WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
frezyjciada wrote:Czyli nie tylko ja tak sądzę! To dobrze, bo już myślałam czy aby na bank wszystko mam z głową dobrze
ja fanka krótkich kiecek, opiętych i mega sexi lubię babki w ciąży w długich kiecach
no nijak to się kupy nie trzyma
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja w ogóle nie lubie sukienek:P byliśmy wczoraj w lidlu i zostaly jeszcze jakies legginsy ciążowe, chcialam kupic, ale nawet najmniejszy rozmiar duuuzo za duzy. Było tez mnóstwo tych bodziakow, ktore były ponad tydzien temu, ale jakos nie podobaly mi sie wzory i material to tez nie wzięłam.
Potem pojechalismy po komode i nie polecam Klupsia! Natrafilam na negatywne opinie w necie, ale myslalam ze przesadzone, tym bardziej jak ktoras z Was tu pisala,że juz kolejne dziecko bedzie uzywalo. Komoda mi sie podoba, ale ich rozwiązania techniczne sa 100lat za ikea. Po pierwsze źle pomyslana instrukcja-w pierwszym kroku każą przykrecac nóżki, a w kolejnym trzeba je odkrecic zeby sie dalo przykrecic onna część. Wiec mąż juz wkurzony. No i ich prowadnice i otwieranie szuflad... my jestesmy przyzywczajeni do ikei, gdzie szuflady chodza gladziutko, rowniutko. A tu cos haczy, ociera. Maz musi dzisiaj cos tam poprzekrecac zeby ja jakos ulepszyc. Mialam kupic z Klupsia tez przewijak, ale w życiu nie kupie. Kupie ten z Ikei.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 06:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja kupuje przewijak z ikea chyba za 89 zlotych. Ogólnie moja opinia jest taka, że komoda niemowlęca to chwyt reklamowy. Czym ona się różni od komody z Ikea, Agata Meble czy innej firmy?
No niczym sie nie różni. Ja akurat patrzylam, że ta mi sie podoba. A że mamy bardzo duzo rzeczy z ikei (3komody) to chciałam tez wyprobowac inne i cos zmienic. Ale jednak ikea to ikea. Jesteśmy z niej zadowoleni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 07:20
-
nick nieaktualnyMyślę dokładnie to co i Monia! Jedyna różnica to może fronty z jakimś rysunkiem, które mi osobiście się zupełnie nie podobają. My mamy zwykłą, białą, dużą na 6 szuflad komodę z ikea chyba właśnie. I teraz też zamierzam kupić coś takiego, tyle że będzie musiała być mniejsza, no nie mamy miejsca na taką dużą.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:Dziewczyny a ja mam teraz pytanie takie już przyszłościowe w szczególności do do tych które są już mamami mianowicie Jak układały ście bodziaki rozmiarowo bo dziś tak patrzyłam i niektóre 52 są tak samo wielkościowo jak 62
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:A wy Dziewczyny macie domy czy mieszkania z ograniczoną przestrzenią?
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny86Monia wrote:A wy Dziewczyny macie domy czy mieszkania z ograniczoną przestrzenią?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy mamy mieszkanie na wsi,przerobiliśmy garaż i kawałek strychu na mieszkanie-nie chcieliśmy mieszkać z żadnymi z rodziców, niby mieszkamy w jednym domu z męża rodzicami, ale jednak zupełnie oddzielnie. Mamy kuchniodalnie i jeden pokój na górze. Także my mamy baaaaardzo ograniczoną przestrzeń. Nie miałam miejsca na szafkę dodatkowa z przewijakiem, więc miałam przewijak na łóżeczku i kupiłam organizer wieszany na łóżeczko. Więc miałam centralnie wszystko pod ręką, bo pod przewijakiem
nawet w jednej kieszonce na wszelki wypadek siedziały body i spodnie na zmianę
teraz też tą opcję zamierzam wykorzystać.
Co do oleju dla malucha, nie ma specjalnych dla dziecija używam po prostu 100% naturalnego i tyle. Teraz aktualnie mam marki Nacomi, trzeba patrzeć na skład, jeśli ma dodatki jakieś no to się nie nadaje, nawet dla siebie bym nie używała. Ale ja mam bzika na punkcie składów
-
frezyjciada wrote:
Co do oleju dla malucha, nie ma specjalnych dla dziecija używam po prostu 100% naturalnego i tyle. Teraz aktualnie mam marki Nacomi, trzeba patrzeć na skład, jeśli ma dodatki jakieś no to się nie nadaje, nawet dla siebie bym nie używała. Ale ja mam bzika na punkcie składów
Też mam fisia na punkcie składów
Wczoraj w markecie sprawdzałam składy mlek modyf. Masakra. W każdym olej palmowy i substancje,których nazwy brzmią strasznie. Stanę na głowie,żeby kp.
My mieszkamy w szeregowcu,na wsi za miastem. Mamy salon z aneksem i dwie sypialnie. Strasznie ciasno,ale miło -
nick nieaktualnyIzabelle karmienie na głowie może być dość nie wygodne
także nie polecam
sprawdź sobie na ogólnopolskim spisie cdl gdzie masz kogoś najbliżej, jakie ma opinie i zapisz kontakt tak na wszelki wypadek
kp siedzi w głowie, serio
skoro mamy adopcyjne karmią piersią nigdy nie będąc w ciąży, to Ty tym bardziej dasz radę! Nie kupuj mm ani butelek żeby Cię nie korciło i dasz radę! Jakby co to służę pomocą!
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA, Izabelle, co powiedziała Twoja lekarka na Twoj wynik anty xa? Ja mysle ze gdzieś za 3 tygodnie powtorze po 4h badanie i zobaczę co mi wyjdzie, wiec mialabym porównanie. Chociaz ja mam wiecej mutacji niz Ty, bo oprocz mthfr mam typowo zakrzepicową (v leiden i PAI) wiec chyba musialabym miec większe dawki niz Ty i tak.
-
86Monia wrote:A wy Dziewczyny macie domy czy mieszkania z ograniczoną przestrzenią?
U nas dom - mieszkamy niecałe 3mce, mamy 4 sypialnie- 1 nasza więc 3 zostają póki co wolne. Na początku i tak bierzemy mała do naszej sypialni- jest duża bo 27m2 więc zrobimy jej kącik A z czasem umebluje jej się pokoik.kasia1518