X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała drugie dziecko, ale my mamy mieszkanie na kredyt więc nowe nie wchodzi w grę. I tak spłata tego na 25 lat mocno nas po kieszeni trzepie. Ja wychowałam się w jednym pokoju z 8 lat młodszym bratem. Była to dla mnie trauma. Było to zarzewiem konfliktów także z rodzicami. A nie wyobrażam sobie spać w salonie z kuchnia żeby oddać pokoje dzieciom.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A ja w ogóle nie lubie sukienek:P byliśmy wczoraj w lidlu i zostaly jeszcze jakies legginsy ciążowe, chcialam kupic, ale nawet najmniejszy rozmiar duuuzo za duzy. Było tez mnóstwo tych bodziakow, ktore były ponad tydzien temu, ale jakos nie podobaly mi sie wzory i material to tez nie wzięłam.

Potem pojechalismy po komode i nie polecam Klupsia! Natrafilam na negatywne opinie w necie, ale myslalam ze przesadzone, tym bardziej jak ktoras z Was tu pisala,że juz kolejne dziecko bedzie uzywalo. Komoda mi sie podoba, ale ich rozwiązania techniczne sa 100lat za ikea. Po pierwsze źle pomyslana instrukcja-w pierwszym kroku każą przykrecac nóżki, a w kolejnym trzeba je odkrecic zeby sie dalo przykrecic onna część. Wiec mąż juz wkurzony. No i ich prowadnice i otwieranie szuflad... my jestesmy przyzywczajeni do ikei, gdzie szuflady chodza gladziutko, rowniutko. A tu cos haczy, ociera. Maz musi dzisiaj cos tam poprzekrecac zeby ja jakos ulepszyc. Mialam kupic z Klupsia tez przewijak, ale w życiu nie kupie. Kupie ten z Ikei.

Krasnalowa A możesz wrzucić fotkę tej komody? Też zastanawiam się nad wyborem - na pewno chciałabym z przewijakiem ale dodatkowo oprócz szuflad jedną polka otwarta albo z boku otwarte półki.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 3 pokoje. Póki co mała będzie z nami w sypialni. Później się zobaczy :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ta z Klupsia. Mi sie podoba bo ja lubie takie slodko-ksiezniczkowe klimaty, ale technicznie srednia, choc jak maz teraz coś tam dokrecil to już w miare ok chodzi.:-)
    2dm9gyd.jpg

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dodatkowo kupie z przewijakiem z ikei na kosmetyki pieluchy itd. A ten Klups to na kocyki i ubranka.

Chyba wezme ta z ikei albo jeszcze jest taka jedna za 499,ale wlasnie ma mniej szuflad i nie ma tych otwartych polek z boku.
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/stuva-fritids-stolik-do-przewijania-z-szufladami-bialy-jasnorozowy-s09267269/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 11:17

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że każda jest teraz na etapie komody :) ja też siedzę i siedzę i nic nie mogę znaleźć. Mała będzie teraz z nami w sypialni więc muszę sprytnie wcisnąć łóżeczko i komodę nie wywalając nic naszego :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A wy Dziewczyny macie domy czy mieszkania z ograniczoną przestrzenią?
    Na szczęście dom od niedawna, bo w mieszkaniu ledwo byśmy łóżeczko zmiescili a po dwóch latach sami musielibyśmy zamieszkać w salonie i spać na kanapie, a sypialnie zaadaptować na pokój dziecięcy.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Izabelle karmienie na głowie może być dość nie wygodne :D także nie polecam :D sprawdź sobie na ogólnopolskim spisie cdl gdzie masz kogoś najbliżej, jakie ma opinie i zapisz kontakt tak na wszelki wypadek ;) kp siedzi w głowie, serio :) skoro mamy adopcyjne karmią piersią nigdy nie będąc w ciąży, to Ty tym bardziej dasz radę! Nie kupuj mm ani butelek żeby Cię nie korciło i dasz radę! Jakby co to służę pomocą!
    Dziękuję i będę korzystać z porad w razie pożaru ;) Mam juz dl,spotkam się z nią przed i po porodzie.
    Z synkiem nie miałam pokarmu,nie bylo nawału. Młody zostal w szpitalu,ja odciągałam 20 ml i potem też nic się nie rozkręciło. 3 miesiące tak walczyłam o te 20 ml dziennie...

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A, Izabelle, co powiedziała Twoja lekarka na Twoj wynik anty xa? Ja mysle ze gdzieś za 3 tygodnie powtorze po 4h badanie i zobaczę co mi wyjdzie, wiec mialabym porównanie. Chociaz ja mam wiecej mutacji niz Ty, bo oprocz mthfr mam typowo zakrzepicową (v leiden i PAI) wiec chyba musialabym miec większe dawki niz Ty i tak.
    Wynik ok,zostajemy przy tej dawce. Ja więcej mutacji nie badalam,mam paskudny wywiad rodzinny i najmłodsza już nie jestem ;) stąd decyzją hematologa heparyna :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To jest ta z Klupsia. Mi sie podoba bo ja lubie takie slodko-ksiezniczkowe klimaty, ale technicznie srednia, choc jak maz teraz coś tam dokrecil to już w miare ok chodzi.:-)
    2dm9gyd.jpg

ŁADNA

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No i dodatkowo kupie z przewijakiem z ikei na kosmetyki pieluchy itd. A ten Klups to na kocyki i ubranka.

Chyba wezme ta z ikei albo jeszcze jest taka jedna za 499,ale wlasnie ma mniej szuflad i nie ma tych otwartych polek z boku.
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/stuva-fritids-stolik-do-przewijania-z-szufladami-bialy-jasnorozowy-s09267269/

Ta też całkiem spoko - tylko mi różowy nie pasuje - chce albo całą białą albo z szarymi dodatkami bo taka mam sypialnię.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22a953b5db05.jpg

Mi o coś takiego chodzi - to też z Ikei tylko te kolorowe uchwyty mi nie pasują

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta, ktora wrzucilam ma rozne kolory frontow, tam mozna zmieniac kolory w opcjach.
    A ta, ktora wrzucilas to nie musi miec kolorowych uchwytow, bo to są naklejki wiec nie trzeba ich naklejac:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Wynik ok,zostajemy przy tej dawce. Ja więcej mutacji nie badalam,mam paskudny wywiad rodzinny i najmłodsza już nie jestem ;) stąd decyzją hematologa heparyna :)
    Ok, dzieki. No ja po poronieniu kupilam cały pakiet za 330zl gdzie badali 6 mutacji i mi wyszły 3, wiec fantastycznie. I bylam u genetyczki, ktora w ciazy mi kazala acard i heparyne.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jest i biała- o taka mi chodzi i 544zl. Szczerze to myślałam że te komody to tańsze tak ok 300zl.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71ff09d4b212.jpg

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Oo jest i biała- o taka mi chodzi i 544zl. Szczerze to myślałam że te komody to tańsze tak ok 300zl.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71ff09d4b212.jpg
    No to jest wlasnie ta sama co wrzucilam, tylko ja chce różową:-) no niestety, ciezko cos taniego kupic. Ja szukalam w calym internecie komod z przewijakami i te 500zl to takie minimum

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ta, ktora wrzucilam ma rozne kolory frontow, tam mozna zmieniac kolory w opcjach.
    A ta, ktora wrzucilas to nie musi miec kolorowych uchwytow, bo to są naklejki wiec nie trzeba ich naklejac:-)

Faktycznie- nie zwróciłam uwagi na te naklejki na dole. No to komode mam już wybrana- są bardzo podobne więc która do mnie przemowi w sklepie ta wezmę :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dom na wsi z ogrodem. 4 sypialnie - jedna nasza wiec 3 dla dzieci :p trzeba bedzie chyba 1 za 2gim robic :p smutno mi chodzic po tych pustych pokojach... :(
    Haha my tak samo więc trzeba tak zrobić żeby jedno po drugim było :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie komoda z przewijakiem jak i sam przewijak zbedne, szkoda kasy. Kupuje zwykla komode malm z ikei i szafe brimes czy jakos tak i starczy ;) Przewijac bede normalnie na kanapie

agaafabka, jatoszka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Haha my tak samo więc trzeba tak zrobić żeby jedno po drugim było :)
    I my mamy taki sam plan :) Może bliźnięta? :P

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ