X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Czyli nie tylko ja tak sądzę! To dobrze, bo już myślałam czy aby na bank wszystko mam z głową dobrze :D ja fanka krótkich kiecek, opiętych i mega sexi lubię babki w ciąży w długich kiecach :D no nijak to się kupy nie trzyma :D
    Ja to samo, w szafie głównie krótkie mega wyciskające sukienki ale w długiej wygląda się po prostu lepiej, wysmuklają sylwetkę ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat fanka krótkich opietych sukienek nie jestem ale pewnie dlatego że nie mam tak perfekcyjnej figury jak Wy dziewczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle nie lubie sukienek:P byliśmy wczoraj w lidlu i zostaly jeszcze jakies legginsy ciążowe, chcialam kupic, ale nawet najmniejszy rozmiar duuuzo za duzy. Było tez mnóstwo tych bodziakow, ktore były ponad tydzien temu, ale jakos nie podobaly mi sie wzory i material to tez nie wzięłam.

Potem pojechalismy po komode i nie polecam Klupsia! Natrafilam na negatywne opinie w necie, ale myslalam ze przesadzone, tym bardziej jak ktoras z Was tu pisala,że juz kolejne dziecko bedzie uzywalo. Komoda mi sie podoba, ale ich rozwiązania techniczne sa 100lat za ikea. Po pierwsze źle pomyslana instrukcja-w pierwszym kroku każą przykrecac nóżki, a w kolejnym trzeba je odkrecic zeby sie dalo przykrecic onna część. Wiec mąż juz wkurzony. No i ich prowadnice i otwieranie szuflad... my jestesmy przyzywczajeni do ikei, gdzie szuflady chodza gladziutko, rowniutko. A tu cos haczy, ociera. Maz musi dzisiaj cos tam poprzekrecac zeby ja jakos ulepszyc. Mialam kupic z Klupsia tez przewijak, ale w życiu nie kupie. Kupie ten z Ikei.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 06:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje przewijak z ikea chyba za 89 zlotych. Ogólnie moja opinia jest taka, że komoda niemowlęca to chwyt reklamowy. Czym ona się różni od komody z Ikea, Agata Meble czy innej firmy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja kupuje przewijak z ikea chyba za 89 zlotych. Ogólnie moja opinia jest taka, że komoda niemowlęca to chwyt reklamowy. Czym ona się różni od komody z Ikea, Agata Meble czy innej firmy?
    Tzn ja kupuje cala komode z przewijakiem za 499zl. Potem widziałam ze jak dziecko jest starsze to sie ten przewijak ściąga i ma normalna komode.
    No niczym sie nie różni. Ja akurat patrzylam, że ta mi sie podoba. A że mamy bardzo duzo rzeczy z ikei (3komody) to chciałam tez wyprobowac inne i cos zmienic. Ale jednak ikea to ikea. Jesteśmy z niej zadowoleni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 07:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę dokładnie to co i Monia! Jedyna różnica to może fronty z jakimś rysunkiem, które mi osobiście się zupełnie nie podobają. My mamy zwykłą, białą, dużą na 6 szuflad komodę z ikea chyba właśnie. I teraz też zamierzam kupić coś takiego, tyle że będzie musiała być mniejsza, no nie mamy miejsca na taką dużą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kojarzę. Mi ten przewijak pasuje bo mam meble jasny brąz w sypialni. A większość to białe. Znając życie to z czasem bede pewnie przebierać małego wszędzie a nie na przewijaku, ale zostanie taka szafeczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy Dziewczyny macie domy czy mieszkania z ograniczoną przestrzenią?

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Dziewczyny a ja mam teraz pytanie takie już przyszłościowe w szczególności do do tych które są już mamami mianowicie Jak układały ście bodziaki rozmiarowo bo dziś tak patrzyłam i niektóre 52 są tak samo wielkościowo jak 62
    No właśnie wielkościowo,bo rozmiar rozmiarowi nie równy.

agaafabka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjada, możesz polecic konkretny olej ze słodkich migdałów dla maluszka?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    My mamy 3pokojowe mieszkanie. Wiec jeden pokoj bedzie w calosci nalezal do maluszka:-)

Rucola lubi tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dom na wsi z ogrodem. 4 sypialnie - jedna nasza wiec 3 dla dzieci :p trzeba bedzie chyba 1 za 2gim robic :p smutno mi chodzic po tych pustych pokojach... :(

Camilla13 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja w mieszkaniu 2 pokoje. Mały będzie spał z nami w sypialni. Mamy zamiar kupić łóżeczko i przewijak na łóżeczko. Chodź zaczynam się zastanawiać czy to będzie wygodnie. Wolałabym mieć tez na komodzie żeby mieć wszystkie rzeczy do pielęgnacji pod ręka. Wogole to robi nam się ciasno. A jeszcze nie wszystko kupione.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja mam salon z kuchnia i dwa pokoje na jedno dziecko super na więcej robi się ciasno. Więc fajnie mieć w zapasie nawet puste pokoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my planujemy wiecej dzieci wiec nie wiem jak to bedzie. Wtedy będziemy musieli pomyśleć o większym mieszkaniu, chociaz to kupiliśmy dopiero 2,5roku temu i wszystko nowiutkie i zrobione. Ale nie znioslabym mieszkania na kupie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mieszkanie na wsi,przerobiliśmy garaż i kawałek strychu na mieszkanie-nie chcieliśmy mieszkać z żadnymi z rodziców, niby mieszkamy w jednym domu z męża rodzicami, ale jednak zupełnie oddzielnie. Mamy kuchniodalnie i jeden pokój na górze. Także my mamy baaaaardzo ograniczoną przestrzeń. Nie miałam miejsca na szafkę dodatkowa z przewijakiem, więc miałam przewijak na łóżeczku i kupiłam organizer wieszany na łóżeczko. Więc miałam centralnie wszystko pod ręką, bo pod przewijakiem :) nawet w jednej kieszonce na wszelki wypadek siedziały body i spodnie na zmianę ;) teraz też tą opcję zamierzam wykorzystać.

Co do oleju dla malucha, nie ma specjalnych dla dzieci ;) ja używam po prostu 100% naturalnego i tyle. Teraz aktualnie mam marki Nacomi, trzeba patrzeć na skład, jeśli ma dodatki jakieś no to się nie nadaje, nawet dla siebie bym nie używała. Ale ja mam bzika na punkcie składów :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Co do oleju dla malucha, nie ma specjalnych dla dzieci ;) ja używam po prostu 100% naturalnego i tyle. Teraz aktualnie mam marki Nacomi, trzeba patrzeć na skład, jeśli ma dodatki jakieś no to się nie nadaje, nawet dla siebie bym nie używała. Ale ja mam bzika na punkcie składów

Też mam fisia na punkcie składów :)
    Wczoraj w markecie sprawdzałam składy mlek modyf. Masakra. W każdym olej palmowy i substancje,których nazwy brzmią strasznie. Stanę na głowie,żeby kp.

My mieszkamy w szeregowcu,na wsi za miastem. Mamy salon z aneksem i dwie sypialnie. Strasznie ciasno,ale miło ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle karmienie na głowie może być dość nie wygodne :D także nie polecam :D sprawdź sobie na ogólnopolskim spisie cdl gdzie masz kogoś najbliżej, jakie ma opinie i zapisz kontakt tak na wszelki wypadek ;) kp siedzi w głowie, serio :) skoro mamy adopcyjne karmią piersią nigdy nie będąc w ciąży, to Ty tym bardziej dasz radę! Nie kupuj mm ani butelek żeby Cię nie korciło i dasz radę! Jakby co to służę pomocą!

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Izabelle, co powiedziała Twoja lekarka na Twoj wynik anty xa? Ja mysle ze gdzieś za 3 tygodnie powtorze po 4h badanie i zobaczę co mi wyjdzie, wiec mialabym porównanie. Chociaz ja mam wiecej mutacji niz Ty, bo oprocz mthfr mam typowo zakrzepicową (v leiden i PAI) wiec chyba musialabym miec większe dawki niz Ty i tak.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

U nas dom - mieszkamy niecałe 3mce, mamy 4 sypialnie- 1 nasza więc 3 zostają póki co wolne. Na początku i tak bierzemy mała do naszej sypialni- jest duża bo 27m2 więc zrobimy jej kącik A z czasem umebluje jej się pokoik.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ