WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi sie wydaje, ze w dobrej cenie kupiłam te rzeczy w rossmanie. Zawsze na takich promocjach biore rzeczy w podobnej cenie żeby te gratisowe to nie byly rzeczy za 5zl. Teraz wzielam 4 kremy i maski z AA, wszystkie po 29,99 wiec za rzeczy o wartosci 120zl zaplacilam 60zl. I jak sprawdzalam ich ceny w necie to zaoszczędzilam co najmniej 40zl jesli nawet znalazlabym je pojedynczo gdzies taniej.
-
A więc u mnie to było tak, ciuszki prałam w plynie lovela, uprałam wszystko koło 30 tygodnia całe szczęście uważam że to był w sam raz dobry moment bo synka urodziłam w 33 tygodniu, nie zakładam że teraz również może się coś wydarzyć ale z doświadczenia wolę być przygotowana i torba spakowana będzie jakoś w tym czasie, całe szczęście miałam listę zrobioną więc mąż dopasował to czego ja nie zdążyłam zrobić. Z małym spędziłam miesiąc w szpitalu i wyglądało to tak że położne kąpały go faktycznie 2 razy w tygodniu, nie miałam na to wpływu więc cóż....teraz pewnie będę tak samo robiła z tym że jak piszą dziewczyny wyżej jeśli zrobi kupę po pachy to wiadomo że tyłek trzeba będzie umyć
do kąpieli stosuje do dziś płyn z serii ziajka od 1 dnia życia jak dla mnie sprawdził się super. Szumisia mam bo dostałam dla synka , będąc w szpitalu odwiedzała nas pani fizjoterapeutka i sama zaproponowała puszczanie dziecku jakiś kołysanek, śpiewanie jak najbardziej i szumisia też.
-
Potwierdzam, ze z lozyskiem na przedniej mozecie nie czuc niektorych ruchow. Teraz mam wrazenie, majac na tylnej, ze jak nie kopie, to sie wierci, to przekreca albo cos lekko wibruje. W porownaniu z tym w poprzednich ciazach czulam tylko kopniaczki i bardziej lezac niz siedzac czy stojac. Ale, ale jeszcze kilka tygodni i bedziecie czuc kazdy kop i wykop
-
Kas_ia wrote:Dziewczyny rossmann jest drogi
nawet ich promocje -50% sa bez szalu. Pracuje w tej branzy i szczerze to Rossmann jest tak przereklamowany ze masakra. W dodatku czesto mozna trafic na produkty otwierane w sklepie przez klientow. Jezeli kupujecie np tusz to poproscie by dali wam nowy z szuflady.
Co do proszkow i plynow do prania to Bialy Jelen i Dzidzius to ten sam polski producent - Pollena Ostrzeszow. Z praktyki powiem Wam ze Dzidzius sprzedaje sie w ilosciach hurtowych, Bialy Jelen ma swoja stala grupe odbiorcow, Lovela sprzedaje sie glownie tylko na promocji, Bobini wg mnie slabo wypada i tak samo sie sprzedaje, Jelp niby super ale ceny takie, ze kupuje je bardzo waska grupa.
W jakich pozycjach śpicie? Powinno spać się na lewym boku, a kiedy się na nim kładę mała zaczyna się strasznie rzucać, bez względu na porę, nawet w środku nocy. W ogóle bardzo nie lubi też gdy zakładam noga na nogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 13:13
-
nick nieaktualnymilka87 wrote:A więc u mnie to było tak, ciuszki prałam w plynie lovela, uprałam wszystko koło 30 tygodnia całe szczęście uważam że to był w sam raz dobry moment bo synka urodziłam w 33 tygodniu, nie zakładam że teraz również może się coś wydarzyć ale z doświadczenia wolę być przygotowana i torba spakowana będzie jakoś w tym czasie, całe szczęście miałam listę zrobioną więc mąż dopasował to czego ja nie zdążyłam zrobić. Z małym spędziłam miesiąc w szpitalu i wyglądało to tak że położne kąpały go faktycznie 2 razy w tygodniu, nie miałam na to wpływu więc cóż....teraz pewnie będę tak samo robiła z tym że jak piszą dziewczyny wyżej jeśli zrobi kupę po pachy to wiadomo że tyłek trzeba będzie umyć
do kąpieli stosuje do dziś płyn z serii ziajka od 1 dnia życia jak dla mnie sprawdził się super. Szumisia mam bo dostałam dla synka , będąc w szpitalu odwiedzała nas pani fizjoterapeutka i sama zaproponowała puszczanie dziecku jakiś kołysanek, śpiewanie jak najbardziej i szumisia też.
Milka87 co się stało, że urodziłaś w 33 tygodniu? -
nick nieaktualnyJa śpię tak jak mi wygodnie, bywa że jeszcze czasem na brzuchu
ale miałam tą zagwostke a pierwszej ciąży i gin mówiła :" jak Tobie wygodnie to i dziecku wygodnie" także posłuchałam tej rady i spałam w różnych pozycjach, nie potrafię spać w jednej
dlatego ta poducha ciążowa to zupełnie nie dla mnie
-
Marrgoo wrote:Milka87 co się stało, że urodziłaś w 33 tygodniu?
W 31 tygodniu zaczęło mi skakać ciśnienie, miałam zlecenie kontrolować je 3 razy dziennie w domu i notować a gdyby było bardzo wysokie poinformować swojego lekarza, z racji tego że mój lekarz przyjmowal tylko dwa dni w tygodniu a ciśnienie było coraz gorsze coś mnie tknęło żeby udać się na IP , już mnie nie wypuścili, wdrożyli mi leki na nadciśnienie , okazało się również że szyjka zaczęła się już skracać ale nie było jeszcze także źle, podali również sterydy na rozwój płuc u malucha tak nanw razie czego i miałam wyjść po tygodniu w piątek jeśli ciśnienie się unormuje. Codziennie dziękuję Bogu że coś mnie tknęło i zgłosiłam się do tego szpitala , wiadomo w szpitalu na patologii robią codziennie ktg no i właśnie w środę jak mnie podłączyli z rana jeszcze przed śniadaniem to zaczęło się coś dziać najpierw słabe zapisy potem spadek tętna u malucha poniżej 80 i nagła decyzja o CC , lekarz powiedział krótko, bardziej będą w stanie pomóc mu poza moim brzuchem no i tak było...nawet nie chcę myśleć co by było jakbym olała wtedy swoje złe przeczucia. Także dziewczyny jeśli coś was na prawdę nie pokoi nie zwlekajcie, jedzcie na IP na konsultacje
-
Dla mnie to szok ile zmieniło się przez 7 lat,odkąd urodziłam synka. Staram się filtrować nowości i z pewnościa dostosuję się do tych,co wydają mi się logiczne. Jeśli krótko bedziemy w szpitalu, nie będę kazała Małej kąpac. Oni wycieraja maź płodową,prawie jej nie widać
Co do spania,to śpię jak mi wygodnie,a z tym coraz gorzej. Mała Złosnica tez nie lubi jak zakładam noga na nogę.
Uciekłam z ogrodu,bo sąsiad zrobił pranie i aż mi oczy łzawią od jego płynu lub proszku. No nie mogę -
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:To moje dodatkowe 4kg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3e061495982.jpg
Frezyjciada, zdradź mi gdzie kupiłaś tę fenomenalną długą kieckę! JEst piękna tak jak Twój brzuszek)
linka220, Rucola lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Nie wyobrażam sobie żeby przez kilka dni po porodzie nie kąpać dziecka. Dobę ok, niech maź wnika w skórę, ale kilka dni? Przecież to zaczyna śmierdzieć, lepi się z brudu, nie nie, to chyba nie dla mnie takie nowinki. Będę w szpitalu nalegała, by od razu nie kąpali. Kąpać 1-2 razy w tygodniu? Przecież dziecko się poci, wytwarza sebum zatykające pory. Pisałam wczoraj o planie porodu, który dostałam na maila. I jestem bardzo ciekawa czy to tak pro forma czy faktycznie respektują.
Powiem Ci że jak ja rodziłam to kompletnie o wszystko się mnie pytali, mimo planu porodu. Czy mogę podać oksytocynę, czy mogą mnie naciąć, czy chce żeby mi dziecko położyli na klatce piersiowej zaraz po urodzeniu. Aż byłam zaskoczona. A to. Tło 4 lata temu. -
Hej. Ja tez miałam plan porodu, musialam zaznaczac na co sie zgadzam na co nie itp. Jak sie czujecie dziewczyny? Ja pomalu koncze 23tc, nie moge sie doczekac terminu tak pragne juz ucalowac i przytulic mojego synka ahh17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:Hej. Ja tez miałam plan porodu, musialam zaznaczac na co sie zgadzam na co nie itp. Jak sie czujecie dziewczyny? Ja pomalu koncze 23tc, nie moge sie doczekac terminu tak pragne juz ucalowac i przytulic mojego synka ahh
Kiedy dużo odpoczywam bolą mnie plecy od siedzenia, a gdy z kolei dużo chodzę bo np spaceruję z psem, sprzątam, coś tam robię przy kwiatach na tarasie to bardzo bolą mnie podeszwy stóp, stawy, nogi puchną.
-
Ciemnowlosa wrote:Hej. Ja tez miałam plan porodu, musialam zaznaczac na co sie zgadzam na co nie itp. Jak sie czujecie dziewczyny? Ja pomalu koncze 23tc, nie moge sie doczekac terminu tak pragne juz ucalowac i przytulic mojego synka ahh
a z drugiej nie mogę się doczekać tego momentu, kiedy ja zobaczę i przytule. Chyba oszaleje wtedy
już teraz ciagle ja głaszcze, gadam do niej, śpiewam. To co będzie, jak się urodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 19:27
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Frezyjciada, zdradź mi gdzie kupiłaś tę fenomenalną długą kieckę! JEst piękna tak jak Twój brzuszek
)
była nowa z metką nawet, więc żal było nie wziąć!
A to tył https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6008c53e88c1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 20:08
kuwejtonka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ogólnie nie noszę długich sukienek wcale, ale teraz w ciąży i na lato dodatkowo obkupiłam się właśnie w długie kiecki
jakoś bardziej podobają mi się kobity w długich sukienkach z brzuchem, niż bez brzucha
No i za taką cenę to serio żal było by nie wziąć! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny