X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, ja to bym chciala moc sobie wymyslac problemy... Ale rzeczywiscie forum jest super, bo omija duzo mojego meza, w szczegolnosco gderania i watpliwosci, ktore u nas nic nie wnosza a wprowadzaja chaos, takze tego... Niech kazdy ma wlasne zdanie i do tego prawo ;)

Asiaf, Angel1988, ola_g89, Natalia1984 lubią tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    To ja z tym zaufaniem jestem po srodku.

Veritaserum- mam nadzieje, ze jest juz ok i u mamy takze bedzie sie poprawiac

Bizonka ja dopiero dziś zobaczyłam, że mnie zaprosiłaś do przyjaciółek w kwietniu. Przepraszam...zaakceptowałam oczywiście.

Bizonka lubi tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas jest inna i ma inne doswiadczenia i poglady. Mysle ze zadna z nas nie przekona Krasnalowej by sie nie zamartwiala - ma takie usposobienie i tyle :) ja przyznam ze tez pomijam czasem wasze wpisy o chorobach itd bo sadze ze wszystko siedzi w glowie i moglabym sie zaczac nakrecac. Ufam mojemu lekarzowi i w dodatku wczoraj nasz coreczka postanowila zaczac dawac o sobie znac ^^ ahhh bardzo sie ciesze ze zaczelam ja czuc.
    P.s. spalam dzisiaj do 13 :| myslicie ze to przez pogode?

ola_g89, jatoszka, Mum2b, Izabelle lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po to jest forum żebyśmy mogły dzielić się swoimi przeżyciami, zarówno niepokojami, jak i radościami. Nie ma sensu się stresować :) czasami może warto przymknąć oko - zarówno na krytykę, jak i na posty innych. Każda z nas jest inna, niektóre są panikarami (i ciężko im się dziwić po tym co przeszły), a inne zupełnie na luzie podchodzą do ciąży.

Tak, czy inaczej super Was tu mieć! :) naprawdę cieszę się, że się zarejestrowałam, bo dajemy sobie wszystkie mega wsparcie i odciążamy ludzi niezwiązanych z ciążą, którzy musieliby wysłuchiwać tego wszystkiego :) także DZIĘKUJĘ dziewczyny! :)

PS: Na połówkowych wszystko ok. We wszystkich pomiarach mała starsza niż wg OM. W niektórych mniej, w niektórych bardziej. Waga 470g, od poniedziałku przybrała 50g! Jestem z niej tak dumna, że w samochodzie popłakałam się jak bóbr :D Mąż miał ze mnie ubaw. :D

Asiaf, Angel1988, Mum2b, krasnalowa, Izabelle, promyczek 39, Natalia1984 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy ma inną naturę, dla kogoś problem będzie wyolbrzymiony i będzie coś uważał za wyszukiwanie nieprawidłowości a dla drugiej jest powodem do szukania inf., ja też raczej należę do tych, którzy temat drążą. Znam osobę, która nie wykonała badań prenatalnych, bo... pojechała sobie do Australii :D z jednej strony nie przeszła przez to co ja i żyje sobie beztrosko już w końcówce ciąży, ale ja bym tak nie mogła... kiedy usłyszałam o przezierności na pierwszym usg i tekstach lekarza, który chyba miał zły dzień to świat się załamał, teraz na połówkowych wszytko ok, drugi lekarz powiedział, że po połówkowym nigdy by się nie domyślił, że mogło być coś nie tak, a jednak zostanie to już ze mną do końca ciąży. Przed ciążą o badaniach nie wiedziałam prawie nic, teraz chyba nic mnie już nie zaskoczy. Od znajomych bym tylu informacji nie dostała. Po to jest forum żebyśmy mogły się podzielić swoimi doświadczeniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 14:52

ola_g89 lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Kazda z nas jest inna i ma inne doswiadczenia i poglady. Mysle ze zadna z nas nie przekona Krasnalowej by sie nie zamartwiala - ma takie usposobienie i tyle :) ja przyznam ze tez pomijam czasem wasze wpisy o chorobach itd bo sadze ze wszystko siedzi w glowie i moglabym sie zaczac nakrecac. Ufam mojemu lekarzowi i w dodatku wczoraj nasz coreczka postanowila zaczac dawac o sobie znac ^^ ahhh bardzo sie ciesze ze zaczelam ja czuc.
    P.s. spalam dzisiaj do 13 :| myslicie ze to przez pogode?
    Gratuluję pierwszych ruchów! Cudowne uczucie, prawda? :) też ostatnio śpię bardzo długo i bardzo szybko się męczę. Obstawiam, że pogoda i ciśnienie. Poza tym - mamy święte prawo spać teraz do bólu :) Później to będzie tylko marzenie :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Miło mi że o mnie pamiętasz ;)

3 tyg przed świetami dowiedzieliśmy się o nowotworze złośliwym u mojej mamy. Wszystko stanęło na głowie i nie miałam czasu ani sił żeby w ogóle pisać coś na forum.
    W tym momencie mama już jest po pierwszym leczeniu a ja powoli wracam do myślenia że jestem w ciąży i zajmowania się tym tematem oprócz mamy.
    Sciskam mocno :)

Przykro mi, że to choróbsko Was dotknęło:( Dużo siły dla Was i zdrówka, zdrówka, zdrówka Mamie! Ciążowo idziemy łeb w łeb i wybrałyśmy takie samo imię dla dziewczynki, jak mogłabym o Tobie zapomnieć;)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu krotko sypiam, wiec super, ze moglas spac do 13. Ja dzis nie spie od 2 w nocy, obudzily mnie intensywne bole i dzis znowu leze prakwie plackiem

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po części rozumie dziewczyny o nie mówieniu o wszystkim swoim ukochanym... po poronieniu mój mąż bardzo był załamany tym... jak zaszłam w kolejną ciążę i pojawiło się plamienie i że czuje że tym razem też się nie uda widziałam jak bardzo to przeżywa... i któregoś dnia postanowiłam że nie będę go męczyć wszystkimi swoimi myślami bo i tak nic nie może zrobić A widziałam jak to to bardzo dołuje...
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!! :)

ola_g89, jatoszka, Izabelle lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Gratuluję pierwszych ruchów! Cudowne uczucie, prawda? :) też ostatnio śpię bardzo długo i bardzo szybko się męczę. Obstawiam, że pogoda i ciśnienie. Poza tym - mamy święte prawo spać teraz do bólu :) Później to będzie tylko marzenie :D
    Cudowne i dziwne :p jakbym miala weza w brzuchu :p wydaje mi sie ze wczesniej to nie byly jelita a Malutka bo teraz czuje glownie takie przeciaganie.
    Wczoraj zasnelam jak dziecko... tylko poczulam podusie... teraz na kanapie mnie bierze na spanie. Wszystko fajnie ale w domu chlew :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja chyba się na niego zdecyduje :) i dokupię fotelik z atestami na allegro jest za 299 z cybex

Ja umówiłam się z tą Panią, od której kupiłam wózek, że sprzeda mi również fotelik Maxi -Cosi, ale za jakiś czas, bo ich dziecko jeszcze z niego korzysta, jednak wkrótce na pewno będą kupowali nowy, a my mamy czas do września także spoko;) Odstąpi go za 100zł, więc chyba warto, chodź ktoś tu kiedyś wspominał, że fotelik lepiej kupić nowy, bo nigdy nie wiadomo, czy u poprzedniego użytkownika nie było jakiejś stłuczki i sprzęt nie ma mikrourazów, które wpłyną niekorzystnie na stopień bezpieczeństwa... To zasiało u mnie ziarenko niepokoju, ale chyba jednak zdecyduję się na ten używany. Zakładam, że sprzedająca nie będzie "świnia" i powie prawdę, gdy zapytam, czy coś się kiedyś przydarzyło, czy nie.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie ufam ludziom. Wiem że dla pieniędzy są w stanie skłamać. Aczkolwiek założyć trzeba że większość nie miała żadnej stłuczki.

agaafabka, monika_86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na początku ciąży potrafił się z 2 lub 3 dni nie pytać jak tam mała bo nie miałam żadnego brzuszka jak on sam twierdził ciężko było sobie wyobrazić że naprawdę jestem w ciąży a teraz już brzuszek odstaje mała się wierci i pierwsze pytanie jakie zadaje po przyjściu z pracy to jak tam nasza mała koparka hehe potem leży ze mną i masuję brzuszek Nie wspominając już o całusach. Naprawdę super uczucie widząc jak on się na to wszystko cieszy i także nie może się doczekać <3

Izabelle, ola_g89, Kas_ia, Angel1988, Left_ie, kasia1518, Katarzyna89op, asese, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie ufam. Po zakupach "glupot" na olx już sie przekonalam ze ludzie sa w stabie sklamac dla 5zł. Kilka razy kupilam rzeczy w "super stanie, jak nowe", a przyszły do mnie koce z dziurami wypalony mi papierosem i plamami. Na szczęście koce mialy byc dla zwierzaka wiec sie tak nie wkurzylam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 15:37

agaafabka lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez sie czuje mocno bezsilny, w sumie to nic nie moze zrobic i musi calkiem zdac sie na mnie w tej kwestii, gdzie ja tez nie na wszystko mam wplyw, wiec soe nie dziwcie, ze im tez ciezko

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa doskonale zdaje sobie sprawę z własnego przewrażliwienia,co nieraz podkreślała. Po to jest forum,żeby dzielic się radościami jak i wątpliwosciami. Jakos nam tu na wątku raczej przewrażliwienie Krasnalowej nie przeszkadza,a jeśli komuś wadzi,to niech nie czyta.
    Jeśli chodzi o sorzedaż rzeczy przez neta,to mnie załamuja rozczłapane,brudne buty za 5 zl,żenada normalnie.

krasnalowa, jatoszka, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy znacie cos takiego jak "madka" na fb, i tam sie podsmiewuja z różnych zachowań matek i czesto pojawiaja sie rzeczy, ktore ludzie wystawiaja na olx. To mnie ostatnio rozbawilo do łez. Ktos w komentarzu napisal,ze chyba uzywala tego wozka zamiast traktora na polu :D

b7m7ut.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 15:59

agaafabka, Izabelle, Angel1988, jatoszka, lena86, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore wiedza ze beda mialy cc albo prawdopodobnie. Czy rozmawialyscie o tym juz ze swoimi lekarzami? Chcialabym wiedziec juz czy bede miec cc czy jak ale nie wiem czy juz pytac czy czekac i nie robic z siebie idiotki :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 dobach o 14.05 urodziłam mojego synka. Juz nie żył.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Po 3 dobach o 14.05 urodziłam mojego synka. Juz nie żył.

Nie wiem co napisac. Bardzo Wam wspolczuje straty

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ