WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh, ja to bym chciala moc sobie wymyslac problemy... Ale rzeczywiscie forum jest super, bo omija duzo mojego meza, w szczegolnosco gderania i watpliwosci, ktore u nas nic nie wnosza a wprowadzaja chaos, takze tego... Niech kazdy ma wlasne zdanie i do tego prawo
Asiaf, Angel1988, ola_g89, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBizonka wrote:To ja z tym zaufaniem jestem po srodku.
Veritaserum- mam nadzieje, ze jest juz ok i u mamy takze bedzie sie poprawiac
Bizonka ja dopiero dziś zobaczyłam, że mnie zaprosiłaś do przyjaciółek w kwietniu. Przepraszam...zaakceptowałam oczywiście.
Bizonka lubi tę wiadomość
-
Kazda z nas jest inna i ma inne doswiadczenia i poglady. Mysle ze zadna z nas nie przekona Krasnalowej by sie nie zamartwiala - ma takie usposobienie i tyle
ja przyznam ze tez pomijam czasem wasze wpisy o chorobach itd bo sadze ze wszystko siedzi w glowie i moglabym sie zaczac nakrecac. Ufam mojemu lekarzowi i w dodatku wczoraj nasz coreczka postanowila zaczac dawac o sobie znac ^^ ahhh bardzo sie ciesze ze zaczelam ja czuc.
P.s. spalam dzisiaj do 13myslicie ze to przez pogode?
ola_g89, jatoszka, Mum2b, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, po to jest forum żebyśmy mogły dzielić się swoimi przeżyciami, zarówno niepokojami, jak i radościami. Nie ma sensu się stresować
czasami może warto przymknąć oko - zarówno na krytykę, jak i na posty innych. Każda z nas jest inna, niektóre są panikarami (i ciężko im się dziwić po tym co przeszły), a inne zupełnie na luzie podchodzą do ciąży.
Tak, czy inaczej super Was tu mieć!naprawdę cieszę się, że się zarejestrowałam, bo dajemy sobie wszystkie mega wsparcie i odciążamy ludzi niezwiązanych z ciążą, którzy musieliby wysłuchiwać tego wszystkiego
także DZIĘKUJĘ dziewczyny!
PS: Na połówkowych wszystko ok. We wszystkich pomiarach mała starsza niż wg OM. W niektórych mniej, w niektórych bardziej. Waga 470g, od poniedziałku przybrała 50g! Jestem z niej tak dumna, że w samochodzie popłakałam się jak bóbrMąż miał ze mnie ubaw.
Asiaf, Angel1988, Mum2b, krasnalowa, Izabelle, promyczek 39, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
każdy ma inną naturę, dla kogoś problem będzie wyolbrzymiony i będzie coś uważał za wyszukiwanie nieprawidłowości a dla drugiej jest powodem do szukania inf., ja też raczej należę do tych, którzy temat drążą. Znam osobę, która nie wykonała badań prenatalnych, bo... pojechała sobie do Australii
z jednej strony nie przeszła przez to co ja i żyje sobie beztrosko już w końcówce ciąży, ale ja bym tak nie mogła... kiedy usłyszałam o przezierności na pierwszym usg i tekstach lekarza, który chyba miał zły dzień to świat się załamał, teraz na połówkowych wszytko ok, drugi lekarz powiedział, że po połówkowym nigdy by się nie domyślił, że mogło być coś nie tak, a jednak zostanie to już ze mną do końca ciąży. Przed ciążą o badaniach nie wiedziałam prawie nic, teraz chyba nic mnie już nie zaskoczy. Od znajomych bym tylu informacji nie dostała. Po to jest forum żebyśmy mogły się podzielić swoimi doświadczeniami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 14:52
ola_g89 lubi tę wiadomość
Antoś
-
Kas_ia wrote:Kazda z nas jest inna i ma inne doswiadczenia i poglady. Mysle ze zadna z nas nie przekona Krasnalowej by sie nie zamartwiala - ma takie usposobienie i tyle
ja przyznam ze tez pomijam czasem wasze wpisy o chorobach itd bo sadze ze wszystko siedzi w glowie i moglabym sie zaczac nakrecac. Ufam mojemu lekarzowi i w dodatku wczoraj nasz coreczka postanowila zaczac dawac o sobie znac ^^ ahhh bardzo sie ciesze ze zaczelam ja czuc.
P.s. spalam dzisiaj do 13myslicie ze to przez pogode?
też ostatnio śpię bardzo długo i bardzo szybko się męczę. Obstawiam, że pogoda i ciśnienie. Poza tym - mamy święte prawo spać teraz do bólu
Później to będzie tylko marzenie
-
veritaserum wrote:Miło mi że o mnie pamiętasz
3 tyg przed świetami dowiedzieliśmy się o nowotworze złośliwym u mojej mamy. Wszystko stanęło na głowie i nie miałam czasu ani sił żeby w ogóle pisać coś na forum.
W tym momencie mama już jest po pierwszym leczeniu a ja powoli wracam do myślenia że jestem w ciąży i zajmowania się tym tematem oprócz mamy.
Sciskam mocno
Przykro mi, że to choróbsko Was dotknęło:( Dużo siły dla Was i zdrówka, zdrówka, zdrówka Mamie! Ciążowo idziemy łeb w łeb i wybrałyśmy takie samo imię dla dziewczynki, jak mogłabym o Tobie zapomnieć
-
Ja po części rozumie dziewczyny o nie mówieniu o wszystkim swoim ukochanym... po poronieniu mój mąż bardzo był załamany tym... jak zaszłam w kolejną ciążę i pojawiło się plamienie i że czuje że tym razem też się nie uda widziałam jak bardzo to przeżywa... i któregoś dnia postanowiłam że nie będę go męczyć wszystkimi swoimi myślami bo i tak nic nie może zrobić A widziałam jak to to bardzo dołuje...
Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!!ola_g89, jatoszka, Izabelle lubią tę wiadomość
-
ola_g89 wrote:Gratuluję pierwszych ruchów! Cudowne uczucie, prawda?
też ostatnio śpię bardzo długo i bardzo szybko się męczę. Obstawiam, że pogoda i ciśnienie. Poza tym - mamy święte prawo spać teraz do bólu
Później to będzie tylko marzenie
Wczoraj zasnelam jak dziecko... tylko poczulam podusie... teraz na kanapie mnie bierze na spanie. Wszystko fajnie ale w domu chlew :p -
86Monia wrote:Ja chyba się na niego zdecyduje
i dokupię fotelik z atestami na allegro jest za 299 z cybex
Ja umówiłam się z tą Panią, od której kupiłam wózek, że sprzeda mi również fotelik Maxi -Cosi, ale za jakiś czas, bo ich dziecko jeszcze z niego korzysta, jednak wkrótce na pewno będą kupowali nowy, a my mamy czas do września także spoko;) Odstąpi go za 100zł, więc chyba warto, chodź ktoś tu kiedyś wspominał, że fotelik lepiej kupić nowy, bo nigdy nie wiadomo, czy u poprzedniego użytkownika nie było jakiejś stłuczki i sprzęt nie ma mikrourazów, które wpłyną niekorzystnie na stopień bezpieczeństwa... To zasiało u mnie ziarenko niepokoju, ale chyba jednak zdecyduję się na ten używany. Zakładam, że sprzedająca nie będzie "świnia" i powie prawdę, gdy zapytam, czy coś się kiedyś przydarzyło, czy nie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój mąż na początku ciąży potrafił się z 2 lub 3 dni nie pytać jak tam mała bo nie miałam żadnego brzuszka jak on sam twierdził ciężko było sobie wyobrazić że naprawdę jestem w ciąży a teraz już brzuszek odstaje mała się wierci i pierwsze pytanie jakie zadaje po przyjściu z pracy to jak tam nasza mała koparka hehe potem leży ze mną i masuję brzuszek Nie wspominając już o całusach. Naprawdę super uczucie widząc jak on się na to wszystko cieszy i także nie może się doczekać
Izabelle, ola_g89, Kas_ia, Angel1988, Left_ie, kasia1518, Katarzyna89op, asese, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez nie ufam. Po zakupach "glupot" na olx już sie przekonalam ze ludzie sa w stabie sklamac dla 5zł. Kilka razy kupilam rzeczy w "super stanie, jak nowe", a przyszły do mnie koce z dziurami wypalony mi papierosem i plamami. Na szczęście koce mialy byc dla zwierzaka wiec sie tak nie wkurzylam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 15:37
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Moj maz tez sie czuje mocno bezsilny, w sumie to nic nie moze zrobic i musi calkiem zdac sie na mnie w tej kwestii, gdzie ja tez nie na wszystko mam wplyw, wiec soe nie dziwcie, ze im tez ciezko
-
Krasnalowa doskonale zdaje sobie sprawę z własnego przewrażliwienia,co nieraz podkreślała. Po to jest forum,żeby dzielic się radościami jak i wątpliwosciami. Jakos nam tu na wątku raczej przewrażliwienie Krasnalowej nie przeszkadza,a jeśli komuś wadzi,to niech nie czyta.
Jeśli chodzi o sorzedaż rzeczy przez neta,to mnie załamuja rozczłapane,brudne buty za 5 zl,żenada normalnie.krasnalowa, jatoszka, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem czy znacie cos takiego jak "madka" na fb, i tam sie podsmiewuja z różnych zachowań matek i czesto pojawiaja sie rzeczy, ktore ludzie wystawiaja na olx. To mnie ostatnio rozbawilo do łez. Ktos w komentarzu napisal,ze chyba uzywala tego wozka zamiast traktora na polu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 15:59
agaafabka, Izabelle, Angel1988, jatoszka, lena86, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ktore wiedza ze beda mialy cc albo prawdopodobnie. Czy rozmawialyscie o tym juz ze swoimi lekarzami? Chcialabym wiedziec juz czy bede miec cc czy jak ale nie wiem czy juz pytac czy czekac i nie robic z siebie idiotki17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm