WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa bym bardzo chciała drugie dziecko, ale my mamy mieszkanie na kredyt więc nowe nie wchodzi w grę. I tak spłata tego na 25 lat mocno nas po kieszeni trzepie. Ja wychowałam się w jednym pokoju z 8 lat młodszym bratem. Była to dla mnie trauma. Było to zarzewiem konfliktów także z rodzicami. A nie wyobrażam sobie spać w salonie z kuchnia żeby oddać pokoje dzieciom.
-
krasnalowa wrote:A ja w ogóle nie lubie sukienek:P byliśmy wczoraj w lidlu i zostaly jeszcze jakies legginsy ciążowe, chcialam kupic, ale nawet najmniejszy rozmiar duuuzo za duzy. Było tez mnóstwo tych bodziakow, ktore były ponad tydzien temu, ale jakos nie podobaly mi sie wzory i material to tez nie wzięłam.
Potem pojechalismy po komode i nie polecam Klupsia! Natrafilam na negatywne opinie w necie, ale myslalam ze przesadzone, tym bardziej jak ktoras z Was tu pisala,że juz kolejne dziecko bedzie uzywalo. Komoda mi sie podoba, ale ich rozwiązania techniczne sa 100lat za ikea. Po pierwsze źle pomyslana instrukcja-w pierwszym kroku każą przykrecac nóżki, a w kolejnym trzeba je odkrecic zeby sie dalo przykrecic onna część. Wiec mąż juz wkurzony. No i ich prowadnice i otwieranie szuflad... my jestesmy przyzywczajeni do ikei, gdzie szuflady chodza gladziutko, rowniutko. A tu cos haczy, ociera. Maz musi dzisiaj cos tam poprzekrecac zeby ja jakos ulepszyc. Mialam kupic z Klupsia tez przewijak, ale w życiu nie kupie. Kupie ten z Ikei.
Krasnalowa A możesz wrzucić fotkę tej komody? Też zastanawiam się nad wyborem - na pewno chciałabym z przewijakiem ale dodatkowo oprócz szuflad jedną polka otwarta albo z boku otwarte półki.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i dodatkowo kupie z przewijakiem z ikei na kosmetyki pieluchy itd. A ten Klups to na kocyki i ubranka.
Chyba wezme ta z ikei albo jeszcze jest taka jedna za 499,ale wlasnie ma mniej szuflad i nie ma tych otwartych polek z boku.
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/stuva-fritids-stolik-do-przewijania-z-szufladami-bialy-jasnorozowy-s09267269/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 11:17
-
nick nieaktualny86Monia wrote:A wy Dziewczyny macie domy czy mieszkania z ograniczoną przestrzenią?
-
frezyjciada wrote:Izabelle karmienie na głowie może być dość nie wygodne
także nie polecam
sprawdź sobie na ogólnopolskim spisie cdl gdzie masz kogoś najbliżej, jakie ma opinie i zapisz kontakt tak na wszelki wypadek
kp siedzi w głowie, serio
skoro mamy adopcyjne karmią piersią nigdy nie będąc w ciąży, to Ty tym bardziej dasz radę! Nie kupuj mm ani butelek żeby Cię nie korciło i dasz radę! Jakby co to służę pomocą!
Mam juz dl,spotkam się z nią przed i po porodzie.
Z synkiem nie miałam pokarmu,nie bylo nawału. Młody zostal w szpitalu,ja odciągałam 20 ml i potem też nic się nie rozkręciło. 3 miesiące tak walczyłam o te 20 ml dziennie... -
krasnalowa wrote:A, Izabelle, co powiedziała Twoja lekarka na Twoj wynik anty xa? Ja mysle ze gdzieś za 3 tygodnie powtorze po 4h badanie i zobaczę co mi wyjdzie, wiec mialabym porównanie. Chociaz ja mam wiecej mutacji niz Ty, bo oprocz mthfr mam typowo zakrzepicową (v leiden i PAI) wiec chyba musialabym miec większe dawki niz Ty i tak.
stąd decyzją hematologa heparyna
-
krasnalowa wrote:No i dodatkowo kupie z przewijakiem z ikei na kosmetyki pieluchy itd. A ten Klups to na kocyki i ubranka.
Chyba wezme ta z ikei albo jeszcze jest taka jedna za 499,ale wlasnie ma mniej szuflad i nie ma tych otwartych polek z boku.
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/stuva-fritids-stolik-do-przewijania-z-szufladami-bialy-jasnorozowy-s09267269/
Ta też całkiem spoko - tylko mi różowy nie pasuje - chce albo całą białą albo z szarymi dodatkami bo taka mam sypialnię.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Wynik ok,zostajemy przy tej dawce. Ja więcej mutacji nie badalam,mam paskudny wywiad rodzinny i najmłodsza już nie jestem
stąd decyzją hematologa heparyna
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Oo jest i biała- o taka mi chodzi i 544zl. Szczerze to myślałam że te komody to tańsze tak ok 300zl.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71ff09d4b212.jpgno niestety, ciezko cos taniego kupic. Ja szukalam w calym internecie komod z przewijakami i te 500zl to takie minimum
-
krasnalowa wrote:Ta, ktora wrzucilam ma rozne kolory frontow, tam mozna zmieniac kolory w opcjach.
A ta, ktora wrzucilas to nie musi miec kolorowych uchwytow, bo to są naklejki wiec nie trzeba ich naklejac:-)
Faktycznie- nie zwróciłam uwagi na te naklejki na dole. No to komode mam już wybrana- są bardzo podobne więc która do mnie przemowi w sklepie ta wezmękasia1518
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Dom na wsi z ogrodem. 4 sypialnie - jedna nasza wiec 3 dla dzieci :p trzeba bedzie chyba 1 za 2gim robic :p smutno mi chodzic po tych pustych pokojach...
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny