WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
krasnalowa wrote:A ja w ogóle nie lubie sukienek:P byliśmy wczoraj w lidlu i zostaly jeszcze jakies legginsy ciążowe, chcialam kupic, ale nawet najmniejszy rozmiar duuuzo za duzy...
i jak wczoraj je ubrałam to po godzinie szlag mnie trafiał bo mi się zsuwały a do tego wtedy na tyłku zaczynały wisieć
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Legginsy ciążowe super sprawa ale właśnie ostatnio skusiłam się na te z lidla i nie jestem zadowolona. Te z H&M są świetne, mają gumeczkę na samej gorze więc trzymają się na miejscu a te z lidla ładne, piękne ale pas jest tylko elastyczny
i jak wczoraj je ubrałam to po godzinie szlag mnie trafiał bo mi się zsuwały a do tego wtedy na tyłku zaczynały wisieć
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:I my mamy taki sam plan
Może bliźnięta?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Też o tym myślałam bo było by z głowy a i rodzina fajna duża by była, tylko ze ja się strasznie boję o swoje ciało od zawsze mam lekką obsesję i bardzo bym się obawiała mega obciążenia dla ciała i kręgosłupa. Juz teraz mnie plecy łupią a co dopiero przy bliźniakach
jestem przygotowana na każdą z opcji, lata już nie te, to nie ma co liczyc na to ze wszystko samo się naciagnie jak trzeba
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Mycha321 wrote:Legginsy ciążowe super sprawa ale właśnie ostatnio skusiłam się na te z lidla i nie jestem zadowolona. Te z H&M są świetne, mają gumeczkę na samej gorze więc trzymają się na miejscu a te z lidla ładne, piękne ale pas jest tylko elastyczny
-
nick nieaktualnyMoj dziadek ma brata blizniaka:-) ale ja raczej nie miewalam dwoch jajeczek jak bulam kilka razy na monitoringu. Ja mam komletnie gdzies jak bedzie wygladalo moje cialo. Wiadomo, nie chce dopuscic do tego zeby przytyć np. teraz 20kg, ale nie martwie sie w ogole o rzeczy na ktore nie mam wpływu- jak sie pojawia rozstepy to trudno, jak brzuch po porodzie będzie flakiem to jakos przezyje. Po poronieniu i dlugim staraniu i wizji, ze moze nie mogę miec dzieci, wyglad zszedl na ostatni plan.
linka220 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:U nas jest duza szansa bo w bliskiej rodzinie sporo blizniat i ja miewam po 2 jajeczka
Kasia i byłaś na ip z ruchami? Czy wszystko wróciło do normy?
Co do bliźniaków to bliźniaki dwujajowe są w pewien sposób genetycznie obciążone tylko po linii kobiety. Mężczyzna nie ma nic do gadania ani jego historia rodziny. Jednojajowe to traf. Moja przyjaciółka urodziła rok temu jednojajowe chłopaki 1o2k albo na odwrót. Ale dla niej to była trauma. Cała ciąża pod napięciem nie możliwe było zobaczenie buzki jednego chłopaka do końca. Ani przeprowadzenie uag genetycznego. Wiele takich ciąż konczy sie bardzo zle leżała długo w szpitalu to się naogladala. Radość ogromna jak wszystko sie uda ale tez pracy duzo przy dwojce jeszcze jak sa dzieci wymagajace a ona takie ma. -
nick nieaktualny86Monia wrote:Kasia i byłaś na ip z ruchami? Czy wszystko wróciło do normy?
Co do bliźniaków to bliźniaki dwujajowe są w pewien sposób genetycznie obciążone tylko po linii kobiety. Mężczyzna nie ma nic do gadania ani jego historia rodziny. Jednojajowe to traf. Moja przyjaciółka urodziła rok temu jednojajowe chłopaki 1o2k albo na odwrót. Ale dla niej to była trauma. Cała ciąża pod napięciem nie możliwe było zobaczenie buzki jednego chłopaka do końca. Ani przeprowadzenie uag genetycznego. Wiele takich ciąż konczy sie bardzo zle leżała długo w szpitalu to się naogladala. Radość ogromna jak wszystko sie uda ale tez pracy duzo przy dwojce jeszcze jak sa dzieci wymagajace a ona takie ma. -
nick nieaktualny
-
Camilla13 wrote:I my mamy taki sam plan
Może bliźnięta?
To i ja się dołączam- bo my też mamy taki plan że jedno po drugim. A bliźniaki u nas bardzo realna rzecz - zarówno u mnie w rodzinie jak i u męża jest dużo bliźniątzawsze mówiłam że moja druga ciąża będzie bliźniacza- ciekawe czy się sprawdzi ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 19:16
kasia1518
-
nick nieaktualnyZ tymi bliźniakami to różnie bywa. Moja prababcia miała brata bliźniaka, moja babcia miała siostrę bliźniaczkę, sama bliźniaki poroniła, ale miała 8dzieci. Żadne z nich bliźniaków nie miało, no i z tego co wiem żadne z nas i pokolenie dalej bliźniaków też nie ma.
Za to męża mama ma siostrę bliźniaczkę i sama też miała bliźniaczki, rodzeństwo ma już dzieci, ale też bliźniaków żadne nie ma -
My teraz prawie mieliśmy bliźniaki. Okazało się, ze nie dość, ze szybko nam się udało zajść po poronieniu to jeszcze miałam dwa jajeczka. Na usg okazało się, ze były dwa pecherzyki ciążowe. Przy kolejnym okazało się, ze tylko w jednym wykształcił się zarodek. Nie ukrywam, ze na początku trochę panika, ale później było mi nawet smutno, ze tylko jedno będzie
na pierwsze dziecko od razu bliźniaki to ciężko... ale później, czemu nie
U mnie co prawda było to spowodowane lekami, ale w rodzinie mamy było sporo bliźniaków, wiec jest szansaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 19:31
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:My teraz prawie mieliśmy bliźniaki. Okazało się, ze nie dość, ze szybko nam się udało zajść po poronieniu to jeszcze miałam dwa jajeczka. Na usg okazało się, ze były dwa pecherzyki ciążowe. Przy kolejnym okazało się, ze tylko w jednym wykształcił się zarodek. Nie ukrywam, ze na początku trochę panika, ale później było mi nawet smutno, ze tylko jedno będzie
na pierwsze dziecko od razu bliźniaki to ciężko... ale później, czemu nie
U mnie co prawda było to spowodowane lekami, ale w rodzinie mamy było sporo bliźniaków, wiec jest szansa -
mitaka wrote:Dla mnie komoda z przewijakiem jak i sam przewijak zbedne, szkoda kasy. Kupuje zwykla komode malm z ikei i szafe brimes czy jakos tak i starczy
Przewijac bede normalnie na kanapie
-
86Monia wrote:Kasia i byłaś na ip z ruchami? Czy wszystko wróciło do normy?
Co do bliźniaków to bliźniaki dwujajowe są w pewien sposób genetycznie obciążone tylko po linii kobiety. Mężczyzna nie ma nic do gadania ani jego historia rodziny. Jednojajowe to traf. Moja przyjaciółka urodziła rok temu jednojajowe chłopaki 1o2k albo na odwrót. Ale dla niej to była trauma. Cała ciąża pod napięciem nie możliwe było zobaczenie buzki jednego chłopaka do końca. Ani przeprowadzenie uag genetycznego. Wiele takich ciąż konczy sie bardzo zle leżała długo w szpitalu to się naogladala. Radość ogromna jak wszystko sie uda ale tez pracy duzo przy dwojce jeszcze jak sa dzieci wymagajace a ona takie ma.dzisiaj tez kilka razy poczulam. Mala znowu poszla niziutko i dlatego slabo ja czuje. Za tydzien mamy wizyte u lekarza, nie moge sie doczekac.
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Nie pojechalam. Uspokoilam sie, odpoczelam, podjadlam do syta, polezalam na lewym boczku i poczulam ruchy
dzisiaj tez kilka razy poczulam. Mala znowu poszla niziutko i dlatego slabo ja czuje. Za tydzien mamy wizyte u lekarza, nie moge sie doczekac.
Ja miałam dwa dni intensywne ruchy a dwa dni znowu bobo leniwe i też mam nerwy czasem. Ale tłumaczę sobie że synek ma dużo miejsca jeszcze więc niekoniecznie sie rozpycha. -
nick nieaktualnyA co powiecie na urodzenie dwóch par bliźniąt? U znajomych w rodzinie jedna para bliźniąt urodzona w styczniu a druga w grudniu u bardzo młodych ludzi, zaraz po 20 roku życia. Druga para bliźniąt z antykoncepcji którą miało być karmienie piersią, XXI wiek a jak widać ciemnota nadal panuje.
ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość