WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTutaj tez mozna przeczytac, ze prawidłowy wynik dla drugiego trymestru to max 2,32.
Dla ludzi nieciazowych tez teoretycznie norma jest do ponad 4,ale właśnie zawsze słyszałam ze wynik powyżej 2,5 budzi juz niepokoj i powinno sie zrobic dalsze badania. Mamy tu chyba jakies leczace sie na tarczyce to dadza na pewno profesjonalne info:-)
https://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/co-to-jest-tsh-badanie-tsh-w-ciazy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 18:28
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Dlaczego za wysokie? Ja mam 2.38 a norma w ciazy w 2 trymestrze jest do 4.34 według mojego laboratorium.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Mam rozpiske spotkań i dzisiaj było o wyprawce. Jutro jak sie ogarnę to wrzucę co mi dała. Ogólnie to poleca właśnie srokao bo mówi ze laska jest niezależna i nie reklamuje tego za co jej płacą. Ta położna jest dość eko i pro naturalna więc uważa że im mniej zbędnych kosmetyków tym lepiej.
Jeśli chodzi o tsh to tylko przekazuje co mówił mi lekarz. Decyzja należy do Ciebie. Ja miałam problemy z zajściem w ciąże i nachodziłam się przez 2 lata po różnych lekarzach. Ale każdy mówił ze tsh najlepiej poniżej 2 dla kobiet starających się o ciąże. Bo dzidziuś nie wytwarza hormonu i mama musi mu je dostarczyć z tad tez musimy mieć niższy wskaźnik. -
Moja endo też uważa, że w ciąży TSH powinno być maksymalnie do 2,5. Z tym, że nie interpretuje się samego TSH tylko bada się jeszcze przynajmniej FT4 i jak jest niskie to jest wskazanie do włączenia leku lub zwiększenia dawki. Generalnie żeby mieć pełny obraz to trzeba by zrobić cały panel tarczycowy włącznie z poziomem przeciwciał i usg tarczycy bo samo TSH za mało mówi.
-
nick nieaktualny
-
Jeny... ja to jestem w tyle z zakupami
pamietam pisalyscie i podawalyscie linki do gotowych list niezbednych rzeczy... podeslecie jeszcze raz?:p zmotywowalyscie mnie do rozpoczecia zakupow
Objadlam sie makaronem z truskawkami, borowkami i jogurtem naturalnym ^^ jest mi dobrze :p jutro pojade na gielde po truskawki -
krasnalowa wrote:Kiedy zamierzacie przygotowac torbe do szpitala? Ja przed chwilą zamowilam 2koszule nocne i szlafrok, bo zdalam sobie sprawe, ze gdybym miala isc do szpitala to chyba chodzilabym tam gola. Nienawidze spać w koszulach nocnych, mam tylko jedna, która jest krotka i chyba juz bym sie w nia nie zmieściła i mega gruby zolty szlafrok, ktory na wyjscia tez sie nie nadaje.
Ja mam 2 koszule- dostałam w prezencie od mamy i teściowej, kupiłam ostatnio cienki szlafrok i klapki, planuje jeszcze że 2 koszule- bo koleżanki które porody maja za sobą sugerują żeby mieć min. 4 , resztę bielizne, rzeczy apteczne i kosmetyczne tak w miedzy czasie będę kupować- torbę będę szykować jakoś koniec lipca - tak żeby 32-34 tydzień była gotowa.kasia1518
-
86Monia wrote:Mam rozpiske spotkań i dzisiaj było o wyprawce. Jutro jak sie ogarnę to wrzucę co mi dała. Ogólnie to poleca właśnie srokao bo mówi ze laska jest niezależna i nie reklamuje tego za co jej płacą. Ta położna jest dość eko i pro naturalna więc uważa że im mniej zbędnych kosmetyków tym lepiej.
Wrzuć koniecznie!
-
krasnalowa wrote:Ja zamówiłam u tego sprzedającego. Ma też duzo tanich rzeczy dla maluszka. Kaftaniki za 6,99itd.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7202982865
a ma jakieś inne wzory koszul niż z kotkami i misiami;P? chyba mi już nie wypada w szpitalu w takiej chodzićw domu to co innego;)
-
nick nieaktualnyKurcze dziewczyny mam nadzieję, że on zwróci na to uwagę bo jak w pierwszym trymestrze miałam TSH 2,54 chyba to nawet nie komentował. Ale to chyba duży skok w ciągu kilku tygodni... A jeśli ginekolog oleje sprawę będę musiała umówić się chyba do jakiegoś endokrynologa
-
nick nieaktualnylena86 wrote:a ma jakieś inne wzory koszul niż z kotkami i misiami;P? chyba mi już nie wypada w szpitalu w takiej chodzić
w domu to co innego;)
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Kurcze dziewczyny mam nadzieję, że on zwróci na to uwagę bo jak w pierwszym trymestrze miałam TSH 2,54 chyba to nawet nie komentował. Ale to chyba duży skok w ciągu kilku tygodni... A jeśli ginekolog oleje sprawę będę musiała umówić się chyba do jakiegoś endokrynologa
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Kurcze dziewczyny mam nadzieję, że on zwróci na to uwagę bo jak w pierwszym trymestrze miałam TSH 2,54 chyba to nawet nie komentował. Ale to chyba duży skok w ciągu kilku tygodni... A jeśli ginekolog oleje sprawę będę musiała umówić się chyba do jakiegoś endokrynologa
-
86Monia wrote:Ja tylko nie rozumiem zakresu norm do 4 skoro niby ma być max 2.5 a nawet mniej. Po co te normy laboratoryjne?Corka - 2018
Syn - 2021 -
86Monia wrote:Mam rozpiske spotkań i dzisiaj było o wyprawce. Jutro jak sie ogarnę to wrzucę co mi dała. Ogólnie to poleca właśnie srokao bo mówi ze laska jest niezależna i nie reklamuje tego za co jej płacą. Ta położna jest dość eko i pro naturalna więc uważa że im mniej zbędnych kosmetyków tym lepiej.
Ogólnie też podczytuję srokę i pewnie przy kupowaniu kosmetycznych rzeczy dla małej będę brała pod uwagę jej analizy. -
nick nieaktualnyMum2b wrote:A masz w tych samych jednostkach? Bo skoro norma laboratoryjna w ciąży wskazuje Ci ze mozna do 4 to może masz inne jednostki. U mnie w diagnostyce norma jest w drugim trymestrze do 2.3.
Sorki że takie małe.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f9fb83aa9cd.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 20:13