X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę znaleźć na ovu tematu wyprawkowego dla noworodka :/ Pomóżcie. Co do kąpieli kupujecie? Oilatum? Emulsję czy płyn do kąpieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 17:18

86Monia, 86monia lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie mogę znaleźć na ovu tematu wyprawkowego dla noworodka :/ Pomóżcie. Co do kąpieli kupujecie? Oilatum? Emulsję czy płyn do kąpieli?

Na blogu srokao jest recenzja dostępnych emulsji. Oilatum i emolium wypadło słabo a bardzo dobrze kurcze nie pamiętam nazwy ale też na o....cena podobna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 17:36

86monia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam Oillan. Ogólnie w analizach srokao te najbardziej znane wypadają słabo np. Sudocrem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do umeblowania to ja nie robię pokoju dziecięcego. Pokój który mamy oprócz sypialni umeblowalam rok temu po dorosłemu bo nie sądziłam że bede miała dzieci. Poza tym małe dziecko nie doceni całego design a akurat my nie lubimy bladachimow i innych gadżetów. Będziemy jak podrośnie troszkę kombinować. Eh na dwójkę dzieci nie mamy za bardzo warunków a szkoda. Zazdroszczę Wam co macie kilka pokoi. Ja muszę jakoś to wszystko mądrze poupychac.Bo to czego oboje z mężem nie znosimy to nadmiaru rzeczy. A teraz to trochę sie zmieni hehe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpicie na bóle glowy w ciąży? Ja juz drugi raz w tym tygodniu mam okropny bol glowy. Nie wiem z czym zwiazany. Cisnienie mam zawsze ok-100/70, pije duzo. Przechodzi mi dopiero jak sie przespie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 12:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, plus ciśnienie spada mi poniżej 90/60. Niestety przynajmniej u mnie teraz jest bardzo zmienna pogoda, dziś już z 5 razy padało na zmianę z powrotem słońca. Póki było każdego dnia gorąco wszystko bylo ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 12:58

Angel1988 lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Cierpicie na bóle glowy w ciąży? Ja juz drugi raz w tym tygodniu mam okropny bol glowy. Nie wiem z czym zwiazany. Cisnienie mam zawsze ok-100/70, pije duzo. Przechodzi mi dopiero jak sie przespie.
    Ja miałam ból głowy ponad miesiąc praktycznie dzień w dzień. Rano tylko oczy czasami otworzyłam i już mnie zaczynała boleć głowa. Powiedziałam położnej bo to już za długo trwało i mówiła tak: albo źle w nocy śpię tzn nieprawidłowo odpoczywa kręgosłup szyjny albo zbyt mało magnezu i kazała brać albo mam zatoki (oczywiście przy tym sie upierałam że niemożliwe bo jestem zdrowa jak nigdy a później okazało się że faktycznie wylazły mi zatoki. Musiały się kotłować kilka tygodni żeby wyleźć:/ )

f2w33e3k8kpk8877.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Ja też mam często. Ciśnienie jest ok 110/70 - ostatnio to myślę że przez pogodę bo padało cały tydzień- ale jak wypije kawę z 1łyżeczki to mi przechodzi- tyle że później spać nie mogę ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj głowa okropnie boli. Chyba pogoda bo deszcz i słońce na zmiane2.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku ani jednego promyczka słońca nie widziałam :( ponura pogoda, czekam na poprawę

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciagle slonecznie. Nic nie chce popadac :( az moje grzadki i mlode drzewka musze podlewac...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    W czym pierzecie ubranka dla maluchów?

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno Lovela jest dobra (jest proszek i płyn do płukania)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecają też ale trudniej dostępne Białego Jelenia.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Drogeriaestrella.pl jest jeszcze od tego samego producenta seria Dzidziuś i maja tez platki mydlane do prania. Nasze polskie proszki :)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja kupowałam kiedyś w Stokrotce do prania psiego legowiska i kocyków a ostatnio kupiłam w Gamie :) Zastanawiam się czy stosować do prania koncentratu do płukania odzieży dla dzieci... https://drogeriaestrella.pl/pl/p/Dzidzius-koncentrat-do-plukania-odziezy-dla-dzieci-1%2C5l/4189

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia woesz jak to jest w Polsce z koncentratami :p 98% osob i ta leje na oko :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzidziusia używałam i mogę polecić, bardzo dobry proszek. Świetnie sobie radzi z plamami, oczywiście nie mówię np po owocach. A niczego nie używałam do płukania, a rzeczy pięknie pachną. cena też spoko.

86Monia, 86monia lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ