jeszcze ruchów?
    Nie trzeba.
    Chyba wszystkie juz u nas czuja z tego co kojarze.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Tu np. Piszą o 10ruchach na godzinę
    https://m.canpolbabies.com/pl/advices/advice/mothers/4919
    To mega duzo sie wydaje. Czasem mala mnie kopnie 15razy na raz w ciagu minuty, ale czasem ma okresy ciszy gdzie np. mam 2 delikatne ruchy na godzine
    Maleństwo dużo śpi, tak jak niemowlę, rusza się również podczas snu. Moja czase cały dzień jest baaardzo aktywna, czuję ją co chwilę a bywają dni, że tylko rano i późnym wieczorem.
    Izabelle, mogłabyś mi na priv wysłać zdjęcie wózka, jak masz pod ręką? :) Coraz bardziej się nad nim zastanawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:37

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 5 noc walcze ze zgagą :-( po grilu to rozumiem ale wczoraj tylko jedzonko gotowane a od 2 nie spie bo mnie meczy :-(
    Ktos pisal ze ruchow zazdrosci wiec chyba jeszcze nie wszystkie czują :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam. Ja pierwsze ruchy które już wiedziałam że to nie praca jelit to od 19t. Potem była przerwa prawie w ogóle. A od 3 dni czuję sporo jak leze i siedze trochę. Jak stoje i chodze to nie.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Moja lekarka też powiedziała że 10 na dobę.
    Metylowany kwas foliowy i B6 Swansona i B12 Medverity,ale ta ostatnia coś niezbyt mi słuzy.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Maleństwo dużo śpi, tak jak niemowlę, rusza się również podczas snu. Moja czase cały dzień jest baaardzo aktywna, czuję ją co chwilę a bywają dni, że tylko rano i późnym wieczorem.
    Izabelle, mogłabyś mi na priv wysłać zdjęcie wózka, jak masz pod ręką? :) Coraz bardziej się nad nim zastanawiam.
    Dopiero w czerwcu go przywieziemy od szwagra. Później poszukam w necie i Ci wyslę jaki to model,chociaz nie sądzę,żeby był w sprzedaży jeszcze

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ma ten i bardzo go sobie chwali, to Mutsy Evo Urban, bardzo leciutki i niewielki.
    799d69687be020damed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:55

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym przypadku gondola powinna byc chyba spora bo zima kombinezony itp :-)

Rucola, Camilla13 lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!! widzę, że przewija się temat wózków. Jeśli mogę dodać coś od siebie, to zwróćcie uwagę na to, że będziemy zaczynać od gondoli zimą. Myślę, ze bardzo ważna jest amortyzacja i koła. Wszystkie zele i pianki slizgają się na śniegu i lodzie. Pompowane są duuużo lepsze, ale wózek jest też cięższy. Warto też zwrócić uwagę na zapinany koszyk, zimą to też jest istotne no i oczywiście bardzo rozkładana buda i możliwość maksymalnego osłonięcia dziecka przed mrozem i śniegiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 10:43

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagralam dzis minutowy filmik z 3 kopniaczkami i wyslalam mężowi. Biedny sie wzruszyl i dzwonil na przerwie w pracy :)

Natalia1984 lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy w sklepie Bobowozki i dostalam jeszcze większego metliku w glowie. Duzo wozkow przestalo mi sie podobac, a to jakies takie krowiaste, a to materiał niepraktyczny, a to zle sie jeździ. Ale chyba zostaniemy przy bebetto. Wydaje sie zwrotny, niewygorowana cena, fajny material.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też rodziła jesienią więc właśnie zimą woziła małego w małej gondoli Mutsy, trwało to 5,5 miesiąca, później na płasko spacerówka bo z gondoli niewiele widział świata. Mam już totalny mętlik w głowie dziewczyny, szwagierka ma Bebetto i po półgodzinnym spacerze z dzieckiem ręce jej odpadają bo spacerówka taka ciężka :/ Poza tym Mutsy nie ma pompowanych kół, tylko właśnie żelowe (chyba) :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:09

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ